Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Το περπάτημα στην αμμουδιά κάνει καλό στην υγεία: Τα επτά οφέλη [λίστα]

Οι αμμώδεις παραλίες εκτός από στιγμές χαλάρωσης μπορούν να λειτουργήσουν ως χώρος εκγύμνασης. Εκτός από γράμμωση στα πόδια, το βάδισμα στην άμμο, λειτουργεί και θεραπευτικά για προβλήματα υγείας που συνδέονται με αυτά. Παρακάτω παρουσιάζονται επτά λόγοι για τους οποίους είναι καλό να... περπατά κανείς στην αμμουδιά.
  • Γειώνει το σώμα
Πατώντας στο στεγνή άμμο με γυμνά πόδια μεταφέρονται σώμα σου ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες δημιουργίας φλεγμονών στον οργανισμό.
  • Ωφελεί την καρδιά, το δέρμα, τους μυς, τους τένοντες και τα οστά
Βαδίζοντας στην άμμο γυμνάζονται όλοι οι μύες που στηρίζουν και κινούν το σώμα δίνοντας έμφαση στις γάμπες, τα πέλματα και τους γλουτούς.
  • Καίγονται διπλάσιες θερμίδες από όταν περπατά κανείς στην άσφαλτο
Το σώμα, όταν κανείς βαδίζει στην άμμο, δαπανά διπλή (έως και τριπλή) ενέργεια σε σύγκριση με το περπάτημα σε σκληρή επιφάνεια. Αυτό ωφελεί το καρδιαγγειακό σύστημα.
  • Προσφέρει τόνωση και ευεξία στα κάτω άκρα
Το περπάτημα εναλλάξ στις στις μύτες και στις φτέρνες πάνω στην άμμο τονώνει τα κάτω άκρα. Βοηθά στη διαμόρφωση της καμάρας Σύμφωνα με τους ειδικούς το περπάτημα με γυμνά πόδια στην άμμο περιορίζει τις παραμορφώσεις στα κάτω άκρα.
  • Κάνει καλό στην αρθρίτιδα και τη φλεβική ανεπάρκεια
Το περπάτημα στη ζεστή άμμο ελαχιστοποιεί τους πόνους του βαδίσματος και τη φθορά των αρθρώσεων που αντιμετωπίζουν όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα, ενώ, παράλληλα, ανακουφίζει τα πρησμένα πόδια όσων υποφέρουν από φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων.
  • Κάνει μασάζ και απολέπιση
Οι κόκκοι της άμμου, καθώς περπατά κανείς πάνω σε αυτή, κάνει μασάζ σε όλο το πέλμα και λειτουργεί σαν φυσικό πίλινγκ.
  • Λειτουργεί σαν αγχολυτικό
Το περπάτημα σε αμμώδεις παραλίες διώχνει το στρες και προσφέρει ένα μοναδικό αίσθημα ελευθερίας και επαφής με τη φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου