Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

6 τρόφιμα που προκαλούν συχνά ασθένειες και δηλητηριάσεις...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 29 Δεκεμβρίου 2013
Σε έρευνες που έγιναν στην Αμερική, αποδείχτηκε πως τα παρακάτω τρόφιμα είναι τα περισσότερο επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
1. Αυγά
Περισσότεροι από 140.000 Αμερικανοί μολύνονται κάθε χρόνο από τα βακτήρια της σαλμονέλας, επειδή καταναλώνουν αυγά. Πρέπει πάντοτε να πλένετε τα αυγά, γιατί το κέλυφός τους είναι βρόμικο από τα απόβλητα των ζώων.
2. Λαχανικά
Τα πράσινα λαχανικά είναι μια σημαντικότατη πηγή ασθενειών, αφού θεωρούνται ένοχα για σαλμονέλα, E. Coli και λοιμώξεις από βακτήρια. Πλύντε τα πολύ καλά, ακόμα και με ξίδι.
3. Φρούτα
Τα φρούτα που έχουν εξωτερικό φλοιό, όπως ένα πεπόνι ή ένα πορτοκάλι, πρέπει να πλένονται καλά πριν τα κόψετε, έτσι ώστε το μαχαίρι να μη μεταφέρει τα μικρόβια στο εσωτερικό του.
4. Ψάρι
Προσοχή – χαλάνε πολύ εύκολα μέσα στα καφάσια των ιχθυοπωλείων ή ακόμη και στο ψυγείο σας. Παράλληλα, αρκετά ψάρια είναι ύποπτα για υψηλά επίπεδα υδραργύρου, όπως αυτά που έχουν αλιευτεί στα ανοικτά των ακτών π.χ. του Τέξας.
5. Κρέας
Όλοι θυμούνται το σάλο που δημιουργήθηκε με τα νοθευμένα κρέατα στην Ευρώπη. Να αγοράζετε πάντοτε από προμηθευτές που γνωρίζετε και να βάζετε τα κρέατα κατευθείαν στην κατάψυξη.
6. Ξηροί καρποί
Πρόσφατα αρκετές συσκευασίες ηλιόσπορων που διανεμήθηκαν σε εννέα κράτη κρίθηκαν ύποπτες για τη γνωστή και ως «μόλυνση λιστέρια», στην οποία τα μικρόβια δεν εξαφανίστηκαν μετά το ψήσιμο.
Πηγή: mpesvges.blogspot.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου