Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα για όλο το σπίτι...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 3 Ιανουαρίου 2015




Κάντε τη σωστή διαχείριση ενέργειας και κατά συνέπεια και των χρημάτων σας μέρος της ρουτίνας σας με εύκολες πράξεις. Διότι το πώς ζούμε μας αφορά όλους.

- Χρησιμοποιήστε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, τόσο για το εσωτερικό όσο και για τις βεράντες ή τον κήπο. Αντικαταστήστε τις λάμπες πυρακτώσεως στο σπίτι σας με λάμπες φθορισμού εξοικονόμησης ενέργειας.

- Φυτέψτε δέντρα στα σωστά σημεία του κήπου και της βεράντας σας. Τον χειμώνα προστατεύουν από το κρύο, ενώ το καλοκαίρι δροσίζουν την ατμόσφαιρα.

- Την άνοιξη ελέγχετε τη μόνωση του σπιτιού. Αν χρειαστεί επιδιορθώσεις, καλύτερα να τις κάνετε μέχρι το φθινόπωρο.

- Εξετάστε την περίπτωση παραθύρων χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, τα οποία έχουν περαστεί με ειδικά υλικά για να αντανακλούν τη θερμότητα, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν κορυφαία μόνωση για ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε χρήματα χάρη στις μειωμένες απαιτήσεις του σπιτιού για θέρμανση και ψύξη.

- Το καλοκαίρι ανοίγετε το καπάκι του τζακιού προκειμένου να δημιουργείται ένα φυσικό ρεύμα αέρα. Να κλείνετε το καπάκι τον χειμώνα εφόσον δεν χρησιμοποιείτε το τζάκι.

- Μην παραλείπετε να ανακυκλώνετε όλες τις εφημερίδες, τα δοχεία κονσέρβας, τα μπουκάλια, τα πλαστικά, τα καπάκια από τα μπουκάλια, τα χαρτόνια και άλλα υλικά.

- Χρησιμοποιείτε καρότσι για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ή αγοράστε μια ανθεκτική τσάντα (shopping bag) από ανθεκτικό ύφασμα.

- Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών συσκευών περιέχουν επικίνδυνα υλικά, γι’ αυτό φροντίστε να τις τοποθετείτε όταν τελειώσουν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Ακόμα καλύτερα, αγοράστε μερικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες υψηλής απόδοσης και ένα φορτιστή.

- Εγκαταστήστε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού σε ένα σκιερό σημείο, θα λειτουργεί πιο αποδοτικά.

- Μην ανοίγετε συχνά την πόρτα του φούρνου για να ρίξετε μια ματιά στο φαγητό που ετοιμάζετε, χάνεται πολύτιμη θερμότητα. Δείτε μέσα από το παράθυρο της πόρτας ή περιμένετε μέχρι το φαγητό να είναι σχεδόν έτοιμο, πριν ανοίξετε την πόρτα.

- Αφήστε τα ζεστά φαγητά να κρυώσουν στον πάγκο της κουζίνας πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο ή στον καταψύκτη σας. Τα ζεστά φαγητά αναγκάζουν το ψυγείο να λειτουργεί για περισσότερο χρόνο, καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια.

- Τοποθετήστε φωτοβολταϊκά συστήματα στο σπίτι σας. Στο εξωτερικό έχουν υιοθετήσει ήδη σε μεγάλη κλίμακα αυτή την κίνηση.

- Προτιμήστε το ντους από το μπάνιο. Καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα νερού και ανάβετε λιγότερη ώρα το θερμοσίφωνα.

- Καθαρίζετε τον σωλήνα της αποχέτευσης του πλυντηρίου από υπολείμματα για καλύτερη απόδοση.

- Μην αφήνετε τις συσκευές σε κατάσταση αναμονής. Φροντίστε να τις κλείνετε.

Πηγή: spirossoulis.com - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα: http://clopyandpaste.blogspot.gr/2015/01/blog-post_82.html#ixzz4yUDUL92z

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου