Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Πώς λειτουργεί το υπέρυθρο θερμόμετρο....

Ένα υπέρυθρο θερμόμετρο λειτουργεί ανιχνεύοντας τη θερμοκρασία ενός συγκεκριμένου αντικειμένου λόγω της θερμικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από αυτό το αντικείμενο. Πρώτα απ 'όλα, να έχετε κατά νου ότι όλα τα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου σώματος, είναι σε θέση να εκπέμπουν υπέρυθρη ενέργεια η οποία είναι ένα είδος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας κάτω από το κανονικό ορατό φως. Η υπέρυθρη ακτινοβολία μπορεί να εκπέμπεται, να συλλέγεται ή και να απορροφάται. Επίσης, όσο πιο θερμό είναι τα αντικείμενα, τόσο περισσότερο εκπέμπεται η υπέρυθρη ενέργεια. Το υπέρυθρο θερμόμετρο χρησιμοποιεί αυτήν την ιδιαίτερη ποιότητα. Είναι σε θέση να κερδίσει την υπέρυθρη ακτινοβολία χρησιμοποιώντας έναν φακό με ενσωματωμένο λέιζερ για να εστιάσει στο υπέρυθρο φως που εκπέμπεται από ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και στη συνέχεια να τα συγκεντρώσει σε έναν ανιχνευτή που ονομάζεται θερμοστάτης. Τότε είναι στο θερμοστάτη μέσα στο υπέρυθρο θερμόμετρο που η απορροφούμενη υπέρυθρη ακτινοβολία μετατοπίζεται σε θερμότητα η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια. Είναι τελικά η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που μετριέται και στη συνέχεια υποδεικνύεται στην οθόνη του θερμομέτρου με τη μορφή ανάγνωσης θερμοκρασίας. Σημείωση: Όσο περισσότερο εκπέμπεται η υπέρυθρη ακτινοβολία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Όσο περισσότερη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία ενός αντικειμένου.Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης υπέρυθρων θερμόμετρων Χρησιμοποιούνται τα υπέρυθρα θερμόμετρα; Γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μέτρηση των θερμοκρασιών του ανθρώπινου σώματος; Σε σύγκριση με τα συμβατικά θερμόμετρα ανιχνευτή, υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα των υπέρυθρων θερμόμετρων; Λοιπόν, η απάντηση είναι σίγουρα Ναι. Εδώ έρχονται μερικά πλεονεκτήματα του υπέρυθρου θερμόμετρου που μπορεί να σας κάνει να κατανοήσετε καλύτερα αυτή την υπέρυθρη επιλογή. * Φορητό και εύκολο στη χρήση Τα υπέρυθρα θερμόμετρα είναι πάντα εύχρηστα και φορητά λόγω του ελαφρού βάρους τους. Σχηματίζουν σαν όπλα, καθιστώντας τους εύκολο να χειριστούν με άνεση. Επίσης, είναι εξαιρετικά απλά για χρήση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η λειτουργία μνήμης είναι επίσης διαθέσιμη στη μεγάλη πλειοψηφία των υπέρυθρων θερμόμετρων, γεγονός που καθιστά εύκολη και αποτελεσματική την καταγραφή πολλαπλών μετρήσεων θερμοκρασίας από πολλαπλά αντικείμενα τη φορά. * Άμεση και ακριβής ανάγνωση θερμοκρασίας Ένα υπέρυθρο θερμόμετρο μπορεί να μετρήσει τις θερμοκρασίες της επιφάνειας αμέσως μέσα σε δευτερόλεπτα. Η γρήγορη ανάγνωση θερμοκρασίας αναδεικνύει το υπέρυθρο θερμόμετρο ώστε να είναι σε θέση να μετρήσει μεγάλες ομάδες ατόμων σε γεμάτα σενάρια, όπως αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Επιπλέον, το υπέρυθρο θερμόμετρο είναι σε θέση να κάνει ακριβή μέτρια μέτρηση με μόνο ένα σφάλμα μέτρησης ± 2.0%. Ένας μεγάλος αριθμός υπέρυθρων θερμόμετρων υποστηρίζει και σήμερα την ρύθμιση της ρύθμισης εκπομπής, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να βαθμονομήσετε τα θερμόμετρα για να ταιριάζει με την εκπομπή διαφορετικών τύπων αντικειμένων, οδηγώντας σε ακριβέστερη μέτρηση της θερμοκρασίας. * Μη επαφή και μη μόλυνση Καθώς είναι μη επαφή, τα υπέρυθρα θερμόμετρα επιτρέπουν τη μέτρηση της θερμοκρασίας από απόσταση. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για τη μέτρηση επιφανειών υψηλής θερμοκρασίας που δεν μπορούν να αγγιχτούν άμεσα ή για την ανίχνευση αντικειμένων στόχων που δεν είναι διαθέσιμα για να φτάσουν. Επίσης, η δυνατότητα μη επαφής επιτρέπει στα υπέρυθρα θερμόμετρα να μετρήσουν τις θερμοκρασίες των ανθρώπων χωρίς να χρειαστεί να αγγίξουν πραγματικά το στόμα, τη μασχάλη ή το ορθό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η έλλειψη επαφής οδηγεί σε λιγότερες ή και καθόλου πιθανότητες μόλυνσης, επιτρέποντας την ταχύτερη και αβλαβή χρήση κατά τη σάρωση μεγάλων ομάδων του κοινού στα σενάρια, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σημεία διέλευσης των συνόρων.Το υπέρυθρο θερμόμετρο κάνει βλάβη στο ανθρώπινο σώμα
Ενώ τα υπέρυθρα θερμόμετρα με πολλά ισχυρά χαρακτηριστικά χρησιμοποιούνται τώρα για τη γρήγορη και ακριβή μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος των ανθρώπων, υπάρχουν ανησυχίες για το εάν είναι επικίνδυνα για το ανθρώπινο σώμα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο προκύπτουν αυτές οι ανησυχίες έγκειται στην εσφαλμένη αντίληψη του κοινού ότι τα υπέρυθρα θερμόμετρα λειτουργούν εκπέμποντας τις δικές τους υπέρυθρες ακτίνες που είναι επιβλαβείς για το σώμα. Αλλά το γεγονός είναι ότι δεν είναι επιβλαβείς για το ανθρώπινο σώμα με το επιχείρημα ότι απορροφούν μόνο την υπέρυθρη ακτινοβολία όταν εργάζονται, όχι το αντίστροφο. Τούτου λεχθέντος, τα υπέρυθρα θερμόμετρα δεν έχουν τη δική τους ενσωματωμένη υπέρυθρη ακτινοβολία, πόσο μάλλον να εκπέμπουν IR. Ωστόσο, η χρήση υπερύθρων θερμομέτρων δεν είναι απολύτως ασφαλής. Η ακτίνα του λέιζερ που εκτοξεύεται από τα υπέρυθρα θερμόμετρα θα προκαλέσει ζημιά στα μάτια εάν είναι ισχυρή και κατά λάθος κατευθύνεται στα μάτια. Επίσης, εάν είναι ισχυρό, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε αλλεργία στο δέρμα και ελαφρά εγκαύματα στο δέρμα. Αν και τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν μόνο όταν το λέιζερ είναι ισχυρό, είναι καλύτερα να φοράτε γυαλιά και γάντια για να είστε απολύτως ασφαλείς όταν χρησιμοποιείτε τα υπέρυθρα θερμόμετρα. Συμπέρασμα Τώρα πρέπει να έχετε κατανοήσει τα πάντα για το υπέρυθρο θερμόμετρο. Είναι ένας τύπος πολύ χρήσιμου οργάνου για την άμεση και ακριβή μέτρηση της θερμοκρασίας. Με ενσωματωμένο λέιζερ, αυτή η υπέρυθρη επιλογή λειτουργεί μετρώντας τη θερμοκρασία επιφάνειας ενός συγκεκριμένου αντικειμένου με βάση τη θερμική ακτινοβολία που εκπέμπεται από αυτό το αντικείμενο. Εν ολίγοις, είναι ένα είδος ισχυρού εργαλείου ανίχνευσης θερμοκρασίας που χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που απαιτούν λειτουργικότητα χωρίς επαφή. Επίσης, αξίζει να χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε με ασφάλεια τη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου