Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

.ΠΡΟΣΟΧΗ! Στοιχεία ΣΟΚ – Πώς μας “σπέρνουν” τον καρκίνο και μας δολοφονούν καθημερινά

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στοιχεία ΣΟΚ - Πώς μας “σπέρνουν” τον καρκίνο και μας δολοφονούν καθημερινάΗ επιδημία των καρκίνων είναι μια δολοφονική λειτουργία και μια κίνηση από τον λεγόμενο κόσμο της ελίτ, για να θανατώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό…Είναι καλά τεκμηριωμένο το σενάριο πως η Λέσχη της Ρώμης, ο Bill Gates, Τεντ Τέρνερ, οι Ροκφέλερ, ο Warren Buffet και πολλοί άλλοι παγκοσμιοποιητές σχεδιάζουν να κυριαρχήσουν και να αποδεκατίσουν την ανθρωπότητα με τη μείωση του πληθυσμού.Όπως βλέπετε οι παγκοσμιοποιητές πρώτα μας προκαλούν τον καρκίνο και στη συνέχεια μας παρέχουν τις αναποτελεσματικές θεραπείες τους, με σκοπό… το κέρδος!
Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, 1.638.910 νέα κρούσματα καρκίνου προέκυψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του 2012. Περίπου 577.190 ασθενείς με καρκίνο αναμένεται να πεθάνουν αυτό το έτος.Ένας στους δύο άντρες πάσχουν από καρκίνο (ένας στους τέσσερις θα πεθάνει), όπως και μια στις τρεις γυναίκες (μία στις πέντε θα πεθάνει). Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο καρκίνος είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου, που ακολουθείται από την καρδιοπάθεια.Το 1971, ο Πρόεδρος Νίξον και το Κογκρέσο δήλωσαν πόλεμο κατά του καρκίνου. Από τότε, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ξοδεψει πάνω από $105 δισεκατομμύρια για την καταπολέμησης του καρκίνου. Το 2010 μόνο, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου είχε προϋπολογισμό της τάξης του 6,4 δισ. δολαρίων.Από τον Μάρτιο του 2011, η Susan Komen του Ιδρύματος Β., φέρεται να ηγείται του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και είχε 439.451.449 δολάρια «των συνολικά δημόσια εσόδων» ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck είχε μόνο στον προϋπολογισμό του 2010 ανάπτυξη των 8.120.000.000.Γιατί ακόμα ο κόσμος βασανίζεται μέχρι θανάτου παρά τα δισεκατομμύρια, αν όχι τρισεκατομμύρια, σε κρατικές και ιδιωτικές έρευνες για τον καρκίνο; Γιατί οι θεραπείες για τον καρκίνο παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες από το 1950: με τοξική ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, και χειρουργική επέμβαση;
Η απάντηση είναι απλή:
Η θεραπεία του καρκίνου είναι επικερδής. Ο Καρκίνος προωθεί επίσης τον στόχο της παγκοσμιοποίησης και την μαζική εξόντωση του πληθυσμού. Οι περιπτώσεις καρκίνου παγκοσμίως είναι πιθανόν να αυξηθούν κατά σχεδόν 75% μέχρι το 2030 , σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Lancet Oncology.Μια ομάδα με επικεφαλής τον Φρέντι Μπρέι, του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) στη Λυών, στη Γαλλία, ανέφερε ότι το 2008 υπήρχαν 12,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου, τα οποία θα ανέλθουν σε 22,2 εκατομμύρια το 2030, με 90% σε άνοδο στις φτωχότερες χώρες.Είναι γνωστό από διατροφολόγους και θεραπευτές ότι ο καλύτερος τρόπος για να νικήσουμε τον καρκίνο, είναι να μην τον δεχτούμε . Δηλαδή, θα πρέπει να έχουμε τη σωστή διατροφή και άσκηση για να κρατηθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να λειτουργεί σωστά. Πρέπει επίσης να εξαλείψουμε όλες τις μορφές των τοξινών από το καθημερινό περιβάλλον μας.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

.Ζωοφιλία ή κυνοφιλία; Πολιτισμός ή υποκρισία;

     
Ζωοφιλία ή κυνοφιλία; Πολιτισμός ή υποκρισία;
σκυλιά-1Του Χρήστου Σύρπα
       Γνωρίζω  ευθύς εξ αρχής  πως οι μισοί απ’ αυτούς που θα διαβάσουν το σχόλιό μου αυτό θα «εκραγούν» εναντίον μου και οι άλλοι μισοί θα μου δώσουν τα συγχαρητήρια.
       Ακόμη, θέλω να πω στους πολλούς γνωστούς μου και μη  που διατηρούν οικόσιτα, ότι δεν τους αφορά το παρόν σχόλιό μου, εφόσον δεν « φωτογραφίζονται» απ’ αυτό.
       Αρχίζω λοιπόν :
      Συνηθίζω να περπατώ σχεδόν καθημερινά (λένε ότι κάνει καλό  στην υγεία, αλλά και στην καλύτερη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου) αρκετά μεγάλες αποστάσεις, τόσο μέσα στον αστικό ιστό (γειτονιές), όσο και στις παρυφές της πόλης. Κάποια φορά , στην άκρη της πόλης, εντός  του αστικού ιστού, είχα συνάντηση με δύο σκυλιά, τα οποία φοβούμενα προφανώς ότι παραβίασα τον «ιδιοκτησιακό τους χώρο» ( δημοτικός χωματόδρομος), μου επιτέθηκαν . Στην προσπάθειά μου να αμυνθώ, σκόνταψα, έπεσα κάτω και τραυματίσθηκα ελαφρά. Αλήθεια:
–          πόσο φιλικά γαυγίσματα!!
–          πόσο ωραίοι κυνόδοντες!! 
–          πόσο μεγάλη η λύπη μου που τα «καημένα σκυλιά» δεν πρόλαβαν να με κατασπαράξουν, ενώ ήμουν πεσμένος στο έδαφος!!
      Ξεκίνησα έτσι για να παραθέσω κάποιες σκέψεις μου.
      Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας το φαινόμενο :
–          «κάθε μονοκατοικία και σκυλί»
–          «κάθε διαμέρισμα και σκυλί»
–          «κάθε μικρός (-ή) ή μεγάλος (-η) με λουρί και σκυλί».
Παρατηρείται ακόμη μία αναρχία έως ασυδοσία με τα αδέσποτα σκυλιά από τη μία , που άναρχα και αστάθμητα αποτελούν Δημόσιο κίνδυνο, που άναρχα και αστάθμητα ρυπαίνουν τα πάρκα (και όχι μόνο) της πόλης, που άναρχα και αστάθμητα ηχορυπαίνουν όλες τις ώρες του 24ώρου το περιβάλλον, και από την άλλη τα δεσποζόμενα σκυλιά , που υπό το βλέμμα των δεσποζόντων αυτά συνοδών τους,  «βρωμίζουν» κατά προτίμηση τα γκαζόν, όπου αυτά υπάρχουν.                                                                                                                                                                         Είναι λένε πολιτισμός η ζωοφιλία (στην περίπτωσή μας κυνοφιλία). Συμφωνούμε απόλυτα.   Όμως, πολιτισμός είναι και το  :
–          να μπορώ να κυκλοφορώ στην πόλη μου χωρίς τον κίνδυνο να μου «κόψει καμιά μερίδα κρέας» το αδέσποτο ή το λυμένο δεσποζόμενο
–          να μπορώ να περνώ έξω από τον κήπο της μονοκατοικίας χωρίς τον κίνδυνο, έτσι όπως θα είμαι ανυποψίαστος, να με «στείλει αδιάβαστο» από ανακοπή το απρόσμενο αγριογαύγισμα του «φύλακα άγγελου» του σπιτιού
–          να μπορώ να κάνω τον περίπατό μου στις γειτονιές και τις παρυφές της πόλης και να μην κινδυνεύω να κατασπαραχθώ από τα αδέσποτα
–          να μπορεί το παιδάκι να χαρεί το γκαζόν του δημοτικού κήπου, χωρίς τις ακαθαρσίες των αδέσποτων και των δεσποζόμενων
–          να μπορώ, όταν «πέφτω για ύπνο» , να μην έχω την έννοια πότε θα γαυγίσει και με ξυπνήσει το σκυλί από το διπλανό, το πάνω, το κάτω διαμέρισμα, το απέναντι μπαλκόνι.
Ειρωνεύομαι έως και υπερβάλλω  (σκόπιμα), για να τονίσω την ύπαρξη του προβλήματος. Όμως ταυτόχρονα αγανακτώ με :
–          την αμέλεια έως αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής  να «μαζέψει» επί τέλους τα αδέσποτα της πόλης
–          την αμέλεια έως αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να εφαρμόσει το νόμο και να τιμωρήσει, όχι τα δεσποζόμενα σκυλιά  (πώς άλλωστε θα μπορούσε), αλλά τους δεσπόζοντες αυτά συνοδούς, που υπό το βλέμμα τους (των περισσότερων)  τα οικόσιτά τους  ρυπαίνουν τον περιβάλλοντα χώρο , όπου ζούμε και κινούμαστε
–          την υποκρισία των ζωόφιλων, οι οποίοι εξαντλούν όλη τη ζωοφιλία τους στην κυνοφιλία, ενώ «ξεκοκκαλίζουν» στα γεύματά τους τα κατσικάκια, τα μοσχαράκια, τα γουρουνάκια, τα κοτοπουλάκια κλπ ( ακούγεται αυτό λαϊκίστικο και υπεραπλουστευμένο ,σαφώς  καθ΄υπερβολή λεγόμενο, όμως και η υποκρισία έχει τα όριά της).                                                                         Ξέρω ότι οι ζωόφιλοι θα εκφράσουν το μένος τους απέναντι σε τέτοιες απόψεις και θα αντιπαραθέσουν μια σειρά από ευαισθησίες και θολοκουλτουροθεωρίες περί ζωοφιλίας ή καλύτερα κυνοφιλίας . Δεν πειράζει. Όμως θέλω να ξέρουν  ότι δεν έχω τίποτα με τα σκυλιά, τα οποία θεωρώ ότι έχουν προχωρημένο, αλλά αστάθμητο, ένστικτο και ότι μπορούν να είναι οι πιο πιστοί ( και από τον άνθρωπο) φίλοι για τον άνθρωπο και σε κάποιες περιπτώσεις με ύψιστο ρόλο ( βλέπε συνοδούς τυφλών).
  Τα έχω όμως με :
–          τους δήθεν (υποκριτικά) ζωόφιλους
–          τους συνοδούς και ιδιοκτήτες σκυλιών που δε σέβονται το περιβάλλον, την αποφυγή πρόκλησης «κάθε είδους ρύπανσης» και «στην τελική» το συνάνθρωπό τους
–          τη Δημοτική Αρχή , που δε μπορεί να βάλει μία τάξη στα αδέσποτα και να εφαρμόσει το νόμο για τα δεσποζόμενα σκυλιά. Δεν είδα καμία πινακίδα σε κανένα πάρκο της πόλης, που να απαγορεύει τη «ρύπανση» από τα δεσποζόμενα, ούτε να επιβάλλεται κάποιο πρόστιμο για αυτήν την αιτία.
Ας προσέξει ακόμη η Δημοτική Αρχή και την περίπτωση της «λεηλασίας» των τάφων (όχι με μάρμαρο, αλλά με χώμα και λουλούδια) στο Α΄ Νεκροταφείο που ξέρω ( ίσως και στο Β΄) από τα αδέσποτα.
Χρήστος Σύρπας
Σερραίος πολίτης

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

.Η επιστήμη εξηγεί πως η παραλία μπορεί να αλλάξει τον εγκέφαλό σας και την ψυχική σας υγεία

1.Ενεργοποιείται ο προμετωπιαίος λοβός του εγκεφάλου σας

Ο προμετωπιαίος λοβός, μια περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τα συναισθήματα και  άλλες λειτουργίες, έχει αποδειχτεί πως ενεργοποιείται όταν ακούμε τους ήχους της θάλασσας. Το γεγονός αυτό έχει αποδειχθεί απο εγκεφαλογραφήματα ανθρώπων που συμμετείχαν σε ανάλογες μελέτες.

2. Τα κύματα της θάλασσας δημιουργούν αρνητικά ιόντα


Το συναίσθημα γαλήνης που μας κατακλύζει όταν βρισκόμαστε στην παραλία μπορεί να είναι αποτέλεσμα των μοριακών αλλαγών που συμβαίνουν στον οργανισμό μας. Τα κύματα της θάλασσας δημιουργούν αρνητικά ιόντα. Τα αρνητικά ιόντα επιταχύνουν την ικανότητά τους οργανισμού μας να απορροφήσει το οξυγόνο. Επιπλέον, μπορούν να εξισορροπήσουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας που παράγεται από το σώμα μας και συνδέεται με τη διάθεση και το στρες. Αυτό είναι ένας λόγος για τον οποίο η επαφή μας με τη θάλασσα έχει συνδεθεί από τους επιστήμονες με την θετική ενέργεια και μια γενική αίσθηση ευεξίας. Μπορεί επίσης να μας κάνει να κοιμόμαστε καλύτερα.

3. Μειώνονται τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες

Ο λόγος που η παραλία έχει ένα τέτοια κατευναστική επίδραση πάνω μας θα μπορούσε να οφείλεται στον ήχο που δημιουργούν τα κύματα. Η Shelley Batts, Δόκτωρας του Πανεπιστημίου Stanford γράφει ότι » Έχουν γίνει πολλές έρευνες που έχουν αναλύσει τους τύπους των ήχων που ευχαριστούν και ηρεμούν τους ανθρώπους, καθως και τους ήχους που θεωρούνται επιβλαβείς και προκαλούν στρες.»
Οι πιο χαλαρωτικοί και ευχάριστοι ήχοι είναι αυτοί που έχουν προβλέψιμα και επαναλαμβανόμενα μοτίβα ηχητικού κύματος. Ο ήχος θα πρέπει επίσης να είναι χαμηλής έντασης και να έχει αρμονικές συχνότητες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο ήχος των κυμάτων έχει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά.
Ο ήχος των κυμάτων μπορεί να έχει μια βαθύτερη συναισθηματική επίδραση σύμφωνα με την Batts: » Είναι πιθανό να ενεργοποιεί βαθιές αναμνήσεις και συναισθήματα χαλάρωσης και ασφάλειας. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να πουν ότι ξυπνάει αναμνήσεις της μήτρας ή του ήχο της καρδιάς της μητέρας.»
Υπάρχει μια ορμόνη του στρες που ονομάζεται κορτιζόλη. Μερικοί θόρυβοι, όπως η βαβούρα της οδικής κυκλοφορίας και ο ήχος των αεροπλάνων, μπορεί να την απελευθερώσουν στο σώμα μας. Αυτή η ορμόνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας όπως το έλκος και οι καρδιοπάθειες. Ο γαλήνιος ήχος των κυμάτων μειώνει τα επίπεδα αυτής της ορμόνης. Με αυτόν τον τρόπο η θάλασσα μπορεί να έχει θετική επίδραση στη συνολική σας υγεία και να αποτρέψει πιθανά προβλήματα υγείας.

4. Η επίπεδη επιφάνεια της θάλασσας μας ηρεμεί

Η επίπεδη επιφάνεια της θάλασσας μπορεί επίσης να μας παρέχει μια αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας. Ο νευρολόγος Michael Merzenich υποστηρίζει πως οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλής όταν βρίσκονται σε περιοχές που δεν είναι περίπλοκες. Στα δάση οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα έτσι ώστε να αποφύγουν αρπακτικά ζώα, στις πόλεις υπάρχουν εγκληματίες και απατεώνες που πρέπει να προσέχουν, από της άλλη μεριά στην παραλία μπορούμε να δούμε χιλιόμετρα μακριά και αυτό μας δίνει μια αίσθηση ηρεμίας. Δεν υπάρχουν απειλές.
«Είμαστε φτιαγμένοι, νευρολογικά, για να ομαλοποιούμε το περιβάλλον μας και να το θέτουμε υπό έλεγχο» λέει ο Merzenich «όταν κοιτάμε τη θάλασσα βρισκόμαστε  σε ένα προβλέψιμο, σταθερό περιβάλλον
Σύνοψη
Την επόμενη φορά που θα πάτε στην παραλία θυμηθείτε το πόσο καλό σας κάνει, περάσετε όμορφα και εκμεταλλευτείτε όλα τα οφέλη της!
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr via lifehack.org
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας www.hippieteepee.gr το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

.Είναι το WiFi Επικίνδυνο? Η Αλήθεια που Πολλοί Αγνοούν...

wifi επικίνδυνο υγεία μύθοι αλήθεια

| Συγγραφέας: 168 Σχόλια




Όλοι λίγο-πολύ έχουμε ένα φίλο, γνωστό, ή συγγενή, που χαρακτηρίζει το WiFi επικίνδυνο. Οι άνθρωποι αυτοί ισχυρίζονται πως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία βλάπτει την υγεία, και μπορεί να οδηγήσει στο καρκίνο. Το ερώτημα είναι που σταματάει η αλήθεια και που ξεκινάει η άγνοια, η υπερβολή, και η παράνοια?

Όπως και στο άρθρο για το αν είναι σωστό να ελέγχουμε ιατρικά συμπτώματα στο Internet, υπενθυμίζουμε πως δεν είμαστε γιατροί, δεν παριστάνουμε τους γιατρούς, και δεν παίζαμε το "γιατρό" στα νιάτα μας.
Παρ' όλα αυτά, όλα τα παρακάτω είναι βασισμένα σε αποδεδειγμένες επιστημονικές αρχές, και όχι προσωπικές απόψεις.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

.Σας τσίμπησε μέδουσα ή τσούχτρα; Δείτε τι πρέπει να κάνετε (video)


Επιμέλεια Kλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος, medlabnews.gr

Οι μέδουσες είναι θαλάσσια ασπόνδυλα (Κνιδόζωα) της τάξης των Σκυφόζωων. Πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανισμούς, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Αντιπροσωπεύουν το κυρίαρχο στάδιο του βιολογικού κύκλου των Κοιλεντερωτών,....
Υδρόζωων (υδρομέδουσες, που έχουν ένα κράσπεδο , που περιβάλλει την κοιλότητα που σχηματίζεται κάτω από την «ομπρέλα» τους) και Σκυφόζωων (που δεν έχουν κράσπεδο) (σκυφομέδουσες). Ζουν σε ομάδες και το τσίμπημά τους προκαλεί κνησμό και παράλυση της λείας τους. Τρέφονται με μικρά ψάρια και ζωοπλαγκτόν, τα οποία συλλαμβάνουν με τα πλοκάμια τους.
 Oι μέδουσες που συναντάμε πιο συχνά στις ελληνικές θάλασσες είναι η γνωστή και ως «γυαλί» "Χρυσαλίδα η χρυσοποίκιλτη" (Aurelia aurita), η καφε-μουσταρδί μέδουσα η "Κοτυλόριζα με φυμάτια" (Cotylorhiza tuberculata) που θυμίζει τηγανητό αυγό, η μεγάλη γαλάζια μέδουσα "Πνευμο-ριζόστομα" (Rhizostoma pulmo), αλλά και η "Πελάγια που λάμπει στο σκοτάδι" (Pelagia noctiluca), η μόνη μέδουσα που στην περιοχή μας είναι και τσούχτρα. Οι περιοδικές πληθυσμιακές εξάρσεις της τσούχτρας ‘’Πελάγια’’ στη Μεσόγειο, δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς, αλλά φαίνονται ότι συνδέονται με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας της θάλασσας και με άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζονται από τις κλιματικές αλλαγές, όπως είναι για παράδειγμα οι περίοδοι ξηρασίας ή έντονων βροχοπτώσεων τους ανοιξιάτικους μήνες.

Μόνο 70 είδη μεδουσών από τα συνολικά 250, είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και αυτά αποκαλούνται τσούχτρες, καθότι όταν έρθουν σε επαφή με αυτόν προκαλούν δυσάρεστη έως και επώδυνη αίσθηση. Η επαφή με τις τσούχτρες στη χώρα μας σπάνια οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα και μόνο σε ορισμένα ευαίσθητα και αλλεργικά άτομα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η περιοχή του σώματος που ήλθε σε επαφή με την τσούχτρα παρουσιάζει μία έντονη ερυθροδερμία με ή χωρίς πρήξιμο που συνοδεύεται από έντονο τσούξιμο, πόνο ή και κνησμό.
Όλες οι μέδουσες τσιμπούν, γιατί όλες έχουν κνιδοκύτταρα που εκκρίνουν τοξικές ουσίες. Των περισσοτέρων όμως το τσίμπημα δεν είναι ενοχλητικό για τον άνθρωπο (κάποιες φορές ούτε γίνεται αντιληπτό) όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τις μέδουσες “γυαλιά”.Αντίθετα το τσίμπημα κάποιων άλλων μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο, όπως των κυβομεδουσών που ζουν στην Αυστραλία. Από τα γνωστά είδη μεδουσών μόνο 3 μπορούν να προκαλέσουν θάνατο στον άνθρωπο. Αυτά ζουν στον Κόλπο του Μεξικού, στη Ιαπωνία και στην Αυστραλία. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 70 θάνατοι. Το δηλητήριο τους μπορεί να προκαλέσει το θάνατο σ´ έναν ενήλικο άνθρωπο μέσα σε τρία λεπτά, από ανακοπή καρδιάς, κατάρρευση του κυκλοφορικού συστήματος ή και παράλυση του αναπνευστικού. Η επαφή με τις τσούχτρες, στην χώρα μας, σπάνια οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα και μόνο σε ορισμένα ευαίσθητα και αλλεργικά άτομα.
 Τα συμπτώματα μετά από μια επαφή – κέντρισμα από τσούχτρα ή μέδουσα είναι, (ανάλογα με την περίπτωση, δηλαδή αν είναι βαριά ή ελαφριά) τα εξής:

• Πόνος σαν κάψιμο, πολλές φορές έντονος, κοκκίνισμα του δέρματος και σε μερικές περιπτώσεις αποτύπωση στο δέρμα τμήματος της μέδουσας ή τσούχτρας που σας κέντρισε.
• Ναυτία
• Πτώση πίεσης
• Ταχυκαρδία
• Κεφαλαλγία
• εμετός
• διάρροια
• σπασμός των βρόγχων
• δύσπνοια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ!


Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας τσιμπήσει μέδουσα
1. Απομακρύνετε τα τυχόν κολλημένα στο σώμα σας πλοκάμια. Όχι όμως με γυμνά χέρια, διότι αυτό θα οδηγήσει σε κόλλημα των πλοκαμιών στα χέρια και μεταφορά του ερεθισμού εκεί.
2. Ξεπλύνετε την περιοχή του τσιμπήματος με άφθονο θαλασσινό νερό. Μη χρησιμοποιείτε γλυκό νερό, διότι μπορεί να ενεργοποιήσει κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.
3. Το να πιέσουμε ή έστω ν' αγγίξουμε το σημείο του σώματος που δέχτηκε την επίθεση με άμμο ή φύκια είναι ό,τι το χειρότερο, αφού έτσι θα αυξήσουμε την ευαισθησία του δέρματος μας,
4. Τοποθετείστε στο σημείο του τσιμπήματος πάγο ή κρύες κομπρέσες. Αυτό περιορίζει τα τοπικά φαινόμενα από το δέρμα.
5. Αλείψτε την πάσχουσα περιοχή με κορτιζονούχο κρέμα. Περιορίζει την τοπική φλεγμονώδη αντίδραση και ανακουφίζει γρήγορα από το τσούξιμο και την φαγούρα. Αν δεν υπάρχει τέτοια κρέμα, χρησιμοποιείστε κομπρέσες με ξυδόνερο (1 μέρος ξύδι και 3 νερό), ή και υγρή αμμωνία. Βοηθά επίσης το κρασί, αλλά και η κόκα-κόλα. Έτσι αντιμετωπίζονται η φαγούρα και το τσούξιμο.
6. Πάρτε κάποιο χάπι αντισταμινικό. Με το χάπι αντιμετωπίζονται συστηματικότερα τα συμπτώματα. Η ανάγκη για χάπια τέτοιου είδους είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη είναι η έκταση του προσβληθέντος δέρματος.
7. Τέλος αν τα συμπτώματα είναι έντονα και ιδιαίτερα αν δεν υποχωρούν μετά την εφαρμογή των τοπικών μέτρων, μπορεί να χρειασθεί κάποια ένεση κορτιζόνης.

Σε περίπτωση που κάποιος στην παραλία υποστεί από το τσίμπημα αναφυλακτικό σοκ, ΚΑΛΕΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Πηγή

.Γιατί η στέβια είναι καλύτερη από τη φρουκτόζη


Υπάρχουν τόσες πολλές εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες διαθέσιμες πλέον στα ράφια των καταστημάτων, ώστε είναι ολοένα και πιο εύκολο να περιορίσετε στο ελάχιστον την επιπλέον ζάχαρη στη διατροφή σας.
Αλλά τι υποκατάστατα ζάχαρης υπάρχουν; Και, βασικά, τι είναι τόσο λάθος με τη ζάχαρη; Έχει 15 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού, το οποίο δεν είναι και τόσο τραγικό, λέει η δρ Lona Sandon, επίκουρη καθηγήτρια κλινικής διατροφής Ιατρικό Κέντρο Southwestern του πανεπιστημίου του Τέξας στο Ντάλας των ΗΠΑ. Και προσθέτει: “Τα φυσικά σάκχαρα σε ένα μήλο είναι εντάξει, αλλά αν μπορείτε να μειώσετε την επιπλέον ζάχαρη στη διατροφή σας, τότε θα αφαιρέσετε εύκολα πολλές κενές θερμίδες”.
Λιγότερο από το 25% των ημερήσιων θερμίδων σας πρέπει να προέρχονται από την ζάχαρη σε τρόφιμα, όπως τα μπισκότα, τα δημητριακά, η κέτσαπ κλπ. Για να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για κάτι γλυκό, ειδικά αν είστε σε πρόγραμμα διατροφής όπου μετράτε θερμίδες, ή περιορίζετε υδατάνθρακες, ή έχετε πρόβλημα διαβήτη, μπορείτε να δοκιμάστε υποκατάστατα ζάχαρης. Πόσα, όμως γνωρίζετε για αυτά;Δείτε τι ισχύει για δύο από τα πιο διαδεδομένα υποκατάστατα ζάχαρης στην αγορά, την στέβια και την φρουκτόζη.
Στέβια
Είναι ένα βότανο από την Κεντρική και Νότια Αμερική, που είναι έως και 40 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, αλλά έχει μηδέν θερμίδες και δεν αυξάνει απότομα το σάκχαρο στο αίμα σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη στεβιοσιδών (ενώσεις από το φυτό stevia) ως συμπλήρωμα μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση. Το γιατί συμβαίνει αυτό δεν έχει αναλυθεί πλήρως, αλλά ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η στέβια μπλοκάρει τους διαύλους ιόντων ασβεστίου σε κυτταρικές μεμβράνες, με έναν μηχανισμό παρόμοιο με κάποια φάρμακα μείωσης της πίεσης του αίματος. Βάλτε τη σε ροφήματα όπως καφέ και τσάι, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη ζάχαρη στα ψημένα γλυκά κλπ, γιατί τα προϊόντα αυτά είναι πιο γλυκά από τη ζάχαρη και δεν προσφέρουν το ίδιο χρώμα και υφή.
Φρουκτόζη
Η κανονική ζάχαρη (σακχαρόζη) και το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης και παρέχουν ένα σημαντικό μέρος των συνολικών θερμίδων στην δυτική διατροφή. Και τα δύο αποτελούνται από δύο απλά σάκχαρα: γλυκόζη και φρουκτόζη. Η γλυκόζη προέρχεται επίσης από άμυλα, όπως οι πατάτες, το σώμα μας την παράγει μόνο του και κάθε κύτταρο έχει γλυκόζη μέσα του. Η γλυκόζη είναι ένα μόριο απολύτως ζωτικής σημασίας για τη ζωή. Η φρουκτόζη, ωστόσο, δεν είναι. Το σώμα μας δεν παράγει φρουκτόζη και σε όλη την εξελικτική του ιστορία, ο άνθρωπος ποτέ δεν κατανάλωνε φρούτα εκτός της εποχής τους, όταν είναι ώριμα. Η γλυκόζη και η φρουκτόζη μεταβολίζονται πολύ διαφορετικά από το σώμα. Το βασικό πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, είναι ότι ενώ κάθε κύτταρο στο σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη γλυκόζη, το ήπαρ είναι το μόνο όργανο που μπορεί να μεταβολίσει φρουκτόζη σε σημαντικές ποσότητες. Όταν οι άνθρωποι ακολουθούν μια διατροφή που είναι πλούσια σε θερμίδες και πλούσια σε φρουκτόζη, το ήπαρ υπερφορτώνεται και μετατρέπει τη φρουκτόζη σε λίπος.

Iatropedia

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

.Σκύλος, παραλία και θάλασσα: τι προβλέπει ο νόμος επιτέλους;


Ξεκαθαρίζουμε για να μη σας πουν κουταμάρες για τον σκύλο σας στη παραλία

Μπορούν να κάνουν μπάνιο οι τετράποδοι φίλοι μας, μαζί μας; Η νομοθεσία είναι «ξεπερασμένη» αλλά και οι αποφάσεις των δικαστηρίων το έχουν κάνει περίπλοκο, όμως  σίγουρα η απάντηση δεν είναι αρνητική!
Μια παράνομη πινακίδα ωστόσο που ψευδώς αναφέρει ότι οι νόμοι 4039/2012 και 4235/2014 απαγορεύουν την παρουσία σκύλων στις παραλίες τοποθέτησε κάποιος στην ακτή της Αγίας Ειρήνης στο νησί της Πάρου πριν λίγους μήνες και έδωσε αφορμή για νέο κύκλο ερωταπαντήσεων στο θέμα μας.
Η νομοθεσία είναι αρκετά περίπλοκη, αναχρονιστική αλλά δεν απαγορεύει την παρουσία των σκυλιών στις παραλίες. Η απαγόρευση αφορά το αν ενοχλούν, αν θα μπουν στη θάλασσα και αυτό αν η πλαζ είναι πολυσύχναστη.
Αναλυτικά:
Ο νομοθέτης έχει φροντίσει κάνει τη ζωή των σκυλιών δύσκολη και στις παραλίες. Ο κηδεμόνας ενός ζώου, μπορεί να κάνει μαζί με αυτό το μπάνιο του στη θάλασσα σε μια ερημική ακτή.
Όμως με το που εμφανιστεί ο πρώτος, ο οποίος θα ενοχληθεί, δεν υποχρεούται να φύγει από την παραλία, αλλά είναι υποχρεωμένος, να κρατήσει το ζώο κοντά του εντός ή εκτός νερού και να το έχει δεμένο με λουρί.Η νομοθεσία ορίζει, ότι αρμόδια αρχή για να επιβάλλει τον νόμο, για οτιδήποτε συμβαίνει στις παραλίες είναι το Λιμενικό, ούτε η Δημοτική Αστυνομία, ούτε η άλλη Αστυνομία.
skylos paralia2Τι πραγματικά λέει ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα:
Ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα (άρθρο 230), και η εγκύκλιος Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 προβλέπουν ότι:
«Το λούσιμο οικόσιτων ζώων στις Ελληνικές θάλασσες απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 230 παρ. 1ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένα σε χώρους λουομένων»
«Η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων».«Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση».«Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση!».
skylos kopela paraliaΑπολαύστε το μπάνιο σας και μην ενοχλείτε!
Επί της ουσίας κανένας εκπρόσωπος του Δήμου δεν μπορεί, να σας απαγορεύσει, να είστε στην θάλασσα με το ζώο σας (ούτε και το Λιμεναρχείο), αρκεί να βρίσκεστε σε μια πιο… ερημική παραλία.Φυσικά πρέπει να το έχετε ασφαλισμένο (δηλαδή δεμένο) και σε κάποια λογική απόσταση από εκείνους, που δήλωσαν, ότι ενοχλούνται εντός ή εκτός νερού, αρκεί να πάτε στην παραλία πριν φτάσουν εκείνοι που δεν αγαπούν τα ζώα!Πριν καταφθάσουν οι Νεοέλληνες, που μολύνουν θάλασσες και ακτές ανενόχλητοι. Πριν καταφθάσουν αυτοί, που ουρούν μέσα στη θάλασσα και αφοδεύουν πέριξ των παραλιών και κατά τα άλλα σιχαίνονται τα σκυλιά, τα οποία θεωρούν – λόγω άγνοιας και εγωισμού – φορείς ασθενειών!Ας μη ξεχνάμε, ότι οι παραλίες είναι δημόσιοι χώροι. Την επόμενη φορά, που θα σας κάνουν παρατήρηση για τον σκύλο σας (δύσκολα βλέπεις γάτα να θέλει, να κάνει μπάνιο στη θάλασσα) απλά απομακρυνθείτε κατά μερικά μέτρα και να έχετε το ζώο δεμένο κοντά σας.Κανείς δεν μπορεί να σας υποχρεώσει, να το βγάλετε από το νερό ή να φύγετε. Σύμφωνα με τη δικηγόρο και πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Βέροιας, Βάσω Τάκη, η παράβαση για το μπάνιο σκύλου βεβαιώνεται από το Λιμενικό, γιατί έγινε μέσα στη θάλασσα και η (υποτιθέμενη) παράβαση για παρουσία ή κυκλοφορία σκύλου στην παραλία από την Αστυνομία!
Πολύπλοκο και από νομικής απόψεως!
Κάθε φορά που έρχεται το καλοκαίρι το ερώτημα, το οποίο απασχολεί εμάς τους φιλόζωους, είναι εάν θα βρούμε κάποια κατάλληλη παραλία για να κολυμπήσουμε παρέα με τον τετράποδο φίλο μας.
Οι δύο βασικές νομοθετικές διατάξεις που ρυθμίζουν το θέμα αυτό είναι ο νόμος 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα Λαυρίου (άρθρο 230 παρ. 1 ζ της Υ.Α. 1046/1978, η οποία εξεδόθη κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 156 του ν.δ. 187/1973 του ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).
Περαιτέρω, από άποψη νομολογίας, έχουν εκδοθεί δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δικαστικές αποφάσεις, η εφετειακή 2130/2003 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και η 175/2005 του Αρείου Πάγου, η οποία αναίρεσε την πρώτη, με αφορμή την περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία, εν έτει 2000, είχε υποπέσει στο μέγα ολίσθημα να βάλει τον μικρόσωμο σκύλο της στη θάλασσα σε μη οργανωμένη παραλία της περιοχής Σουνίου, αρνούμενη στη συνέχεια να τον απομακρύνει, παρά τις διαμαρτυρίες λουόμενου, ο οποίος φοβήθηκε μετάδοση ασθενειών και άσκησε εναντίον της αγωγή αποζημίωσης για προσβολή της προσωπικότητάς του.
Α) Κατ’ αρχήν είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι οι παραλίες ανήκουν στην δικαιοδοσία των αστυνομικών και όχι των λιμενικών αρχών (άρθρο 3 παρ. 1 περ. β του ν.δ. 444/1970).
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος για τη διενέργεια προανακριτικών και αστυνομικών πράξεων (σημείωση δική μου, η επιβολή τυχόν προστίμου στον ιδιοκτήτη του σκύλου συνιστά αστυνομική πράξη) υφίσταται στους λιμένες και στις χερσαίες ζώνες αυτών, αυτή δε, επεκτείνεται και στις παραλίες, για τις οποίες γίνεται λόγος στο άρθ. 3 παρ. 1 περ. β’, στις οποίες δηλαδή διενεργούνται εργασίες οι οποίες είναι συναφείς με τη λειτουργία των λιμένων και όχι σε οποιαδήποτε άλλη παραλία.
Σε οποιαδήποτε άλλη παραλία, αρμόδια είναι η κατά τόπο αστυνομική αρχή, εξαιρουμένων βέβαια των περιπτώσεων που διενεργούνται οι εργασίες, οι οποίες προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 3, οπότε ο εν λόγω χώρος εξομοιώνεται με λιμένα και χερσαία ζώνη λιμένα, ιδρυόμενης σ’ αυτήν την περίπτωση σχετικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος.»
Επομένως, οι τόποι αρμοδιότητας του Λιμενικού, όπως αυτοί καθορίζονται από το νόμο, αφορούν την θαλάσσια περιοχή, τους λιμένες και τις χερσαίες ζώνες των λιμένων και ΟΧΙ τις παραλίες εν γένει και επομένως, το τυχόν πρόστιμο στις παραλίες πρέπει να το κόψει η αστυνομία (και η δημοτική), εκτός εάν σε κάποιο τόπο δεν υπάρχει αστυνομία (πχ κάποια νησιά), οπότε το κόβει η λιμενική αστυνομία.
Β) Στη συνέχεια πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στην κυκλοφορία του σκύλου σε παραλία λουομένων και στο μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα.
Σύμφωνα με τον ν. 4039/2012 (καθώς και κατά τον προϊσχύοντα 3170/2003) επιτρέπεται ο περίπατος του σκύλου σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, αρκεί να μην κυκλοφορεί ελεύθερος και να γίνεται ο περίπατος πάντα με συνοδό (άρθρο 5 παρ. 3).
Ο σκύλος μας μπορεί να μας ακολουθεί σε κάθε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο, άρα και στις παραλίες, οργανωμένες και μη, αρκεί να είναι πάντα συνοδευόμενος και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος αν μας ζητηθεί.
Όσον αφορά την περιβόητη εγκύκλιο Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠ.Ε.Ν., η οποία επαναλαμβάνεται και στη νεότερη υπ΄ αριθμ. πρωτ. Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 και σύμφωνα με την οποία «…Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση.
Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει, είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση», αυτή δεν ισχύει κατά το μέρος που μιλάει για άμεση απομάκρυνση των σκύλων από την παραλία άμα τη εμφανίσει λουομένων, καθόσον ο νόμος υπερισχύει της εγκυκλίου.
Εάν παρ’ όλα αυτά, κάποιο αρμόδιο αστυνομικό ή λιμενικό όργανο κόψει πρόστιμο για μη απομάκρυνση του σκύλου από την παραλία, τότε μπορεί να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος, είναι δε πολύ πιθανό, εάν κάποιος προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά του προστίμου που θα του επιβληθεί, να δικαιωθεί όταν φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επικαλούμενος αντισυνταγματικότητα, παράβαση νόμου κλπ.
Γ) Το πρόβλημα επομένως δεν είναι η κυκλοφορία και παρουσία των σκύλων στις παραλίες, αλλά το επιτρεπτό ή μη να μπαίνουν τα σκυλιά στη θάλασσα.
Η γενική άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται το άρθρο 230 § 1 περ. ζ του αναχρονιστικού (ισχύει από το 1978) Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, κατά τον οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων, καθώς και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων, άποψη που έχει δεχτεί και ο Άρειος Πάγος (πιο πάνω απόφαση).
Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο από 50 έως 150 ευρώ. Σημειωτέον ότι η ως άνω διάταξη για την απαγόρευση ζώων στις παραλίες αφορά μόνο τον Γενικό Κανονισμό Λιμένος Λαυρίου και τον χώρο ευθύνης του και μόνο κατ΄ αναλογία μπορεί να γίνει δεκτή η εφαρμογή του και στις άλλες ελληνικές παραλίες.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα ερμηνείας του τι θεωρείται χώρος λουομένων. Σύμφωνα με τις παραπάνω εγκυκλίους, η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων και την ως εκ τούτου, εφαρμογή της απαγόρευσης της ως άνω διάταξης για τον χώρο αυτό, με άλλα λόγια όλες οι ελληνικές παραλίες είναι εν δυνάμει χώροι λουομένων.
skylos paralia Στο πυρ το εξώτερο δηλ. οι φιλόζωοι πολίτες που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους και τις διακοπές τους παρέα με τον πιστό τους φίλο, άντε να βρούμε καμιά έρημη βραχονησίδα που να μην πατάει το πόδι του λουόμενος!
Και πάλι όμως δεν μπορείς να είσαι ήσυχος γιατί εάν εμφανισθεί έστω και ένας υστερικός λουόμενος που φοβάται ότι θα μολυνθεί από το σκύλο, δεν επιτρέπεται να μπει ο σκύλος στη θάλασσα.Παρά ταύτα, οι δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δικάζοντας την έφεση στην υπόθεση της ως άνω γυναίκας, έκριναν (ορθώς) ότι στις μη οργανωμένες παραλίες μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει το μπάνιο του με τον σκύλο του και προχωρώντας στη συνέχεια σε συσταλτική ερμηνεία της παραπάνω διάταξης του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, έκριναν ως χώρο λουομένων όχι όλες τις περιοχές των ακτών που είναι προσιτές για θαλάσσια μπάνια, αλλά μόνον εκείνες που έχουν λουτρικές εγκαταστάσεις.Δυστυχώς αυτή η άποψη κατέπεσε στον Άρειο Πάγο. Συνοψίζοντας, επιτρέπεται η παρουσία και ο περίπατος σκύλων στις παραλίες αρκεί να συνοδεύεται, επιτρέπεται να κάνετε μπάνιο στο σκύλο σας σε απομακρυσμένες παραλίες, εκτός εάν παραπονεθεί κάποιος λουόμενος, οπότε πρέπει να τον βγάλετε από την θάλασσα.Σε κάθε περίπτωση αρμόδιο όργανο για την βεβαίωση της παράβασης είναι, για μεν την παρουσία και τον περίπατο του σκύλου στην παραλία η αστυνομία – εφόσον επιμένει παρά τον νόμο να βεβαιώσει παράβαση – για δε το μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα το λιμενικό.Η πολυνομία, που επικρατεί στο Ελληνικό Κράτος, δημιουργεί συχνά καταστάσεις σύγχυσης μεταξύ πολιτών και ελεγκτικών οργάνων, ώστε πολλές φορές δεν γνωρίζουν οι μεν τα δικαιώματά τους και οι δε τις υποχρεώσεις τους και γι αυτό πρέπει το οργανωμένο φιλοζωικό κίνημα να κινηθεί προς την κατεύθυνση πίεσης των αρμοδίων για την αλλαγή αυτού του αναχρονιστικού και θολού καθεστώτος σε σχέση με το επιτρεπτό ή μη της δυνατότητας χρήσης παραλιών και θαλασσών από φιλόζωους πολίτες με τα κατοικίδιά τους.
πηγή:zoosos & zarpanews

.....Όλη η αλήθεια για το ΓΑΛΑ....

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ακολουθήσουν μία διατροφή βασισμένη σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης αποκλείοντας τα περισσότερα ζωικά προϊόντα, ειδικά τα βιομηχανοποιημένα. Η επιστημονική έρευνα έχει επιβεβαιώσει τα οφέλη της καρποφαγικής-χορτοφαγικής διατροφής μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο χαμηλός κίνδυνος εμφάνισης οστεοπόρωσης, καρκίνου, διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Πολύ συχνά στο email του terrapapers, λαμβάνω ερωτήσεις απο τους αναγνώστες, σχετικά με το γάλα, το αν είναι τελικά βλαβερό για την υγεία ή όχι. Ο άνθρωπος της πόλης, σήμερα πλέον, χάρη και στο Ίντερνετ, ψάχνει ενημερώνεται και ζητά να μάθει την αλήθεια για τα προϊόντα τα οποία η παράδοσή μαζί με τη βιομηχανία των τροφίμων, τα έχουν λανσάρει (προπαγανδιστικά, επαναλαμβάνω) ως υγιεινά.Η επιστημονική έρευνα, όπως βλέπουμε, έρχεται να μας δώσει τις απαντήσεις καταρρίπτοντας διατροφικούς μύθους και ταμπού επιβεβαιώνοντας ότι η κατανάλωση του γάλακτος μπορεί να προκαλέσει από οστεοπόρωση, καρκίνο, διαβήτη του τύπου 1 μέχρι και αυτισμό. Πως μπορεί να είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πειστεί με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου, ότι πρέπει να πίνουν γάλα γιατί είναι η «τέλεια τροφή» προκειμένου να είναι υγιείς. Η ανθρωπότητα έχει μετατρέψει τις αγελάδες σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο, μια αέναη μηχανή γάλακτος. Πριν από 3.000 χρόνια, μία αγελάδα μπορούσε να δώσει 90 κιλά γάλα σε ένα χρόνο. Σήμερα, κατά μέσο όρο μία αγελάδα δίνει 6.750 κιλά, δηλαδή 75 φορές περισσότερο!  Το γάλα είναι μία πολύ ευαίσθητη ουσία που συσχετίζεται με σχεδόν κάθε αδένα και όργανο της αγελάδας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κανονικής λειτουργίας του ζώου με σκοπό να δημιουργήσει ζωή. Τα σημαντικότερα στοιχεία του οργανισμού του πρέπει να συσχετίζονται με την παραγωγή γάλακτος, έτσι ώστε τα νεογέννητα δαμάλια να κάνουν μια καλή αρχή.Σήμερα πίνεις μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από βομηχανικά – μαζικά εκτρεφόμενες αγελάδες, γενετικά μεταλλαγμένες με τεχνιτή γονιμοποίηση. Κάθε γουλιά γάλα περιέχει ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, βακτήρια και ιούς.Ο Dr. Κωνσταντίνος Μουρούτης έγραψε το βιβλίο «Όλη η αλήθεια για το γάλα», ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να παρουσιάσει δηλαδή «την άλλη πλευρά του θέματος», παραθέτοντας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και σήμερα, σχετικά με το ρόλο που παίζει το γάλα και τον κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων ασθενειών από την κατανάλωσή του. Όλες τις πληροφορίες που περιέχονται στο βιβλίο, προέρχονται από αξιόπιστες, επιστημονικές και δημοσιογραφικές πηγές.
παιδιά,έχει κι άλλα εδώ

.ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ – Αυτά τα μπουκάλια νερού είναι πιο μολυσμένα και από τις τουαλέτες!

arpaxtiko.gr

Posted on Αύγουστος 13, 2016 by


ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ – Αυτά τα μπουκάλια νερού είναι πιο μολυσμένα και από τις τουαλέτες!
Οι άνθρωποι που πίνουν νερό από… πλαστικά μπουκάλια τα οποία γεμίζουν συνεχώς δίχως να τα… σαπουνίζουν, ενδέχεται να καταπίνουν μαζί τους τεράστιες ποσότητες βακτηρίων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα…
Η αμερικανική ιστοσελίδα κυλιόμενων διαδρόμων γυμναστικής Treadmill Reviews πήρε τα μπουκάλια ομάδας ασκουμένων και τα έδωσε σε ένα εργαστήριο για ανάλυση.
Τα μπουκάλια ήταν κάθε είδους, από τα απλά με το βιδωτό καπάκι έως μπουκάλια με ενσωματωμένο στόμιο, κουμπωτό καπάκι και με καλαμάκι.Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων έδειξαν πως στα μπουκάλια που τα χρησιμοποιούσαν οι ασκούμενοι επί επτά ημέρες δίχως να τα σαπουνίζουν στο ενδιάμεσο, υπήρχαν επίπεδα μικροβίων πολλαπλάσια από αυτά που εντοπίζονται στα πλαστικά παιχνίδια των σκύλων αλλά και στο κάθισμα της τουαλέτας ενός σχολείου!
Στην πραγματικότητα, ανά τετραγωνικό εκατοστό μπουκαλιού εντοπίστηκαν κατά μέσον όρο 313.499 βακτήρια με την ικανότητα να σχηματίζουν αποικίες (μονάδες σχηματισμού αποικιών ή CFU), όταν το μέσο παιχνίδι ενός σκύλου έχει 2.937 CFU.Αντίστοιχα, το μέσο κάθισμα της τουαλέτας σε ένα σχολείο είθισται να έχει 3.200 CFUανά τετραγωνικό εκατοστό και ένας κοινόχρηστος ψύκτης σε σχολείο 62.000 CFU, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Υγιεινής (NSF International) ο οποίος συνεργάζεται από το 1997 με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την ποιότητα του νερού και την ασφάλεια.Στα βακτήρια που εντοπίστηκαν στα άπλυτα επαναγεμιζόμενα μπουκάλια του νερού συμπεριλαμβάνονται ορισμένα είδη που προκαλούν δερματικές λοιμώξεις, πνευμονίες και σήψη (σηψαιμία).Τα πιο μολυσμένα απ’ όλα ήταν τα μπουκάλια όπου το καπάκι ανοίγεται με πίεση του δακτύλου (είχαν περισσότερα από 900.000 CFU ανά τετραγωνικό εκατοστό), ενώ ακολουθούν εκείνα που ανοίγουν με έλξη (τράβηγμα) του στομίου τους.
Τα λιγότερα μικρόβια είχαν εκείνα με το ενσωματωμένο καλαμάκι.Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε σε επαναγεμιζόμενα μπουκάλια που μπορείτε να σαπουνίζετε καλά κάθε βράδυ ή, ακόμα καλύτερα, σε ανοξείδωτα ή γυάλινα μπουκάλια που «πιάνουν» πολύ λιγότερα βακτήρια, λένε οι ειδικοί.Φροντίστε επίσης τα μπουκάλια να είναι λεία, ώστε να μπορεί εύκολα να φτάνει παντού το σαπούνι.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

.Μην το ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ γιατί ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ – Καθάρισε τα νεφρά σου μόνο με μισό ευρώ!!!

Μην το ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ γιατί ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ – Καθάρισε τα νεφρά σου μόνο με μισό ευρώ!!!Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο, που μπαίνει στο σώμα μας.


Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί θεραπευτική αγωγή καθαρισμού.Πως γίνεται αυτό;
Είναι πολύ εύκολο.Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το για να καθαρίσει. Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό, βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ το , άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να κρυώσει.
Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου. Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει.
Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και είναι φυσικό.
Πηγή

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

.Μην ξεπλένετε αμέσως το "αλάτι" της θάλασσας!

Πηγαίνετε στη θάλασσα για να δροσιστείτε. Συχνά μπαίνετε μέσα και βγαίνετε σε πέντε λεπτά, κατευθύνεστε προς τα ντους για να «ξεπλύνετε» το αλάτι…Μπορεί το αλάτι και νερό της θάλασσας να σας ενοχλεί αλλά δεν φαίνεται πως συμφωνούν οι επιστήμονες… ούτε και ο Ιπποκράτης που πρώτος αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού…
Το νερό της θάλασσας έχει ευεργετικές ιδιότητες και αυτές δεν είναι λίγες… Πριν λοιπόν τρέξετε να το ξεπλύνετε σκεφτεί το… Αντίθετα βέβαια, και δεν είναι της παρούσης, η άμμος της παραλίας δεν φαίνεται τόσο αθώα…*
Δείτε μερικούς λόγους που, ίσως, σας πείσουν την επόμενη φορά να αφήσετε λίγο παραπάνω επάνω σας το αλάτι της θάλασσας:

Το θαλασσινό αλάτι θεωρείται ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Ως εκ τούτου, το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματός σας σωστά και να απορροφήσει όλη η βρωμιά, τη σκόνη και τα τοξικά υλικά από αυτά.Καθώς απωθεί όλες τις τοξίνες από το σώμα σας, το θαλασσινό αλάτι κάνει το δέρμα σας πιο απαλό και υγιές. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τακτικά μπάνια στην θάλασσα μπορούν να ενισχύσουν τον τόνο του δέρματος σε μεγάλο βαθμό. Το μαγνήσιο στο αλάτι μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών από το δέρμα σας κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.
Επίσης, το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε ζωτικής σημασίας βιταμίνες και ανόργανα μέταλλα, τα οποία απαιτούνται για την σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να βελτιώσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, διατηρούν τους ιστούς ενυδατωμένους, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος και να αυξάνει την αντοχή των κυτταρικών μεμβρανών.Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο από το αλάτι της θάλασσας μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Εάν έχετε ακμή στην επιδερμίδα σας, τότε το θαλασσινό αλάτι είναι ό,τι καλύτερο για εσάς. Διατηρεί το δέρμα σας καθαρό, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεων στο δέρμα.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της θάλασσας ως φυσικό πίλινγκ. Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση της εξωτερικού στρώματος νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος για τον οποίο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για καιρό καλύτερο τόνο στην επιδερμίδα τους και πιο καθαρή όψη σε πρόσωπο και σώμα.
* Αναλύσεις στο νερό και την άμμο σε παραλίες της Χαβάης έδειξαν ότι η άμμος περιέχει άφθονα βακτήρια που υποδηλώνουν μόλυνση από κόπρανα, όπως τα e.coli (κοινώς: κολοβακτηρίδιο) και ο εντερόκοκκος.Μάλιστα οι συγκεντρώσεις αυτών των βακτηρίων στην άμμο ήταν υψηλότερες απ’ ό,τι στο νερό.

πηγή:earthshareme.com
06Αυγ2016

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

.Αν ξέρατε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια

Το γνωστό σε όλους μας φιδάκι που ανάβουμε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι για να απομακρύνει τα ενοχλητικά κουνούπια, παρασκευάζεται από μία αποξηραμένη σκόνη πύρεθρου το οποίο είναι ένα φυσικό υλικό που προέρχεται από ένα είδος χρυσάνθεμου.
Το πύρεθρο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως πονοκέφαλο ναυτία, έμετο, ερεθισμό στο δέρμα ή τα μάτια και φλεγμονή.
Σε περίπτωσης κατάποσης, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα της γλώσσας και των χειλιών, σπασμούς, μυική μαρμαρυγή, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο.
Το πύρεθρο είναι φυτό πολυετές ποώδες, μοιάζει με τη μαργαρίτα, 
γίνεται και θάμνος και έχει φύλλα οδοντωτά. 
Από τα άνθη του βγαίνει η δραστική ουσία πυρεθρίνη
που είναι ένα φυσικό εντομοκτόνο.
Η πυρεθρίνη έχει χρησιμοποιηθεί από αρχαιοτάτους χρόνους
 για μύγες, κουνούπια και άλλα έντομα.
Στο πύρεθρο βρίσκονται οι πυρεθρίνες. Είναι εκχύλισμα από τις εντομοκτόνες χημικές ουσίες. Έχουν γενικά καρκινογόνα δράση σε ζώα, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες και σε παρατεταμένη χρονική περίοδο.Μελέτες που έγιναν έδειξαν ότι ο καπνός που παράγεται από την καύση μιας σπείρας, είναι πολύ επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ζημιά που προκαλείται στους πνεύμονες από ένα πηνίο κουνουπιών είναι ισοδύναμη με την ζημία που γίνεται από 100 τσιγάρα.Άλλοι ερευνητές υπολογίζουν ότι ένα φλεγόμενο πηνίο παράγει την ίδια ποσότητα σωματιδίων που παράγουν 75-137 αναμμένα τσιγάρα και εκπέμπει τόση φορμαλδεΰδη όση απελευθερώνεται από 51 τσιγάρα.

Πηγή: hoaxorfact.com 
worldofchemicals.com

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

.Σφραγίζουν πηγές σε όλη την Ελλάδα - Αλλο ένα ύπουλο χτύπημα που προϊδεάζει για το τι μας περιμένει...


Η παγκόσμια καταλήστευση με την δικαιολογία της προστασίας του περιβάλλοντος συνεχίζεται, αγνοώντας τους ανθρώπους με πραγματικό οικολογικό αίσθημα... Στα πλαίσια της περίφημης Ατζέντα 21 πλέον, όχι μόνο απαγορεύεται σε κάποιον να συλλέγει το νερό της βροχής, αλλά... η ΔΕΥΑΜΒ σφραγίζει οριστικά πάνω από 20 κοινόχρηστες βρύσες στην Πορταριά.

Αυτό ανακοίνωσε, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Απόστολος Γαλάτης, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.
Όπως δήλωσε, στην Πορταριά θα επιλεγούν 8- 10 πηγές, οι οποίες θα μένουν ανοιχτές όλο τον χρόνο. Οι υπόλοιπες 22 θα σφραγιστούν.Γιατί; Ποιός είναι ο λόγος;
Σύμφωνα με τον Απ. Γαλάτη η απόφαση είναι τελεσίδικη και η διοίκηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω.
«Δε γίνεται στην κεντρική πλατεία να υπάρχει μία βρύση στο δρόμο, μια στην πιάτσα των ταξί και μία στην Κρίτσα. Είναι υπερβολή. Η μία από τις τρεις θα κλείσει γιατί αυτή είναι η πολιτική μας» ανέφερε.
«Σφραγίζονται» όλες οι βρύσες λοιπόν, με σκοπό αργότερα, κανείς να μην μπορεί να βρει νερό από φυσικές πηγές και όλοι να πίνουμε από τα υδραγωγεία ή τα εμφιαλωμένα νερά.Σε περίπτωση δε ενός κραχ, η εύρεση νερού να γίνει δύσκολη.
Πηγές «σφραγίζονται» σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε άλλες δεν φτάνει πλέον φυσικό νερό αλλά νερό γεωτρήσεων.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

.Πόσο κοστίζει τελικά ένας οικισμός φιλοξενίας 1.500 προσφύγων;


Σοβαρά ερωτήματα για τους τρόπους διαχείρισης και αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διατίθενται για τη φιλοξενία προσφύγων προκαλεί η εμπλοκή στην κατασκευή της δομής φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και σε χώρο 95 στρεμάτων δίπλα στο παλιό εργοστάσιο της Softex.
Η κατασκευή του κέντρου στα Διαβατά, το οποίο σχεδιαζόταν να φιλοξενήσει 1.500 πρόσφυγες, έχει παγώσει μετά την απόρριψη από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του σχεδίου που είχε υποβάλει η γερμανική οργάνωση ASB για την δημιουργία του.
Από τα 2,5 στα 8,5 εκατ. ευρώ;

Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι η ASB είχε προτείνει την κατασκευή της δομής με κόστος 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, λαμβάνοντας και την έγκριση της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (DG – ECHO) προκειμένου να προχωρήσει το έργο με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Ωστόσο, το υπουργείο είχε απορρίψει ως ανεπαρκές το εν λόγω ποσό, αντιπροτείνοντας στην ανθρωπιστική οργάνωση δικό του σχέδιο με προϋπολογισμό που ανέβαζε το κόστος του έργου στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Η γερμανική ASB φέρεται να επανήλθε εισηγούμενη να κατατεθεί κοινή αντιπρόταση, δική της και του υπουργείου, προς την DG – ECHO προκειμένου να φθάσει η χρηματοδότηση του έργου στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Ομως το υπουργείο απέριψε και αυτή την εκδοχή, όπως προκύπτει και από το mail που δημοσιεύει το tvxs.gr και το οποίο απέστειλε ο κ. Κουσαξίδης, στέλεχος του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Τα ερωτήματα
Τόσο το ποσό όμως των 4,5 εκατομμυρίων όσο – και πολύ περισσότερο – εκείνο των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς οργανώσεις με τεράστια εμπειρία στο προσφυγικό όπως η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δίνουν ως μέγιστο εκτιμώμενο κόστος για μια τέτοια δομή το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός της δομής προέβλεπε την κατασκευή 250 οικίσκων με προδιαγραφές που όριζαν πως ο καθένας πρέπει να διαθέτει δύο δωμάτια, μία τουαλέτα, μία μικρή κουζίνα και δύο κλιματιστικά. Ο προϋπολογισμός των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να πρότεινε το υπουργείο σημαίνει ότι ο κάθε οικίσκος θα κόστιζε 34.000 ευρώ – ποσό καταφανώς υψηλό εάν συγκριθεί και με το κόστος κατασκευής ανάλογων οικίσκων σε δομές όπως ο Ελαιώνας.
Υπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: Το κόστος είναι 1,5 εκατ. ευρώ
Ενδειτική είναι η έγγραφη εκτίμηση της Υπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που δημοσιεύει το tvxs.gr και αναφέρει ότι αποτιμά το κόστος κατασκευής ενός καταυλισμού 1.500 ατόμων στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Προσθέτει, δε, πως εάν συμπεριληφθούν και κάποιες μη προβλέψιμες δαπάνες, ένας τέτοιος καταυλισμός μπορεί να ολοκληρωθεί και να είναι πλήρως λειτουργικός με κόστος 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.Αντίστοιχες είναι οι εκτιμήσεις και πολιτικών μηχανικών του Στρατού με ανάλογη εμπειρία που τοποθετούν το κόστος τους καταυλισμού ανάμεσα στα 1,8 με 2,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εξειδικευμένες κατασκευαστικές εταιρίες που αναλαμβάνουν κατασκευές εργοταξιακών camps στο εξωτερικό τοποθετούν το κόστος δημιουργίας ακόμη και του πιο άρτιου καταυλισμού αυτής της δυναμικότητας το πολύ στα 4 εκατομμύρια ευρώ.


Γιατί δεν νοικιάζουν διαμερίσματα;

Με δεδομένο, δε, ότι η προοπτική διαμονής των προσφύγων στον καταυλισμό έχει ορίζοντα διετίας ή το πολύ τριετίας εγείρεται και ζήτημα για το εάν τελικά συμφέρει να κατασκευαστεί εξ αρχής μια δομή φιλοξενίας ή να επιδοτηθούν απ’ ευθείας οι οικογένειες των προσφύγων για να ενοικιάσουν διαμερίσματα.Ο χρονικός ορίζοντας φιλοξενίας των προσφύγων υπολογίζεται στα δύο με τρία έτη το πολύ. Με αυτό το δεδομένο, εάν το κόστος κατασκευής για κάθε οικίσκο φθάνει στα 34.000 ευρώ, θα μπορούσε να διατεθεί σε κάθε οικογένεια προσφύγων ένα ποσό 1.000 με 1.200 ευρώ το μήνα για να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
Για το θέμα έχει κατατεθεί στη Βουλή και ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από δέκα βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίας.
Πρόβλεψη για «εταιρικό κέρδος»
Πρόσθετα ερωτήματα προκαλεί επίσης η πληροφορία από έγκυρη πηγή ότι στον προϋπολογισμό που αντιπρότειναν οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής υπήρχε πρόβλεψη, πέραν του καθαρού κόστους κατασκευής της δομής, για «εταιρικό κέρδος» 1,05 εκατομμυρίων ευρώ και για ΦΠΑ της τάξης των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι προβλέψεις αυτές παραπέμπουν σε έργο που ανατίθεται σε ιδιώτες και όχι σε ανθρωπιστική οργάνωση η οποία, βεβαίως, δεν προσβλέπει σε εταιρικό κέρδος.
Τι λέει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο οποίο απευθύνθηκε το tvxs.gr υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε πρόταση για κατασκευή του καταυλισμού από την ΑSB με προϋπολογισμό μόνον με 2,5 εκατομμύρια ευρώ και πως η προσφορά ήταν εξ αρχής 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι ίδιες πηγές λένε ότι οι εκτιμήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου για το κόστος της δομής στα Διαβατά κινούντο περί τα 5 με 6 εκατομμύρια ευρώ και υποστηρίζουν ότι ο σχεδιασμός για την κατασκευή της δομής προχωρά, χωρίς πάντως να είναι σε θέση να δώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Υποστηρίζουν επίσης πως στο έργο μπορεί να συμμετάσχει η ASB αλλά και άλλοι φορείς, ενώ στο ερώτημα γιατί εάν το κόστος είναι τόσο υψηλό δεν επιλέγεται η λύση της ενοικίασης διαμερισμάτων απαντούν: «Η Διεθνής Αμνηστία είχε αναλάβει να βρει 20.000 διαμερίσματα ή ξενοδοχεία για φιλοξενία προσφύγων αλλά εδώ και 8 μήνες έχει βρει μόνον 8.000 θέσεις. Την ίδια ώρα στις δομές δημιουργούνται 40.000 θέσεις φιλοξενίας και οι πρόσφυγες επιλέγουν να κατευθυνθούν εκεί».
Το θέμα της δομής στα Διαβατά είχε παρουσιάσει πρώτη σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Free Sunday παραθέτοντας και σχετικά στοιχεία.Απαντώντας στην εφημερίδα , με επιστολή της, η οργάνωση ASB είχε αναφέρει πως τα γεγονότα, «όπως παρουσιάζονται στο άρθρο, είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ανακριβή», δεν έδινε όμως περαιτέρω στοιχεία αναφέροντας μόνον ότι «το συνολικό ποσό του project είναι 5 εκατομμύρια ευρώ».





Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

.ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ!

 Το Ινστιτούτο Smithsonian παραδέχεται ότι κατέστρεψε χιλιάδες σκελετούς γιγαντιαίων ανθρώπων στις αρχές του 1900! (βίντεο).
Υπήρχαν Γίγαντες κάποτε; Κι όμως… Υπήρχαν! Δεν είναι μόνο το Βιβλίο των Γιγάντων που αποκαλύπτει την ύπαρξή τους, δεν είναι μόνο οι παραδόσεις όλων των λαών του κόσμου, που μιλούν γι’ αυτές. 
Υπάρχουν και τα ευρήματα των οστών τους! Τις περισσότερες φορές, αυτά  θ ά β ο ν τ α ι  -σα να μην υπήρξαν ποτέ οι γίγαντες. Τώρα, ξέρουμε γιατί....
Ούτε λίγο ούτε πολύ, το Αμερικανικό Ίδρυμα Εναλλακτικής Αρχαιολογίας (‘American Institution of Alternative Archeology’ – ‘ΑΙΑΑ’), κατηγόρησε το Ινστιτούτο ‘Smithsonian’, ότι είχε  Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Ε Ψ Ε Ι   χιλιάδες γιγαντιαία ανθρώπινα υπολείμματα(!) στις αρχές της δεκαετίας του 1900! Η υπόθεση πήγε δικαστικά καθώς, το 168 χρονών Ινστιτούτο, ανταποκρίθηκε με …μηνύσεις για δυσφήμηση!
Κατά τη διάρκεια των δικαστηρίων, νέα στοιχεία ήρθαν στο φως, που αποδείκνυαν την ύπαρξη εγγράφων καταστροφής δεκάδων χιλιάδων ανθρώπινων σκελετών οι οποίοι είχαν ύψος από 6 έως 12 πόδια (2-4 μέτρα)! Μία πραγματικότητα που η κύρια και επίσημη αρχαιολογία δεν μπορεί παραδεχτεί, σύμφωνα με το εκπρόσωπο της ΑΙΑΑ, James Churward.
«Υπήρξε μια σημαντική συγκάλυψη από δυτικά αρχαιολογικά ιδρύματα, ήδη από τις αρχές του 1900, για να μας κάνουν να πιστέψουμε, ότι η Αμερική, αποικίστηκε πρώτα από ασιατικούς λαούς που μετανάστευσαν μέσω του Βερίγγειου Πορθμού 15.000 χρόνια πριν, την στιγμή που στην πραγματικότητα, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ταφές και αναχώματα σε όλη την Αμερική, που οι ντόπιοι ισχυρίζονται, ότι βρίσκονταν εκεί πριν από αυτούς, τα οποία δείχνουν τα ίχνη ενός πολύ ανεπτυγμένου πολιτισμού, με σύνθετη χρήση μεταλλικών κραμάτων και όπου γιγαντιαία ανθρώπινα υπολείμματα σκελετών, εμφανίζονται συχνά αλλά, ΔΕΝ φτάνουν στα μέσα ενημερώσεως και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία», εξηγεί ο ίδιος.
Αριστερά κάτω εικονίζεται ένα γιγαντιαίο ανθρώπινο μηριαίο οστούν, που αποκαλύφθηκε στο Οχάιο το 2011 από την Αμερικανική Ένωση για την Εναλλακτική Αρχαιολογία, παρόμοιο με τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Κατά την διάσρκεια της δικαστικής υποθέσεως, εμφάνισαν ως αποδεικτικό στοιχείο ένα 1,3 μέτρων μήκους ανθρώπινου μηριαίου οστού. 
Αυτό το αποδεικτικό στοιχείο ήταν ένα πλήγμα για τους δικηγόρους του ‘Smithsonian’, καθώς το κόκκαλο είχε κλαπεί μέσα από το ίδιο το Ινστιτούτο, από έναν δικό τους υψηλού επιπέδου επιμελητή, στα μέσα της δεκαετίας του 1930, ο οποίος είχε κρατήσει το οστό όλη του τη ζωή και το ομολόγησε εγγράφως λίγο πριν πεθάνει, μαζί και για όλη την συγκάλυψη των μυστικών επιχειρήσεων του ‘Smithsonian’.
«Είναι ένα φοβερό πράγμα που γίνεται προς τον αμερικανικό λαό», έγραψε στην επιστολή του. «Κρύβουμε την αλήθεια για τους προγόνους της ανθρωπότητος, τους πρόγονούς μας, τους γίγαντες που περιπλανιόνταν στη γη, όπως υπενθυμίζεται στην Αγία Γραφή και σε όλα τα αρχαία κείμενα του κόσμου», προσθέτει σε άλλο σημείο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, έχει από τότε αναγκάσει το ‘Smithsonian Institution’, να δημοσιοποίηση διαβαθμισμένες πληροφορίες, για οτιδήποτε σχετίζεται με την «καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων που έχουν να κάνουν με τους κατασκευαστές των αναχωμάτων», αλλά και στοιχείων «σε σχέση με ανθρώπινους σκελετούς από μεγαλύτερο ύψος από το συνηθισμένο». Η απόφαση αυτή ενθουσία την ‘ΑΙΑΑ’.
«Η δημόσια έκδοση των εγγράφων αυτών, θα βοηθήσει τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς να αξιολογήσουν εκ νέου, τις τρέχουσες θεωρίες για την ανθρώπινη εξέλιξη και θα βοηθήσει στην μεγαλύτερη κατανόηση του πολιτισμού των οικοδόμων των αναχωμάτων στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο», εξήγησε ο διευθυντής της ΑΙΑΑ, Hans Guttenberg. 
«Τελικά, μετά από περισσότερο από έναν αιώνα γεμάτο ψέμματα, η αλήθεια για τους γιγαντιαίους προγόνους μας πρέπει να αποκαλυφθεί στον κόσμο», παραδέχτηκε στην συνέχεια ο ίδιος, εμφανώς ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου.
Η εντολή καταστροφής -μία από τις μεγαλύτερες συγκαλύψεις στην αρχαιολογία, δόθηκε στο Ινστιτούτο από διαχειριστές υψηλού επιπέδου, 
προκειμένου να προστατευτεί η επίσημη χρονολογία της εξέλιξης του 
ανθρώπου μέσα στον χρόνο.
Τα σχετικά αποκαλυπτικά έγγραφα, έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2015 και η επιχείρηση αυτή θα συντονίζεται από έναν ανεξάρτητο επιστημονικό οργανισμό, για την διασφάλιση της πολιτικής ουδετερότητος.

Υπήρξαν κάποτε πράγματι οι γίγαντες; Και αν ναι, γιατί κάποιοι προσπαθούν να αποκρύψουν ευρήματα που θα προβληματίσουν τον κόσμο; Γιατί προσπαθούν να μας πείσουν ότι πέραν από αυτό που δημόσια μας δηλώνουν, δεν υπάρχει τίποτε άλλο; 
Το ίδιο άλλωστε έχει συμβεί και με τον Λαβύρινθο της Κρήτης, όταν Ρώσοι Αρχαιολόγοι, έφεραν στο φως συγκλονιστικά στοιχεία, τα οποία δημοσιεύθηκαν σε Ρωσική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, αλλά η Ελληνική πολιτεία σιώπησε όπως πάντα. 
Προς το παρόν ας ενημερωθούμε για μια άλλη ανακάλυψη που σύμφωνα με τον κανόνα αποκρύφτηκε και αυτή. Το γεγονός γνωστοποίησε μέσω email Ελληνοαμερικανίδα που προφανώς εξανέστη από την μυστικοπάθεια των κρατούντων και αποφάσισε να διαρρεύσει το μυστικό.
Πολλοί δυσπιστούν για την γνησιότητα των ευρημάτων, επειδή έχουν μάθει να ακούνε μόνο, ότι το κατεστημένο τους προσφέρει. Προφανώς δεν έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία γι’ αυτά που αποκρύβονται, έτσι η πλάστιγγα γέρνει προς την αμφιβολία. 
Όμως ακόμη και οι πληροφορίες που διαρρέουν κατά καιρούς και αποκαλύπτουν κάποιες «απάτες», είναι επί τούτου κατασκευασμένες, μόνο και μόνο για να κουκουλώσουν τα αληθινά γεγονότα, που τυχόν διέρρευσαν και να τα διαστρεβλώσουν θολώνοντας το τοπίο.
Το email:
 Ο Χάρτης: