Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Oγκοι νερού που καλό θα είναι να γνωρίζουμε πού βρίσκονται για να τα αποφύγουμε…

10 νερά στα οποία δεν θα θέλατε να βουτήξετε!


Ο κόσμος μας καλύπτεται κατά το 70% με νερό. Μπορούμε να το πιούμε, να κολυμπήσουμε σε αυτό, να καλλιεργήσουμε…Ωστόσο ορισμένα νερά στον κόσμο μόνο καλό δεν θα μας κάνουν, αφού μπορούν να μας αρρωστήσουν μέχρι και να μας σκοτώσουν! Λίμνες, ποτάμια και άλλοι όγκοι νερού που καλό θα είναι να γνωρίζουμε πού βρίσκονται για να τα αποφύγουμε…
10. Rio Tinto, Ισπανία

Από το χρώμα του και μόνο, που είναι κατακόκκινο εξαιτίας των οξειδίων σιδήρου που περιέχει, καταλαβαίνει κάποιος το πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι αυτός ο ισπανικός ποταμός, αφού ούτε ψάρι δεν μπορεί να ζήσει στα νερά του. Όμορφο και ασυνήθιστο τοπίο, αλλά μόνο από απόσταση! 

9. Βραστή Λίμνη, Δομινικανή Δημοκρατία 

Ανακαλύφθηκε το 1870 από δύο Άγγλους, ενώ οι θερμοκρασίες της κυμαίνονται από 82 έως 91,5 °C. Πολύ καυτή για να την πλησιάσει κάποιος… 

8. Λίμνη Kivu, Καμερούν

Τριακόσια μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης Kivu βρίσκεται μια ωρολογιακή βόμβα! Διοξείδιο του άνθρακα μαζί με μεθάνιο είναι ικανά για να τινάξουν στον αέρα αρκετά τετραγωνικά και να φέρουν μαζική καταστροφή στην περιοχή. 

7. Ποταμός Citarum, Ινδονησία

Ο πιο μολυσμένος ποταμός στον πλανήτη εξαιτίας των σκουπιδιών που ρίχνουν 500 και πλέον εργοστάσια της περιοχής. 

6. Τα ποτάμια του Γιοχάνεσμπουργκ

240 φορές επάνω τα επίπεδα σε E.Coli από τα φυσιολογικά και κίνδυνος θάνατος για μολύνσεις. Νερό που σκοτώνει! 

5. Ποταμός Blackwater, Βιρτζίνια

Επιθέσεις πλημμυρών από τα νερά του ποταμού που αυξάνονται δραματικά και απειλούν τις γύρω περιοχές, σπίτια και κατοίκους. 

4. Ποταμός Tualatin, Όρεγκον

Τοξικά φύκια, θανατηφόρα βακτήρια και πλήθος μικροβίων σε ένα κατά τα άλλα τιρκουάζ νερό που σε προκαλεί για μια βουτιά. 

3. Λίμνη Karachay, Ρωσία

Αυτή η λίμνη της Ρωσίας είναι πανέμορφη αλλά απίστευτα θανατηφόρα. Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ραδιενεργό σώμα νερού στον πλανήτη, καθώς υπήρξε μια μεγάλη χωματερή για τα πυρηνικά απόβλητα μέχρι τη δεκαετία του 1990. 

2. Ποταμός Belle Fourche, Ντακότα, ΗΠΑ

Το νερό δεν είναι δηλητηριώδες, βραστό ή ραδιενεργό. Ωστόσο είναι τόσο ορμητικό σε ορισμένα σημεία που ο θάνατος είναι βέβαιος για κάποιον άτυχο που θα πέσει μέσα ή που θα αποπειραθεί να κολυμπήσει. 

1. Ποταμός Potomac, ΗΠΑ

Ορμητικοί καταρράκτες και ισχυρά ρεύματα στέλνουν αρκετούς ανθρώπους στο θάνατο κάθε χρόνο, με την ωμή προειδοποίηση «Αν μπεις στο ποτάμι θα πεθάνεις» να αναγράφεται παντού! 

perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου