Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τα 116 πράγματα που μπορούν να σου προκαλέσουν καρκίνο - Η πλήρης λίστα Ουσίες, τρόφιμα, υλικά και δραστηριότητες που πέρα από κάθε αμφιβολία είναι καρκινογόνα. Κάποια εκπλήσσουν

Τα 116 πράγματα που μπορούν να σου προκαλέσουν καρκίνο - Η πλήρης λίσταMε αφορμή την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την βέβαιη καρκινογόνα δράση του επεξεργασμένου κρέατος (αλλαντικά, μπέικον, λουκάνικα) αναρωτιέται κανείς αν υπάρχουν και άλλα τόσο συνηθισμένα πράγματα που βρίσκονται στην λίστα με τα πλήρως αποδεδειγμένα καρκινογόνα υλικά.   
Στην παρακάτω λίστα δεν περιέχονται προϊόντα όπως είναι το κόκκινο κρέας, για το οποίο ο ΠΟΥ έχει πολλές ενδείξεις ότι μάλλον προκαλεί καρκίνο. Περιέχονται μόνο αυτά που πέρα από κάθε αμφιβολία σχετίζονται με τη δημιουργία και την εξάπλωση διαφόρων μορφών καρκίνου.   
Έκθεση σε καρκινογενείς καταστάσεις   
1 Το κάπνισμα: Η πιο κοινή έκθεση στον καπνό προέρχεται από τσιγάρα τον καπνό τον οποίο εισπνέουμε. Έχουν αποδειχτεί οι βλαβερές και καρκινογόνες συνέπειές του εδώ και δεκαετίες.    
2 Σολάριουμ: Ένα κρεβάτι μαυρίσματος, η συσκευή δηλαδή που βγάζει υπεριώδη ακτινοβολία για καλλωπιστικό μαύρισμα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος (και καταρράκτη και πρόωρη γήρανση του δέρματος).  
Τα 116 πράγματα που μπορούν να σου προκαλέσουν καρκίνο - Η πλήρης λίστα

3 Παραγωγή αλουμινίου: Αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης έχουν αναφερθεί σε εργάτες του κλάδου που εισπνέουν τα χημικά.    
4 Αρσενικό σε πόσιμο νερό. Το χημικό αυτό είναι εξαιρετικά τοξικό και χρησιμοποιείται σε εργοστάσια. Αν περάσει στην παροχή νερού προκαλεί καρκίνο του δέρματος, ενώ συνδέεται και με καρκίνου στο ήπαρ, στους πνεύμονες, στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη.    
5 Παραγωγή της χρωστικής Ziel-Nielsen (γνωστή και ως auramine). Χρησιμοποιείται και ως αντισηπτικό και ως υλικό για βαφές. Έρευνες απέδειξαν αυξημένους καρκίνους ουροδόχου κύστης στους άντρες εργάτες εργοστασίων που παρασκεύαζαν ή χρησιμοποιούσαν την ουσία, λόγω της εισπνοής φορμαλδεϋδης και θείου.   6 Κατασκευή και επιδιόρθωση υποδημάτων
Συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο ρινικού καρκίνου και λευχαιμίας, επειδή οι εργαζόμενοι που φτιάχνουν μπότες και παπούτσια (ή/και τα επιδιορθώνουν) έρχονται σε επαφή με ουσίες που θεωρούνται πιθανώς καρκινογόνες, όπως είναι η σκόνη δέρματος, βενζόλιο κ.α. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στην κατασκευή υποδημάτων εξαρτάται απ' το διάστημα που ασχολείται με αυτό ο εργαζόμενος.  
7 Καθαρισμός καμινάδων: Παλιότερα άνθρωποι -και ιδίως μικρά αγόρια- σκαρφάλωναν στις καμινάδες για να τις καθαρίσουν απ' την καπνιά και τη σκόνη. Τώρα πια ο καθαρισμός γίνεται με τη χρήση μηχανημάτων. Μπορεί να προκαλέσει έναν πολύ συγκεκριμένο τύπο καρκίνου -τον επονομαζόμενο «καρκίνο του καθαριστή καμινάδων». Προκαλείται απ' την εισπνοή άνθρακα και καμμένου ξύλου.    
8 Αεριοποίηση άνθρακα: Εργάτες που συμμετείχαν σε αεριοποίηση άνθρακα για πολλά χρόνια είχαν υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.  
9 Απόσταξη πίσσας. Βγαίνει απ' τον άνθρακα και χρησιμοποιείται ως βάση μπογιάς αλλά και στις ασφαλτοστρώσεις. Περιέχει πολλά καρκινογόνα όπως είναι το βενζόλιο.    
10. Παραγωγή οπτάνθρακα: Εργάτες που έρχονται σε επαφή με τον οπτάνθρακα (το καύσιμο που βγαίνει απ' τον άνθρακα) έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν από καρκίνο του πνεύμονα και των νεφρών 
11 Κατασκευή επίπλων: Μεγαλύτερος κίνδυνος για ρινικό καρκίνο, εξαιτίας της έκθεσης σε σκόνη του ξύλου.   12 Υπόγεια εξόρυξη αιματίτη, με έκθεση σε ραδόνιο. Στην εξόρυξη αιματίτη, μιας υπόγειας πηγής σιδήρου, οι εργάτες των ορυχείων έρχονται σε επαφή ταυτόχρονα με το ραδιενεργό καρκινογόνο, ραδόνιο, που προκαλεί μεγάλη αύξηση στον κίνδυνο καρκίνου των πνευμόνων.
  
Καπνά στο Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας

13 Παθητικό κάπνισμα: Ένας μη καπνιστής είναι 25% πιο πιθανό να εμφανίσει καρκίνο του πνεύμονα αν αναπνέει τον καπνό των άλλων. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο για καρκίνο του λάρυγγα, και του φάρυγγα.    
14 Εργασία σε βιομηχανίες σιδήρου και ατσαλιού. Έρευνες έδειξαν οι εργάτες έχουν εξαιρετικά αυξημένη πιθανότητα για εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα, λόγω των διάφορων καρκινογόνων ουσιών (μετάλλων, φορμαλδεϋδης κ.α.)    
15 Εργασία στη βιομηχανία ισοπροπανόλης: Αυξημένες πιθανότητες καρκίνου για τους εργάτες που έρχονται σε επαφή με γνωστά καρκινογόνα.     
16 Κατασκευή της βαφής ματζέντα. Η παραγωγή του μωβ-κόκκινου χρώματος/βαφής ξεκίνησε το 1850 και ήταν απ' τις πρώτες συνθετικές βαφές που φτιάχτηκαν ποτέ. Περιέχει χημικά που συνδέονται με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Κάποια καρκινογόνα χημικά πάντως καταργήθηκαν και απ' τις βαφές μαλλιών την δεκαετία του 1970.    
17 Επάγγελμα ελαιοχρωματιστής: Έρευνες δείχνουν πως το βάψιμο σπιτιών κλπ μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία και καρκίνο της ουροδόχου κύστης, λόγω της έκθεσης σε βενζόλιο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή μπογιάς.   
18 Η χρήση της πίσσας για το φτιάξιμο πεζοδρομίων ή οροφών. Και εδώ περιέχονται πολλά καρκινογόνα όπως είναι το βενζόλιο. 

Τα 116 πράγματα που μπορούν να σου προκαλέσουν καρκίνο - Η πλήρης λίστα

19 Βιομηχανία ελαστικών. Και εδώ καρκινογόνα χημικά κατά την παρασκευή λαστιχένιων προϊόντων, που συνδέονται με καρκίνο της ουροδόχου κύστης και του πνεύμονα αλλά και λευχαιμία.    
20 Έκθεση εργατών σε ισχυρά ανόργανα νέφη οξέων που περιέχουν θειϊκό οξύ. Συνδέεται με καρκίνους του πνεύμονα.    
Καρκινογόνα μίγματα 

21 Οι ισχυρότατα τοξικές αφλατοξίνες: Η αφλατοξίνη είναι δηλητήριο που προκαλεί καρκίνο του ήπατος. Παράγεται από μύκητες ( Aspergillus flavus και parasiticus ) που αναπτύσσονται σε τρόφιμα ή σε ζωοτροφές ιδιαίτερα στο καλαμπόκι και στα φιστίκια. Επίσης αφλατοξίνη είναι δυνατόν να ανιχνευτεί στο γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα, παγωτά, προϊόντα με βάση καλαμποκιού ή φιστικιών, σε άλλους ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά).   
22 Αλκοολούχα ποτά: Η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού, του ορθού, του λάρυγγα, του ήπατος, του οισοφάγου, της στοματικής κοιλότητας και του φάρυγγα. Επίσης θεωρείται πιθανή αιτία για τη δημιουργία καρκίνου στο πάγκρεας.   
23 Ο άγουρος καρπός Αρέκα: Πρόκειται για ήπιο διεγερτικό όπως είναι ο καφές, το οποίο μασιέται. Προκαλεί αυξημένο ρίσκο για καρκίνο του στόματος και του οισοφάγου.    
24 Φύλλα βέτελ, χωρίς καπνό: Πρόκειται για φύλλωμα της Ασίας που μασιέται συνήθως με αρέκα και είναι διεγερτικό που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στο στόμα.    
25 Φύλλα βέτελ με καπνό: Το ίδιο με το #24.    
26 Υγρή πίσσα: Περιέχει καρκινογόνο βενζόλιο.    
27 Πίσσα από άνθρακα: Περιέχει καρκινογόνο βενζόλιο.    
28 Εκπομπή άνθρακα σε κλειστούς χώρους: Το κάρβουνο που χρησιμοποιείται σε μερικά σπιτια ως μέσο θέρμανσης είναι επικίνδυνο εάν παράξει σκόνη άνθρακα.    
29 Εξατμίσεις ντίζελ: Υπάρχει κίνδυνος καρκίνου απ' την εισπνοή εξατμίσεων που παράγονται από μηχανή ντίζελ. Πάνω από 30 συστατικά του λαδιού ντίζελ θεωρούνται καρκινογόνα απ' τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.    
30 Μεταλλικά έλαια, ακατέργαστα ή ελαφρώς κατεργασμένα: Ο ΠΟΥ τα βάζει στην Α' Κατηγορία Καρκινογόνων.    
31 Αναγλητικά φάρμακα που περιέχουν φαινακετίνη: Το φάρμακο μειώνει τον πόνο και τον πυρετό, είναι όμως πλέον απαγορευμένο σε κάποιες χώρες επειδή συνδέεται με ρινικούς, πυελικούς και άλλους όγκους.    
32 Φυτά που περιέχουν αριστολοχικό (aristolochic) οξύ: Χρησιμοποιείται στην εναλλακτική κινεζική ιατρική, έχει αποδειχθεί όμως πως προκαλεί ασθένειες στα νεφρά και ουροθηλιακό καρκίνωμα.     
33 Πολυχλωριωμένα διφαινύλια: Αυτή η συνθετική μίξη που χρησιμοποιούνταν ευρέως σε ηλεκτρικά μηχανήματα στο παρελθόν, απαγορεύτηκε στα τέλη της δεκαετίας του '70 σε πολλές χώρες λόγω περιβαλλοντικών ζητημάτων. Έρευνες δείχνουν πως η επαφή της με τον άνθρωπο αυξάνουν την πιθανότητα μελανωμάτων, καρκίνου στο ήπαρ, στον εγκέφαλο και αλλού. Προκαλούν επίσης καρκίνους και στα ζώα.    
34 Αλίπαστα ψάρια σε κινέζικο στυλ: Δίαιτες με μεγάλες ποσότητες προ-αλατισμένων κρεάτων και ψαριών ή και τουρσιών είναι συχνές κυρίως στην Ασία και τη Βόρεια Αφρική και μπορούν να αυξήσουν το ρίσκο για ρινοφαρυγγικό καρκίνο. Τα χημικά που περιέχονται μπορούν να αλλοιώσουν και το DNA.     
35 Έλαια πισσούχου σχιστόλιθου: Κατά την παραγωγή τους είναι πιθανό να ελευθερώνονται τοξικά καρκινογόνα χημικά στον αέρα, στο νερό και στο έδαφος.    
36 Αιθάλη: Σκόνη άνθρακα, που δημιουργείται κυρίως απ' την καύση καρβουνων, συνέβαλε στον καρκίνο των καπνοκαθαριστών που αναφέρθηκε νωρίτερα.    
37 Καπνικά προϊόντα που δεν καπνίζονται: Ο καπνός μασιέται ως διεγερτικό, κάποιες φορές με άλλα φύλλα, συνδέεται συγκεκριμένα με καρκίνους του λάρυγγα και του στόματος.    
38 Σκόνη ξύλων: Η σκόνη ξύλων έχει ενταχθεί στην οδηγία περί καρκινογόνων παραγόντων και προκαλεί ρινικούς καρκίνους.  

Τα 116 πράγματα που μπορούν να σου προκαλέσουν καρκίνο - Η πλήρης λίστα

39 Επεξεργασμένο κρέας: Αλλαντικά, μπέικον και λουκάνικα μπήκαν στην ίδια λίστα επικινδυνότητας τον Οκτώβρη του 2015, απ' τον ΠΟΥ που τα συνδέει με τον καρκίνο του εντέρου.
 Καρκινογόνες ουσίες και ομάδες ουσιών   
40 Ακεταλδεΰδη 
41 4- Αμινοδιφαινύλιο   
42 Αριστολοχικά οξέα και τα φυτά που τα περιέχουν   
43 Αρσενικό και ενώσεις του αρσενικού   
44 Αμίαντος   
45 Αζαθειοπρίνη   
46 Βενζόλιο   
47 Βενζιδίνη   
48 Βενζο[a]πυρένιο   
49. Βηρύλλιο και ενώσεις βηρυλλίου  
50 Χλωροπρομαζίνη    
51 Δις (χλωρομεθυλ) αιθέρας   
52 Χλωρομεθυλο-μεθυλαιθέρας   
53 Βουταδιένιο-1,3   
54 1,4- Βουτανεδιόλης διμεθανοσουλφονικό   
55 Το κάδμιο και ενώσεις καδμίου 55   
56 Χλωραμβουκίλη   
57 Methyl-CCNU (1-(2-Chloroethyl)-3-(4-methylcyclohexyl)-1-nitrosourea; Semustine)   
58 Ενώσεις χρωμίου (VI)   
59 Κυκλοσπορίνη   
60 Αντισυλληπτικά, ορμόνες, συνδυασμένες μορφές εκείνα που περιέχουν οιστρογόνα και προγεστογόνα)   
61 Αντισυλληπτικά, ορμόνες που πρέπει για μια περίοδο να πάρεις μόνο οιστρογόνα και μετά μαζί οιστρογόνα και προγεστογόνα).    
62 Κυκλοφωσφαμίδη   
63 Διαιθυλοστιλβοοιστρόλη   
64 Βαφές που μεταβολίστηκαν σε βενζόλιο   
65 Ερπητοϊός 4 (Epstein-Barr)   
66 Οιστρογόνα, μη στεροειδή   
67 Οιστρογόνα, στεροειδή   
68 Θεραπεία με οιστρογόνα (κατά την εμμηνόπαυση)   
69 Αιθανόλη σε αλκοολούχα ποτά   
70 Εριονίτης   
71 Οξειδιο του αιθυλενίου   
72 Ετοποσίδη μόνη ή και σε συνδυασμό με σισπλατίνη και βλεομυκίνη 
73 Φορμαλδεΰδη   
74 Αρσενικούχο Γάλλιο    
75 Μόλυνση με ελικοβακτηρίδιο pylori    
76 Χρόνια μόλυνση με Ηπατίτιδα Β   
77 Χρόνια μόλυνση με Ηπατίτιδα C   
78 Φυτικά «γιατρικά» που περιέχουν το φυτό του είδους και γένους Αριστολοχία   
79 Μόλυνση με ιό Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας τύπου 1    
80 Ανθρώπινων θηλωμάτων τύπου 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59 και 66  
81 Ανθρώπινος Τ-Λεμφοτρόπος Ιός τύπου 1   
82 Μελφαλάνη   
83 Μεθοξαλένη με υπεριώδη Α ακτινοβολία   
84 4,4’- μεθυλένη (2-χλωροανιλίνη) (MOCA)  
85 Συνδυασμοί χημειοθεραπείας   
86 Υπερίτης   
87 2-ναφθυλαμίνη   
88 Ακτινοβολία νετρονίου    
89 Mίγματα νικελίου   
90 4-(N-Νιτροζομεθυλαμινο)-1-(3-πυριδύλιο)-1-βουτανόνη (NNK)   
91 N-Νιτροζονορνικοτίνη(NNN)   
92 Μόλυνση με Opisthorchis viverrini   
93 Εξωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση    
94 Εξωτερική ρύπανση σωματιδίων    
95 Φώσφορος-32,    
96 Πλουτώνιο-239 και τα προϊόντα διάσπασης του   
97 Εκθεση κατά την παιδική ηλικία σε ραδιενεργό ιώδιο, από ατυχήματα ατομικών αντιδραστήρων και από έκρηξη πυρηνικών όπλων    
98 Ραδιονουκλεΐδιο α   
99 Ραδιονουκλεΐδιο β   
100 Ράδιο-224 και τα προϊόντα διάσπασης του   
101 Ράδιο-226 και τα προϊόντα διάσπασης του   
102 Ράδιο-228 και τα προϊόντα διάσπασης του   
103 Ράδιο-222 και τα προϊόντα διάσπασης του   
104 Μόλυνση από το παράσιτο Schistosoma   
105 Εισπνοή πυρίτιου σε χώρους εργασίας   
106 Ηλιακή ακτινοβολία 

Τα 116 πράγματα που μπορούν να σου προκαλέσουν καρκίνο - Η πλήρης λίστα

107 Τάλκης που περιέχει αμιαντόμορφες ίνες   
108 Ταμοξιφαίνη   
109 2,3,7,8-τετραχλωροδιβενζο-παρά-διοξίνη   
110 1,1’,1”-φωσφινοτηιουλιδυνετρισαζιριδίνη   
111 Θόριο-232 και τα προϊόντα διάσπασης του   
112 Τρεοσουλφάνη   
113 Ορθο-τολουϊδίνη   
114 Χλωραιθυλένιο   
115 Υπεριώδης ακτινοβολία   
116 Ακτινοβολία Χ και Γάμμα 

Αναρτήθηκε από 

ΠΡΟΣΟΧΗ αν ψήνεις μέσα σε αλουμινόχαρτο, πρέπει να το διαβάσεις!

Ξεχάστε τις πατάτες στη χόβολη και τη λιωμένη φέτα με ντομάτα στο αλουμινόχαρτο.
Μαζί με τα νόστιμα φαγητά που ψήνονται σε αλουμινόχαρτο, τρώμε και το μέταλο που απελευθερώνεται από το αλουμινόχαρτο, όπως αναφέρεται στο Journal of Electrochemical Science.
Όπως αναφέρεται στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, τότε απευλεθερώνεται αλουμίνιο και καταναλώνουμε το μέταλλο αυτό.
Αντίθετα δεν υπάρχει καμία βλαπτική επίδραση, αν τυλίγουμε τα κρύα φαγητά, το τοστ, κ.λπ.

onmed.gr , thesecretrealtruth - See more at: http://www.diadrastika.com/2015/04/psineis-se-alouminoxarto-prosoxi.html#sthash.D6wKLaWW.dpuf

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

«Θερίζει» ο καρκίνος στην Ελλάδα – γιατί άραγε; Τι μας κρύβουν οι επιστήμονες;


24.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από καρκίνο στην Ελλάδα, ενώ 37.000 άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια μορφή της νόσου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του IARC (International Agency for Research on Cancer).
Σύμφωνα με τα...
στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), αυξητική είναι η τάση του καρκίνου σε όλο τον κόσμο, και οι θάνατοι από 7,6 εκατομμύρια που ήταν το 2008, αναμένεται να φτάσουν τα 13,1 εκατομμύρια, μέχρι το 2030.
Σταθερά αυξητική είναι η τάση στη χώρα μας, σε αντίθεση με τις αναπτυγμένες χώρες που οι τάσεις είναι σταθερά πτωτικές από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το 70% όλων των θανάτων από καρκίνο συμβαίνει σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, ενώ περίπου το 30% των θανάτων οφείλονται σε διατροφικούς και παράγοντες όπως το κάπνισμα κ.λ.π.Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Αφρικάνικη σκόνη - Το νέο όπλο μαζικής καταστροφής


Όταν οι συστημικοί και τα  ΜΜΕ τους φτάνουν στο σημείο να δημοσιοποιούν την "είδηση", τότε η είδηση είναι παλιά νέα...
Picture
Πριν από δέκα μέρες δημοσιεύτηκε στην Real.gr  ένα άρθρο "είδηση/αποκάλυψη" και μάλιστα εκφράζοντας και ανησυχητική έκπληξη για τις 'νέες' έρευνες Ελλήνων επιστημόνων σχετικά με το περιεχόμενο της μόνιμης πλέον επισκέπτριας, της Αφρικανικής σκόνης:
Σοκ προκαλούν νέες έρευνες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίοι εντόπισαν μια ολόκληρη λίστα από επικίνδυνα βαρέα μέταλλα στην αφρικανική σκόνη, που «επισκέπτεται» τη χώρα μας ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, (1) εξαιτίας του φαινομένου της ερημοποίησης που καταγράφεται στη Σαχάρα. 

Σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2013 στην Αθήνα και τη Χαλκιδική, η σκόνη που ταξιδεύει από την Αφρική μεταφέρει στη χώρα μας δηλητηριώδεις ουσίες, όπως είναι ο μόλυβδος, ο ψευδάργυρος, το χρώμιο, το βανάδιο, το αρσενικό και το νικέλιο,(2) σε περιεκτικότητες μάλιστα που κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα ήταν τόσο μεγάλες.

Το ζήτημα προκαλεί τεράστια ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα για τις επιπτώσεις που έχει η μεταφορά της «τοξικής» αφρικανικής σκόνης στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον,(2) καθώς η αφρικανική σκόνη εμφανίζεται πλέον σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.(3)

Μάλιστα, η αφρικανική σκόνη συσχετίζεται ήδη με τα προβλήματα υγείας του ελληνικού πληθυσμού, (4) καθώς έχει παρατηρηθεί πως σε ημέρες με έντονες συγκεντρώσεις σκόνης αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία με ασθενείς που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα. 

Οι επιστήμονες δίνουν πλέον για πρώτη φορά την εξήγηση για τα αυξημένα επεισόδια εμφάνισης σκόνης στον ουρανό των χωρών της Μεσογείου, η οποία δεν είναι άλλη από την ερημοποίηση, που αποτελεί μία από τις πιο δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. (5)

Στη Σαχάρα, η ερημοποίηση προχωρά με ανυπολόγιστα ταχείς ρυθμούς, (6) με αποτέλεσμα οι έρημες περιοχές να επεκτείνονται εις βάρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αυξάνοντας τις ποσότητες της σκόνης που μπορεί να μεταφερθούν στην ατμόσφαιρα. 

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου της Καρλσρούης και του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, (7) που συμμετέχουν στις έρευνες μέτρησης των επικίνδυνων ουσιών της αφρικανικής σκόνης, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι, λόγω της συνεχιζόμενης ερημοποίησης, η μεταφερόμενη σκόνη θα αυξάνεται σε ετήσια βάση.

«Οι έρευνες διεθνών οργανισμών δείχνουν ότι στη Σαχάρα περίπου 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης ερημοποιούνται ετησίως. Πρόκειται για μια έκταση σχεδόν όσο το 20% της Ελλάδας. 

Αυτό είναι αδύνατον να μην έχει αποτέλεσμα την αύξηση της αφρικανικής σκόνης που μεταφέρεται στην περιοχή της Μεσογείου αλλά και αλλού», αναφέρει ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθανάσιος Γκοντελίτσας. 

«Βόμβα» για την υγεία

Οι αυξημένες συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης, αλλά και οι επικίνδυνες ουσίες που περιέχει, έχουν ήδη προκαλέσει συνέπειες στη δημόσια υγεία. «Κάθε φορά που υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης, αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Στην Κρήτη (7), έχει καταγραφεί αύξηση των εισαγωγών για αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, ενώ στην Αθήνα σημειώνεται αύξηση στις νοσοκομειακές εισαγωγές για παιδικό άσθμα και αρρυθμίες. 

Θα ολοκληρώσουμε και θα παρουσιάσουμε τον ακριβή συσχετισμό σκόνης και εισαγωγών σε νοσοκομεία, τους επόμενους μήνες» (8), δηλώνει ο καθηγητής Κλιματολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Νάστος

Οι μετρήσεις για την ποιότητα της αφρικανικής σκόνης που μεταφέρεται στη χώρα μας έγιναν τον Απρίλιο του 2013. (9) Εκτός από τα φυσικά στοιχεία που συγκροτούν τη σκόνη της ερήμου, οι επιστήμονες εντόπισαν και χημικές ουσίες που παράγονται από την ανθρωπογενή δραστηριότητα, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία. 

Συγκεκριμένα, σε επεισόδια μεγάλης εμφάνισης σκόνης στην ατμόσφαιρα της Αθήνας, σε κάθε γραμμάριο σκόνης βρέθηκαν 173 μgr μολύβδου, 60 μgr ψευδάργυρου, 10 μgr χρωμίου και 6 μgr βαναδίου. 

Την ίδια περίοδο στη Χαλκιδική, οι μετρήσεις έδειξαν ότι σε κάθε γραμμάριο σκόνης υπήρχε πολύ υψηλή περιεκτικότητα ψευδάργυρου, της τάξεως των 221 μgr, ενώ ο μόλυβδος μετρήθηκε στα 20 μgr, το χρώμιο στα 5 μgr και το βανάδιο στα 12 μgr. 

«Οι αλλαγές στην περιεκτικότητα των βαρέων μετάλλων ανά περιοχή ενδεχομένως να οφείλονται στη φορά των ανέμων. Σε κάθε περίπτωση, το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης είναι κάτι που ειδικά στην Ελλάδα έχουμε αρχίσει να ερευνούμε διεξοδικά μόλις τα τελευταία χρόνια. 

Το σίγουρο είναι ότι οι μετρήσεις που έχουμε κάνει αποδεικνύουν την ύπαρξη των επικίνδυνων βαρέων μετάλλων στις μάζες σκόνης που μεταφέρονται στη Μεσόγειο και τη χώρα μας»  δηλώνει ο Αθ. Γκοντελίτσας. 

Οι πηγές των ρύπων

Οι αιτίες για την ύπαρξη των βαρέων μετάλλων στη φυσική σκόνη που προέρχεται από τη Σαχάρα είναι πολλαπλές και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλονται στην αύξηση της ρυπογόνου δραστηριότητας στις χώρες της βορείου Αφρικής. 

«Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τους βομβαρδισμούς της Λιβύης, (10) που φαίνεται ότι συνέβαλαν στην παραγωγή των επικίνδυνων ρύπων. 

Επιπλέον, υπάρχουν πόλεις, όπως το Κάιρο, με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ στη βόρεια Αφρική έχει αυξηθεί πολύ η κυκλοφορία οχημάτων, (11) αλλά και οι χωματερές, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις καίγονται απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα επικίνδυνους ρύπους», συμπληρώνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Η αύξηση των επεισοδίων συγκέντρωσης της σκόνης στην Ελλάδα αναμένεται να έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι επικίνδυνες ουσίες φτάνουν στη χώρα μας σε ένα μέγεθος που κάνει εύκολη την είσοδό τους στον ανθρώπινο οργανισμό. 

«Οι επιπτώσεις από την αύξηση της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα είναι σίγουρα αρνητικές. Ταξιδεύοντας πολλά χιλιόμετρα, αυτό που φτάνει τελικά στην Ελλάδα είναι τα πολύ μικρότερα σωματίδια σκόνης, διαμέτρου από δύο έως το πολύ τέσσερα μικρόμετρα. 

'Έτσι, τα σωματίδια αυτά με τις επικίνδυνες ουσίες ενδέχεται να εισέλθουν πολύ εύκολα στο αναπνευστικό σύστημα ενός ανθρώπου», αναφέρει ο Νίκος Μιχαλόπουλος, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

Στην Ελλάδα, οι μετεωρολόγοι μετρούν τις συγκεντρώσεις της μόλις την τελευταία δεκαετία, (12) εξαιτίας της αύξησης των συγκεντρώσεων που έχει παρατηρηθεί. 

«Τα στοιχεία που προκύπτουν από το 2004 που μετρούμε τα σχετικά επεισόδια δείχνουν ότι η σκόνη παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, όμως εμφανίζει αυξομειώσεις ανά τα χρόνια. 

Στην ουσία, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ρυθμιστής για τη συγκέντρωση της αφρικανικής σκόνης είναι ο άνεμος», (13) προσθέτει ο Νίκος Μιχαλόπουλος, επισημαίνοντας ότι βασικός αποδέκτης της αφρικανικής σκόνης είναι οι περιοχές της νότιας Ελλάδας.

«Η σκόνη συγκεντρώνεται πλέον πολύ συχνά σε Πελοπόννησο, η πιο επιβαρυμένη περιοχή της χώρας μας όμως είναι η Κρήτη. (14) Εκεί είχαμε και το μεγαλύτερο επεισόδιο που έχουμε μετρήσει μέχρι σήμερα. 

Το 2006 στον σταθμό της Φοινοκαλιάς, μέσα σε ένα κυβικό μέτρο ατμόσφαιρας, είχαν μετρηθεί μέχρι και 2.500 μικρογραμμάρια σκόνης. 

Για να αντιληφθείτε πόσο μεγάλη είναι αυτή η συγκέντρωση, στα πρόσφατα επεισόδια αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα, που εκτονώθηκαν μέσω της λασποβροχής, οι συγκεντρώσεις δεν ξεπερνούσαν τα 300 μικρογραμμάρια», καταλήγει ο διευθυντής τους Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
Όταν ένα "συνωμοσιολογικό" ιστολόγιο όπως είναι η AllNewz, η μια ΜΗ - Μη Κυβερνητική Οργάνωση (δυο φορές το ΜΗ, καλά διαβάσατε) όπως είναι η SaveGeaGroup (όχι ΜΚΟ συμβατή με τις κυβερνήσεις,  αλλά ομάδα αληθινών ακτιβιστών), έλεγαν ΑΥΤΑ ακριβώς αλλά ΚΙ ΆΛΛΑ πολλά, ΤΟΤΕ... ήταν ΕΙΔΗΣΗ, ενώ για κάποιους ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ. Τώρα, λοιπόν, που μας φτάσατε τρέχοντας καταϊδρωμένοι, εμείς θα σας πάμε στα επόμενα κεφάλαια.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά όπως παρουσιάζονται στους νεο-'πεφωτισμένους΄επιστήμονες του άρθρου:

  1. Στις 31/03/2013, δηλαδή πριν εσείς "αρχίσετε τις έρευνες" (9) εμείς ήδη γράψαμε: 
    Χημικοί αεροψεκασμοί και σκόνη από την Αφρική. «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού...» Και αφού εξηγούμε πως μπορεί να έρθει μέσω των ELF's του HAARP  βάζουμε σχετικές φωτό και βίντεο που το αποδεικνύουν. Αλήθεια... ήμασταν "μάντεις" λέγοντας ότι ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ;;; Πως με απλές θεωρίες καταλήγουμε στα ΙΔΙΑ επιστημονικά συμπεράσματα με τα δικά σας, από άλλη σκοπιά φυσικά, αλλά κι ένα χρόνο ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΑΣ;
  2.  Στο άρθρο της SaveGeaGroup Ψεκασμοί, κουνούπια και σκόνη από την Αφρική - πως συνδιάζονται;  θα δείτε ένα σύντομο βιντεάκι που εξηγεί την τοξικότητα της σκόνης που μεταφέρεται και στις Αμερικές. Κι ακόμα: Πως έρχεται αυτή η σκόνη από την Αφρική - Δείτε και ενημερώστε
  3. Άρα δεν ανακαλύψατε καμία Αμερική, αλλά ΟΎΤΕ αποκαλύπτετε ότι η μεταφορά σκόνης ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΆΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΝΌΤΟΥ, αλλά ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ
  4. Το ξέρουμε ότι σχετίζετε με αρρώστιες. Εσείς το ξέρετε ότι σχετίζεται με τη μείωση πληθυσμού; Ααα είναι στις επόμενες έρευνες. Είπαμε... προηγούμεθα!
  5. Για την κλιματική σας την αλλαγή πάρτε να έχετε: Πως οι Ρόκφελερς 'εξαγοράζουν' την κλιματική αλλαγή - ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέες αποκαλύψεις για την απάτη της κλιματικής αλλαγής - Οι εγ-κλιματικές ενεργειακές προτάσεις του ΟΗΕ που θα επιβαρύνουν τους λαούς - Η κλιματική αλλαγή είναι καλή μπίζνα, λένε... - Όλα "Άνω - Κάτω" κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου. Φτάνουν; Αν δεν φτάνουν θα σας γράψουμε κι άλλα...
  6. Για την σαχαροποίηση της Αφρικής, πάλι πτου κα πρω... Έχουμε πει κι έχουμε δείξει δεκάδες φορές πως "κλέβουν" το νερό από την Αφρική και το μεταφέρουν στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα η μια να στραγγίζει, η δεύτερη να πνίγεται στις πλημμύρες.
  7. Σύμπραξη σιωνιστών επιστημόνων; Δεν χρειάζεται να είσαι Εβραίος για να είσαι και σιωνιστής. 
  8. Τα περιμένουμε τα αποτελέσματα σας με αγωνία.... Όχι τίποτ' άλλο, αλλά να ξέρουμε πόσο θα μειωθεί το προσδόκιμο ζωής και ο ελληνικός πληθυσμός.
  9. "Ανθρωπογενής δραστηριότητα";;; Ξέρετε... κι αυτοί που μας ψεκάζουν, αλλά και οι εντελοδόχοι τους, 'άνθρωποι' υποτίθεται ότι είναι και κάνουν ΑΥΤΗ τη δραστηριότητα... Αυτήν εννοείτε ή το ότι έχουμε αυτοκίνητο και τρώμε φασολάδα; Μήπως τις βιομηχανίες της ελίτ; Ααα... αυτές ανέλαβε πλέον να τις κλείσει ο Ομπάμα και συζητήθηκε και στη... λέσχη. Όσο χρήμα μάζεψαν τώρα επενδύεται στη γη και στα σπίτια μας. Δεν χρειάζεται άλλη βιομηχανική επανάσταση, πάμε για αποβιομηχανοποίηση και παγκόσμια πείνα λόγω της επερχόμενης στρατιάς ανεργίας. Τότε ούτε αυτοκίνητα θα μπορούν να έχουν αυτοί. Μόνο φασολάδα... Παράγει πολύ μεθάνιο, ε;
  10. Απεμπλουτισμένο ουράνιο: ένας παράξενος τρόπος προστασίας των αμάχων Λιβύης - Αλήθεια, τέτοιο βρήκατε στη σκόνη ή δεν το ψάξατε; Μούγκα για ΑΥΤΗ την ανθρωπογενή δραστηριότητα....
  11. Και όπως λένε και στο facebook... LOL LOL LOL
  12. Αν περιμένουμε από τους μετεωρολόγους να μάθουμε τι γίνεται.... ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!! Πιο υποταγμένοι στο σύστημα πεθαίνεις! Γιατί, καλέ μου μετεωρολόγe, δεν μου μιλάς; - Πόσο ακόμα θα γελοιοποιείσαι ρε μετεωρολόγε; κλπ κλπ κλπ
  13. Ποιοι άνεμοι είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά σκόνης είπαμε; Βοριάς και σκόνη από την Αφρική; (βίντεο)
  14. Την έχουν πεθάνει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στους χημικούς αεροψεκασμούς την Κρήτη, καθώς είναι και κοντά στην Αφρική, αλλά και στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, για να γίνεται η μεταφορά των εναέριων μαζών με αποτέλεσμα να υπάρχει ΚΑΙ αυξημένο ποσοστό αυτοκτονιών. Δεν φταίει για όλα το μνημόνιο...
Picture
Picture
Δεν ξέρω τι μετράτε εσείς που και πως, αλλά εμείς εδώ στο Βόλο διαθέτουμε καλύτερους επιστήμονες, γιατί τα βρίσκουν όλα μέλι-γάλα! Σήμερα με σκόνη από την Αφρική και με έναν ουρανό ασπριδερή μεταλλική λασπουριά, οι μετρήσεις του Παν. Θεσσαλίας έβγαλαν την τελειότερη ατμόσφαιρα!!!! 
Κι αυτό το χούι, το απόκτησαν όταν στείλαμε γράμμα στην τοπική αρχή όπου ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΑΜΕ κάνοντας χρήση τα DATA τους, ότι τα αιωρούμενα σωματίδια ανεβαίνουν μετά από χημικούς αεροψεκασμούς! Να πόση ώρα χρειάζονται οι αεροψεκασμοί να φτάσουν στην ατμόσφαιρα μας! Έκτοτε, ο Βόλος ατμοσφαιρικά, έγινε ο επίγειος παράδεισος!!! Όλα καλά, δεν μας πιάνει ούτε τόση δα σκονίτσα, παρά μόνο... όταν ανάβουμε τα τζάκια μας.... τς τς τς... ΑΙΣΧΟΣ!!!

Κλείνοντας, για να μαθαίνετε αγαπητοί κύριοι της επιστημονικής κοινότητας και καλά μου μηντιοπαπαγαλάκια, όλος ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα. Όχι ποιος θα το πάρει, αλλά πόσοι δεν θα το χρειάζονται αφού θα έχουν εγκαταλείψει τούτον τον μάταιο κόσμο προς εκπλήρωση του σχεδίου που λέγεται μείωση πληθυσμού. Αυτός είναι ο επίλογος, αλλά και η εισαγωγή, αλλά και το θέμα μας ολόκληρο. Πως θα μειωθούμε, όχι γιατί δεν χωράμε, όχι γιατί δεν μπορούμε να τραφούμε, αλλά γιατί είμαστε δύσκολοι στον έλεγχο και μεγάλος μπελάς...

Έτσι η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, είναι ένα ακόμα όπλο μαζικής καταστροφής, αργό αλλά αποτελεσματικό, ύπουλο και με πλαστό άλλοθι. Για τις Αμερικές και τις Ευρώπες....

Τώρα που είναι και καλοκαιράκι, κάντε ένα κόπο να δείτε την ταινία "Snowpiercer" και για να δροσιστείτε, αλλά και να δείτε το... τέλος της. Εκεί τα λέει όλα... η ταινία τουλάχιστον.

Α, ρε συνωμοσιολόγα AllNewz, είσαι κεφάλαια μπροστά από τους επιστήμονες και με μεγάλη χρονική διαφορά! Lol lol lol....


© AllNewz  (όροι χρήσης - Για αναδημοσίευση: αναφορά ιστολογίου με ΕΝΕΡΓΟ λινκ και υποχρεωτικά να διατηρηθούν όλα τα λινκς του κειμένου. Ευχαριστώ.)

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Είναι οι άνθρωποι που έχουν μπλε μάτια... μεταλλαγμένοι;


Είναι αλήθεια πως τα πράσινα και τα γαλανά μάτια είναι πολύ πιο ελκυστικά. Εκτός κι αν τραγουδάς το "μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια, μαύρα κατσαρά μαλλιά". Πώς όμως έχει αποκτήσει ο γαλανομάτης αυτού του κόσμου τόσο "μυστικισμό" γύρω από τη δύναμή τους (βλ, βασκανία), αλλά και το μυστήριο της γέννησης ενός παιδιού με γαλανά μάτια, όταν και οι δύο γονείς τους έχουν χρώμα ματιών καστανό.Στην ανθρώπινη ιστορία, φαίνεται πως τα ανοιχτόχρωμα μάτια είναι πολύ πρόσφατη υπόθεση. Αρχικά, οι επιστήμονες υποθέτουν πως όλοι οι πρόγονοί μας είχαν σκουρόχρωμες κόρες οφθαλμών και δεν ήταν παρά πριν από 10.000 χρόνια που γαλανομάτηδες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια της γης. Σήμερα το 20% με 40% των Ευρωπαίων έχουν γαλάζια μάτια. Τι συνέβη όμως;

Η γενετική μετάλλαξη

Η εξήγηση που δίνουν ορισμένοι επιστήμονες, είναι πως τα γαλανά μάτια προέκυψαν από μια γενετική μετάλλαξη. Το χρώμα καθορίζεται από τον αριθμών χρωστικών ουσιών που έχει κανείς στην ίριδα του ματιού. Όσο περισσότερες οι χρωστικές, το χρώμα γίνεται πιο σκούρο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προκύπτει πράσινη και γαλάζια απόχρωση. Τι είναι όμως εκείνο που καθορίζει αυτή τη συγκέντρωση χρωστικών στην ίριδα; Η γενετική. Τα δύο βασικά γονίδια για το συγκεκριμένο σκοπό είναι το HERC2 και το OCA2.Το HERC2 λειτουργεί σαν διακόπτης ώστε να ενεργοποιηθεί το γονίδιο OCA2, με το τελευταίο να ενεργοποιεί με τη σειρά του πρωτεΐνες, οι οποίες και δίνουν τις συγκεκριμένες χρωστικές. Αν ένα από τα παραπάνω γονίδια είναι μεταλλαγμένο, όλη η διαδικασία διαταράσσεται και έτσι δεν παράγονται χρωστικές. Όπως σε κάθε ζήτημα γενετικής, όλοι έχουν ένα ζεύγος από κάθε γονίδιο στο σώμα τους. Αν λοιπόν ένα από αυτά τα ζευγάρια είναι μεταλλαγμένο, τότε μπορεί ενώ ένας άνθρωπος έχει καστανά μάτια να μεταδώσει μέσω του μεταλλαγμένου γονιδίου την πιθανότητα στον απόγονό του να έχει γαλάζια ή ανοιχτόχρωμα μάτια. Αυτό φυσικά στην περίπτωση που και οι δύο γονείς έχουν το συγκεκριμένο μεταλλαγμένο γονίδιο, το οποίο μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, ακόμη και αν παραμένει... κρυμμένο.Μάλιστα, έρευνα του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης σε άτομα με γαλανά μάτια, έδειξε πως το 99.9% αυτών είχαν μια συγκεκριμένη μετάλλαξη στο OCA2 γονίδιο, γεγονός πως οδηγεί στο συμπέρασμα πως πιθανότατα όλοι τους έχουν ένα κοινό πρόγονο, από τον οποίο προέκυψε το "δώρο" των γαλανών ματιών.

Γιατί πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον φούρνο μικροκυμάτων.....


Ναι, είναι βολικός, ξεπαγώνει εύκολα τρόφιμα, ζεσταίνει γρήγορα το φαγητό, μερικοί μάλιστα τον χρησιμοποιούν και για να μαγειρεύουν ολόκληρα γεύματα και όχι μόνο για να τα ζεσταίνουν.
Γιατί πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον φούρνο μικροκυμάτων - Media
Κι όμως, ο φούρνος μικροκυμάτων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.
1. Τα μικροκύματα εξαφανίζουν τα θρεπτικά συστατικά
Το να ζεσταίνετε το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να εξαλείψει τα αρχικά του θρεπτικά συστατικά και το θρεπτικό σας πιάτο να καταλήξει σε «νεκρή τροφή», λόγω της διηλεκτρικής θέρμανσης. Τα μικροκύματα «απορροφώνται» από το φαγητό, ενώ μόρια του νερού περιστρέφονται γρήγορα στο φούρνο και τις τροφές, σε υψηλές συχνότητες που δημιουργούν μοριακή τριβή και ζεσταίνουν το φαγητό. Αυτό αλλάζει τη μοριακή δομή των τροφών και ελαττώνει την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.
 2. Τα μικροκύματα καταστρέφουν το μητρικό γάλα και τη βιταμίνη Β-12
Τα οφέλη από τη βιταμίνη Β-12 εξαλείφονται μόλις ένα φαγητό ζεσταθεί σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, οι ερευνητές εξέτασαν τις συνέπειες των μικροκυμάτων σε τροφές όπως μοσχάρι, χοιρινό και γάλα. Τα αποτελέσματα έδειξαν απώλεια 30-40% της βιταμίνης.
 Τα μικροκύματα καταστρέφουν επίσης τις ουσίες του μητρικού γάλακτος που καταπολεμούν τα βακτήρια. Τα σχετικά ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Pediatrics και αφορούσαν έρευνα στην οποία οι ειδικοί ζέσταναν παγωμένο μητρικό γάλα σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι ειδικοί εξέτασαν 22 δείγματα παγωμένου μητρικού γάλακτος, ζεσταίνοντάς τα για 30 δευτερόλεπτα. Τα δείγματα που θερμάνθηκαν σε υψηλότερες θερμοκρασίες εμφάνισαν 18 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε E-coli από αυτά που δεν μπήκαν στον φούρνο μικροκυμάτων. Το ζέσταμα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες κατέδειξε αύξηση βλαπτικών για τα βρέφη βακτηρίων.

3 Τα μικροκύματα δημιουργούν καρκινογόνες ουσίες στις τροφές
Όταν ζεσταίνετε τροφές τυλιγμένες σε πλαστικό στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να δημιουργήσετε καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα. Με βάση ρωσική και γερμανική έρευνα, η ρωσική κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία που μπορεί να εγκυμονούν οι φούρνοι μικροκυμάτων για το ανθρώπινο σώμα, αλλά και για το περιβάλλον. Το περιτύλιγμα ορισμένων συσκευασιών βρέθηκε να περιέχει τοξικά χημικά, όπως ΒΡΑ, πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ), βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλόλιο. Τα πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση των γευμάτων μικροκυμάτων έχει βρεθεί ότι απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες, μαζί με άλλες βλαβερές τοξίνες, στο φαγητό, που απορροφώνται από το σώμα.
 4.Τα μικροκύματα αλλάζουν τη σύσταση του αίματος
Σε μια ελβετική κλινική έρευνα, οι ερευνητές διαπίστωσαν αλλαγή στη σύσταση του αίματος ατόμων που κατανάλωναν γάλα και λαχανικά, τα οποία  ζέσταιναν σε φούρνο μικροκυμάτων. Οι οκτώ συμμετέχοντες κατανάλωσαν τροφές που είχαν ετοιμαστεί με διάφορες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων και των μικροκυμάτων. Τα ευρήματα έδειξαν ότι μειώθηκαν τα ερυθρά τους αιμοσφαίρια, ενώ αυξήθηκαν τα λευκά και η χοληστερόλη. Η μη ιονίζουσα ακτινοβολία των μικροκυμάτων μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο αίμα και τον καρδιακό ρυθμό.
5.Τα μικροκύματα μπορούν να επηρεάσουν τον καρδιακό ρυθμό.Τα μικροκύματα μπορούν να επηρεάσουν άμεσα το σώμα, λόγω της ακτινοβολίας 2.4 GHz (η συχνότητα ακτινοβολίας που εκπέμπεται από φούρνους μικροκυμάτων). Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Trent, έδειξε ότι τα επίπεδα της ακτινοβολίας που εκπέμπονται από ένα φούρνο μικροκυμάτων επηρεάζουν τόσο το επίπεδο του καρδιακού ρυθμού όσο και τις αλλαγές σ΄αυτόν. Τα επίπεδα αυτά είναι εντός των προβλεπόμενων οδηγιών ασφάλειας, αλλά τείνουν να προκαλούν άμεσες και δραματικές αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό. Εάν αντιμετωπίζετε ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό ή οποιοδήποτε πόνο στο στήθος και τρώτε συχνά τρόφιμα από φούρνο μικροκυμάτων, ίσως θα ήταν καλύτερο να διακόψετε τη χρήση του.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Δείτε την φυτική ουσία που μπορεί να καταστρέψει το 90% των κυττάρων του καρκίνου του πνεύμονα!

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων στους ιστούς του πνεύμονα. Εάν δε θεραπευθεί, ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός μπορεί να εξαπλωθεί και πέραν του πνεύμονα με μια διαδικασία που ονομάζεται μετάσταση σε κοντινό ιστό και τελικά, σε άλλα μέρη του σώματος.Οι περισσότεροι καρκίνοι που ξεκινούν στον πνεύμονα, γνωστοί ως πρωτογενείς καρκίνοι του πνεύμονα, είναι καρκινώματα που προέρχονται από επιθηλιακά κύτταρα. Οι κύριοι τύποι καρκίνου του πνεύμονα είναι το καρκίνωμα των μικρών κυττάρων του πνεύμονα (SCLC), που ονομάζεται επίσης καρκίνος κυττάρων βρώμης και το καρκίνωμα των μη μικρών κυττάρων του πνεύμονα (NSCLC).Η πιο κοινή αιτία του καρκίνου του πνεύμονα είναι η μακροχρόνια έκθεση στον καπνό, η οποία προκαλεί το 80-90% των καρκίνων του πνεύμονα. Οι μη καπνιστές αντιστοιχούν στο 10-15% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα, που συχνά αποδίδεται σε ένα συνδυασμό γενετικών παραγόντων, στο αέριο ραδόνιο, στον αμίαντο, την ατμοσφαιρική ρύπανση και το παθητικό κάπνισμα.Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο πιο συχνός καρκίνος στον κόσμο, με συχνότητα στους άνδρες και δεύτερος μετά από τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες.Σε μια παλιά έρευνα, είχαμε διαβάσει πως το σέλινο και ο μαϊντανός, περιέχουν απιγενίνη, ένα φυσικό φλαβονοειδές, που αποτελεί πολύτιμο όπλο κατά της λευχαιμίας.Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PubMed αποκάλυψε ότι η απιγενίνη, η ουσία που βρίσκεται στο μαϊντανό, μπορεί να καταστρέψει το 86% των κυττάρων καρκίνου του πνεύμονα.
Τί είναι η θαυματουργή απιγενίνη;
Αντικαρκινική δράση φαίνεται να έχει η φλαβονοειδής ουσία απιγενίνη η οποία εντοπίζεται σε διάφορα φρούτα και λαχανικά.Η απιγενίνη ένα φλαβονοειδές συστατικό που αφθονεί στον μαϊντανό, στο σέλινο, στο χαμομήλι, στα πορτοκάλια, στα κρεμμύδια, αλλά και σε πολλά φρούτα και λαχανικά.Διαπιστώθηκε ότι έχει την ιδιότητα να επανεκπαιδεύει τα καρκινικά κύτταρα τα οποία συμπεριφέρονται ως φυσιολογικά, ακολουθώντας τη διαδικασία της κυτταρικής απόπτωσης – δηλαδή του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου.Παλιότερες έρευνες αναφέρουν, πως η απιγενίνη, δρά προστατευτικά και ενάντια σε άλλες ασθένειες και μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος των ωοθηκών.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ε.Ε: Απαγορεύεται η χρήση για 4 βότανα -Βαλσαμόχορτο, Κιστός, Ινούλα, Φύλλα ελιάς !!!Πρόκειται για άθλια απόφαση...

forbiddenherbsag1Δόθηκε επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Γεωργίας ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα ως εδώδιμα (και σε αυτή την έννοια περιλαμβάνεται η κάθε είδους εσωτερική λήψη, για θεραπευτικούς λόγους ή ως τρόφιμα) τα εξής βότανα:
– Κιστός (Cistus Ladanifera)
– Φύλλα ελιάς και αγρελιάς(Olea Europaea)
– Ινούλα (ή κόνυζα) (Inula Viscosa)
– Σπαθόχορτο (Hypericum perforatum)
και κάποια ακόμα.Το μοναδικό, αυθαίρετο κριτήριο είναι η συμπερίληψη ή όχι του φυτού στον ευρωπαϊκό κατάλογο τουhttp://ec.europa.eu/food/safety/novel_food/catalogue/search/public/index.cfm. Ότι δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν, απαγορεύεται. Τόσο απλά!!!
Βαλσαμόχορτο Σπαθόχορτο (Hypericum perforatum)

Κίστος – Λαδανιά -Κουνούκλα -Cistusincanus

Φύλλα ελιάς και αγρελιάς (Olea Europaea)

Ινούλα (ή κόνυζα) (Inula Viscosa)
Λογική συνέπεια της πιο πάνω απάντησης είναι ότι κηρύσσονται παράνομα όλα τα σκευάσματα/εκχυλίσματα αυτών των βοτάνων ή τα ίδια τα βότανα αποξηραμένα και συσκευασμένα για τσάι που κυκλοφορούν στην αγορά.
Πρόκειται για άθλια απόφαση, η οποία διαγράφει μια παράδοση αιώνων που θέλει αυτά τα βότανα να αποτελούν πρώτης γραμμής ιάματα για μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών. Πρέπει να ακυρωθεί»!
Η απόφαση δεν αφορά μόνο το σκέλος της πιστοποίησης κάποιων βοτάνων ως βιολογικών. Αυτή στηρίχτηκε στην άρνηση να θεωρηθούν κατάλληλα για εσωτερική λήψη!
Η διαδικασία ξεκίνησε από το αίτημα μου για πιστοποίηση κάποιων μειγμάτων αποξηραμένων βοτάνων από τη ΔΗΩ ως βιολογικών. Η απάντηση, μετά από 5-6 μέρες (σήμερα) ήταν αρνητική, γιατί μέσα στις συνταγές υπήρχαν και κάποια βότανα που απουσιάζουν από τη λίστα αποδεκτών τροφίμων της ΕΕ, οπότε η ΔΗΩ δεν μπορούσε να πιστοποιήσει σύμφωνα με τον κανονισμό 834 (ως τρόφιμα δηλαδή). Αλλά, στη λίστα αυτή υπήρχαν πολλά άλλα βότανα, όπως το χαμομήλι, ο ζαμπούκος, το πεντάνευρο, η εχινάκεια, η λεβάντα, που δεν έχουν μαγειρική, αλλά ιαματική χρήση και τα οποία έγινα δεκτά ως εδώδιμα / κατάλληλα για εσωτερική λήψη και πιστοποιήθηκαν.
Επομένως, θεωρώ ότι ο διαχωρισμός αυτός είναι τελείως αυθαίρετος και κηρύσσει παράνομα βότανα με ισχυρότατες ιαματικές παραδόσεις, όπως το σπαθόχορτο, ο κιστός και η ινούλα!
Υπάρχει και η περίπτωση να πρόκειται για γραφειοκρατική στενοκεφαλιά και όχι για σοβαρή πολιτική επιλογή.
Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να αποσυρθεί!
aorata-gegonota.blogspot.gr

Πώς να φτιάξετε καλό σπιτικό κρασί


Στεφανακούδης Κωνσταντίνος
 Η συγκομιδή των σταφυλιών την κατάλληλη στιγμή, είναι ένα από τα πιο κρίσιμα βήματα της διαδικασίας 
παραγωγής σπιτικού κρασιού.ΑΝ προηγουμένως έχει βρέξει, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 ημέρες πριν κάνετε τη συγκομιδή. Το διάστημα αυτό είναι απαραίτητο ώστε να αναπτυχθούν ξανά στο φλοιό των σταφυλιών οι ζυμομύκητες που είναι απαραίτητοι για την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης.
 Θα πρέπει να επιλέξετε να κάνετε τη συγκομιδή των σταφυλιών όταν αυτά είναι ώριμα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού ωριμάζουν σε διαφορετικές περιόδους. Άλλωστε, ακόμα και στο ίδιο κλήμα, όλα τα τσαμπιά δεν ωριμάζουν ταυτόχρονα. Ένας δείκτης ωριμότητας, πέρα από τη γεύση, είναι οι μέλισσες και τα πουλιά που αρχίζουν να δοκιμάζουν τις ρώγες.

Η NASA κάνει ανακοίνωση-σοκ για τον Πλούτωνα –Τι είπε ο επικεφαλής της έρευνας

Φαίνεται πως ο Αρης ήταν μόλις το πρώτο «χτύπημα», από ένα ντόμινο συγκλονιστικών ανακαλύψεων που μας επιφύλασσε η NASA. Μετά τον «κόκκινο πλανήτη», το ενδιαφέρον μεταφέρεται στον Πλούτωνα.Αν ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία του επικεφαλής της αποστολήςNEW Horizons στον παγωμένο πλανήτη είναι εφάμιλλα με την νέα ανακάλυψη της NASA, τότε σίγουρα έχουμε μπροστά μας ακόμα μια εκπληκτική ανακάλυψη της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος. Για να μάθουμε όμως τι ακριβώς υπάρχει στον μικρότερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της NASA, η οποία θα γίνει αργότερα μέσα στη μέρα.«Η NASA δεν με αφήνει να σας πω αυτό που έχουμε βρει, μέχρι τις 8 Οκτώβρη που θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση. Είναι όμως εκπληκτικό» δήλωσε ο Dr Alan Stern, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά. Ο επικεφαλής του προγράμματος της NASA όμως δεν περιορίστηκε εκεί, φροντίζοντας να δώσει λίγες περαιτέρω πληροφορίες.«Αυτός ο κόσμος είναι ζωντανός. Υπάρχουν καιρικές συνθήκες, ομίχλη στην ατμόσφαιρα, ενεργή γεωλογία. Είμαι ενθουσιασμένος. Το 2015 θα μείνει στην ιστορία για πάντα, σαν το έτος που μάθαμε τόσα πολλά για το ηλιακό μας σύστημα» αποκάλυψε ο κ. Stern σύμφωνα με τον Guardian, παραβαίνοντας εν μέρει τιςΟΔΗΓΙΕΣ της NASA.Ακόμα δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία σχετικά με την ανακοίνωση, με την αμερικανική υπηρεσία να διατηρεί απόλυτη μυστικότητα μέχρι να παρουσιάσει την νεά της ανακάλυψη. Οπως ακριβώς και στην περίπτωση του Αρη, λίγες μέρες νωρίτερα.Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι πως την περασμένη εβδομάδα, η NASA παρουσίασε νέες εικόνες από το έδαφος του Πλούτωνα, που παρουσιάζουν τοπία με βουνά, κρατήρες και χαράδρες. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει παγωμένο νερό, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, στον μακρινό πλανήτη.Μετά τις δηλώσεις του κ. Stern, έχει δημιουργηθεί πλήθος σεναρίων για την ανακοίνωση που πρόκειται να κάνει η NASA. Κάποια υποστηρίζουν ότι σχετίζεται με τα παράδοξα γεωλογικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πρόσφατα. Κάποια άλλα πως ο «παγωμένος» πλανήτης μπορεί να φιλοξενεί ζωή.Δεν απομένουν παρά μόλις λίγες ώρες για να μάθουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια αυτής της εκπληκτικής ανακάλυψης.Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες του Πλούτωνα που δημοσίευσε η NASA:http://techit.gr/2015/10/h-nasa-kanei-anakoinosh-sok-gia-ton-ploutona-ti-eipe-o-epikefalis-ths-ereunas-eikones/
plutosd1.jpgnh-charon-neutral-bright-release.jpgpluto-square.png