Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Για 1η φορά στην δημοσιότητα! 11η Σεπτεμβρίου: Τα τελευταία λεπτά των επιβατών της πτήσης 93 της United!



Posted on



Δεκαοκτώ χρόνια μετά ένα βιβλίο αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν στην μοιραία πτήση 93 της United. Τα αποχαιρετιστήρια τηλεφωνήματα των επιβατών στους δικούς τους. Η ηρωική μάχη στο πιλοτήριο. Πως κατάφεραν να μην το ρίξουν οι αεροπειρατές στο Καπιτώλιο ή τον Λευκό Οίκο! Στο βιβλίο του «Η ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου» ο Mitchell Zuckoff περιγράφει τις τελευταίες στιγμές των επιβατών και των πληρωμάτων των μοιραίων πτήσεων που χρησιμοποίησε η Αλ Κάιντα ως αυτοσχέδιους πυραύλους τόσο για να ρίξει τους Δίδυμους Πύργους όσο και για να χτυπήσει το Πεντάγωνο. Η Daily Mail στα αποσπάσματα από το συγκεκριμένο βιβλίο περιγράφει τους ηρωικούς επιβάτες του τέταρτου αεροπλάνου που δεν επέτρεψαν στους τρομοκράτες να εκπληρώσουν τον σκοπό τους. Οι 37 επιβάτες της πτήσης 93 της United Airlines ήταν όλοι τους ήρωες όπως και το πλήρωμα.

Το χρονικό της πτήσης και της συντριβής της πτήσης 93 της United

Οι 37 επιβάτες πτήσης 93 της United είχαν ήδη προσδεθεί στις θέσεις τους όταν έμαθαν ότι η πτήση θα έχει καθυστέρηση.Οι αεροσυνοδοί σέρβιραν χυμούς στους επιβάτες της πρώτης θέσης. Ανάμεσά τους και τρεις άνδρες από τη Σαουδική Αραβία και ένας από τον Λίβανο. Ένας από αυτούς είχε πάνω του ένα εγχειρίδιο για υποψήφιους «μάρτυρες».

Οι αεροπειρατές

Το εγχειρίδιο ήταν χειρόγραφο και είχε τίτλο: «Η τελευταία νύχτα» και έγραφε μεταξύ άλλων: «Προσευχήσου ότι όλα τα αδέρφια σου θα κατακτήσουν, θα νικήσουν και θα χτυπήσουν τον στόχο χωρίς φόβο. Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Να ξέρεις ότι ο Παράδεισος είναι έτοιμος για σένα με τα πιο γλυκά πράγματα. Οι Νύμφες φορούν τα καλύτερά τους και σε περιμένουν».
8.42: Η πτήση 93 απογειώνεται με 42 λεπτά καθυστέρηση. Εκείνη την ώρα το πρώτο αεροπλάνο ήταν σε απόσταση 4 λεπτών από τον βόρειο Πύργο στο World Trade Center.

Προτάσεις προϊόντων χρήσιμων για το άμεσο μέλλον σου

Combat Fighter



Μάθε πώς να αμύνεσαι σε καταστάσεις ωμής βίας στο δρόμο
Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή είναι γυμνασμένοι η επειδή έχουν κάποια μυική δύναμη ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν μία ξαφνική επίθεση η οποία δεν θα έχει κανόνες και θα είναι βάναυση όσο ποτέ. Η εμπλοκή σε μάχη του δρόμου είναι το πιο δύσκολο πράγμα και δεν έχει να κάνει τίποτα με οποιεσδήποτε τέχνες μπορεί να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε. Η ωμή βία είναι τελείως διαφορετική από μία κατάσταση κινήσεων σε μία προπόνηση. Μπορεί σύντομα να χρειαστεί να αμυνθούμε για τη ζωή μας, μπορεί σύντομα να βρεθούμε σε περιβάλλον όπου Η ωμή βία θα είναι ικανή να σοκάρει και τον πιο εκπαιδευμένο. Μάθε σήμερα πως μπορείς να αμυνθείς σε όλες τις συνθήκες, με ανορθόδοξους τρόπους, σε μία μάχη άνευ κανόνων που ο μόνος στόχος ειναι η νίκη και η επιβίωσή σου..
ΤΙΜΗ 32€ Ηλεκτρονικο προιον για κατεβασμα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το δεύτερο αεροπλάνο θα έπεφτε στο νότιο Πύργο 17 λεπτά αργότερα και στα επόμενα 34 λεπτά το τρίτο αεροπλάνο θα έπεφτε στο Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον. Πετώντας πάνω από το Νιου Τζέρσει οι επιβάτες δεν είχαν ιδέα ότι η καθυστέρηση αυτή αλλά και τα 46 λεπτά που χρειάστηκαν οι τρομοκράτες για να εξαπολύσουν την επίθεσή τους θα έσωζαν εκατοντάδες ζωές.



9.15: Οι αεροσυνοδοί αρχίζουν να σερβίρουν πρωινό. Όλα ήταν στο πλαίσιο μιας κανονικής ημέρας και όλα έμοιαζαν φυσιολογικά. Κανείς δεν γνώριζε ότι δυο αεροπλάνα είχαν πέσει πάνω στους Δίδυμους Πύργους. Κανείς δεν είπε ότι ένα τρίτο αεροπλάνο είχε χαθεί από τα ραντάρ πριν από 20 λεπτά. Εκείνη την στιγμή ένας 62χρονος υπάλληλος της United Airlines ο Ed Ballinger αποφάσισε να κάνει κάτι χωρίς να του το ζητήσει κανείς. Έστειλε στους πιλότους της εταιρείας κρυπτογραφημένα μηνύματα με τα οποία τους ενημέρωνε ότι υπάρχει ενδεχόμενο βίαιης εισβολής στο πιλοτήριο.
9.23: Το μήνυμα του Ballinger φτάνει στους πιλότους της πτήσης 93.
9.26: Τρία λεπτά αργότερα ο κυβερνήτης της πτήσης Jason Dahl ζήτησε ταραγμένος από τον Ed να επιβεβαιώσει το μήνυμα που έστειλε. Όμως ο Ballinger, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα απασχολημένος να στέλνει το ίδιο μήνυμα και σε άλλα αεροπλάνα που ήταν στον αέρα δεν απάντησε αμέσως. Αργότερα δήλωνε ότι τον ίδιο βασάνιζαν τα εξής ερωτήματα: «Μήπως έπρεπε να είναι πιο έντονα διατυπωμένα» και «Τι θα είχε συμβεί αν τα είχε στείλει λίγο νωρίτερα;»
9.28: Οι τρομοκράτες εισβάλλουν στο πιλοτήριο. Το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ύψος. Έντεκα δευτερόλεπτα αργότερα ένας από τους πιλότους φώναζε στον ασύρματο: «Mayday! Mayday! Mayday!» και στην συνέχεια μια κραυγή: «Ε! βγείτε έξω από εδώ!»
Ένας από τους πιλότους πρέπει να κρατούσε πατημένο το κουμπί του μικροφώνου και έτσι οι ήχοι από την μάχη που δινόταν στο πιλοτήριο ακουγόταν ξεκάθαρα στο έδαφος είτε από τους Πύργους Ελέγχου, είτε από πιλότους που ήταν στην ίδια συχνότητα!
Ακούγοντας όλα αυτά ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στο Κλίβελαντ, του Οχάιο ενημέρωσε τον επικεφαλής του ότι άλλη μια αεροπειρατεία ήταν σε εξέλιξη και μάλιστα θεώρησαν ότι στόχος ήταν το πυρηνικό εργοστάσιο σε απόσταση 40 μιλίων από την θέση που ήταν το αεροπλάνο.
Οι 4 τρομοκράτες της πτήσης 93 έκαναν περίπου τις ίδιες κινήσεις με τους άλλους. Ενώ οι μισοί έκαναν επίθεση στο πιλοτήριο οι άλλοι δυο μαχαίρωσαν τουλάχιστον έναν επιβάτη ή μέλος του πληρώματος και στην συνέχεια προχώρησαν στο βάθος.
9.31: Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ακούει έναν άνδρα με προφορά από την Μέση Ανατολή να μιλάει στ’ αγγλικά. Είναι λαχανιασμένος και λέει: «Κυρίες και κύριοι είμαι ο κυβερνήτης. Παρακαλώ καθίστε στις θέσεις σας. Υπάρχει μια βόμβα στο αεροπλάνο». Η φωνή ανήκε στον  33χρονο Ziad Jarrah, τον μοναδικό αεροπειρατή με εκπαίδευση πιλότου. Για τα επόμενα 31 λεπτά οι συζητήσεις στο κόκπιτ ήταν ατελείωτες και γίνονταν ανάμεσα σε δυο τρομοκράτες και σε δυο Αμερικανούς.
Τα βασανιστήρια που γίνονταν ακούγονταν ξεκάθαρα. Θύματα κάποιος από τους κυβερνήτες και μια γυναίκα, είτε από το πλήρωμα είτε από τους επιβάτες. Εικάζεται ότι ήταν μάλλον η αεροσυνοδός από την πρώτη θέση.
Η γυναίκα ήταν σε απόγνωση, έκλαιγε και φώναζε: «Δεν θέλω να πεθάνω!»
9.37: Ένας άνδρας στα αραβικά λίγη ώρα αργότερα ακούγεται να λέει: «Όλα είναι οκ. Το τελείωσα». Η φωνή της γυναίκας δεν ακούστηκε ξανά…
Ο αεροπειρατής, γύρισε το αεροπλάνο με κατεύθυνση στην Ουάσινγκτον. Η κίνηση φάνηκε στα ραντάρ. Ήταν τόσο απότομη που εκτιμά ότι όποιος καθόταν στο πίσω μέρος θα πρέπει να έφυγε από την θέση του. Ήθελαν να χτυπήσουν είτε το Καπιτώλιο, είτε τον Λευκό Οίκο.

Ακόμα και μετά από όλα αυτά κανείς στα κεντρικά της Ομοσπονδίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δεν είχε ενημερώσει τον Στρατό ότι ένα 4ο αεροπλάνο είχε πέσει θύμα αεροπειρατών!
9.42: Ο μαύρο κουτί κατέγραψε την φωνή ενός άνδρα – πιθανότατα ήταν ένας από τους πιλότους να λέει: «Ω! Θεέ μου».

Τα σπαρακτικά τηλεφωνήματα αποχαιρετισμού των επιβατών

Την ώρα που επικρατούσε χάος μέσα στο αεροπλάνο κάποιοι από τους επιβάτες και το πλήρωμα άρχισαν να τηλεφωνούν στους δικούς τους ανθρώπους από τηλέφωνα που ήταν ενσωματωμένα στις θέσεις. Η τότε τεχνολογία επέτρεπε να γίνουν ταυτόχρονα 8 τηλεφωνήματα.
Η αεροσυνοδός Sandy Bradshaw χρησιμοποίησε έναν ειδικό τριψήφιο αριθμό για να μιλήσει στα κεντρικά της United Airlines στο Σαν Φρανσίσκο. Με άκρως επαγγελματικό ύφος είπε ότι αεροπειρατές είναι στο πιλοτήριο, ότι έχουν μαχαίρι και ότι σκότωσαν μια αεροσυνοδό.
Ο επιβάτης Mark Bingham, ένας 31χρονος πρώην παίκτης του ράγκμπι τηλεφώνησε στη  μητέρα του, Alice Hoagland.
«Μαμά, εδώ ο Μαρκ», είπε. «Θέλω να ξέρεις ότι σ’ αγαπώ. Σας αγαπώ όλους». Της είπε ακόμα ότι γινόταν αεροπειρατεία και πως πρέπει να τον πιστέψει.
Η γραμμή έπεσε. Η μητέρα του κάλεσε το FBI και στην συνέχεια το κινητό του Μαρκ. Δεν απαντούσε κανείς και έτσι άφησε το εξής μήνυμα: «Κάνε ότι μπορείς για να τους αποτρέψεις γιατί είναι απεσταλμένοι από την Κόλαση!»


Ο Μαρκ Μπίνγκαμ σε ευτυχισμένες στιγμές

Ο Jeremy Glick, ένας 30χρονος πρώην πρωταθλητής του Τζούντο κάλεσε την σύζυγό του Lyz, η οποία έμενε εκείνο το διάστημα στους γονείς της με το μωρό τους.
«Άκου, υπάρχουν κάποιοι πολύ κακοί άνθρωποι στο αεροπλάνο». Η Lyz έβαλε τα κλάματα. Ο ένας έλεγε στον άλλο συνέχεια: «Σ’ αγαπώ».
Του είπε ότι ένα αεροπλάνο είχε πέσει στο Πεντάγωνο. Εκείνος έδειχνε ήρεμος αλλά μπορούσε να ακούσει σύγχυση στην φωνή του.
Η πεθερά του είπε στην γυναίκα του: «Δώστου θάρρος. Κάντον γενναίο». Η Lyz επέστρεψε στο τηλέφωνο και ο Jeremy της είπε ότι κάποιοι επιβάτες ήθελαν να αποκρούσουν τους αεροπειρατές. Την ρώτησε τι να κάνει. Και εκείνη τον ρώτησε αν είχαν όπλα.
«Όχι», είπε ο Jeremy. Της είπε ότι εκείνος και κάποιοι άλλοι ψήφισαν για το τι να κάνουν και τότε εκείνη του απάντησε: «Ναι, πρέπει να το κάνετε. Είσαι δυνατός, είσαι γενναίος. Σ’ αγαπώ».


Συγγενείς κλαίνε για τους αγαπημένους τους

9:43: Ο 32χρονος πωλητής υπολογιστών Todd Beamer προσπάθησε να τηλεφωνήσει στην γυναίκα του αλλά δεν μπορούσε να πιάσει γραμμή. Έτσι, κάλεσε το κέντρο. Μια τηλεφωνήτρια του απάντησε και ταράχτηκε τόσο πολύ που κάλεσε τον επιτηρητή της. Τους είπε ότι δυο άνθρωποι ήταν πεσμένοι στον διάδρομο στην πρώτη θέση και είτε ήταν τραυματίες είτε νεκροί. Η τηλεφωνήτρια τον άκουσε να λέει ότι ήταν οι δυο πιλότοι. Τότε το αεροπλάνο έκανε βουτιά. «Πέφτουμε! Ο Θεός να μας βοηθήσει!»
Το αεροπλάνο σταμάτησε να πέφτει και τότε ζήτησε από την τηλεφωνήτρια να προσευχηθεί μαζί του. Τον ρώτησε αν θέλει να τον συνδέσει με το σπίτι του με την γυναίκα του και εκείνος της είπε ότι λέγοντας ότι δεν θέλει να την ταράξει. «Είναι έγκυος και θα γεννήσει το τρίτο μας παιδί τον Ιανουάριο και δεν θέλω να την ταράξω», είπε.
9:48: Ο Τοντ λέει στην Λίζα: «Οργανωνόμαστε: θα την πέσουμε στον τύπου που έχει την βόμβα».
Τα ίδια είπε και ο 37χρονος Tom Burnett στην σύζυγό του Deena.
Η 38χρονη αεροσυνοδός Sandy Bradshaw τηλεφώνησε στον σύζυγό της Phil, πιλότο της U.S. Airways. Εκείνος την ρώτησε αν βλέπει τον ήλιο για να καταλάβει αν το αεροπλάνο πετούσε προς τα ανατολικά. Του είπε ότι οι επιβάτες είχαν οπλιστεί με καυτό νερό και και της είπε ότι αν καταφέρουν να καταλάβουν το πιλοτήριο να τον καλέσει ξανά για να την βοηθήσει να πετάξει το αεροπλάνο. Εξέφρασαν ο ένας στον άλλον την αγάπη τους και η Sandy του ζήτησε να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά τους.
9.45: Μιλώντας αραβικά ο Jarrah ζήτησε να του φέρουν τον πιλότο πάλι στο πιλοτήριο.
9.46: Ανησυχούσε που έχανε ύψος τόσο γρήγορα και προσπαθώντας να του δώσει ύψος πέτυχε να κάνει και νέα βουτιά το αεροπλάνο.

Η μάχη στο πιλοτήριο

9:53: Οι τρομοκράτες καταλαβαίνουν ότι κάτι γίνεται μέσα στο αεροπλάνο. Ότι οι επιβάτες εξεγείρονται. Ένας από τους αεροπειρατές ακούγεται στα αραβικά να λέει σε κάποιον άλλο να μην διστάσει να χρησιμοποιήσει το τσεκούρι που υπήρχε στο πιλοτήριο εναντίον των επιβατών.
Λίγο πριν τις δέκα έγινε η επίθεση, η απελπισμένη προσπάθεια των επιβατών να αποτρέψουν την αεροπειρατεία. Όρμηξαν προς το πιλοτήριο ουρλιάζοντας και χτυπώντας την πόρτα. Ο Jarrah για να τους αποτρέψει κουνούσε δεξιά και αριστερά το πηδάλιο. «Στο πιλοτήριο! Στο πιλοτήριο», φώναζε ένας από τους επιβάτες!
9.59: Ο Jarrah λέει στα αραβικά: «Θέλουν να μπουν μέσα. Κρατήστε την πόρτα! Κρατήστε από μέσα!»
Απέξω ένας επιβάτης φωνάζει: «Ας τους πιάσουμε!» Ακούγεται ήχος από μέταλλο που σπάει και μετά ένας αεροπειρατής φωνάζει! «Αααααα!»
10.00: Οι αεροπειρατές δεν μπορούν να κρατήσουν απόρθητο το πιλοτήριο. Έτσι, ένας από αυτούς ρωτάει τον Jarrah: «Αυτό ήταν; Να το τελειώσουμε;»
«Όχι. Όχι, ακόμα», λέει ένας άλλος.
Ο Jarrah είπε: «Όταν έρθουν όλοι θα το τελειώσουμε».
Οι επιβάτες ετοιμάζονται για μια νέα επίθεση. Ο Jarrah δοκιμάζει μια νέα τακτική. Το αεροπλάνο μια βουτάει και μια ανεβαίνει.
Νέες φωνές, σπασίματα και ουρλιαχτά ακούγονται απέξω. Οι επιβάτες χρησιμοποιούν ένα τρόλεϊ για να εισβάλουν στο πιλοτήριο. Ο ήχος από την πρόσκρουση ακούγεται ξεκάθαρα. Ακούγεται όμως και ο Jarrah να φωνάζει «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος! Ο Αλλάχ είναι μεγάλος!»
10:01: Απέχοντας125 μίλια από την Washington DC, οι αεροπειρατές ξέρουν ότι δεν μπορούν να κρατήσουν πολύ ακόμα το πιλοτήριο.
Πετώντας πάνω από το Johnstown της Pennsylvania  ο Jarrah αποφασίζει να ακολουθήσει την εναλλακτική του αρχιτρομοκράτη Mohamed Atta. Όποιος τρομοκράτης δεν μπορεί να χτυπήσει τον στόχο με το αεροπλάνο τότε η μόνη εναλλακτική είναι να το ρίξει όπου να ναι.
«Αυτό ήταν;», ακούγεται ο Jarrah να ρωτάει άλλον έναν αεροπειρατή στα αραβικά. Και προσθέτει: «Εννοώ το ρίχνουμε;» Η απάντηση είναι, ναι.


Το έριξαν χωρίς δεύτερη σκέψη – Η ηρωική κίνηση των επιβατών

10:02: Μια εντολή ακούγεται στα αραβικά: «Ρίξτο! Ρίξτο!»
Η πτήση 93 αρχίζει να πέφτει προς τους λόφους της νοτιοανατολικής Πενσυλβάνια.
Όσο το αεροπλάνο πλησίαζε στο έδαφος οι επιβάτες και το πλήρωμα έκαναν μια τελευταία προσπάθεια να σωθούν. Μπήκαν στο πιλοτήριο και προσπάθησαν να πάρουν το πηδάλιο από τους αεροπειρατές. Επτά φορές ακούγεται ο αεροπειρατής να λέει! «Ε! Ε! Δώστο μου!»
Κάποιος έστριψε το αεροπλάνο απότομα στα δεξιά. Το αεροπλάνο πετούσε στο πλάι και μετά γύρισε ανάποδα με την κοιλιά του να βλέπει τον ουρανό. Ένας επιβάτης ακούγεται να φωνάζει: «Όχι!»
Οι τελευταίοι ήχοι που ακούγονται είναι ουρλιαχτά, φωνές και προσευχές στα αραβικά.
10.03: Με περισσότερα από 550 μίλια την ώρα η πτήση 93 πέφτει σε ένα χωράφι κοντά στην ινδιάνικη λίμνη στην Πενσυλβάνια.
Οι 33 επιβάτες τα επτά μέλη του πληρώματος και οι 4 αεροπειρατές πέθαναν ακαριαία. Κανένας στο έδαφος δεν τραυματίσθηκε. Το αεροπλάνο συνετρίβη όπως ένα μαχαίρι σε λιωμένο βούτυρο, όπως είπε ένας πράκτορας του FBI.
Οι ήρωες της πτήσης 93 δεν κατάφεραν να σώσουν τους εαυτούς τους. Δεν γύρισαν ποτέ στους αγαπημένους τους. Αλλά, με το θάρρος που επέδειξαν έσωσαν πολλές ζωές και δεν επέτρεψαν στους τρομοκράτες να ρίξουν την πτήση 93 στο Καπιτώλιο ή στον Λευκό Οίκο όπως σχεδίαζαν.
https://katohika.gr/ellada/gia-1i-fora-stin-dimosiotita-11i-septemv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου