Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Αφυδάτωση: Ένας ύπουλος εχθρός [Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα]



Αφυδάτωση: Ένας ύπουλος εχθρός [Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα]


Το νερό είναι το πλέον πολύτιμο συστατικό για το σώμα και τη ζωή μας. Η αφυδάτωση προκύπτει όταν το σώμα δεν έχει την ποσότητα υγρών που χρειάζεται για να συνεχίσει να δουλεύει κανονικά.
Το καλοκαίρι, η ανάγκη μας για νερό είναι σαφώς αυξημένες. Συχνά όμως αμελούμε την ενυδάτωση με αποτέλεσμα δυσάρεστα έως και επικίνδυνα αποτελέσματα για την υγεία μας.
Ποια από αυτά θα πρέπει να σας ανησυχήσουν; -Να αισθάνεστε μονίμως διψασμένος -Να μην έχετε τακτική ενούρηση ή τα ούρα σας να είναι πολύ σκούρου χρώματος -Να έχετε ξηρό δέρμα-Να ζαλίζεστε ή ακόμη και να έχετε τάσεις λιποθυμίας -Να νιώθετε συνέχεια κουρασμένος/η -Το δέρμα σας να μην επανέρχεται στην αρχική του θέση, όταν το τσιμπάτε ή το πιέζετε. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα υγρών διαφέρει για κάθε άνθρωπο ανάλογα, το βάρος του, την ζωή που κάνει, τις θερμίδες που καταναλώνει και τις συνθήκες του περιβάλλοντος, ως βασική αρχή όμως για τους ενήλικες ισχύει ότι χρειάζονται 1 ml ανά θερμίδα που καταναλώνουν ή 35 ml ανά κιλό βάρους σώματος, δηλαδή περίπου 2,5 λίτρα την ημέρα για ενηλίκους που λαμβάνουν 2.500 θερμίδες την ημέρα ή έχουν βάρος περίπου 70 κιλά.
Τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε υγρά φτάνοντας μέχρι τα 50-60ml ανά κιλό βάρους.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου