Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Τουαλέτα – κομποστοποιητής εξοικονομεί νερό – «ταΐζει» τον κήπο (video)



Σχετικά Άρθρα Οικιακή κομποστοποίηση στη Σαντορίνη – Πιλοτικό πρόγραμμα Τουαλέτα – κομποστοποιητής μειώνει τους λογαριασμούς του νερού Κομποστοποίηση: οι μαθητές ευαισθητοποιούνται Ξεκίνησε το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στον Βόλο Κάδοι κομποστοποίησης στις πολυκατοικίες της Βέροιας – Πιλοτικό πρόγραμμα Λύση στο πρόβλημα της απώλειας μεγάλης ποσότητας υδάτων κάθε φορά που τραβάμε το καζανάκι προσπαθεί να δώσει η καναδική εταιρεία Sun-Mar με το νέο της επίτευγμα, την τουαλέτα – κομποστοποιητή που δεν καταναλώνει νερό. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)
Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι συμβατικές τουαλέτες είναι απλά συσκευές «μεταφοράς», δηλαδή χρησιμοποιούν πολύ νερό για να διώξουν τα περιττώματα από το μπάνιο μας, χωρίς ωστόσο να τα επεξεργάζονται.
Αντίθετα, η τουαλέτα – κομποστοποιητής επεξεργάζεται τα περιττώματα όσο αυτά βρίσκονται ακόμα στη λεκάνη μας.
Η «πράσινη» τουαλέτα εγκαθίσταται οπουδήποτε και είναι πολύ εύκολη στη χρήση.
Τα ούρα εξατμίζονται και τα περιττώματα γίνονται λίπασμα. Η οργανική ύλη διασπάται αυτόματα, ωστόσο η καναδική εταιρεία υποστηρίζει ότι η τουαλέτα της επιταχύνει τη διαδικασία πάνω από 100 φορές, ετοιμάζοντας το κομπόστ το αργότερο σε τρείς εβδομάδες.
Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο σύστημα περιστροφής που διαθέτει η τουαλέτα αλλά και με τη χρήση μίγματος τύρφης σφάγνων.
Επισημαίνεται επίσης ότι η τουαλέτα – κομποστοποιητής δεν απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές αφού διαθέτει πρωτοποριακό σύστημα εξαερισμού και εξωτερικό αγωγό.
Όσοι δοκίμασαν την τουαλέτα δηλώνουν ικανοποιημένοι καθώς δεν είδαν μόνο μείωση στους λογαριασμούς του νερού αλλά τροφοδοτούν τον κήπο τους με εξαιρετικής ποιότητας λίπασμα.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου