Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Αποτρίχωση γεννητικών οργάνων

Καθώς το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, ολοένα και περισσότερες γυναίκες και άντρες αναμένεται να «ξεφορτωθούν» το τρίχωμα των γεννητικών οργάνων τους.

Αποτρίχωση μπικίνι στις γυναίκες
Η αποτρίχωση μπικίνι είναι η αποτρίχωση των τριχών μέσα και γύρω από την ηβική περιοχή, με τη χρήση του κεριού.  Εντούτοις, μερικοί άνθρωποι  αφαιρούν τις τρίχες του εφηβαίου και για λόγους αισθητικούς, για λόγους προσωπικής υγιεινής, για λόγους πολιτιστικούς και για λόγους μόδας.
Η γραμμή του μπικίνι σκιαγραφεί το μέρος της ηβικής περιοχής που πρέπει να αποτριχωθεί.
Οι τρίχες εφηβαίου μπορεί να αφαιρεθούν με διάφορους τρόπους, όπως αποτρίχωση με μηχανή, ξύρισμα,  χρήση χημικών αποτριχωτικών κρεμών και κεριού και λέιζερ.

Σε κοινωνίες της Μέσης Ανατολής, η απομάκρυνση των τριχών του εφηβαίου έχει θεωρηθεί απαραίτητη για τη σωστή υγιεινή, αλλά απαιτείται και από τα τοπικά έθιμα εδώ για πολλούς αιώνες.  Στην αρχαία Ινδία χρονολογείται από το 4000 στο 3000 π.Χ..
Στις δυτικές κοινωνίες, η αφαίρεση των τριχών του εφηβαίου γίνεται  όταν αυτές είναι ορατές.  Με τη μείωση του μεγέθους του μαγιό, ειδικά μετά  τη δημοτικότητα του μπικινιού μετά το 1945, η  αποτρίχωση μπικίνι έχει γίνει της  μόδας. Οι αλλαγές στο στυλ εσωρούχων έχουν ενθαρρύνει, επίσης, την αφαίρεση των τριχών εφηβαίου.
Το  γυμνό εφήβαιο δηλαδή, η ολική αφαίρεση των ηβικών τριχών, όπως στη Βραζιλία θεωρείται από πολλούς ερωτική, λαμπερή και υγιεινή μέθοδος.
Στυλ αποτρίχωσης εφηβαίου

Τα διάφορα σαλόνια χρησιμοποιούν διαφορετικά ονόματα για τους κοινούς τύπους αποτρίχωσης.
Φυσικό: Δεν γίνεται ξύρισμα ή styling.
Προσεγμένα ξυρισμένο: Κόβονται οι τρίχες εφηβαίου, αλλά δεν ξυρίζονται τελείως. Οι τρίχες στο εσωτερικό των μηρών μπορεί να ξυρίζονται.
Τριγωνικό: Περιλαμβάνει την αφαίρεση των τριχών και από τις δύο πλευρές, ώστε να σχηματίζουν ένα τρίγωνο, έτσι ώστε οι τρίχες δεν φαίνονται  φορώντας το μαγιό.
Αμερικανικό: Είναι η αφαίρεση μόνο των τριχών που εξέχουν από το μαγιό, ανάλογα με το ύφος του μαγιό.
Γαλλικό: Αφήνει μια κάθετη λωρίδα μπροστά, ακριβώς πάνω από το αιδοίο. Είναι επίσης γνωστό ως παραλλαγή του Βραζιλιάνικου. Οι τρίχες της περιπρωκτικής περιοχής και από  τα χείλη του αιδοίου αφαιρούνται τελείως. Η αφαίρεση των τριχών από τις περιοχές αυτές είναι επίσης γνωστή ως  Playboy ή G-αποτρίχωση. Έχει γίνει δημοφιλής στα μοντέλα που πρέπει να φορούν ενδύματα αποκαλυπτικά.
Βραζιλιάνικο: Γίνεται αποτρίχωση όλων των τριχών στην περιοχή της πυέλου, μπροστά και πίσω, αφήνοντας μερικές φορές μια λεπτή λωρίδα στο ηβικό οστό.  Μπορεί να προτιμηθεί από όσους φορούν  μπικίνι στρινγκ. Πρόκειται για μια μορφή αποτρίχωσης μπικίνι, και περιλαμβάνει την πλήρη αφαίρεση των τριχών από την περιοχή των γλουτών και δίπλα από τον πρωκτό, του περίνεο και του αιδοίου (μεγάλα χείλη του αιδοίου και εφηβαίο).  Εάν μια λεπτή κάθετη λωρίδα αφεθεί ονομάζεται  λωρίδα προσγείωσης (Γαλλικό). Είναι επίσης γνωστό ως  Hollywood ή Σφίγγας (Sphinx).  Η ποικιλία Σφίγγα συνεπάγεται την πλήρη κατάργηση όλων των τριχών στην περιοχή της πυέλου. Το όνομα προέρχεται από μια γυμνή φυλή  γάτας από τον Καναδά, χωρίς τρίχες. Μερικές γυναίκες αφήνουν τις τρίχες στα μεγάλα χείλη και αφαιρούν όλες τις τρίχες από το εφήβαιο.

Άλλες μορφές
Γραμμή του μπικίνι: Αυτή είναι η λιγότερο ακραία μορφή. Όλες οι τρίχες  που καλύπτονται από το μπικίνι παραμένουν στη θέση τους. Αφαιρούνται μόνο οι  τρίχες που εξέχουν  σε κάθε πλευρά.
Full Bikini: Μόνο ένα μικρό ποσό τριχών παραμένει  στο όρος της Αφροδίτης (το εφηβαίο).
Ευρωπαϊκό: Όλες οι τρίχες αφαιρούνται εκτός από μια μικρή περιοχή του εφηβαίου.
Μουστάκι: Όλες οι τρίχες αφαιρούνται, και αφήνεται ένα ορθογωνικό επίθεμα ακριβώς πάνω από την κορυφή της γεννητικής σχισμής. Αυτό ονομάζεται μερικές φορές και  «Μουστάκι του Χίτλερ» και ενίοτε «Μουστάκι του  Τσάπλιν".
Καρδιά: Η κύρια ηβική τούφα διαμορφώνεται σε ένα σύμβολο της καρδιάς και μπορεί να βαφεί ροζ. Αυτό είναι ένα δημοφιλές στυλ για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και παρουσιάζεται ως μια ερωτική έκπληξη στον σεξουαλικό σύντροφο.
Landing Strip: Ένα μοτίβο στο οποίο οι τρίχες διαμορφώνονται σε μια στενή κάθετη λωρίδα ή ορθογώνια, και όλες οι άλλες τρίχες αφαιρούνται. Η λωρίδα προσγείωσης ξεκινά από οπουδήποτε μεταξύ της φυσικής ηβικής γραμμής των τριχών και καταλήγει ακριβώς πάνω από την κλειτορίδα.
Playboy: Όλες οι τρίχες αφαιρούνταικαι παραμένει ένα στενό ορθογώνιο τμήμα τριχών  4 cm.
Το βραζιλιάνικο
Η αποτρίχωση, μπορεί να είναι μια σωματικά επίπονη εμπειρία κατά τη διάρκεια και μετά την αποτρίχωση, και ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει πιο δυσάρεστη, αν γίνει αιδοιολειξία από έναν γενειοφόρο σύντροφο. Υπάρχει επίσης ένας κίνδυνος  υγείας, αν δεν γίνει σωστά, καθώς και κίνδυνος μόλυνσης εάν γίνει σε ένα άτομο με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Τεχνική με κερί
Ζεστό κερί εφαρμόζεται στις τρίχες και καλύπτεται με μικρές λωρίδες υφάσματος. Όταν το κερί σκληραίνει αρκετά, το ύφασμα τραβιέται γρήγορα για να αφαιρέσει τις τρίχες από τις ρίζες τους. Κάποια δυσφορία υπάρχει κατά τη διαδικασία. Γενικώς, η δυσφορία διαρκεί λιγότερο από πέντε ημέρες.
Αμερικανική αποτρίχωση
Το μπικίνι ή παρόμοιο εσώρουχο φοριέται από τον πελάτη  και καλύπτεται με χαρτί κουζίνας. Γίνεται απολύμανση της περιοχής και μετά στέγνωμα. Κερί εφαρμόζεται με μια μεγάλη σπάτουλα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών, η οποία είναι προς τα κάτω. Στη συνέχεια, όλες οι ταινίες κεριού τραβιούνται όταν ακόμα το κερί είναι εύκαμπτο. Τραβιέται κατά την κατεύθυνση των τριχών, διατηρώντας το δέρμα τεντωμένο. Το τράβηγμα ιδανικά πρέπει να γίνεται το ταχύτερο δυνατόν.
Γαλλική αποτρίχωση
Γίνεται όπως τον αμερικανικό τρόπο με ειδικό καθαρισμό και στέγνωμα της περιοχής. Τα γάντια είναι υποχρεωτικά. Οι τρίχες αφαιρούνται σε μεγαλύτερη έκταση.
Υλικό 
Το κερί που χρησιμοποιείται είναι συχνά ένα μείγμα από φυσικό κερί μέλισσας και  πετρελαίου. Θεωρείται ότι το κερί είναι ισχυρότερο και πιο αποτελεσματικό στην εξάλειψη των πιο χοντρών, τραχιών ηβική τριχών. Πολλά προϊόντα είναι διαθέσιμα για να μειώσουν τον πόνο, όπως τοπικά αναισθητικά. Μερικές φορές, ένας αναστολέας ανάπτυξης της τρίχας εφαρμόζεται, η οποία επιβραδύνει την αναγέννηση των τριχών  και μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη εντελώς. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και δύο μήνες.
Προφύλαξη 
Η ηβική περιοχή είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην αποφυγή ερεθισμού. Με την πάροδο του χρόνου οι τρίχες γίνονται πιο αδύναμες με αποτέλεσμα τη λιγότερο συχνή αποτρίχωση. Οι ερεθιστικές λοσιόν και οι κρέμες πρέπει να αποφεύγονται, ενώ η σκόνη από πλιγούρι βρώμης ή ένα παιδικό λάδι χωρίς άρωμα είναι καλύτερα για την ανακούφιση του δέρματος μετά την αποτρίχωση.  Ο πόνος μπορεί να είναι μικρός ή σοβαρός και μπορεί να συνεχιστεί από μερικά δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν λιγότερο πόνο στις μετέπειτα θεραπείες. Μπορεί να είναι χρήσιμη μια ήπια αντιφλεγμονώδη θεραπεία  (όπως η ιβουπροφαίνη) μια ώρα  πριν από την αποτρίχωση με κερί για τη μείωση του πόνου από την αποτρίχωση. 
Η ιατρική κοινότητα έχει διαπιστώσει, επίσης, μια πρόσφατη αύξηση της θυλακίτιδας, σε γυναίκες μετά το κερί ή το ξύρισμα. Ορισμένες από αυτές τις λοιμώξεις μπορεί να εξελιχθούν σε πιο σοβαρά αποστήματα που απαιτούν τομή με νυστέρι, αποχέτευση του αποστήματος, και αντιβιοτικά. Ο Staphylococcus aureus είναι η πιο κοινή αιτία της θυλακίτιδας. Επίσης, αν χρησιμοποιείται ξυράφι υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και κίνδυνος κλειτοριδεκτομής από ατύχημα.
Αποτρίχωση στους άνδρες
Η πρακτική της αποτρίχωσης του μπικίνι είναι δημοφιλής στα μοντέλα.  Υπάρχουν οφέλη για την αποτρίχωση με κερί σε σύγκριση με άλλες μορφές της αφαίρεσης τρίχας.
Οι άνδρες κάνουν αποτρίχωση στο στήθος, στην πλάτη και τους γλουτούς ενώ το στυλ που χρησιμοποιούν για  την ανδρική βουβωνική χώρα είναι το προσεγμένα ξυρισμένο.
Πιθανοί κίνδυνοι
Μερικοί γιατροί δεν συνιστούν την αποτρίχωση με κερί για άτομα που πάσχουν από διαβήτη ή που έχουν φλεβίτιδα ή κακή κυκλοφορία, καθώς και αυτά είναι πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις.
Ασθενείς που λαμβάνουν ισοτρετινοΐνη δεν πρέπει να κάνουν αποτρίχωση γιατί το δέρμα είναι αποδυναμωμένο και λεπτό  και η αποτρίχωση θα οδηγήσει σε τραυματισμό του δέρματος.
Βιβλιογραφία
wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου