Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
8 καθημερινές «αθώες» συνήθειες που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας
Εμποδίζουμε το φτέρνισμα
Όταν κλείνουμε το στόμα και τη μύτη μας σε μια προσπάθεια να αποφύγουμε να φτερνιστούμε, η ενδοκρανιακή μας πίεση αυξάνεται κατά πολύ. Η ροή του αίματος στον εγκέφαλό μας διακόπτεται, τα αιμοφόρα αγγεία και ο νευρικός ιστός πιέζονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, να προκαλέσει βλάβες στα αγγεία, ακόμη και προβλήματα ακοής. Δεν χρειάζεται να εμποδίζετε το φτέρνισμά σας, όταν σας έρχεται. Είναι φυσικό.
Χρησιμοποιούμε αρώματα
Οι βιομηχανίες χρησιμοποιούν συχνά συνθετικές ουσίες στα αρώματά τους, ώστε να μυρίζουν πιο έντονα και αυτές είναι φθηνότερες από τα φυσικά έλαια. Όμως, το έντονο άρωμα προκαλεί ζαλάδες, ναυτίες και υπνηλία. Επιπλέον, ερεθίζουν τα μάτια, το λαιμό και την επιδερμίδα. Είναι προτιμότερο λοιπόν να αντικαταστήσετε τα αρώματα με αιθέρια έλαια ή τουλάχιστον να τα βάζετε μόνο σε ένα καλά αερισμένο χώρο και σε μικρές ποσότητες.
Χρησιμοποιούμε smartphones πριν τον ύπνο
Το τεχνητό φως το βράδυ δυσκολεύει την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης, που ρυθμίζει τον ύπνο και την εγρήγορση. Τα χαμηλά της επίπεδα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση κατάθλιψης, καρκίνου, παχυσαρκίας, καρδιακών νόσων και εύθραυστου ανοσοποιητικού συστήματος. Γι’ αυτό, αποφύγετε τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή tablet μισή ώρα πριν από τον ύπνο και επιλέξτε να κοιμάστε σχετικά νωρίς το βράδυ, για να διατηρήσετε την υγεία σας.
Αποθηκεύουμε τρόφιμα σε πλαστικά δοχεία
Πολλά από τα πλαστικά μπολ που χρησιμοποιείτε περιέχουν τεχνητές χημικές ουσίες, όπως βισφαινόλη και φθαλικό εστέρα, που στόχο έχουν τη διατήρηση της ευλυγισίας. Αν τα τρόφιμα μείνουν γι’ αρκετό καιρό στα πλαστικά αυτά δοχεία, οι χημικές ουσίες μπορούν να περάσουν σε εκείνα. Η κατανάλωσή τους μπορεί να επιδράσει αρνητικά στο ενδοκρινικό σας σύστημα. Είναι λοιπόν καλύτερη ιδέα να αποθηκεύετε το φαγητό σας σε δοχεία από γυαλί, κεραμικό υλικό ή ανοξείδωτο ατσάλι.
Βουρτσίζουμε τα δόντια μας αμέσως μετά το φαγητό
Οι οδοντίατροι εδώ και χρόνια συστήνουν να βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον 30 λεπτά αφού φάμε. Αν είναι δυνατό, μετά από μία ώρα. Οι τροφές και τα ποτά – ειδικά εκείνα που είναι αρκετά όξινα – επιδρούν στο σμάλτο των δοντιών, όπως επίσης και στη στρώση κάτω από αυτό (οδοντίνη). Η κίνηση της οδοντόβουρτσάς σας πιέζει το οξύ ακόμα βαθύτερα μέσα στο δόντι, πλησιάζοντας την οδοντίνη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αυξημένη ευαισθησία των δοντιών και καταστροφή του σμάλτου.
Χρησιμοποιούμε συχνά αντιβακτηριδιακό σαπούνι
Ένας μεγάλος αριθμός χρήσιμων βακτηρίων ζει στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας, παίζοντας έναν σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού μας από εξωγενή μικρόβια. Αν χρησιμοποιούμε αντιβακτηριδιακά σαπούνια πολύ συχνά, καταλήγουμε να αποστειρώνουμε τα χέρια μας τόσο, που δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον και την ευκαιρία ώστε τα βλαβερά βακτήρια να εισέρχονται στον οργανισμό μας. Οι δερματολόγοι συστήνουν τη χρήση τέτοιων σαπουνιών για κοψίματα, γρατζουνιές και γδαρσίματα. Μην τα χρησιμοποιείτε για να πλένετε τα χέρια σας παραπάνω από δύο φορές την εβδομάδα.
took it
Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021
Εκατομμύρια τόνοι πλαστικού παράγονται ετησίως. Κι αν τους χρησιμοποιούσαμε για να φτιάξουμε δρόμους;
Εκατομμύρια τόνοι πλαστικού παράγονται ετησίως. Κι αν τους χρησιμοποιούσαμε για να φτιάξουμε δρόμους;
Αρκετές χώρες - μεταξύ αυτών η Νότια Αφρική, το Βιετνάμ, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες και οι Ηνωμένες Πολιτείες - κατασκεύασαν τους πρώτους πλαστικούς δρόμους
Εκατομμύρια τόνοι πλαστικού παράγονται ετησίως. Κι αν τους χρησιμοποιούσαμε για να φτιάξουμε δρόμους;
Ένας δρόμος που διασχίζει την Άκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας, μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο οδόστρωμα. Ωστόσο, αυτό που οι περισσότεροι οδηγοί δεν συνειδητοποιούν είναι ότι η άσφαλτος από κάτω τους περιέχει έναν πολτό από χρησιμοποιημένα πλαστικά – τεμαχισμένες και λιωμένες σακούλες, μπουκάλια και περιτυλίγματα σνακ – που διαφορετικά προορίζονταν για τη χωματερή.
Το έναυσμα για πολλά παρόμοια έργα οδοποιίας που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γκάνα ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Akufo-Addo το 2018. Καλεί τους Γκανέζους να επιδιώξουν ένα κυκλικό μοντέλο, να ανακυκλώνουν και να επαναχρησιμοποιούν τόσα πλαστικά απόβλητα όσα παράγουν κάθε χρόνο – περίπου 1,1 εκατομμύρια τόνους – μέχρι το 2030.
Μόλις το 5% των 5.000 τόνων πλαστικού που απορρίπτουν οι πολίτες της χώρας κάθε μέρα φτάνει στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης. Το υπόλοιπο καταλήγει σε χωματερές, παράνομες χωματερές, δρόμους και υδάτινες οδούς ή καίγεται σε ανοιχτούς λάκκους, δηλητηριάζοντας τον αέρα. Σε μια αναπτυσσόμενη χώρα, «είναι δύσκολο να ανακυκλώσεις το πλαστικό», σημείωσε η Heather Troutman, υπεύθυνη προγράμματος της Εθνικής Σύμπραξης Δράσης για τα Πλαστικά της Γκάνας. «Είναι ακριβό, περίπλοκο, τεχνικό και πολύ πιο εύκολο να το κάψεις. Αλλά αν μπορούσατε να δώσετε αξία στο ανακυκλωμένο πλαστικό, μετατρέποντάς το σε δίχτυα αλιείας, καύσιμα ή υλικά για πλακόστρωση, δεν θα θάβεται, δεν θα καίγεται, δεν θα φτάνει στον ωκεανό.
Οι πλαστικοί δρόμοι, που πρωτοεμφανίστηκαν στην Ινδία πριν από δύο δεκαετίες, δοκιμάζονται και κατασκευάζονται σε όλο και περισσότερες χώρες, καθώς το παγκόσμιο πρόβλημα της ρύπανσης από πλαστικό γίνεται όλο και πιο έντονα αισθητό. Η Ινδία έχει εγκαταστήσει πάνω από 96.500 χιλιόμετρα αυτών των δρόμων.
Η τεχνολογία αυτή, εν τω μεταξύ, κερδίζει έδαφος στη Βρετανία, την Ευρώπη και την Ασία. Αρκετές χώρες – μεταξύ αυτών η Νότια Αφρική, το Βιετνάμ, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες και οι Ηνωμένες Πολιτείες – κατασκεύασαν τους πρώτους πλαστικούς δρόμους τους μόλις πρόσφατα.
Ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών αναφέρει ότι οι δρόμοι που περιέχουν πλαστικά απόβλητα έχουν τη δυνατότητα να έχουν εξίσου καλές ή και καλύτερες επιδόσεις από τους παραδοσιακούς δρόμους. Μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο, είναι ισχυρότεροι και ανθεκτικότεροι σε σχέση με τα φορτία, μπορούν να ανεχθούν μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και είναι πιο ανθεκτικοί στις ζημιές από το νερό, τις ρωγμές και τις λακκούβες.
Η τεχνολογία έχει επίσης τη δυνατότητα να ανακτήσει από οπουδήποτε μια μικρή έως μια σημαντική ποσότητα πλαστικών από τις χωματερές και την τυχαία απόρριψη, όπως διαπιστώνουν οι ερευνητές, ενώ παρέχει μια σημαντική ποσότητα για την πρακτική της οδόστρωσης και την επισκευή δρόμων. Σε ένα μικρό έθνος όπως η Γκάνα, όπου μόνο το 23% των δρόμων είναι προς το παρόν ασφαλτοστρωμένοι, τα πλαστικά απόβλητα θα μπορούσαν να έχουν μεγάλη σημασία.
Παρόλα αυτά, η τεχνολογία ενσωμάτωσης των πλαστικών αποβλήτων σε υλικά οδόστρωσης είναι πιθανό να χρειαστεί πολύς χρόνος για να εξελιχθεί. Ενώ χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδία, βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο σε άλλες χώρες. Ωστόσο, δεδομένου ότι μόνο το 9% των 350 εκατομμυρίων τόνων πλαστικού που παράγουν οι άνθρωποι κάθε χρόνο ανακυκλώνεται, οι υποστηρικτές βλέπουν την τεχνολογία ως μία από τις πολλές στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη συνήθεια να ξεφορτώνονται με «τυφλούς τρόπους» τα απόβλητα στη φύση και να υιοθετήσουν τις πρακτικές που είναι απαραίτητες για μια κυκλική οικονομία: μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση.
Ακολουθώντας μια διαφορετική προσέγγιση, η PlasticRoad στην Ολλανδία αποφεύγει εντελώς την παραδοσιακή άσφαλτο. Το 2018, η εταιρεία ολοκλήρωσε ένα πιλοτικό έργο 100 μέτρων στο Zwolle, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ο πρώτος ποδηλατόδρομος από ανακυκλωμένο πλαστικό στον κόσμο. Ακολούθησε ένα δεύτερο στο Giethoorn. Φτηνά στην παραγωγή και εύκολα στην εγκατάσταση, τα μονοπάτια αυτά κατασκευάζονται με κοίλες μονάδες από απορριπτόμενα πλαστικά μιας χρήσης. Στη Γκάνα, η Nelplast αναμειγνύει τεμαχισμένα πλαστικά απόβλητα με άμμο και πλάθει το μείγμα σε μπλοκ πεζοδρομίου.
Στην Ινδία, όπου το 50 τοις εκατό των δρόμων της χώρας δεν ήταν ασφαλτοστρωμένοι μόλις πριν από λίγα χρόνια, έχουν εγκατασταθεί έως και 22.500 χιλιομέτρων νέων δρόμων από τότε που ο Υπουργός Οδικών Μεταφορών της Ινδίας κατέστησε υποχρεωτική, το 2016, την προσθήκη πλαστικών απορριμμάτων στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Η τεχνολογία των πλαστικών δρόμων της Ινδίας προέκυψε από τον πειραματισμό που έγινε το 2001 από τον R. Vasudevan, καθηγητή χημείας στο Thiagarajar College of Engineering στο Madurai.
Πόσο φιλικοί προς το περιβάλλον είναι οι πλαστικοί δρόμοι; Μια ανησυχία είναι ότι η θέρμανση του πλαστικού για την κατασκευή της ασφάλτου μπορεί να δημιουργήσει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, εξουδετερώνοντας έτσι οποιαδήποτε εξοικονόμηση εκπομπών από τη χρήση λιγότερης ασφάλτου. Κάποιοι από τους κατασκευαστές ωστόσο, εξηγούν ότι για τη δική τους μέθοδο, το μόνο που χρειάζεται είναι να θερμανθεί το πλαστικό στους 170 βαθμούς Κελσίου, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα ασφαλές εύρος.
«Τα πλαστικά, καθώς θερμαίνονται, μετατρέπονται από στερεά σε υγρά σε αέρια, και μόνο πάνω από τους 270 βαθμούς Κελσίου απελευθερώνουν αέρια», εξηγεί ο Troutman, ο οποίος είναι περιβαλλοντολόγος. Υπολογίζεται ότι για κάθε τόνο ασφάλτου που μένει εκτός ασφάλτου, εξοικονομείται έως και ένας τόνος σε εκπομπές CO2, καθώς θερμαίνεται λιγότερο πετρέλαιο για την εξόρυξη της ασφάλτου. Η επεξεργασία της ασφάλτου με βάση το πετρέλαιο είναι υπεύθυνη για σημαντικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κάθε χρόνο.
Ο Troutman θεωρεί τους πλαστικούς δρόμους ως «μια πολλά υποσχόμενη εξελικτική κίνηση», ειδικά σε μια χώρα όπως η Γκάνα που έχει καθυστερήσει τα έργα οδοποιίας. Και ακόμη, με τη διαφαινόμενη προοπτική ότι μέχρι το 2050 ο κόσμος θα παράγει πάνω από τρεις φορές περισσότερα πλαστικά απόβλητα από ό,τι σήμερα, τονίζει τη σημασία του περιορισμού κάθε άσκοπης χρήσης νέων πλαστικών. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα», σημειώνει. «Αν συνεχίσουμε να παράγουμε όλο και περισσότερο πλαστικό, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να το διαχειριστούμε με βιώσιμο τρόπο».
Πηγή: ideas.ted.com/paving-roads-with-asphalt-made-from-melted-plastic-waste
Σάββατο 5 Ιουνίου 2021
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε στις 15 Δεκέμβρη 1972, κατά τη διάρκεια της Α' Διάσκεψης για το Περιβάλλον στη Στοκχόλμη που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.
Από τότε και κάθε χρόνο, δίνεται ευκαιρία σε όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται ιδιαίτερα με τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας κ.λ.π.
Η προστασία του περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Ο άνθρωπος αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που ζει μέσα στο περιβάλλον, δέχεται ερεθίσματα από αυτό και ανταλλάσσει ύλη και ενέργεια.
Τρίτη 1 Ιουνίου 2021
που να χαρίσεις ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια κι οτιδήποτε δεν σου είναι πια χρήσιμο
Οργάνωση Σπιτιού 1 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΟΓΙΟΓΛΟΥ
Πολλές φορές κατά τη διαδικασία ξεκαθαρίσματος και οργάνωσης ενός χώρου έχω αναφέρει την ιδέα του να χαρίσεις τα παλιά σου πράγματα. Εκείνο όμως που δεν έχω αναφέρει είναι το που να χαρίσεις ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια κι οτιδήποτε δεν σου είναι πια χρήσιμο. Οπότε εδώ έχω συγκεντρώσει ορισμένους φορείς, στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς για τη μικρή αυτή δωρεά σου.
Τι να προσέξεις σχετικά με όσα πρόκειται να χαρίσεις:
Τα ρούχα (επίσης σεντόνια, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες) να είναι καθαρά και να μην έχουν φθορές όπως σκισίματα, λεκέδες, γάριασμα, τρύπες κλπ.
Τα παπούτσια να είναι αξιοφόρετα, χωρίς φθορές.
Τα παιχνίδια να είναι καθαρά, να λειτουργούν, να μη λείπουν κομμάτια.
Όσον αφορά τα βιβλία να μη λείπουν σελίδες, να μην είναι σκισμένα ή λεκιασμένα.
Τα ηλεκτρικά είδη να είναι ακέραια και να λειτουργούν κανονικά.
Τα είδη σπιτιού ή μικροέπιπλα να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Που να χαρίσεις ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια κι άλλα είδη σπιτιού
Κιβωτός του Κόσμου
Η “Κιβωτός του Κόσμου” είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς.
Αθήνα: 210 5141953 | kivotos5@otenet.gr
Παράρτημα Χίου: 22710 22810 | kivotos.chios@gmail.com
Παράρτημα Ιωαννίνων: 26570 31006 | kivotospogoniani@gmail.com
Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας: 24210 77020 | kivotosvolos@gmail.com
Θεόφιλος
Ο “Θεόφιλος” είναι ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν συνθήκες αποκλεισμού και φτώχειας. O “Θεόφιλος” στέλνει τρόφιμα, αντικείμενα, ρούχα σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη τις ευγενικές μας προθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Αθήνα: 210 881 9397 | info@theophilos.gr
Θεσσαλονίκη: 2310 232 126 | infothess@theophilos.gr
Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κρήνης η “Μπουμπουλίνα”
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2006 προς τιμή των τριών Κρηνιωτών Ηρώων, που έπεσαν υπέρ πατρίδος, στο Αλβανικό μέτωπο (1940-1941). Η δραστηριότητά τους εντοπίζεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκης με πολλές πρωτοβουλίες και έμπρακτη αλληλεγγύη. Μπορείτε να φαίρνετε από φαγώσιμα μακράς διάρκειας μέχρι ρούχα, παπούτσια αλλα και βιβλία, αφού ο σύλλογος προσφέρει και βιβλιοθήκη.
Νέα Κρήνη Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκη: 6957670771 | mpoumpoulina2004@gmail.com
Οδός Πολυβίου, αριθμ. 57 (Πλατεία Αγ. Γεωργίου)
Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης
Το “Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης” είναι μία από τις ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Έχει μεταφέρει στην Ελλάδα το διαδεδομένο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θεσμό των φιλανθρωπικών καταστημάτων «CHARITY SHOP» με το μαγαζί του το “δεύτερο χέρι”. Εκεί μπορείς να δώσεις διάφορα αντικείμενα από βιβλία, είδη σπιτιού, μικροέπιπλα.
210 381 6886 | el.karavani.al@gmail.com
PRAKSIS
Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών (μη Κερδοσκοπικό Σωματείο) με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Συμμετέχουν στη στήριξη των προσφύγων, τόσο στα σημεία υποδοχής όσο και στις πόλεις, ενώ στηρίζουν και Ελληνικές οικογένειες, σε διάφορα επίπεδα. Οι ανάγκες σε είδη ποικίλλουν ανάλογα με τη χρονική περίοδο.
210 520 5200 | info@praksis.gr
Επικοινώνησε με τον φορέα που σε ενδιαφέρει, ώστε να ενημερωθείς για τις τρέχουσες ανάγκες του και τα είδη που μπορεί να δεχτεί, ώστε να κινηθείς αναλόγως.
Το σπίτι της ΑΡΣΙΣ
Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Στην Τράπεζα Συλλογής & Διάθεσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης «ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ» της Άρσις συλλέγονται είδη ιματισμού όλων των ηλικιών, σχολικά είδη, παιχνίδια, βιβλία, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα κ.α. Αυτά μοιράζονται σε άστεγους, μετανάστες, οικογένειες και άπορους ανθρώπους. Επίσης σε ιδρύματα και φορείς που υποστηρίζουν αντίστοιχους πληθυσμούς.
2310 526150 | arsis.simpraxis@gmail.com
Δεσμός
Ο Δεσμός είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με απώτερο στόχο να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και στην καλλιέργεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας.
Αθήνα: 216 8090840 | info@desmos.org
Θεσσαλονίκη: 2310 527620 | thessaloniki@desmos.org
Ομάδα ΡΕΤΟ
Ομάδα ατόμων που έκαναν χρήση τοξικών ουσιών. Δέχονται οτιδήποτε, είτε λειτουργεί είτε όχι, καθώς απασχολούν παράλληλα άτομα για επισκευές ή κατασκευές. Μάλιστα, μπορούν να έρθουν οι ίδιοι να παραλάβουν από το σπίτι σου τα αντικείμενα που διαθέτεις (έπιπλα, ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά.). Όλα τα έσοδα από τα καταστήματα μεταχειρισμένων ΡΕΤΟ διατίθενται στην παροχή άμεσης και δωρεάν βοήθειας στον εξαρτημένο.
Αθήνα: 210 6625096
Θεσσαλονίκη: 2310 766338
Ηράκλειο Κρήτης: 6974 996872
Χαλκίδα: 6982 637373
Το Χαμόγελο του Παιδιού
Εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Στο Χαμόγελο του Παιδιού μπορείς να προσφέρεις οτιδήποτε χρειάζεται ένα παιδί. Ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία αλλά και είδη για τις ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού. Σε αυτή τη σελίδα του οργανισμού Χαμόγελο του Παιδιού μπορείς να δεις πού υπάρχουν σπίτια όπου φιλοξενούνται παιδιά. Εκεί θα βρεiς αναλυτικά τι ανάγκες έχει το κάθε σπίτι και πως μπορείς να βοηθήσεις.
Παιδικά Χωριά SOS
Σωματείο ειδικά αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό, που δημιουργεί οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και τα βοηθά να διαμορφώσουν το μέλλον τους. Στα παιδικά χωριά SOS οι ανάγκες έχουν να κάνουν με τις καθημερινές ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού. Καθώς οι ανάγκες διαφοροποιούνται συνεχώς, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους με τους παρακάτω τρόπους:
Αθήνα: 210 3313661 | sosathens@sos-villages.gr
Θεσσαλονίκη: 23920 63891 | sosplagiari@sos-villages.gr
Θράκη: 25510 51890 | sosthraki@sos-villages.gr
Κρήτη: 2810 250153 | soskriti@sos-villages.gr
Xariseto.gr
Το Xariseto.gr είναι ένα forum, στο οποίο μπορείς να δώσεις προϊόντα ή να ζητήσεις προϊόντα, με την μορφή της ανταλλαγής. Άρα έχει να κάνει με μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, ένα πάρε-δώσε χωρίς χρήματα, έναν χώρο αλληλεγγύης. Όπως λένε και οι δημιουργοί του xariseto.gr “Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ανακύκλωσης”. Θα χρειαστεί μόνο να κάνεις εγγραφή ως μέλος στο forum.
Η ποδηλασία είναι ο αργός θάνατος του πλανήτη....!!
Hountin KIKI Consolat officiel
Le vélo, c'est la mort lente de la planète.
Le PDG d'Euro Exim Bank Ltd. a fait réfléchir les économistes lorsqu'il a déclaré: «Un cycliste est un désastre pour l'économie du pays - Il n'achète pas de voiture et ne prend pas de prêt automobile - N'achète pas d'assurance automobile - N'achète pas de carburant - N'envoie pas sa voiture pour l'entretien et les réparations - N'utilise pas de parking payant - Ne cause pas d'accidents majeurs - Ne nécessite pas d'autoroutes à plusieurs voies - Ne devient pas obèse...
Des gens en bonne santé ne sont pas nécessaires à l'économie. Ils n'achètent pas de médicaments. Ils ne vont pas dans les hôpitaux et les médecins. Ils n'ajoutent rien au PIB du pays.
Au contraire, chaque nouveau point de vente McDonald crée au moins 30 emplois - 10 cardiologues, 10 dentistes, 10 experts en perte de poids en dehors des personnes travaillant dans le point de vente McDonald.
Choisissez judicieusement: un cycliste ou un Mc Donald ? Ça vaut le coup d'y penser.
PS: la marche c’est encore pire. ils n'achètent même pas de vélo.
😁😁😁
Prof Eugène ZOUNMENOU
Η ποδηλασία είναι ο αργός θάνατος του πλανήτη.
Ο CEO της Euro Exim Bank Ltd. έκανε τους οικονομολόγους να σκεφτούν όταν είπε: ′′ Ένας ποδηλάτης είναι καταστροφή για την οικονομία της χώρας - Δεν αγοράζει αυτοκίνητο ή παίρνει δάνειο αυτοκινήτων - Δεν αγοράζει ασφάλεια αυτοκινήτου - Δεν αγοράζει καύσιμα - Δεν στέλνει αυτοκίνητο για συντήρηση και επισκευές - Δεν χρησιμοποιεί πληρωμένο πάρκινγκ - Δεν προκαλεί μεγάλα ατυχήματα - Δεν απαιτεί πολυδιάδρομους - Δεν γίνεται παχύσαρκος...
Οι υγιείς άνθρωποι δεν είναι απαραίτητοι για την οικονομία. Δεν αγοράζουν φάρμακα. Δεν πηγαίνουν στα νοσοκομεία και τους γιατρούς. Δεν προσθέτουν τίποτα στο ΑΕΠ της χώρας.
Αντίθετα, κάθε νέα McDonald outlet δημιουργεί τουλάχιστον 30 θέσεις εργασίας-10 καρδιολόγοι, 10 οδοντίατροι, 10 ειδικοί για την απώλεια βάρους έξω από το McDonaald.
Επιλέξτε σοφά: έναν ποδηλάτη ή έναν Mc Donald; Αξίζει να το σκεφτούμε.
ΥΓ: το περπάτημα είναι ακόμα χειρότερο. δεν αγοράζουν καν ποδήλατο
😁😁😁
Δάσκαλος Ευγένιος ΖΟΥΝΜΕΝΟΥ
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)