Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα



ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Tο ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι από τα σημαντικότερα συστήματα του οργανισμού μας – είναι ένα σύνθετο δίκτυο κυττάρων και πρωτεϊνών που υπερασπίζεται τον οργανισμό μας από τις μολύνσειςΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα διατηρεί ένα αρχείο για κάθε μικρόβιο που έχει νικήσει ποτέ, ώστε να μπορεί να το αναγνωρίσει και να καταστρέψει γρήγορα εάν αυτό ξανά-εισέλθει στο σώμα.

Μικρόβια: Βακτήρια-Ιοί-Μύκητες-Παράσιτα~Κατανοήστε πώς λειτουργούν και προστατευτείτε 

Ανωμαλίες του ανοσοποιητικού μας συστήματος μπορούν να οδηγήσουν σε αλλεργικές παθήσεις, ανοσοανεπάρκειες και αυτοάνοσες διαταραχές.

Aν μπορούσαμε να δούμε σε μία κινηματογραφική ταινία την δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την προσπάθειά του να μας κρατήσει υγιείς εκτός από τη συγκίνηση που θα νιώθαμε θα τρέχαμε αμέσως να το βοηθήσουμε και θα προσέχαμε υπερβολικά να μην του γίνουμε εμπόδιο σε αυτή του την προσπάθεια.

Ας το κάνουμε λοιπόν, ας το βοηθήσουμε και ας προσέχουμε, κάθε φορά, να μην του γινόμαστε εμπόδιο.

Tο ανοσοποιητικό σύστημα είναι από τα σημαντικότερα συστήματα του οργανισμού.

Αυτό είναι υπεύθυνο και αυτό καθορίζει την κατάσταση του οργανισμού, είναι ένα σύνθετο αμυντικό και αποδοτικό σύστημα, είναι η ασπίδα που έχει στηθεί μπροστά στους εισβολείς.
Ιοί, βακτήρια, μύκητες τίποτα δεν μπορεί να προσπελάσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Και μα γιατί πολλές-πολλές φορές το σώμα μας ασθενεί;

Μα γιατί φίλοι μου ανοίξαμε την πόρτα.
Μα, θα πούμε, δεν την ανοίξαμε.

Αποκλείεται, κάποια κερκόπορτα αφήσαμε ανοιχτή και από κει τρύπωσε ο εχθρός.

Λοιπόν τι εξασθενεί και τι επηρεάζει αρνητικά ή θετικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Πρώτα από όλα η τροφή και η διατροφή.

Η σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού -όπως και των περισσοτέρων συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος- εξαρτάται από την σωστή διατροφή.
Τόσο οι υποσιτισμένοι όσο και οι υπερσιτισμένοι άνθρωποι διατρέχουν μεγάλους και ίδιους κινδύνους εκδήλωσης ασθενειών και προσβολής από βακτήρια, ιούς και μύκητες.

Είναι ηλίου φαεινότερον λοιπόν ότι για να έχουμε ένα ισχυρό και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα απαιτείται σταθερή πρόσληψη όλων των απαραίτητων βιταμινών,
ιχνοστοιχείων
και
ανόργανων αλάτων και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ΜΟΝΟ με την υιοθέτηση ισορροπημένης διατροφής, η οποία θα περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση άφθονα νωπά και ωμά φρούτα και λαχανικά,
με περαιτέρω αύξηση κάποιων από αυτών,όπως:

α) του λεμονιού, του οποίου ο χυμός είναι από τους ισχυρότερους ενισχυτές του ανοσοποιητικού
β) του ροδιού
γ) του μπρόκολου
δ) των πορτοκαλιών
ε) των ξηρών καρπών-όπως καρύδια, αμύγδαλα, μαύρη σταφίδα

αύξηση των βοτάνων εκείνων που είναι γνωστά ότι θωρακίζουν το ανοσοποιητικό όπως π.χ

α) η τσουκνίδα
β) το φασκόμηλο
γ) το σκόρδο
δ) το θυμάρι
ε) η ρίγανη

περισσότερα μπαχάρια-όπως

α) κανέλα,
β) πιπέρι,
γ) κουρκούμι,
δ) γαρίφαλο
ε) τζίντζερ -πιπερόριζα

περισσότερη χρήση αιθέριων ελαίων για θεραπείες παθήσεων, όπως

Από τα ιχνοστοιχεία, υπάρχουν δύο τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Είναι το σελήνιο και ψευδάργυρος.

Το σελήνιο ένα ισχυρότατο αντιγηραντικό που σε συνεργασία με τη βιταμίνη Ε, τη βιταμίνη C, τη glutathione και τη βιταμίνη Β3, μεγιστοποιεί τις ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες εμποδίζοντας τη δράση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, το βρίσκουμε στα θαλασσινά, ειδικά στα στρείδια στα μύδια, στον αστακό, στις γαρίδες στα καβούρια,
στα αναποφλοίωτα δημητριακά,
στα ψάρια, ειδικά στις αντσούγιες, τον ξιφία και τη ρέγκα και
στους ξηρούς καρπούς, ειδικά στα φιστίκια και στους ηλιόσπορους.

Σελήνιο: Προλαμβάνει καρκίνο, άσθμα, καρδιακά, προστατεύει θυρεοειδή και νοητική υγεία 

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο που εμπλέκονται στη ρύθμιση πολλών ενζύμων του ανθρώπινου σώματος.
Είναι το δεύτερο πιο συχνό μέταλλο που βρίσκεται στο σώμα μας μετά τον σίδηρο.
Έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση και χρησιμοποιείται στα συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τον ψευδάργυρο τον βρίσκουμε κυρίως-

στα δημητριακά,το μεγαλύτερο μέρος του οποίου περιέχεται στο εξωτερικό, πλούσιο σε φυτικές ίνες τμήμα τους και ως εκ τούτου ο βαθμός της επεξεργασίας τους καθορίζει και την περεκτικότητα τους σε ψευδάργυρο,π.χ τα προϊόντα ολικής άλεσης παρέχουν 30-50 mg ανά κιλό, ενώ κατόπιν επεξεργασίας μπορεί να περιέχουν μόνο 8-10 mg ανά κιλό,
στα οστρακοειδή, ειδικά στα στρείδια,
στη μαύρη σοκολάτα,
στα καρύδια,
στους κολοκυθόσπορους,
στο σουσάμι,
στους ηλιόσπορους,
στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά,
στις πατάτες,
στα φασόλια,
και στο κόκκινο κρέας.

Ψευδάργυρος: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις της έλλειψής του 

Ένας άλλος καταστροφικός παράγοντας για το ανοσοποιητικό σύστημα είναι το στρες.

Το στρες αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πολλοί ερευνητές επισημαίνουν ότι οι γιατροί πρέπει να κατανοήσουν τον ρόλο του στρες στην παθογένεια των ασθενειών και να προτρέψουν τους ασθενείς σε μια αλλαγή συμπεριφοράς και αντιμετώπισης γεγονότων και καταστάσεων για να βελτιωθεί η υγεία τους.

Σε παλαιότερες έρευνες όσο και σε νέες έχει αναφερθεί ότι το ψυχολογικό στρες επηρεάζει καταστροφικά το ανοσοποιητικό. Το αποδυναμώνει, το εξασθενεί και αποκόπτει τα δίκτυα που το συνδέουν με τα άλλα συστήματα του οργανισμού όπως το νευρικό και το ενδοκρινικό.

Η μεγαλύτερη καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος παρουσιάζεται όταν το στρες είναι χρόνιο και παρατεταμένο. Τότε οι αρνητικές επιπτώσεις στους μηχανισμούς και στα κύτταρα του ανοσοποιητικού είναι καταστροφικές.

Πως το στρες καταστρέφει το ανοσοποιητικό μας σύστημα 

Ας θυμόμαστε λοιπόν να γελάμε γιατί το γέλιο μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά να διαχειριστούμε με σωστό και εποικοδομητικό τρόπο το ψυχολογικό στρες
και γιατί αυξάνει σημαντικά την δραστηριότητα των Τ κυττάρων.

Ένας άλλος τώρα παράγοντας που επηρεάζει θετικά και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ο ήλιος.

Ναι ο ήλιος και αυτό γιατί η βιταμίνη D, η οποία παράγεται στο δέρμα μας με την έκθεσή μας στον ήλιο
παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενεργοποίηση των Τ-κυττάρων του ανοσοποιητικού.

Τα Τ-κύτταρα όταν ένας παθογόνος οργανισμός εισέλθει στον οργανισμό μας ενεργοποιούνται πάραυτα.
Αν δεν υπάρχει βιταμίνη D τα Τ-κύτταρα, τα οποία την αναζητούν μέσα στο αίμα δεν θα αρχίσουν καν να κινητοποιούνται αναφέρουν Δανοί ερευνητές.

Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού 

Και ερχόμαστε στην ζάχαρη!

Μελέτες και ερευνητές δεν σταματούν να επισημαίνουν πως η κατανάλωση ζάχαρης και όλων των τροφών που την περιέχουν -όπως γλυκά και αναψυκτικά έχει καταστροφικές συνέπειες για τον οργανισμό μας και αναστέλλει την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μας.

Για περισσότερα Πως η ζάχαρη τσακίζει το ανοσοποιητικό 

Ας μην αμελούμε λοιπόν να φροντίζουμε τον οργανισμό μας και να προσέχουμε -όσο περνά από το χέρι μας- να μην του δημιουργούμε ανοσολογική ανεπάρκεια, να ελέγχουμε το στρες και να γελάμε!

Να γελάμε, γιατί η χαρά, η αγάπη, η αυτοπεποίθηση και γενικά ένα θετικό πλαίσιο του μυαλού μας, θα μας βοηθήσει να ζήσουμε πιό υγιείς και πιο ευτυχισμένοι.
Ο θυμός, ο φόβος, το στρες και η κατάθλιψη μας βυθίζουν και μας εγκλωβίζουν σε αρνητικά επίπεδα και μας αποκλείουν από οποιαδήποτε υγιή κατάσταση.

Γιατί τα αρνητικά συναισθήματα μας καταστρέφουν
Ενώ Χτίζοντας την αυτοεκτίμησή μας, βελτιώνουμε την υγεία μας 

Όπως η τροφές μας έτσι και η συναισθηματική μας στάση έχει άμεση σχέση με το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Όλοι μπορούμε να είμαστε υγιείς!

Διότι το σώμα μας έχει τη τάση να είναι υγιές*.

Οι ανισορροπίες και οι νόσοι προκύπτουν από βλάβες που προκαλούμε με τις ενέργειες μας και τις παραλείψεις μας, οι οποίες δυστυχώς είναι πάρα πολλές.

Ο οργανισμός μας έχει την δυνατότητα της αυτοΐασης, εφόσον του δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες και εδώ ας θυμηθούμε τον αρχαίο σοφό γιατρό τον Ιπποκράτη ο οποίος, γνωρίζοντας ότι η ικανότητα αυτοΐασης είναι δεδομένη, χαρακτηριστικά έλεγε:

“Ασκέειν, περὶ τὰ νουσήματα, δύο, ὠφελέειν, ἢ μὴ βλάπτειν”

Ο θεράπων για να επιτύχει θεραπεία των νοσημάτων πρέπει να κάνει δύο πράγματα, να ωφελεί και να μη βλάπτει.

Αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν στην αυτοϊαση 

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου: thalia botanologia.gr
ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Δώσε στο σώμα σου την δυνατότητα να αντιμετωπίσει ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΕΙΛΕΊ!

Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλα: ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ-COLOSTRUM 

Επίσης με την ταυτόχρονη λήψη φυκιών A.F.A, θα καλύψουμε ΌΛΕΣ τις ανάγκες μας σε θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα/ιχνοστοιχεία (όπως σελήνιο-ψευδάργυρος), τα οποία είναι απαραίτητα για να αντεπεξέλθει ο οργανισμός μας στην καθημερινότητα: Ποια υπερτροφή, θρέφει, αποτοξινώνει, ενισχύει εγκεφαλική λειτουργία, ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα

Χρήσιμα ως συμπληρώματα διατροφής μπορεί να φανούν, επίσης, η πρόπολη και/ή το σκόρδο!

Πρόπολη:

Το φυσικό αντιβιοτικό της μέλισσας. Η δράση της είναι αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης. Μας προσφέρει αντιβιοτική προστασία και έχει αντιγριπική δράση.

Σκόρδο:

Οι σύγχρονες τάσεις θεωρούν το σκόρδο εξίσου τρόφιμο όσο και φάρμακο. Σκοτώνει ιούς βακτήρια μύκητες και εντερικά παράσιτα.

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, σκόρδο, πρόπολη ή/και τα φύκια A.F.A μπορεί να ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ!

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Πως να καταλάβεις εάν το ανοσοποιητικό σου είναι υγιές 

Τι αποδιοργανώνει και φθείρει το ανοσοποιητικό σύστημα  

Πρόβλημα με το ανοσοποιητικό; Σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Τι καταστέλλει και τι δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα 

Ανοσοποιητικό σύστημα: Ενίσχυση της άμυνας & τόνωση του οργανισμού 

Τροφές που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό, τον απόλυτο σύμμαχο της υγείας 

Πρωτόγαλα και ενίσχυση ανοσοποιητικού στη θεραπεία του καρκίνου 

Ηλίας Πέτρου-Η φυσική ανοσία εξαλείφει τον κίνδυνο όλων των ασθενειών

Στοιχεία από

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279364/ 
https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/ConditionsAndTreatments/immune-system 
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/how-to-boost-your-immune-system 
https://meded.ucsd.edu/clinicalmed/introduction.htm 
https://www.niaid.nih.gov/research/immune-system-overview 
https://en.wikipedia.org/wiki/Immune_system 
https://www.cdc.gov/fungal/infections/immune-system.html 
https://www.pennmedicine.org/updates/blogs/health-and-wellness/2019/november/weakened-immune-system 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου