Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
Σεξ: Τα 3 παράπονα που ακούν πιο συχνά οι σεξολόγοι από ζευγάρια..
Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σεξ. Αυτό συνέβαινε πάντα. Αλλά τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα πάνε σε σεξολόγο/ψυχολόγο. Οι προκαταλήψεις γύρω από το σεξ ξεθωριάζουν στη σύγχρονη κοινωνία. Αλλά για ποιους λόγους κυρίως ένα ζευγάρι αποφασίζει να ξεκινήσει μια θεραπεία σε σεξολόγο; Τι αποκαλύπτουν όταν πάνε εκεί; Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που ακούν οι σεξολόγοι θεραπευτές.
Τα 3 παράπονα των ζευγαριών στο σεξ
“Δεν μπορώ φτάσω σε οργασμό με κολπική διείσδυση”
“Οι γυναίκες που έρχονται στο γραφείο μου συχνά μου λένε ότι εύχονται να μπορούσαν φτάσουν σε οργασμό μέσω της τυπικής σεξουαλικής επαφής με κολπική διείσδυση. Ωστόσο, είναι η κλειτορίδα και όχι ο κόλπος της γυναίκας που είναι το κέντρο των νευρικών απολήξεων στα γεννητικά της όργανα. Αυτά μεταδίδουν την σεξουαλική ευχαρίστηση. Μάλιστα, μόνο περίπου το 15 -20% όλων των γυναικών μπορεί να φτάσει σε οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή. Αλλά ακόμη και τότε χρειάζεται πολλή δόνηση και χειροκίνητη ή στοματική διέγερση για να το πετύχει. Για όσους πάντως θέλουν να δοκιμάσουν πιθανές στάσεις, προτείνω δύο με καλή επαφή του πέους με το σημείο G της γυναίκας: Είτε γυναίκα από πάνω σε γωνία 45 μοιρών, είτε η γυναίκα ξαπλωμένη ανάσκελα σε σχετικά σταθερή επιφάνεια με τους γοφούς να ταλαντεύονται (για παράδειγμα, με τα γόνατά της περασμένα γύρω από τους αγκώνες του άντρα)” – Laurie Watson, σεξολόγος θεραπεύτρια
“Δεν ταιριάζουν οι επιθυμίες μας στο σεξ”
“Το πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα που ακούω είναι ότι ο καθένας θέλει διαφορετικά πράγματα στο σεξ. Συνήθως ο ένας από τους δύο θέλει σεξ πιο συχνά από τον άλλο. Και με πιο ερωτικό τρόπο. Στην αρχή μιας σχέσης, ο σύντροφος με την υψηλότερη σεξουαλική επιθυμία πιθανότατα διατηρεί αρκετή ερωτική ενέργεια και στο γάμο. Αποτέλεσμα είναι το σεξ να εξακολουθεί να είναι διασκεδαστικό. Μετά από λίγο, ο σύντροφος με την μικρότερη σεξουαλική ορμή, μπορεί να αισθάνεται καταπίεση, ενόχληση ή και χειραγώγηση από τον άλλο. Κι αυτό, επειδή είναι πιο σπάνια σε αντίστοιχη διάθεση εξαρχής.
Μερικές φορές η αιτία είναι ότι το σεξ δεν είναι και τόσο καλό. Το να προσπαθήσουν και οι δύο να εξωτερικεύσουν το είδος του σεξ που πραγματικά θέλουν μπορεί να βελτιώσει την απόδοση και τον ερωτισμό της σεξουαλικής τους ζωής. Μια άλλη κοινή αιτία είναι ότι υπάρχει ένταση και απογοήτευση στη σχέση η οποία ‘μολύνει’ και το ερωτικό κομμάτι της σχέσης. Εάν συμβαίνει αυτό, ο δρόμος της επιστροφής στο καλό σεξ είναι μακρύς και δύσκολος. Αλλά μόνο μιλώντας για αυτό που σας ενοχλεί, μπορείτε πραγματικά να έρθετε πιο κοντά και αυτό με την σειρά του θα αυξήσει την διάθεσή σας για να κάνετε έρωτα”. – Tammy Nelson, σεξολόγος θεραπεύτρια
“Αντιμετωπίζω προβλήματα απόδοσης”
“Όταν ένας άνδρας βρίσκεται σε σχέση, τα πιο συνηθισμένα προβλήματα απόδοσης είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση και η στυτική δυσλειτουργία. Και στις δύο περιπτώσεις, οι άνδρες καταλήγουν σε έντονο άγχος απόδοσης που μπορεί να τους κάνει να αποφύγουν το σεξ και την οικειότητα. Από την πλευρά τους γυναίκες των οποίων οι σύντροφοι έχουν στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αισθάνονται ανασφαλείς ότι ο σύντροφός τους δεν ελκύεται πλέον για εκείνες.
Για να προχωρήσουν πέρα από το άγχος της απόδοσης, οι άνδρες πρέπει να επικεντρωθούν στο σώμα τους και στην ευχαρίστηση και να ανησυχούν λίγο λιγότερο για τους συντρόφους τους. Η εκμάθηση να εστιάζετε στην ευχαρίστηση, να χαλαρώνετε το σώμα και την αναπνοή σας και να αφήνετε τον εαυτό σας να απολαύσει την εμπειρία βοηθάει πολύ. Εάν είστε η σύντροφός του, είναι σημαντικό να μην το πάρετε προσωπικά και να είστε ευγενική μαζί του. Η γυναίκα που θα δείξει υποστήριξη και δεν απαιτεί από τον άντρα της να έχει άψογη απόδοση στο σεξ έχει και την καλύτερη πιθανότητα επίλυσης αυτών των ζητημάτων”. - δρ. Danielle Harel
Πηγή: https://www.huffpost.com
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
Πώς να φτιάξουμε αρωματικά έλαια από βότανα: 3 προτεινόμενες συνταγές
Εναλλακτική Δράση Φτιάχνω μόνος μου
Πώς να φτιάξουμε αρωματικά έλαια από βότανα: 3 προτεινόμενες συνταγές
Είναι αρκετά εύκολο να παρασκευάσουμε τα δικά μας αρωματικά έλαια βοτάνων – και μια διασκεδαστική διαδικασία, ειδικά αν είστε αρχάριοι στα φυσικά προϊόντα φροντίδας. Αν έχετε ήδη λίγες γλάστρες με βότανα στο παράθυρο της κουζίνας σας, θα έχετε ήδη αρκετά υλικά για να ξεκινήσετε.
Βασικά υλικά
– Ένα καθαρό, αποστειρωμένο βάζο
– Ένα έλαιο βάσης της επιλογής σας. Προτεινόμενα: ηλιοτρόπιο, ελαιόλαδο, αμύγδαλο.
– Ένα βότανο της επιλογής σας. Εδώ προτείνουμε να ξεκινήσετε με τα βασικά.
– Ήλιος ή άλλη πηγή θερμότητας.
Πώς να αποξηράνουμε τα φρέσκα φυτά για τα αρωματικά έλαια
Αν χρησιμοποιείτε φρέσκα βότανα και όχι ήδη αποξηραμένα από την αγορά, χρειάζεται πρώτα να τα αποξηράνετε. Αν δεν το κάνετε σωστά, θα καταλήξετε με μουχλιασμένα, αδιάλυτο βότανο, καθώς τα φρέσκα φυτά έχουν νερό στο εσωτερικό τους.
– Απλώστε τα φρέσκα φυτά σε χαρτί κουζίνας ή σε πετσέτα σε έναν χώρο χωρίς υγρασία και αφήστε να τα αποξηραθούν για 1 ή 2 μέρες (ανάλογα το κλίμα και τον χώρο) ή
– Δέστε λίγα κοτσάνια φρέσκων φυτών μαζί με ένα κομμάτι σπάγκου και κρεμάστε τα ανάποδα από κάποιο σημείο στο ταβάνι. Κάποιοι τα καλύπτουν επίσης με μια χάρτινη σακούλα. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι ζεστός αλλά χωρίς υγρασία.
Αφού έχουμε αποξηράνει τα φυτά, τα σπάμε σε μεσαία με μικρά κομμάτια για να χωρέσουν στο βάζο, για παράδειγμα, τα φύλλα, τα κοτσάνια και τα άνθη. Σταθεροποιήστε μέσα στο βάζο τα φυτά όσο καλύτερα γίνεται. Αφήστε αρκετό χώρο όμως για να ρίξετε το έλαιο βάσης στη συνέχεια. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλα φυτά μετά το έλαιο.
Αφού το γεμίσετε, κλείστε το πολύ καλά και κουνήστε το απαλά κάποιες φορές. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το ηλιακό φως, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ζεστό, ηλιόλουστο παράθυρο για 2 με 4 4 εβδομάδες ή έστω έναν χώρο εξωτερικά. Τοποθετήστε απλώς το βάζο στην επιλεγμένη τοποθεσία και αφήστε το εκεί για τόσο χρονικό διάστημα. Ελέγξτε το αν κάποιες μέρες και κουνήστε το απαλά. Μετά από 2-4 εβδομάδες, στραγγίστε το φυτό και ρίξτε το έλαιο σε ένα άλλο βάζο.
Απλές συνταγές για αρωματικά έλαια βοτάνων
Αρωματικό έλαιο καλέντουλας
– 29,5 ml έλαιο ηλιοτρόπιου
– 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας
Αναμίξτε το αρωματικό ελαιο καλέντουλας με το αιθέριο έλαιο. Μπορείτε να εφαρμόσετε στα μωρά για να καταπραΰνετε το ερεθισμένο δέρμα από τις πάνες. Χρησιμοποιήστε το σε μωρά άνω των 6 μηνών. Παραλείψτε τη λεβάντα, αν φοβάστε ερεθισμό.
Αρωματικό έλαιο χαμομηλιού για ξηρό δέρμα
– 29,5 ml έλαιο αμυγδάλου αρωματισμένο με χαμομήλι
– 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
– 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο από γεράνι
– 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο
Απλώστε το σε ξηρό δέρμα. Μην το βάζετε σε ανοιχτές πληγές.
Αιθέριο έλαιο μέντας και δεντρολίβανου
– 10 ml αρωματικό έλαιο ελαιόλαδου με μέντα και δεντρολίβανο
– 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βασιλικού
– 1 σταγόνα αιθέριου ελαίου φασκόμηλου.
Πηγή:
naturallivingideas.com
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020
Ποιες τροφές ΔΕΝ τρώγονται αφού λήξουν και ποιες αντέχουν; Τι γνωρίζετε για την Hμερομηνία λήξης και κατανάλωσης των τροφίμων;
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr
Ασφάλεια τροφίμου είναι ευρύτερη έννοια που προσδιορίζει κατάσταση του τροφίμου που δεν προκαλεί βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη βλάβη στην υγεία του καταναλωτή. Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από μη ασφαλή τρόφιμα οφείλονται σε κακή μεταχείριση των τροφίμων, από την στιγμή της αγοράς τους μέχρι την ώρα της κατανάλωσής τους.
Προσοχή άλλο πράγμα είναι η ημερομηνία λήξης (expiry date) και άλλο πράγμα είναι η προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσης (best before). Σε όλα τα τρόφιμα, αναγράφονται δύο κατηγοριών ημερομηνίες. Αυτή των ευπαθών προϊόντων, για την οποία οι καταναλωτικές οργανώσεις δεν αλλάζουν στάση και αυτή που αφορά στην «ημερομηνία κατανάλωσης κατά προτίμηση πριν...», που ορίζει μέρα/μήνα/έτος για τη λήξη του προϊόντος ή μήνα/έτος ή μόνο έτος.Σε όλη την Ε.Ε. τα τρόφιμα που βρίσκονται 1-2 μέρες πριν από την «best before» ημερομηνία πωλούνται από τα σούπερ-μάρκετ σε μειωμένη τιμή. Είναι μια πρακτική που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και κερδισμένοι είναι και ο παραγωγός και ο έμπορος, αφού δεν έχουν φύρα, αλλά και ο καταναλωτής, αφού αγοράζει κάτι πιο φτηνά.Κάθε χρόνο μόνο στη Μ. Βρετανία πετιούνται στα σκουπίδια 7,2 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων και ποτών τα περισσότερα από τα οποία θα μπορούσαν άφοβα να καταναλωθούν. Η σπατάλη αυτή κοστίζει 12 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτελεί τεράστια επιβάρυνση για το περιβάλλον
Στην Ελλάδα, ο αντίστοιχος αριθμός τροφίμων έφθανε τους 488.000 τόνους προ κρίσης και παρ’ ότι δεν υπάρχουν νεότερα επίσημα στοιχεία, μαρτυρίες ανθρώπων της αγοράς δείχνουν δραστική διαφοροποίηση των Ελλήνων στις επιλογές «από το ράφι στο τραπέζι».
Έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία αποκάλυψε ότι η σπατάλη στο φαγητό κοστίζει σε ένα μέσο νοικοκυριό 500 περίπου ευρώ το χρόνο και για μια οικογένεια με παιδιά περίπου 700 ευρώ, δηλ κάπου 30-40 ευρώ το μήνα.
ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΤΑMΕ ΣΥΝΗΘΩΣ;
ΛΑΧΑΝΙΚΑ 26%
ΠΟΤΑ 16%
ΨΩΜΙ 13%
ΦΑΓΗΤΑ 12%
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ 10%
ΚΡΕΑΣ 6%
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τροφίμων, που δεν αλλοιώνονται εύκολα είναι το μέλι, ο καφές και το τσάι, ενώ άλλα (πχ, ζυμαρικά ή όσπρια) μπορεί να συντηρηθούν για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που αναφέρει η ένδειξη «ανάλωση κατά προτίμηση», αν συντηρηθούν σωστά (πχ, ψύξη, κατάψυξη, ξηρό και στεγνό περιβάλλον κ.λπ.). Το καλύτερο είναι η τελική ημερομηνία κατανάλωσης («ημερομηνία λήξης») πρέπει να αναγράφεται μόνο στα τρόφιμα, που είναι μικροβιολογικώς εξαιρετικά αλλοιώσιμα.Αλλοιωμένο είναι κάθε τρόφιμο που παρουσιάζει ανεπιθύμητη φθορά ή αποσύνθεση. Αλλοιώσεις στα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν οι μικροοργανισμοί (συχνά οι αλλοιώσεις προέρχονται από την διαδοχική δράση των μικροβίων), τα έντομα, τα ένζυμα του τροφίμου, οι καθαρές χημικές αντιδράσεις, οι φυσικοί παράγοντες όπως η κατάψυξη ή η ξήρανση. Η μόλυνση και η αλλοίωση μπορούν να ταξινομηθούν όχι μόνο ανάλογα με το αίτιο που τις προκάλεσε, αλλά και ανάλογα με το πότε παρουσιάζονται.
Αλλοιωμένα τρόφιμα από μικροβιακές μολύνσεις, εκτός ότι δημιουργούν οικονομικό πρόβλημα γιατί απορρίπτονται από την κατανάλωση, συχνά κρύβουν επικίνδυνες τροφολοιμώξεις και τροφοτοξινώσεις. Αυτές προκαλούνται από παθογόνα μικρόβια και δημιουργούν σύνδρομα γαστρεντερικά.
Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να αποσαφηνίσουμε τους όρους “τροφοτοξίνωση” και “τροφολοίμωξη”.
Τροφοτοξίνωση: Ασθένεια που κάνει την εμφάνισή της από την κατανάλωση κάποιου προϊόντος που περιέχει μικροβιακή τοξίνη.
Τροφολοίμωξη: Ασθένεια που εμφανίζεται από την κατανάλωση κάποιου προϊόντος που περιέχει παθογόνα μικρόβια.
Τρόφιμα με βάση την ευκολία τους για αλλοίωση:
Δυσαλλοίωτα ή σταθερά τρόφιμα. Η ζάχαρη, τα ξερά φασόλια, το αλεύρι δεν αλλοιώνονται, εκτός εάν υποστούν κάποια απερίσκεπτη μεταχείριση.
Ημιευαλλοίωτα τρόφιμα. Οι πατάτες, τα μήλα ανήκουν στην κατηγορία αυτή και μπορούν να μείνουν αναλλοίωτα για αρκετό χρονικό διάστημα, αν υποστούν κατάλληλη μεταχείριση.
Ευαλλοίωτα τρόφιμα. Στην ομάδα αυτή ανήκουν τα πιο πολλά από τα τρόφιμα που καθημερινά καταναλώνουμε, όπως είναι το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, τα λαχανικά κ.α. Τα τρόφιμα αυτά αλλοιώνονται πολύ γρήγορα, αν δεν χρησιμοποιήσουμε ειδικές μεθόδους συντήρησης.
Το είδος της αλλοίωσης σ’ ένα τρόφιμο καθορίζεται από το μικροβιακό του φορτίο (είδη, αναλογία και αριθμός μικροβίων) και από τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των μικροβίων (φυσικοχημικές ιδιότητες, παρουσία/απουσία οξυγόνου και άλλα).
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι κατά πόσο η πολιτεία μπορεί να ελέγχει την αγορά αλλά και πόσο μπορεί να ελέγχει την περιεκτικότητα των τροφίμων σε επιβλαβείς ουσίες για την υγεία μας όπως το εξασθενές χρώμιο σε εμφιαλωμένο νερό, βαρέα μέταλλα σε τρόφιμα φυτικής παραγωγής, αντιβιοτικά και διοξίνες σε τρόφιμα ζωικής παραγωγής. Είναι γεγονός ότι χωρίς ελέγχους θα μπορέσουν επιτήδειοι να εκμεταλλευτούν τις διατάξεις και έτσι εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήματα έτοιμου και πρόχειρου φαγητού στον βωμό του κέρδους θα σερβίρουν τα ληγμένα προϊόντα στους πελάτες. Η αγορανομική διάταξη αναφέρει ότι τα τρόφιμα αυτά δεν προορίζονται για εστιατόρια και απαγορεύεται στους εστιάτορες κλπ να αγοράζουν την κατηγορία αυτή των τροφίμων, ποιος όμως θα μπορεί να ελέγξει κάτι τέτοιο. Έτσι κάποιοι ασυνείδητοι θα κερδοσκοπούν εις βάρος αυτών, που τηρούν την αγορανομική αυτή διάταξη.
Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2013/09/blog-post_4.html#ixzz6aqFH6nTU
Αναρτήθηκε από Καρτερία
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)