Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

5 μπαχαρικά που τονώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

5 μπαχαρικά που τονώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Πιπέρι καγιέν

Το βασικό συστατικό του, η καψαϊκίνη, είναι μια ουσία που ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και ενισχύει το μεταβολισμό του οργανισμού. Βοηθά στην υγιή κυκλοφορία του αίματος και ακόμα και βοηθά σε περιπτώσεις ρινικής συμφόρησης. Προσέξτε όμως τις ποσότητες που καταναλώνετε μέχρι να μάθετε το επίπεδο ευαισθησίας σας.

Κανέλα

Η κανέλα περιλαμβάνεται πια σε τόσες πολλές συνταγές στη χώρα μας, ακόμα και στον καφέ μας μπαίνει. Βοηθά στην πρόληψη από λοιμώξεις και ενισχύει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, η κανέλα ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη, καρκίνου και νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Σκόρδο

Το ισχυρό αυτό συστατικό βρίσκεται στις περισσότερες ελληνικές κουζίνες. Παρέχει αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σε μια έρευνα, το σκόρδο αποδείχτηκε ότι προλαμβάνει από κρυολογήματα ή τουλάχιστον συντομεύει τη διάρκεια των συμπτωμάτων. Η αλλισίνη είναι ισχυρό συστατικό στα σκόρδα και τα κρεμμύδια και είναι υπεύθυνη για αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δραστηριότητα.

Τζίντζερ

Η ρίζα του φυτού μειώνει τις φλεγμονές με τρόπους παρόμοιους που καταφέρνει η ασπιρίνη και είναι αντιμικροβιακή ενάντια σε βακτήρια και μύκητες, καθιστώντας το βασικό μπαχαρικό για το ανοσοποιητικό σύστημα. Ορισμένοι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες αναφέρουν ότι το τζίντζερ τους βοηθά να ανακουφιστούν και να προλάβουν ακόμα τη ναυτία.

Γαρύφαλλο

Η ευγενόλη χρησιμοποιείται ευρέως στην οδοντιατρική ως τοπικό αναισθητικό, οπότε ίσως να είστε ήδη εξοικειωμένοι με το άρωμα και τη γεύση του. Ακόμα κι αν δεν σας έχει τύχει αυτό, το γαρύφαλλο μπαίνει σε πολλά φαγητά και γλυκά στην ελληνική κουζίνα. Έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και συμβάλει ακόμα και στην αντιμετώπιση του λόξιγκα.
https://enallaktikidrasi.com/2019/09/5-mpaxarika-tonwnoun-leitourgia-anosopoiitikou-sistimatos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου