Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Είναι το WiFi Επικίνδυνο? Η Αλήθεια που Πολλοί Αγνοούν


Μπορεί να είναι το WiFi επικίνδυνο με βάση την ακτινοβολία του?

Η συχνότητα του WiFi βρίσκεται μεταξύ των 2.4 και 5GHz. Στο παραπάνω σχεδιάγραμμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, βρίσκεται ανάμεσα στα κινητά και το τηλεκοντρόλ.
wifi επικίνδυνο υγεία μύθοι αλήθεια 03
Σίγουρα, λοιπόν, απέχει πολύ από τις ακτινοβολίες που μπορούν να προξενήσουν ιονισμό.
Με δεδομένο πως η ακτινοβολία του ηλίου περιέχει και υπεριώδεις ακτινοβολίες, είναι κυριολεκτικά πιο επικίνδυνο, από άποψη ακτινοβολίας, το να περπατάμε στο δρόμο μια ηλιόλουστη μέρα από το να είμαστε εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία του WiFi.
Όμως, για ένα λεπτό. Το WiFi εκπέμπει στις ίδιες συχνότητες με το φούρνο μικροκυμάτων, σωστά? Και όλοι γνωρίζουμε τι κάνουν τα μικροκύματα.
wifi επικίνδυνο υγεία μύθοι αλήθεια 04
Η διαφορά είναι στην ισχύ. Ένας μέσος φούρνος μικροκυμάτων έχει ισχύ 1000watt. Ένα μέσο router εκπέμπει με ισχύ 0,1 watt.
Είναι η διαφορά που έχει το laser pointer με τις μπαταρίες του ρολογιού...
wifi επικίνδυνο υγεία μύθοι αλήθεια 05
...με ένα βιομηχανικής ισχύος laser...
wifi επικίνδυνο υγεία μύθοι αλήθεια 06
Laser είναι και τα δύο, αλλά μπορούμε να φωτίζουμε ένα κομμάτι μέταλλο με ένα laser pointer για 1.000.000 χρόνια, και δεν πρόκειται να πάθει ποτέ τίποτα. Απλά, δεν υπάρχει αρκετή ενέργεια για να το επηρεάσει.

Παίζει ρόλο το πόσα πολλά router και δίκτυα υπάρχουν γύρω μας?

Ορισμένοι άνθρωποι αποδέχονται μεν πως ένα router δεν έχει την ισχύ για να προξενήσει οποιουδήποτε είδους ζημιά, αλλά ανησυχούν πως σε μια πολυκατοικία είναι δυνατόν να είμαστε εκτεθειμένοι σε 30-40 δίκτυα που να βλέπουμε, και ακόμα και σε κρυφά δίκτυα.
Είναι το WiFi Επικίνδυνο για την υγεία Η Αλήθεια που Πολλοί Αγνοούν 01
Είναι λοιπόν πιθανό να είναι το WiFi επικίνδυνο λόγω της πληθώρας των δικτύων?
Η απάντηση σε αυτό είναι η ίδια απάντηση στην ερώτηση αν μπορεί το φως του ήλιου να βάλει φωτιά σε ένα κομμάτι χαρτί. Ναι, μπορεί, αλλά αν και μόνο αν η ακτινοβολία έχει εστιαστεί μέσω κάποιου είδους φακού.
Είναι το WiFi Επικίνδυνο για την υγεία Η Αλήθεια που Πολλοί Αγνοούν 02
Μπορούμε να αφήσουμε ένα κομμάτι χαρτί στην πιο καυτή λιακάδα για ώρες. Αν δεν εστιάσουμε με κάποιο τρόπο την ακτινοβολία, δεν πρόκειται ποτέ να πάρει φωτιά από μόνο του.
Ακόμα λοιπόν κι αν είχαμε γύρω μας 10.000 router του 0,1W, θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να εστιάσουμε την ακτινοβολία από όλα τους για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με ένα φούρνο μικροκυμάτων. Με 30, 40, ή ακόμα και 100 router, όσο και να εστιάζαμε την ακτινοβολία τους, δεν θα καταφέρναμε απολύτως τίποτα.
Και θυμίζουμε πως ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί μόνο να ζεστάνει την ύλη, του είναι αδύνατον να προξενήσει ιονισμό.

Τι έρευνες έχουν γίνει σχετικά με το αν είναι το WiFi επικίνδυνο?

Στη σελίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, την οποία αναφέραμε και νωρίτερα, μπορούμε να δούμε αναλυτικά τις έρευνες και τα πειράματα σχετικά με την επικινδυνότητα της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων, που βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με το WiFi.
Στην παραπάνω ιστοσελίδα θα βρείτε στις πηγές 30 μελέτες από ολόκληρο τον κόσμο, με ημερομηνίες δημοσίευσης από το 2001 μέχρι και το 2015.
Είναι το WiFi Επικίνδυνο για την υγεία Η Αλήθεια που Πολλοί Αγνοούν 03
Μία από τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις, είναι η "Potential health effects of exposure to electromagnetic fields
(EMF)" (Πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία), η οποία δημιουργήθηκε από την Scientific Committee on Emerging and Newly Identified Health Risks (SCENIHR, Επιστημονική Επιτροπή Ανερχόμενων και Πρόσφατα Αναγνωρισμένων Κινδύνων για την Υγεία) και δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2015.
Μάλιστα, το ένα από τα δύο μέλη της SCENIHR που συμμετείχαν είναι ο Καθηγητής Θεόδωρος Σαμαράς του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχαν άλλοι δέκα ειδικοί από Ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι το WiFi Επικίνδυνο για την υγεία Η Αλήθεια που Πολλοί Αγνοούν 04
Στη σύνοψη της μελέτης αναφέρεται ξεκάθαρα πως δεν φαίνεται κανένας αυξημένος κίνδυνος για κακοήθεις ασθένειες από την έκθεση στις ραδιοσυχνότητες.
Είναι το WiFi Επικίνδυνο για την υγεία Η Αλήθεια που Πολλοί Αγνοούν 05
Η πλήρης μελέτη έχει μήκος 288 σελίδες, και έχει ενδιαφέρον να τη διαβάσετε, αν το επιτρέπουν τα Αγγλικά σας.

Γιατί κάποια άτομα έχουν ευαισθησία στις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες?

Υπάρχουν άτομα που ισχυρίζονται πως όταν εκτίθενται σε ακτινοβολίες των κινητών τηλεφώνων, του WiFi, ή ακόμα και της τηλεόρασης, έχουν πονοκεφάλους και άλλα σωματικά συμπτώματα.
Με πειράματα που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί πως αυτά τα συμπτώματα είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα αυθυποβολής, από άτομα που ανησυχούν για το αν το WiFi είναι επικίνδυνο.
Ένα από αυτά τα πειράματα δημοσιεύτηκε στο Journal of Psychosomatic Research. Ένα δείγμα 147 εθελοντών χωρίστηκε σε μια ομάδα 76 ατόμων, που παρακολούθησαν ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ που έλεγε πως το WiFi είναι επικίνδυνο, και 71 άτομα που ήταν η ομάδα ελέγχου, και δεν παρακολούθησαν τίποτα.
Είναι το WiFi Επικίνδυνο για την υγεία Η Αλήθεια που Πολλοί Αγνοούν 06
Στη συνέχεια, είπαν ψέματα στους 147 εθελοντές πως θα τους εξέθεταν σε ακτινοβολία WiFi. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε WiFi (Sham Exposure=δήθεν έκθεση, όπως αναφέρεται στο πείραμα).
82 από τους 147 συμμετέχοντες (το 54%) ανέφεραν συμπτώματα τα οποία απέδιδαν στην δήθεν ακτινοβολία του WiFi.
Το ρεπορτάζ είχε σαν αποτέλεσμα αυξημένη αναφορά για συμπτώματα σε άτομα που ήδη ανησυχούσαν για το αν είναι το WiFi επικίνδυνο, σε άτομα που είχαν ήδη υψηλό άγχος, και σε άτομα που πίστευαν πως έχουν ευαισθησία στις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.
Είναι το WiFi Επικίνδυνο για την υγεία Η Αλήθεια που Πολλοί Αγνοούν 07
Το συμπέρασμα της μελέτης είναι πως οι αναφορές των Media για δήθεν βλαβερές ουσίες μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα συμπτωμάτων ακόμα και μετά από δήθεν έκθεση και απαιτείται μεγαλύτερη συνεργασία ανάμεσα σε δημοσιογράφους και επιστήμονες.
Για περισσότερα σχετικά με το θέμα, δείτε τον οδηγό μας:

Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια που πολλοί αγνοούν

Η φυσική εξηγεί ακριβώς πως λειτουργεί η ακτινοβολία και υπό ποιες συνθήκες είναι επικίνδυνη.
Όσοι χαρακτηρίζουν το WiFi επικίνδυνο πιθανώς δεν γνωρίζουν τις συχνότητες στις οποίες εκπέμπει, και ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις ιονίζουσες και τις μη-ιονίζουσες ακτινοβολίες.
Όσοι ισχυρίζονται πως το WiFi τους φέρνει πονοκεφάλους και άλλα σωματικά συμπτώματα, το πιθανότερο είναι πως τα συμπτώματα αυτά προέρχονται από το άγχος τους για το αν είναι το WiFi επικίνδυνο, ένα άγχος που λανθασμένα ενισχύουν τα Media.
Δυστυχώς, η κινδυνολογία πουλάει, και υπάρχουν αμέτρητες ιστοσελίδες που προσπαθούν να μας πείσουν για κινδύνους που δεν υπάρχουν, από τη δήθεν σχέση εμβολίων και αυτισμού μέχρι το για το πως είναι το WiFi επικίνδυνο.

Εσείς έχετε αποδείξεις για το αν είναι το WiFi επικίνδυνο?

Αν έχετε συγκεκριμένες αποδείξεις για το αν είναι το WiFi επικίνδυνο, ή αν συμφωνείτε με τις μελέτες και τα συμπεράσματα που παραθέσαμε, γράψτε μας στα σχόλια. Θυμίζουμε πως τα σχόλια που περιέχουν συνδέσμους θα πρέπει να εγκριθούν από κάποιον διαχειριστή για να δημοσιευτούν.
Σχόλια με χαμηλής ποιότητας ιστοσελίδες που δεν είναι βασισμένες σε επιστημονικές πηγές - ή, ακόμα χειρότερα, που διαστρεβλώνουν τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών για να προωθήσουν την ατζέντα τους - θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Το κανάλι του PCsteps στο YouTube

2 σχόλια:

 1. In this manner my associate Wesley Virgin's autobiography begins with this SHOCKING and controversial VIDEO.

  You see, Wesley was in the army-and soon after leaving-he unveiled hidden, "MIND CONTROL" tactics that the government and others used to get everything they want.

  THESE are the same tactics tons of famous people (notably those who "became famous out of nothing") and elite business people used to become wealthy and successful.

  You've heard that you use less than 10% of your brain.

  That's really because the majority of your brain's power is UNCONSCIOUS.

  Perhaps this thought has even occurred INSIDE your own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head 7 years back, while driving an unlicensed, beat-up bucket of a vehicle without a driver's license and with $3 on his debit card.

  "I'm so fed up with living payroll to payroll! Why can't I turn myself successful?"

  You've taken part in those types of questions, isn't it so?

  Your very own success story is waiting to start. All you need is to believe in YOURSELF.

  Watch Wesley Virgin's Video Now!

  ΑπάντησηΔιαγραφή