Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τις επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών

"Βροχή" πέφτουν οι καταγγελίες πολιτών που τους επιτέθηκαν αδέσποτα σκυλιά,οι οποίοι και έκαναν μήνυση κατά παντός υπευθύνου..Για άλλη μία φορά θα πρέπει οι υπεύθυνοι να καταταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε και ο κόσμος να μην κινδυνεύει από τα αδέσποτα αλλά και αυτά να βρεθούν σε ένα μέρος όπου θα είναι ασφαλή.Πρέπει να μάθουν όμως οι νεοέλληνες "φιλόζωοι",πού "σέρνουν" στην κυριολεξία από ένα σκύλο,επειδή είναι IN, ότι δεν πρέπει να κλωτσάνε τα σκυλιά στο δρόμο, αφού η παραμικρή κίνηση  τα φοβίζει και τα οδηγεί στην επίθεση ώστε να προστατευτούν τα ίδια. Ακόμη μια σημαντική συμβουλή προς τους συμπολίτες μας είναι ότι δεν θα πρέπει να ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα με φαγητό μέσα σε σακούλες, γιατί τα ζώα συνδυάζουν τις δύο έννοιες, τη «σακούλα» με το «φαγητό», και όταν βλέπουν μια περαστική κυρία να προχωράει με τσάντες από τα μαγαζιά ή το σουπερμάρκετ, πιστεύουν ότι υπάρχει φαγητό εκεί και τις επιτίθενται για να το πάρουν.Φυσικά,τα αδέσποτα δεν έγιναν αδέσποτα απο μόνα τους, προφανώς ανηκαν σε καποιους '`φιλόζωους'` ανθρώπους μιας '`πολιτισμένης'` υποτίθεται κοινωνίας, οι οποιοι τα παράτησαν στους δρομους σαν να μην τρέχει τίποτα!
Υ.Γ. Οσο για τον νομοθέτη που νομοθέτησε να στειρώνονται τα αδέσποτα και μετά, αμόλα τα και όποιον φάνε, να έρθει να καθαρίσει τα σκατά τους από τα πάρκα μας, να δει την γλύκα.....ΒΑΝ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Το φαρμακείο των αρχαίων Ελλήνων ήταν η φύση


Έβαφαν και οι αρχαίες Ελληνίδες τα μαλλιά τους; Πολύ πιθανόν, διότι γνώριζαν το μυρτίτη. Αν και η Κοσμετολογία δεν ήταν ιδιαίτερα αναπτυγμένη, το φαρμακείο των αρχαίων Ελλήνων διέθετε κάθε λογής σκευάσματα, από κείνα που κάνουν «κεφάλι», βλέπε όπιο, μέχρι υπόθετα, έμπλαστρα, καθαρτικά, ως και βότανα για εκτρώσεις! Όσο για τους γιατρούς, είχαν από τότε τις διαμάχες τους, εξαιτίας της πολυφαρμακίας...Το Ελληνικό φαρμακείο της φύσης, που αριθμεί περίπου 6.500 αυτοφυή φυτά, αποτέλεσε διαχρονικά πραγματικό θησαυρό υγείας, ευεξίας και θεραπείας για την επούλωση τραυμάτων.

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Tι πρέπει να τρώτε σε περιόδους στρες. Δυσπεψία, γαστρίτιδα, έλκος, κολίτιδα συχνά προκαλούνται ή επιτείνονται από το στρες

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος
Οποιαδήποτε κι αν είναι η πηγή στρες, σωματική ή συναισθηματική, το σώμα αντιδρά με την παραγωγή αδρεναλίνης, μιας ορμόνης που προκαλεί έναν καταιγισμό άλλων ορμονικών και νευρικών αντιδράσεων, οι οποίες εμφανίζονται σε όλο το σώμα και μας προετοιμάζουν «είτε να παλέψουμε είτε να φύγουμε». Αν και το μεγαλύτερο μέρος του στρες στις μέρες μας δεν απαιτεί γρήγορη σωματική δράση, ο οργανισμός μας αποκρίνεται ακόμα με αυτόν τον αρχαίο και δοκιμασμένο στον χρόνο τρόπο. Μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από τη στιγμή που νιώθουμε ανησυχία, ο καρδιακός ρυθμός επιταχύνει, η όραση οξύνεται και το αίμα εκτρέπεται στους μυς και πυκνώνει, περιμένοντας να διορθώσει κάποια πληγή.
Το στρες μεταβάλλει σε μεγάλο βαθμό τη χημεία του οργανισμού και αυξάνει την πίεση και το σάκχαρο του αίματος. Το δε χρόνιο στρες πλήττει την ισορροπία ψυχής και σώματος. Όταν οι ορμόνες του στρες δεν μπορούν πλέον να αποδομηθούν, προκαλείται μεταξύ άλλων, αποθήκευση μαγειρικού άλατος και γαλακτικού οξέος στον οργανισμό. Ο μεταβολισμός και τα μεταλλικά στοιχεία του οργανισμού ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Οι συνέπειες μπορεί να είναι ψυχοσωματικές ασθένειες μέχρι και ψυχικά προβλήματα.




Η αντιμετώπιση του στρες βασίζεται πρώτα απ’ όλα στον εντοπισμό και συνειδητοποίηση των παραγόντων που το προκαλούν. Εκτός όμως από την αντιμετώπιση των στρεσογόνων παραγόντων, που μπορεί να σχετίζονται με πένθος, με οικονομικά προβλήματα, δυσκολίες στην εργασία, προσωπικές απογοητεύσεις ή και στην έλλειψη χρόνου, σημαντική βοήθεια μπορεί να παράσχει η σωστή διατροφή. Βέβαια, σε περιόδους ιδιαίτερης πίεσης μια υγιή και σωστή διατροφή φαίνεται για τους περισσότερους ανέφικτη. Είναι όμως απαραίτητη, όχι μόνο γιατί χρειάζεται για την αποκατάσταση των μεταβολικών διαταραχών που προκαλεί το στρες, αλλά και γιατί ένα από τα πρώτα συστήματα που πλήττει το στρες είναι το γαστρεντερικό. Δυσπεψίες, γαστρίτιδες, αλλά και έλκη και κολίτιδες συχνά προκαλούνται ή επιτείνονται από το στρες.

 Βασικός κανόνας λοιπόν, σωστή διατροφή. Σωστή διατροφή, σημαίνει πρώτα απ’ όλα σωστό πρωινό. Μελέτη στην Αγγλία διαπίστωσε ότι όσοι απολαμβάνουν το πρωινό τους έχουν μεγαλύτερες αντοχές κατά του στρες. Στην Ελλάδα δυστυχώς μόνο το 1/3 των Ελλήνων λαμβάνει κανονικά πρωινό. Τι σημαίνει κανονικό πρωινό; Το πρωί χρειαζόμαστε κυρίως υδατάνθρακες και βιταμίνη Β, δηλαδή ψωμί, μπανάνες, αποξηραμένα φρούτα. Το μεσημεριανό γεύμα πρέπει να είναι ελαφρύ που καλό θα είναι να βασίζεται σε κοτόπουλο ή ψάρι ή πλήρες ρύζι. Ακόμη και μια σαλάτα με ελαιόλαδο και ψωμί ολικής αλέσεως είναι επαρκείς χορηγοί της απαιτούμενης ενέργειας.




Οι καφέδες σαφώς δεν βοηθάνε, όπως και τα γλυκά. Μόνο η σοκολάτα σε μικρές ποσότητες έχει ως διεγερτικό θετική επίδραση. Ο ήδη ταλαιπωρημένος οργανισμός λόγω στρες, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο όταν αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Ο οργανισμός στις περιπτώσεις του στρες έχει ανάγκη από περισσότερα υγρά. Η πρόσληψη νερού πρέπει να υπερβαίνει τα 2 λίτρα που απαιτούνται σε φυσιολογικές συνθήκες.




Όταν βρισκόμαστε σε μακροχρόνιο στρες είναι καλό να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα καταναλώνοντας άφθονα τρόφιμα πλούσια σε β-καροτένιο (πρόδρομη ουσία της βιταμίνης Α), όπως τα καρότα, τα σκούρα πράσινα λαχανικά και τα κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα.Για να δημιουργηθεί αδρεναλίνη απαιτείται βιταμίνη C. Όταν τα επίπεδα αδρεναλίνης είναι υψηλά κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων στρες, απαιτείται περισσότερη βιταμίνη C. Τα περισσότερα ζώα μπορούν να αυξήσουν τη σύνθεση αυτής της βιταμίνης, ώστε να συμβαδίζει με τις πρόσθετες ανάγκες. Οι γίδες μπορούν, παραδείγματος χάριν, να αυξήσουν την παραγωγή βιταμίνης C κατά 500 %. Δυστυχώς, ο άνθρωπος στηρίζεται στη δίαιτά του. Εάν αυτό δεν επιτυγχάνεται μέσω της κατανάλωσης πολλών τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη C, όπως τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, τα μούρα, οι πιπεριές, οι πατάτες και το μπρόκολο, μερικά μέρη του σώματος, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να παρουσιάσουν έλλειψη.Η τακτική κατανάλωση των βιταμινών C και Α, καθώς επίσης του φυλλικού οξέος και του ψευδαργύρου, είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα και να προστατεύει ενάντια στις λοιμώξεις. Το φυλλικό οξύ βρίσκεται στα μαυρομάτικα φασόλια, το σπανάκι και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ενώ καλές πηγές ψευδαργύρου είναι το καβούρι, τα στρείδια, το φύτρο σιταριού, το συκώτι, οι σπόροι κολοκύθας και το κόκκινο κρέας.Οι ανάγκες του σώματος για πρωτεΐνες μπορούν επίσης να αυξηθούν όταν βρισκόμαστε σε συνεχές στρες. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταναλώνουμε ψάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, άπαχα κόκκινα κρέατα, αβγά, γάλα ή όσπρια στα γεύματα. Μια δίαιτα που είναι ανεπαρκής σε πρωτεΐνες μπορεί να μειώσει εμφανώς την ανοσολογική προστασία και τη δυνατότητα να αντισταθούμε στις λοιμώξεις. Σε καταστάσεις πίεσης βοηθά η αυξημένη πρόσληψη λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 που περιέχονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα, ο τόνος και οι σαρδέλες είναι πολύ καλές επιλογές, Παρέχουν απαραίτητα λίπη, σημαντικά για τη ρευστότητα του αίματος. Έτσι, μπορεί να βοηθήσουν να αντιστραφεί η επίδραση της αδρεναλίνης στην πήξη του αίματος.Επίσης, σε καταστάσεις πίεσης βοηθά η αυξημένη πρόσληψη λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 που περιέχονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια (πέστροφα, ρέγκα, σολομός, κ.ά.). Οι ξηροί καρποί βοηθούν με τη βιταμίνη Β που περιέχουν, καθώς και τα ακόρεστα λίπη, όπως και μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε, η οποία καταπολεμά την οξειδωτική δράση του στρες. Ως γνωστόν, ο οργανισμός υπό συνθήκες πίεσης παράγει πολλές ελεύθερες ρίζες με έντονη οξειδωτική δράση.




Για την αντιμετώπιση των διαταραχών σε μεταλλικά στοιχεία που προκαλεί το στρες, θα πρέπει να αποφεύγονται τρόφιμα με πολύ νάτριο, δηλαδή αλάτι, ενώ οι ελλείψεις σε κάλιο αναπληρώνονται με πατάτες, αβοκάντο και μπανάνες. Τέλος, το μαγνήσιο είναι το κλασικό μεταλλικό στοιχείο κατά του στρες. Σε περιόδους έντονης πίεσης ο οργανισμός χρειάζεται 500 mg ημερησίως. Επίσης, το μαγνήσιο βοηθά στις διαταραχές του ύπνου που προκαλούνται από το στρες.Η διατροφή κατά του στρες είναι, στην πραγματικότητα, η κατανάλωση μιας υγιεινής ισορροπημένης δίαιτας μέσω σοφών επιλογών τροφίμων. Η τακτική άσκηση είναι επίσης σημαντική, καθώς μπορεί να προωθήσει την παραγωγή των ενδορφινών (φυσικών βελτιωτικών της διάθεσης) και να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε συνεχές στρες πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο ζωής τους ή να ζητήσουν επαγγελματική βοήθεια.

medlabgrΑναρτήθηκε από 

Η άγνωστη διαδικασία συγκομιδής της κανέλας

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά στον κόσμο, που χρησιμοποείται από τα αρχαία χρόνια στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική αλλά και σε αρκετούς άλλους τομείς. Αν και είναι όμως ευρέως γνωστή, η διαδικασία παραγωγής της είναι εντελώς άγνωστη στους περισσότερους.Η κανέλα είναι στην πραγματικότητα ο φλοιός από τον κορμό ενός δέντρου. Υπάρχουν δύα βασικά είδη: Η κανέλα Ceylon που παράγεται κατά 90% στη Σρι Λάνκα και θεωρείται η αυθεντική και η κανέλα από παρεμφερή δέντρα της ίδιας οικογένειας που αναφέρεται σαν Cassia με κύρια παραγωγό την Ινδονησία. Η συγκομιδή είναι δύσκολη και κουραστική αλλά συναμα συναρπαστική για όλους εμάς που την αγνοούμε.Η κανέλα που γνωρίζουμε είναι ένα λεπτό στρώμα στο εσωτερικό του φλοιού του δέντρου που την παράγει. Ο φλοιός αφαιρείται από τον κορμό και στη συνέχεια αποξύνεται ώστε να αφαιρεθεί το εξωτερικό του μέρος και να μείνει μια φλούδα πάχους 0,5 χιλιοστών. Κόβεται σε λωρίδες οι οποίες αφήνονται να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να δημιουργούν τα ρολάκια που γνωρίζουμε. Τέλος τα ρολάκι κόβονται σε μικρότερα τμήματα 5 έως 10 εκατοστών και είναι έτοιμα για την αγορά.

cinnamon2Η διαφορά στη διαδικασία συγκομιδής ανάμεσα στα δύο είδη κανέλας είναι ότι στην αυθεντική κανέλα τα δέντρα είναι μικρά (2 ετών), ύφους περίπου 2 μέτρων, τα οποία κόβονται και στη συνέχει επεξεργάζονται ενώ στην κανέλα Cassia ο φλοιος αφαιρείται από το δέντρο που είναι μεγάλο και φτάνει τα δέκα μέτρα ύψος. Το 90% της κανέλας που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι τύπου Cassia και μπορείτε να το αναγνωρίσεται από το πάχος του ξύλου και το πόσο “τυλιγμένο” είναι.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

...κι αν σας ενοχλεί όλη αυτή η φρίκη, αντί να μου πείτε να μην τα δημοσιεύω, καλύτερα θα ήταν να κάνετε κάτι, για να μην συμβαίνει αυτή η κτηνωδία, αντί να κάνετε τους ευαίσθητους.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3L56480eX25NgahnG2NLNJ7l3DXgqDmJZBtG-osijadrZRyEGFXE1WQPvQpJjQA1WayRas-cJGULYu0fI808nY_qy8LECSjqtau9eN_JYUY4A3-07ZLeizSAj-SdBIxbjFfDUAW_R1_YH/s1600/cow5.jpgΜέρος 1. 
Τι συμβαίνει όταν μια αγελάδα είναι έγκυος τη στιγμή της σφαγής; Μακάρι να μη γνώριζα. Από ταμοσχαράκια που βιώνουν το θάνατο της μητέρας τους μέσα στην ίδια, ενώ υποφέρουν και τα ίδια ή βιώνουν το δικό τους φρικτό θάνατο, μέχρι τα ζωντανά μοσχαράκια που τα παίρνουν κόβοντας την κοιλιά της μητέρας τους - είναι όλα απαίσια, και κανένα από αυτά δε συζητιέται ποτέ, παρόλο που είναι μέρος της βιομηχανίας κρέατος και γαλακτοκομικών και μέρος του πως οι άνθρωποι αποκτούν τα πιο "φίνα" δερμάτινα αντικείμενα. 
alt
Κατά λάθος λίγους μήνες πριν, βρέθηκα να παρακολουθώ ένα βίντεο με μια έγκυο αγελάδα κρεμασμένη ανάποδα χωρίς αισθήσεις - και έδειχνε ένα φαινομενικά σχεδόν ετοιμόγεννο μοσχαράκι να παλεύει μέσα στο σώμα της μητέρας του, κλωτσώντας σε απόγνωση και καταλήγοντας σε ένα φρικτό θάνατο μέσα στη μήτρα. Έπειτα έδειξε την εικόνα εκείνου του νεκρού σώματος αυτού του αγέννητου μοσχαριού πεταμένο σε ένα κάδο (μοσχαράκια που είναι ακόμα ζωντανά καταλήγουν συχνά και αυτά για πέταμα).  

alt
Αυτή είναι μια συγκεκριμένη φρίκη που παλιότερα δεν μπορούσα να διανοηθώ. Οι γαλακτοπαραγωγές αγελάδες (περισσότερο από τα θηλυκά βόδια συμβαίνει, καθώς οι γαλακτοπαραγωγές αγελάδες διατηρούνται συνέχεια έγκυες) όταν σταματήσουν να είναι επικερδείς πηγαίνουν στο σφαγείο ενώ είναι έγκυες, λίγο πριν γεννήσουν ή μπορεί οι παραγωγοί να αποφασίσουν να σκοτώσουν μερικές αγελάδες σε ακόμα πιο πρώιμο στάδιο από το συνηθισμένο για να κερδίσουν χρήματα όταν η ζήτηση είναι μειωμένη. Και έτσι ενώ οι εργάτες τις σφάζουν, τις κρεμάνε ανάποδα, τους ανοίγουν το λαιμό και αφήνουν το αίμα να αποστραγγιχτεί από το σώμα τους, κόβουν τα πόδια τους, γδέρνουν το δέρμα τους ενώ όλο αυτό το διάστημα, υπάρχει ένα μωρό μέσα τους, που παλεύει και καταλήγει σε φρικτό θάνατο. Στη διαδικασία, το πόσο σύντομα πεθαίνει μέσα στη κοιλιά το μοσχαράκι, ποικίλει σύμφωνα με το πόσο ανεπτυγμένο ήταν και πόσο γρήγορα έγινε η σφαγή. Σε ένα "αποτελεσματικό" σφαγείο, το μοσχαράκι θα ήταν ακόμα ζωντανό, υποφέροντας και πεθαίνοντας αργά, ενώ η μητέρα του διαμελιζόταν και απεντερωνόταν. 
Μια έρευνα του 1990 σε ένα σφαγείο του Ηνωμένου Βασιλείου ανακάλυψε ότι, "από τις αγελάδες που σφάχτηκαν, το 23,5% ήταν έγκυες και το 26,9% αυτών ήταν στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους". Αυτό είναι πολύ. Ένα τοις εκατό - ακόμα και ένα μοσχαράκι - θα ήταν πάρα πολύ.  

Μέρος 2.
Δύο ερωτήσεις: 
1. Γνωρίζετε από πού προέρχεται το δέρμα, ειδικά το "υψηλής ποιότητας"; 
2. Γνωρίζετε τι είναι ο ορός εμβρύου βοδιού ή μοσχαριού και ποια είναι η σύνδεσή του με τα γαλακτοκομικά, το "κρέας" και το δέρμα;
Για τους περισσότερους η απάντηση και για τα δύο - ειδικά στο δεύτερο ερώτημα - είναι όχι. 

Εδώ έχουμε τις απαντήσεις.  Όταν οι έγκυες αγελάδες πηγαίνουν στο σφαγείο, τα έμβρυα μοσχαράκια, εκτός από το τραύμα του να είναι ακόμα ζωντανά μέσα στις μητέρες τους κατά τη σφαγή τους, τα παίρνουν κόβοντας τις κοιλιές των μητέρων τους ενώ είναι ακόμα ζωντανά - ώστε να τρυπήσουν τις καρδιές τους και να μαζέψουν το αίμα που θα αποστραγγιστεί για να χρησιμοποιηθεί από την επιστήμη, χωρίς αναισθησία.  
Από το Σύνδεσμο Ανθρωπιστικών Ερευνών Αυστραλίας:  


alt 
"Μετά τη σφαγή και την αφαίμαξη της εγκύου αγελάδας στο σφαγείο, αφαιρείται η μήτρα της που περιέχει το έμβρυο μοσχαράκι κατά τη διαδικασία απεντέρωσης (αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων της μητέρας) και το έμβρυο μεταφέρεται στην αίθουσα συλλογής αίματος. Μια βελόνα εισέρχεται μεταξύ των πλευρών του μοσχαριού μέσα στην καρδιά του και το αίμα αποστραγγίζεται και συλλέγεται σε μια αποστειρωμένη σακούλα. Αυτή η διαδικασία έχει σκοπό την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μόλυνσης του ορού από μικροοργανισμούς του εμβρύου ή του περιβάλλοντος. Μόνο έμβρυα άνω των τριών μηνών χρησιμοποιούνται αλλιώς η καρδιά θεωρείται πολύ μικρή για να μπορέσει να τρυπηθεί".Η προηγούμενη πηγή ήταν διστακτική στο να πει ακριβώς αν (ή πόσο συχνά) τα μοσχαράκια είναι ακόμα ζωντανά κατά την διαδικασία. Αλλά σύμφωνα με την πηγή που ακολουθεί, το αν το μοσχαράκι είναι ζωντανό δεν είναι τόσο αμφισβητήσιμο: 
Η καρδιά του εμβρύου βοδιού λειτουργεί κατά τη διαδικασία αφαίμαξης μέσω του καρδιακού βελονισμού... Η εμβρυακή καρδιά πρέπει να χτυπά προκειμένου να συλλεχθεί επαρκής ποσότητα της παραγωγής του εμβρυακού ορού με τη διαδικασία του καρδιακού βελονισμού. Το αίμα πήζει αμέσως με το θάνατο...Μπορεί να περάσει η σκέψη ότι το έμβρυο πεθαίνει σχεδόν την ίδια στιγμή με τη μητέρα του λόγω της ανεπάρκειας του οξυγόνου μέσω του πλακούντα. Ωστόσο, είναι γνωστό από παλιά ότι τα νεογνά και τα έμβρυα των ζώων είναι (πολύ) ανθεκτικά στην υποξία / ανοξία (έλλειψη οξυγόνου)... Το γεγονός ότι η εμβρυακή καρδιά λειτουργεί κατά τη διάρκεια του καρδιακού βελονισμού, δείχνει ότι το έμβρυο είναι ακόμα ζωντανό τη στιγμή της διαδικασίας - και ως εκ τούτου μπορεί να βιώνει τον πόνο από τη βελόνα που μπαίνει στην καρδιά του αλλά και το πόνο της αφαίμαξης. Καθώς το έμβρυο δεν αναισθητοποιείται ποτέ για να γίνει σωστά η αφαίμαξη με τον καρδιακό βελονισμό, μπορεί να ειπωθεί ότι η συγκομιδή FBS με τα μέσα της μεθόδου που περιγράφηκε παραπάνω, παρουσιάζει ένα ηθικό πρόβλημα που χρειάζεται μεγάλη περίσκεψη. 

Ο συγγραφέας αυτής της ίδιας εργασίας κάπου αλλού αναφέρει έναν προηγούμενο ερευνητή για το Αμερικανικό Τμήμα Γεωργίας, τον Gene Erickson, επιβεβαιώνοντας το εξής:
"Για πρακτικούς σκοπούς, η καρδιά ενός εμβρύου μοσχαριού πρέπει να χτυπά για να συλλεχθεί επαρκής ποσότητα εμβρυακού ορού." Και δεν καταλαβαίνω γιατί διστάζουμε να καταλάβουμε ότι υποφέρουν - αν είναι ζωντανά, γιατί αυτό να μην τα κάνει να υποφέρουν; Σκεφτείτε με ανθρώπινους όρους (καθώς είμαστε παρόμοιοι σε όλα όσα αναφέρονται εδώ). Μια γυναίκα που είναι 8 μηνών έγκυος πεθαίνει. Καθώς πεθαίνει ή αμέσως αφού πεθάνει, κόβεις την κοιλιά της και παίρνεις το έμβρυο. Βάζεις το έμβρυο σε ένα καλάθι, καρφώνεις μια βελόνα στην καρδιά του, και αρχίζεις να απομυζάς το αίμα του. Χρειάζεται αλήθεια να διαπραγματευτούμε το αν αυτό θα προκαλούσε πόνο και θα υπέφερε το μωρό; Αυτά όλα είναι εξαιρετικά φρικτά, σωστά; Αλλά οποιοσδήποτε τρώει ακόμα ζώα, καταναλώνει γαλακτοκομικά και αγοράζει δέρμα χρηματοδοτεί αυτές τις εφιαλτικές πρακτικές. Η βιομηχανία γαλακτοκομικών είναι βάρβαρη. Το δέρμα είναι βάρβαρο. Είναι τόσο βάρβαρες όσο η βιομηχανία "κρέατος", αν όχι περισσότερο.
alt
Στην πραγματικότητα, ενώ κανένα δέρμα δεν είναι απαλλαγμένο από σχέση με βαρβαρότητα, βία και θάνατο, το δέρμα των αγέννητων μοσχαριών που βίωσαν αυτούς τους αποτρόπαιους θανάτους θεωρείται ότι φτιάχνει εξαιρετικά απαλό και "πολυτελές" δέρμα και χρησιμοποιείται πολύ στη δημιουργία δερμάτινων γαντιών για παράδειγμα. Και φυσικά τα αγέννητα μοσχαράκια δεν είναι τα μόνα που γδέρνονται για την ανθρώπινη μόδα. Τα μοσχαράκια που θανατώνονται μετά τη γέννα τους από τη βιομηχανία γαλακτοκομικών - μοσχαράκια γάλακτος - γδέρνονται για τον ίδιο σκοπό. Τα δέρματα που γδάρθηκαν από τα κορμιά των βασανισμένων αγέννητων μοσχαριών, ή των μοσχαριών "γάλακτος" πιάνουν πολλά χρήματα επειδή το δέρμα των μωρών είναι τόσο απαλό και ακηλίδωτο - ακριβώς, επειδή είναι το δέρμα νεογέννητων. Χορτοφάγοι (vegetarians) και κρεοφάγοι αναγνώστες, ελπίζω ότι αφού διαβάσετε αυτή τη δημοσίευση και την προηγούμενη, θα αναθεωρήσετε την αντίστασή σας να κόψετε όχι μόνο το κρέας και τα αυγά αλλά και τα γαλακτοκομικά. Κάθε φορά που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε για όλες τις βαρβαρότητες που γίνονται, μαθαίνουμε για μια ακόμα σκοτεινή και απαίσια πλευρά της κτηνοτροφίας. Ποιος θέλει να είναι μέρος - ποιος θέλει να στηρίζει οικονομικά - αυτό που συμβαίνει στα μοσχαράκια; Πώς το δικαιολογούμε όταν σχεδόν επιλέγουμε να είμαστε μέρος αυτού, όταν μπορούμε τόσο εύκολα να επιλέξουμε να μην αποτελούμε μέρος του;  
alt
Και εκτός από το να βγάλετε τη βία από τη διατροφή σας, την επόμενη φορά που καλοβλέπετε ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια ή παπούτσια, μια δερμάτινη τσάντα ή πορτοφόλι, μπορείτε να αναρωτηθείτε πόσα μαρτύρια και βασανιστήρια, πόσες ζωές χάθηκαν, αντί για το πόσα πολλά χρήματα κοστίζουν. Ίσως φανταστείτε την εικόνα αυτών των νεκρών μοσχαριών αντί του εαυτού σας να φοράει αυτά τα αξεσουάρ που είναι φτιαγμένα από τα μαρτύριά τους, από το δέρμα τους. Και ίσως να απομακρυνθείτε αντί να πάτε στο ταμείο. 
Μέρος 3.

Δεν είχα σκοπό να κάνω και τρίτο μέρος στις δημοσιεύσεις που έγραψα τους τελευταίους δυο μήνες για το τι συμβαίνει στις έγκυες αγελάδες στη γαλακτοπαραγωγή - και στα μοσχαράκια που κουβαλούν στις κοιλιές τους - όταν η βιομηχανία ξεμπερδέψει με αυτές, αλλά στις μέρες μας το βίντεο αυτό ήρθε στην επιφάνεια. Και από όλα τα φρικτά και τρομακτικά βίντεο που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια, αυτό είναι σίγουρα το χειρότερο.
 


alt
Προσέξτε ότι πίσω η μητέρα αγελάδα ακόμα κλωτσάει περιοδικά ενώ αιμορραγεί, καθώς το μοσχαράκι που βάρβαρα αποσπάστηκε από τη μήτρα της και σωριάστηκε στο πάτωμα λίγα μέτρα μακριά παλεύει και φωνάζει τη μητέρα του. Προσέξτε πώς το αίμα τους - τόσο πολύ αίμα - τρέχει αφότου κόψουν και το δικό του λαιμό, καθώς πεθαίνουν μαζί από ένα φρικτό θάνατο, μαζί η μητέρα και το μωρό της, ένας αβοήθητος μάρτυρας και άλλων βάναυσων θανάτων.  Για τα γαλακτοκομικά. 

Δεν έχει σημασία αν αυτό το συγκεκριμένο βίντεο δεν τραβήχτηκε στη δική σας πόλη ή περιοχή. Οι ανεκδιήγητες βαρβαρότητες όπως αυτές δε γνωρίζουν σύνορα. Συμβαίνουν παντού.
 


Αυτά όλα σημαίνει το ζωικό γάλα. Η σοκολάτα γάλακτος, το τυρί και το παγωτό από γάλα. Αυτή η φρίκη φίλοι μου, είναι τα γαλακτοκομικά.  

alt


Μεταφρασμένο άρθρο από All Creatures. 
ΠΗΓΗ 

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Θέλετε να γίνετε 100; Να τι τρώνε εκείνοι που τα φτάνουν!

thelete-na-ginete-100-na-ti-trwne-ekeinoi-pou-ta-ftanoun

 Καταναλώστε το μικρότερο γεύμα συνήθως αργά το απόγευμα ή το βράδυ, δοκιμάστε φυτικές τροφές (ιδιαίτερα φασόλια), τρώτε μικρότερες μερίδες κρέατος (85-110 γραμμάρια) περίπου 5 φορές το μήνα, πίνετε αλκοόλ με μέτρο (λιγότερο από 2 ποτήρια την ημέρα), και ολοκληρώνεται το γεύμα σας όταν νιώθετε χορτάτοι κατά 80%.   Αυτές είναι, καταρχάς, μερικές χρυσές συμβουλές για μακροζωϊα. Αν τις τηρήσετε έχετε πιθανότητα να ζήσετε πολλά χρόνια. Συμβουλές που αντλήθηκαν μετά από από έρευνα στιςδιατροφικές συνήθειες των περιοχών που οι άνθρωποι φτάνουν σε ηλικίες με τριψήφιο αριθμό.Ο συγγραφέας και εξερευνητής του National Geographic, Dan Buettner, μετά την έκδοση του πρώτου του βιβλίου, The Blue Zones: Lessons for Living Longer From the People Who've Lived the Longest, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο το δεύτερο μέρος, The Blue Zones Solution: Eating and Living Like the World's Healthiest People. Έχοντας ταξιδέψει σε κοινωνίες του κόσμου που παρουσιάζουν υψηλό προσδόκιμο ζωής, ο Buettner και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι οι κάτοικοι αυτοί παρουσίαζαν και λιγότερα περιστατικά παθήσεων στην καρδιά, παχυσαρκίας, καρκίνου και διαβήτη.

Τι τρώνε στην Ικαρία (Ελλάδα)

 Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι η Ικαρία φημίζεται παγκοσμίως για τους αιωνόβιους κατοίκους της. Δεν εί ναι μόνο ότι δεν γνωρίζουν τη σημασία της λέξης άγχος. Και όσον αφορά τη διατροφή, οι Ικαριώτες έχουν τη δική τους φιλοσοφία πάνω στη μεσογειακή διατροφή. Κατσικίσιο τυρί, μέλι, μαυρομάτικα φασόλια, φακές, άγρια, πράσινα λαχανικά, φέτα, λεμόνια, φασκόμηλο, μαντζουράνα και μικρές ποσότητες ψαριών βρίσκονται συχνότερα στο πιάτο τους.

Τι τρώνε στη Χερσόνησο Νικόγια (Κόστα Ρίκα)

   Αυγά, παπάγια, μπανάνες, γλυκοπατάτες, κολοκύθες, καλαμπόκι, peach palm και φασόλια.Buettner είναι η βασική διατροφή των κατοίκων της χερσονήσου Νικόγια. Σύμφωνα με την έρευνα του  Dan Buettner, οι κάτοικοι της περιοχής χρωστούν την εξαιρετική τους υγεία στην επάρκεια της Μεσο-αμερικάνικης παραγωγής, ενώ ένα ασυνήθιστο τροπικό φρούτο που είναι γνωστό σε λίγους (peach palm), περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμινών Α και C.

Τι τρώνε στην Οκινάουα (Ιαπωνία)

 Περίπου οι 6,5 ανά 10 χιλιάδες φτάνουν στην Οκινάουα τον ένα αιώνα ζωής, σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η αναλογία είναι 1,73 ανά 10 χιλιάδες. Τι τρώνε: πικρό πεπόνι, τόφου, σκόρδο, καστανό ρύζι, πράσινο τσάι, μανιτάρια shitake.

Τι τρώνε στη Σαρδηνία (Ιταλία)

 Η διαφορά της Σαρδηνίας με άλλες περιοχές είναι ότι συναντάμε και πολλούς άνδρες να φτάνουν τα 100, σε αντίθεση με άλλες  κάτι που σε άλλα μέρη αποτελεί σχεδόν… αποκλειστικότητα των γυναικών. Τι τρώνε: κατσικίσιο γάλα, προβατίσιο τυρί (το πεκορίνο που παράγεται στη Σαρδηνία φτιάχνεται από πρόβατα ελευθέρας βοσκής και παρουσιάζει υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από άλλα τυριά), μέτρια κατανάλωση υδατανθράκων από ψωμί, ζυμάρια, κριθάρι κ.λπ., μάραθο, φάβα, ρεβίθια, ντομάτες, αμύγδαλα, τσάι γαϊδουράγκαθου, κρασί από σταφύλι Grenache.

Τι τρώνε στη Λάμα Λίντα (Καλιφόρνια)

 Εδώ οι κάτοικοι δεν καπνίζουν, δεν πίνουν, δεν χορεύουν και αποφεύγουν την πολύ τηλεόραση. Το μενού τους: Τόφου, αβοκάντο, σολομό, καρύδια, φασόλια, βρόμη, ψωμί ολικής άλεσης, γάλα σόγιας.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ξεχάστε χημικά και «φιδάκια» – Αυτά τα φυτά απωθούν τα κουνούπια!!

Με την είσοδο του καλοκαιριού όλο και πιο πολύ περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας σε εξωτερικούς χώρους. Πολλές φορές τα κουνούπια όμως δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε την παραμονή μας στον κήπο ή στην βεράντα, και αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε σε διάφορες εντομοαπωθητικές λύσεις (χημικές ή δύσοσμες).
plants that repel mosquitoes

Σας παρουσιάζουμε εννέα φυτά που έχουν έντονη απωθητική δράση για τα κουνούπια, αφού τα αρώματα τους από τα έλαια που περιέχουν δεν αρέσουν στα κουνούπια και τα διώχνουν.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το ξέρατε αυτό για το Γάλα ΝΟΥΝΟΥ που πίνουμε τόσα χρόνια;;;

3
Το θυμάστε το γάλα ΝΟΥΝΟΥ με σήμα την Ολλανδέζα, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων;…Στη μέση και λίγο προς τα κάτω υπήρχε μία εικόνα με μία Oλλανδέζα η οποία θήλαζε ένα μωρό. Τώρα η εικόνα έχει αλλάξει και η Ολλανδέζα δεν θηλάζει πια ένα μωρό αλλά κρατάει στην αγκαλιά της μία ανθοδέσμη από τουλίπες.Ναι, καλά διαβάσατε – αν δεν το έχετε δει ήδη.Γιατί όλα αυτά;Στα τόσα γάλατα δεν ήταν ποτέ δυνατόν να υπάρχει μόνον ένα Noυvoύ. Το τεκμήριο δεύτερο Νουνού (βλέπε φώτο) βέβαια, δεν έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις στο πλήθος των ερωτημάτων, που στο, μεταξύ είχαν κατακλύσει τον κοινό νου µου.«Όπως το γιατί η νεαρά Ολλανδέζα (της ετικέτας του) ανασκουμπώθηκε αιφνιδίως, στερώντας µας έτσι τη θέα του υπέροχου µμητρικού στήθους της. Ή, ποιοι ακριβώς λόγοι εξανάγκασαν την Friesland Frico Domo-Holland (την παραγωγό εταιρεία, δηλαδή) σε αυτή την αναδρομική…κρίση σεμνοτυφίας;Ο λόγος είναι απλός…!Δεν γουστάρουν να πατρονάρουν τον θηλασμό από την στιγμή που έχουν πάρα πολλά προϊόντα για αντικατάσταση του. Οι καιροί αλλάζουν και όλα θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους.Έτσι αντικατέστησαν το…μωρό με…τουλίπες κάνοντας εσκεμμένη…στείρωση στην μικρή Oλλανδέζα.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Συνταγές: Ισχυρά φυσικά ελιξήρια για πληθώρα προβλημάτων υγείας

Ξερόβηχας: Επιθέματα ζεστά κρύα εναλλάξ. 3 λεπτά ζεστά και 1 λεπτό κρύα, το κάνουμε για 10 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα. 
Μπορούμε και πάνω από τα ρούχα με το σεσουάρ ζεστό κρύο εναλλάξ.
Βήχας με φλέμματα: κάνουμε τσάι με λιναρόσπορο. Επειδή είναι άγευστο το τσάι με λιναρόσπορο προσθέτουμε και ένα αρωματικό βότανο. Πίνουμε ένα φλιτζάνι τσάι τρεις φορές την ημέρα..
Βήχας: Σε ένα μεγάλο σχετικά ρεπάνι κάνουμε μία τρύπα και βάζουμε μέσα μέλι. Με ένα καλαμάκι ρουφάμε το ζουμί
Πονόλαιμος: Γαργάρες με αλατόνερο και λεμόνι ή και με το καθένα χωριστά.
Άσκηση για τον πονόλαιμο: Τρεις φορές την ημέρα από 36 φορές βγάζουμε την γλώσσα έξω από το στόμα έως να φτάσει στο σαγόνι και να πονέσουν οι αμυγδαλές.
Συνάχι: Κάνουμε τρία ποδόλουτρα την ημέρα για 10 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε
σκόνη μουστάρδα ή τζίντζερ και ξύδι. Καλό είναι να κάνουμε τα ποδόλουτρα με τα πρώτα συμπτώματα για να το προλάβουμε. Καλό είναι, να χρησιμοποιήσουμε και την συσκευή για αιθέρια έλαια, βάζοντας ευκάλυπτο 4 σταγόνες.
Ποδόλουτρα: Κάντε ποδόλουτρο σε αλατόνερο για να ξεκουράσετε τα πόδια σας, ξεπλύνετε με δροσερό νερό.
Κρυολόγημα:
Α. Βάζουμε στο στήθος ένα πανί βρεγμένο με οινόπνευμα ακόμη προσθέτουμε και μαύρο πιπέρι.
Β. Κρυολόγημα και πόνους αρθρώσεων: Στύβουμε πικράγγουρα και το ζουμί το προσθέτουμε σε τσίπουρο ή καθαρό οινόπνευμα και κάνουμε εντριβές (προσοχή το ζουμί από τα πικράγγουρα είναι πολύ δηλητηριώδες).
Γρίπη: Κάνει καλό η λεμονάδα ή πορτοκαλάδα, ένα ποτηράκι ανά 2 ώρες. Καλό είναι, ως απολυμαντικού χώρου να μη μεταδίδονται τα μικρόβια να χρησιμοποιούμε τη συσκευή χώρου με αιθέρες έλαια σανταλόξυλο ή πεύκο.
Πυρετός:
Α. Καταπολεμάτε με μπάνιο ή με κομπρέσες στο μέτωπο στον αυχένα, στις μασχάλες στον αγκώνα στα γόνατα και στον αστράγαλο.
Β. Κόβουμε πατάτα σε φέτες τις τοποθετούμε σα ένα μαντήλι και το δένουμε στο μέτωπο.
Ωτίτιδα: Ζεσταίνουμε μέσα σε καλτσάκι καλαμπόκι χονδροαλεσμένο και το βάζουμε πάνω στο αυτί.
Πονόδοντος: Μπορούμε να βάλουμε ένα βαμβακάκι με γαρυφαλέλαιο στο κούφιο νεογιλό δόντι (τα πρώτα δόντια). Προσοχή το γαρυφαλέλαιο χαλάει τα δόντια.
Δόντια και ούλα: Κάντε πλύσεις στόματος με ένα μίγμα αλατιού και σόδας φαγητού (ίσα μέρη διαλυμένα στο νερό). Το διάλυμα αυτό δυναμώνει τα ούλα, λευκαίνει τα δόντια και διατηρεί την ανάσα σας καθαρή.
Ορμονικά προβλήματα: Προσθέτουμε 5 γρ. βασιλικό πολτό σε 1 κιλό μέλι. Προσθέτουμε το βασιλικό πολτό λίγο – λίγο στο μέλι και το ανακατεύουμε καλά με ξύλινο ή πλαστικό κουτάλι. Τρώμε κάθε πρωί 1 κουταλάκι από το μίγμα. Δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικά σκεύη μόνο ξύλινα και πλαστικά.
Αλλεργίες: Γύρη, παίρνουμε το πρωί πριν από το φαγητό ένα κουταλάκι του γλυκού. Αν δεν μπορούμε να το πάρουμε το μοιράζουμε σε δυο ή τρεις φορές και πίνουμε αμέσως μετά νερό ή το διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι νερό.Παίρνουμε γύρη δυο φορές το χρόνο το φθινόπωρο και την άνοιξη.
Μέση: Βάζουμε κουκούτσια από κεράσια σε σακούλι τα ζεσταίνουμε και τα βάζουμε στη μέση.
Στομάχι:
Α.Ένα κουτάλι σπαθόλαδο το πρωί νηστικός.
Β. Το έγχυμα, δηλ. σε ζεστό νερό βάζουμε φύλλα δυόσμου και το σκεπάζουμε για 10 λεπτά, το πίνουμε ως τσάι, είναι καλό για δυσπεψία.
Μελανιά: Βάζουμε πάνω στο μέρος που χτυπήσαμε τσουκνίδα και το δένουμε.
Χτύπημα: Για να μη μείνει σημάδι βάζουμε στο χτύπημα βιτάμ.
Άλατα: Πίνουμε τσάι από βατσινιές τις οποίες μαζεύουμε τον Ιούνιο. Μπορούμε να βράσουμε μεγάλη ποσότητα και πίνουμε τρία φλιτζάνια την ημέρα για ένα μήνα. Σταματάμε για ένα μήνα και μετά το επαναλαμβάνουμε.
Κουρασμένα μάτια: Ένα κουταλάκι αλάτι σε νερό είναι πρώτης τάξεως καλλυντικό για τα μάτια. Χρησιμοποιήστε το για να ξεπλύνετε (εξωτερικά) τα κουρασμένα μάτια ή φτιάξτε κομπρέσες για τα πρησμένα μάτια. Τα μάτια ανακουφίζονται επίσης και με κομπρέσες από χαμομήλι.
Τσιμπήματα εντόμων: Βρέξτε το σημείο που σας τσίμπησε το έντομο και ρίξτε επάνω αλάτι για να ανακουφιστείτε από τον πόνο.
Ελιξίριο μακροζωίας:
 300 γρ σκόρδο, 500 γρ κρεμμύδια, 1,5 λίτρο μηλόξιδο και 1 κιλό μέλι.
Κόβουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα βάζουμε για 24 ώρες μέσα σε μια κούπα μαζί με το μηλόξιδο. Κατά διαστήματα το μίγμα το ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια αφού περάσει ο χρόνος το στραγγίζουμε και στο ζουμί προσθέτουμε το μέλι και το ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το βάζουμε στη σαλάτα αντί για ξίδι, 4 κουταλάκια τη φορά.
Το κάνουμε μια φορά το χρόνο, καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη.
Τραυματισμούς: Σπαθόλαδο ή κηραλοιφή (κερί, μαστίχα Χίο και ελαιόλαδο, τα ζεσταίνουμε όλα μαζί ώσπου να λυόσουν)
Κάψιμο: Κάποιος διηγείται: έβαλα το καμένο χέρι μου στη σακούλα με το αλεύρι για 10 λεπτά και όταν το τράβηξα δεν είχα το παραμικρό σημάδι ούτε φουσκάλα ούτε τον παραμικρό πόνο. Έκτοτε έχω πάντα μια σακούλα με αλεύρι στο ψυγείο για περίπτωση καψίματος. Υπ΄ όψιν πως το κρύο αλεύρι το νοιώθεις ακόμα καλύτερα από αυτό θερμοκρασίας δωματίου.
Αντικαρκινικό: 3 φύλλα μικρά ή 2 φύλλα μεγάλα αλόη τα καθαρίζουμε από τα αγκαθάκια και τα αλέθουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε 0,5 Kg μέλι και 3 κουταλιές ουίσκι ή τσίπουρο.Το παίρνουμε για 10 μέρες από μια κουταλιά τρεις φορές τη μέρα 15 λεπτά πριν από το φαγητό. Αντικαρκινικό επίσης είναι και ο κρόκος Κοζάνης.
Μύκητες στα νύχια: Ανακατεύουμε καλαμποκάλευρο με νερό και την αλοιφή την βάζουμε στα άρρωστα νύχια για μια ώρα. Το επαναλαμβάνουμε 7 έως 10 ημέρες. Η εξήγηση είναι ότι στο καλαμποκάλευρο υπάρχει ένας μύκητας που επιτίθεται και καταστρέφει άλλους μύκητες.
Πολύ αποτελεσματικό είναι και το αιθέριο έλαιο tee tree. Βάζουμε μια σταγόνα σε κάθε νύχι, μια φορά την ημέρα.
Πόνους στις αρθρώσεις:
Βάζουνε σε ένα βάζο ξανθές σταφίδες και αρκετό τζιν ώστε να τις σκεπάζει. Κάθε μέρα τρώμε εννέα σταφίδες από αυτές. Θα διαπιστώσουμε ότι μετά από μερικές βδομάδες ότι οι πόνοι θα αρχίσουν να υποχωρούν. Χρησιμοποιούμε ξανθές σταφίδες γιατί έχουν υποστεί επεξεργασία με θείο και αυτό βοηθάει σε περιπτώσεις φλεγμονής. Για το τζιν έχει δοθεί η εξήγηση ότι στο καλό και γνήσιο αποστάζεται μαζί με κάπου δέκα διαφορετικά βότανα αλλά το πιο βασικό και απαραίτητο είναι το κυπαρισσόμηλα, οι καρποί από το κυπαρίσσι, το αφέψημα από αυτά έχει και αντιρρευματικές ιδιότητες.
Χοληστερίνη:
Σε μια κούπα βάζουμε μια κουταλιά ταχίνι, προσθέτουμε λίγο τσάι που έχουμε φτιάξει από μαλλιά καλαμποκιού, πεντάνευρο και το ανακατεύουμε καλά ώσπου να διαλυθεί το ταχίνι και προσθέτουμε άνθος βρώμης και ακόμη καρύδια και κολοκυθόσπορους. Είναι ένα πολύ καλό πρωινό.
Ένα κουτάλι ταχίνι με μέλι το πρωί κάνει πολύ καλό, κατεβάζει και τη χοληστερίνη.
Καθαρισμός συκωτιού: Κάνουμε με σπόρους από γαϊδουράγκαθου τσάι. Ένα κουταλάκι σπόρους για ένα φλιτζάνι τσάι. Πίνουμε ένα φλιτζάνι πρωί, μεσημέρι και βράδυ.
Πέτρα στα νεφρά: Πίνουμε έγχυμα από λαδανιά, δηλ. βάζουμε μια χούφτα άνθη λαδανιάς που μαζεύουμε το Μάιο, σε ένα λίτρο νερό και το σκεπάζουμε για 10 λεπτά. Πίνουμε ένα κρασοπότηρο μισή ώρα πριν από το φαγητό πρωί μεσημέρι και βράδυ. Επίσης βοηθάει το τσάι από βότανα μαλλιά καλαμποκιού, αγριάδα, και βατσινιές.
Ίλιγγος: Πιέζουμε τον τριγωνικό χόνδρο που είναι απέναντι από το πτερύγιο του αυτιού, με ένα δάκτυλο του ενός χεριού και με το άλλο χέρι χτυπάμε το δάχτυλο 36 φορές. Το επαναλαμβάνουμε τρεις φορές την ημέρα.
Το φαρμακείο του Θεού:

Ο Θεός μας άφησε μια μεγάλη ιδέα για το ποια τρόφιμα βοηθούνε ποιο μέρος του σώματος μας! Είμαστε όμως αργοί μαθητές…………
1. Μια φέτα καρότου μοιάζει με την ίριδα του ανθρώπινου ματιού. Η επιστήμη αποδεικνύει ότι τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος και τη λειτουργία των ματιών.
2. Η ντομάτα διατηρεί καθαρή την καρδιά και είναι τροφή για το αίμα.
3. Τα σταφύλια είναι δυνατή τροφή για την καρδιά και το αίμα.
4. Τα καρύδια βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου.
5. Τα φασόλια θεραπεύουν και βοηθούν στη λειτουργία των νεφρών.
6. το σέλινο βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών.
7. Το αβοκάντο, η μελιτζάνα και το αχλάδι έχουν στόχο την υγεία και τη λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας.
8. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα του σπέρματος των ανδρών και αυξάνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, θεραπεύουν την στειρότητα των ανδρών.
9. Η γλυκοπατάτα ισορροπεί τον γλυκεμικό δείκτη των διαβητικών.
10. Οι ελιές βοηθούν στην υγεία και την λειτουργία των ωοθηκών.
11.Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρούτ και όλα τα εσπεριδοειδή βοηθούν στην υγεία του στήθους.
12. Τα κρεμμύδια βοηθούν στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων που προέρχονται από τα κύτταρα του σώματος.
Το σκόρδο βοηθά στην εξάλειψη των ελευθέρων ριζών του σώματος.

Προσοχή: Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν τη χρήση βοτάνων ή συνθέσεων, ειδικά εάν λαμβάνετε παράλληλα και φαρμακευτική αγωγή