Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022
>Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες;
Οι γυναίκες δεν έχουν την ιατρική επιπολαιότητα των αντρών...
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες;
Εγκυκλοπαίδεια Υγείας
EDITORIAL TEAM
Όλο και πιο ισχυρό αποδεικνύεται το αποκαλούμενο «ασθενές φύλο»… Η παρωχημένη έκφραση κάθε άλλο παρά αντανακλά την πραγματικότητα., γεγονός για το οποίο συμφωνούν τα στατιστικά στοιχεία αλλά και η καθημερινότητα των γιατρών στα ιατρεία τους…
Οι διαφορές μεταξύ των γυναικών και των ανδρών, σχετικά με τη μακροβιότητα, απασχόλησαν την εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας», όπου με τη βοήθεια του ενδοκρινολόγου, Σαράντη Λιβαδά, δόθηκαν πολλές απαντήσεις σχετικά με την υπεροχή και την… αντοχή των γυναικών σε ζητήματα υγείας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ, Λιβαδάς παρά το γεγονός ότι γεννιούνται περισσότεροι άνδρες παρά γυναίκες, οι πρώτοι έχουν μέσο όρο ζωής τα 75 χρόνια, ενώ οι δεύτερες περισσότερα από 80. Ο ίδιος εκτιμά ακόμη ότι οι γυναίκες προσέχουν περισσότερο από τους άνδρες, καθώς λόγω του κύκλου τους έχουν συναίσθηση του πόνου και το ψάχνουν περισσότερο, ενώ θέλουν να προσέχουν περισσότερο τον εαυτό τους.
«Οι γυναίκες δεν έχουν την ιατρική επιπολαιότητα των αντρών» σημείωσε ο κ. Λιβαδάς.
Ο προστατευτικός ρόλος των οιστρογόνων αποτελεί επίσης έναν σημαντικό λόγο για τον οποίο οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες.
«Και οι γυναίκες και οι άντρες έχουν οιστρογόνα και ανδρογόνα. Βάσει της επιστήμης, οι γυναίκες που έχουν περισσότερα ανδρογόνα, ζουν λιγότερο», εξηγεί ο ίδιος.
Ο κ. Λιβαδάς επισήμανε ακόμη ότι οι γυναίκες είναι βιολογικά κατασκευασμένες ανώτερα από τους άνδρες. Είναι βιολογικά πολύ πιο ισχυρά όντα.
Σε μία καισαρική, κόβονται 7 στρώματα ενός ιστού, και μετά από μία ώρα τους δίνουμε το παιδί να το μεγαλώσουν, ενώ σε μία χολοκυστεκτομή οι άνδρες παίρνουν απλώς μία βδομάδα αναρρωτική άδεια, αυτό από μόνο του λέει πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Να σημειώσουμε ότι το προσδόκιμο επιβίωσης και οι διαφορές που παρουσιάζει μεταξύ ανδρών και γυναικών αποτελεί φαινόμενο που καταγράφεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ο μέσος όρος ζωής το 2015, σύμφωνα με τη eurostat, ήταν 83,3 για τις γυναίκες και 77,9 για τους άνδρες, δηλαδή μια διαφορά περίπου 5,5 ετών.
Στα διάφορα κράτη μέλη, οι διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών κυμαινόταν από 10 έως 11 έτη στη Λετονία και τη Λιθουανία και έως μόλις κάτω των 4 ετών στη Δανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, την Ολλανδία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου