Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Το WiFi αλληλεπιδρά με μονοπάτια σηματοδότησης στον εγκέφαλο, προκαλώντας μη αναστρέψιμη βλάβη

Οι επιπτώσεις της επανειλημμένης έκθεσης WiFi στην ανθρώπινη υγεία έχουν συζητηθεί ευρέως


Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε στοιχεία από 23 ελεγχόμενες επιστημονικές μελέτες οι οποίες διερεύνησαν τις επιπτώσεις στην υγεία των WiFi σε ζώα, ανθρώπινες κυτταρικές σειρές και ανθρώπους για να καθορίσουν άπαξ διά παντός, αν το WiFi έχει επιζήμια αποτελέσματα στην ανθρώπινη υγεία...της Dr. Surat P, Ph.D Το WiFi ή αλλιώς, το ασύρματο δίκτυο, αποτελείται από μια κεραία που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και πολλές ασύρματες συσκευές, όπως φορητό υπολογιστή, τηλέφωνο κλπ. Η ηλεκτρομαγνητική συχνότητα του WiFi είναι παλμική και όχι συνεχής. Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, καθώς οι παλμικές ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες έχουν μεγαλύτερο βιολογικό αντίκτυπο.
Μια μελέτη του 2015 υποστήριξε ότι όσο περισσότερο παλμικά είναι μια ηλεκτρομαγνητική συχνότητα, τόσο πιο επιβλαβής είναι για βιολογικά δείγματα. Οι ερευνητές προσπάθησαν επίσης να προσδιορίσουν τη σχέση δόσης μεταξύ της έκθεσης WiFi και των βιολογικών επιδράσεων και διαπίστωσαν ότι μια συγκεκριμένη περιοχή έντασης ηλεκτρομαγνητικών παλμών μπορεί να παράγει μέγιστα αποτελέσματα, και αυτό μπορεί να μειωθεί σε χαμηλότερες και υψηλότερες εντάσεις.
Όταν παρατηρήθηκε πρόσκρουση παλμικής ηλεκτρομαγνητικής συχνότητας στους εγκεφάλους των ποντικών, διαπιστώθηκε ότι η έκθεση για 1-2 μήνες ήταν σχετικά μέτρια και ότι οι μεταβολές ήταν αναστρέψιμες μετά την αφαίρεση της πηγής. Ωστόσο, μήνες έκθεσης οδήγησαν σε σοβαρές μη αναστρέψιμες επιδράσεις στους νευρώνες και στον εγκέφαλο. Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι αλλαγές που προκαλούνται από τις παλμικές ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου, με επιβλαβείς μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Πρέπει να εμποδίσουμε τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες να χρησιμοποιούν συσκευές συνδεδεμένες με WiFi;

Οι παλμικές ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστρεπτικές στα μικρά παιδιά λόγω του μικρού μεγέθους των κρανίων τους και του μειωμένου πάχους του κρανίου. Αυτό μπορεί να αυξήσει την έκθεση του εγκεφάλου στις παλμικές ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες.
Οι παλμικές ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες έχουν επίσης αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα ισχυρές στα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα. Καθώς αυτά τα κύτταρα εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στο έμβρυο και στα παιδιά, τα θέτουν σε κίνδυνο, οδηγώντας σε επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό, δεδομένου ότι οι τοποθετήσεις WiFi είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό γύρω από τα σχολεία αυτές τις μέρες.

Το WiFi μπορεί να αλληλεπιδράσει με κανάλια σηματοδότησης στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Μια από τις πρώτες μελέτες για να διασαφηνιστεί πώς οι παλμικές ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανθρώπινη υγεία έδειξαν ότι οι παλμικές ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες χαμηλής έντασης θα μπορούσαν να μπλοκαριστούν χρησιμοποιώντας φάρμακα που μπλοκάρουν τα τασεο-εξαρτώμενα κανάλια ασβεστίου.
Μεταγενέστερες μελέτες έδειξαν την ενεργοποίηση των διαύλων ασβεστίου σε απόκριση παλμικών ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων σε φυτά, ζώα και ανθρώπινα κύτταρα.
Εκτός από τα κανάλια ασβεστίου, το ίδιο τα κανάλια νατρίου, καλίου και χλωριούχου φαίνεται επίσης να ενεργοποιούνται με παλμικές ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες. Στους ανθρώπους, επτά διαφορετικά κανάλια ιόντων που είναι κλειστά είναι γνωστό ότι ενεργοποιούνται με την έκθεση σε παλμική ηλεκτρομαγνητική συχνότητα.
Αυτή η αλλαγή παρατηρήθηκε μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα σε κύτταρα σε καλλιέργεια, υποδηλώνοντας ότι αυτό είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα παλμικής ηλεκτρομαγνητικής συχνότητας στη μεμβράνη πλάσματος.
Οι διαφορετικές βιολογικές επιδράσεις της έκθεσης παλμικής ηλεκτρομαγνητικής συχνότητας περιλαμβάνουν οξειδωτικό στρες, χαμηλότερη γυναικεία / αρσενική γονιμότητα, νευρολογικές επιδράσεις, κυτταρικό θάνατο και βλάβη, αλλαγές στα επίπεδα στεροειδών ορμονών, υπερφόρτωση ασβεστίου.
Προηγούμενες μελέτες που έχουν διερευνήσει αυτό το φαινόμενο χρησιμοποίησαν υπολογιστές με κάρτες WiFi. Παρόλο που οι κάρτες WiFi έχουν σχεδιαστεί για να επικοινωνούν με κεραίες WiFi, προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σύγκρισης αυτών των παλμικών ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων με τις ακτινοβολίες του γνήσιου WiFi.
Επί πλέον, πολλές μελέτες έχουν ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν επιδράσεις παλμικών ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων, καθώς τα παρατηρούμενα αποτελέσματα δεν ήταν επιστημονικά σημαντικά. Ωστόσο, το συμπέρασμα ότι υπάρχει η έλλειψη αποτελεσμάτων λόγω της έλλειψης στατιστικής σημασίας δεν μπορεί να σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως επίδραση.
Η πανταχού παρούσα παρουσία του WiFi σε χώρους που υπάρχουν οι άνθρωποι, ιδιαίτερα στα σχολεία, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή έως ότου καταλήξουμε στο ποιες είναι οι συνέπειες των παλμικών ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων στους ανθρώπους.
πηγή: news-medical.net
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτά τα τασεο-εξαρτώμενα κανάλια κάντε κλικ στην εικόνα:

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου