Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Δείτε τον χάρτη που δείχνει ποιες παραλίες της Ελλάδας έχουν ήδη τσούχτρες

Ένα πρόγραμμα το οποίο καταγράφει τις τσούχτρες και τις μέδουσες στην Ελλάδα, δημιούργησε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, οι πολίτες θα μπορούν πλέον, προτού εξορμήσουν για μπάνιο σε κάποια παραλία, να ελέγξουν εάν σε αυτήν υπάρχουν μέδουσες.

Πως; Μέσω του Google maps. Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας δημιούργησε έναν χάρτη που θα ανανεώνεται συνεχώς, ενώ ακόμη και οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν βάζοντας τις δικές τους καταγραφές.Τα πρώτα στοιχεία πάντως, δείχνουν ότι στον Ευβοϊκό Κόλπο και τον Σαρωνικό έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella, ενώ στον Κορινθιακό είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα με τις Pelagia noctiluca.Στον χάρτη θα εμφανίζονται όλες οι καταγραφές μεδουσών για το 2018, ώστε οι πολίτες να μπορούν να είναι ενήμεροι για το πότε εμφανίστηκαν οι μέδουσες, σε ποιο μέρος και εάν είναι επικίνδυνες. Πατήστε και μεγεθύνετε στον χάρτη:



https://www.aetos-apokalypsis.com/2018/06/deite-ton-harti-poy-deihnei-poies-paralies-tis-elladas-ehoyn-idi-tsoyhtres.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου