Photo: Guy Renard 25/Flickr
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, είναι δυνατόν η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων να σχετίζεται με κατάθλιψη.
Εδώ είναι τρία τρόφιμα που αν θέλετε, μπορείτε να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωσή τους.
Επεξεργασμένα δημητριακάΤα ζυμαρικά είναι ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα για τους πολυάσχολους -(αλλά και τους τεμπέληδες)- αφού είναι εύκολη η προετοιμασία τους. Όμως δεν να είναι ένα σωστό φαγητό για να τρώτε κάθε βράδυ.
Τα ζυμαρικά, το άσπρο ρύζι και είδη λευκών κουλουριών, είναι τρόφιμα που έχει εντοπιστεί ότι ενισχύουν τις πιθανότητες και έχουν συνδεθεί με την κατάθλιψη, στις γυναίκες ηλικίας 50 και άνω, σύμφωνα με μια μελέτη του Οκτωβρίου 2013 στην εφημερίδα Brain, Behavior and Immunity.
Στη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες σε πάνω από 40.000 γυναίκες οι οποίες δεν είχαν κατάθλιψη όταν ξεκίνησε η έρευνα. Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν τακτικά αυτά τα τρόφιμα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη μέχρι το τέλος της μελέτης.
Photo: LI CHAOSHU/Shutterstock
Τρέχετε από το κατάστημα σε κατάστημα και θέλετε να επανακτήστε τα χαμένα σας υγρά. Είναι πολύ εύκολο να πάρετε μια κόλα και να συνεχίστε, αλλά η ίδια μελέτη έδειξε, ότι τα αναψυκτικά μπορούν επίσης να συμβάλουν στην κατάθλιψη. Έτσι, αν η σόδα είναι για σας μια διέξοδος όταν είστε διψασμένοι, ίσως είναι καιρός να τo ξανασκεφτείτε.
Photo: wEnDaLicious/Flickr
Οι άνθρωποι που τρώνε γρήγορο φαγητό έχουν 51% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, από εκείνους που δεν τρώνε, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 στην εφημερίδα Public Health Nutrition. Αυτή όπως λένε οι ερευνητές, περιλαμβάνει εμπορικά ψημένα φαγητά (χάμπουργκερ, χοτ-ντογκ και πίτσα).
Λάβετε υπόψη ότι όποιος τρώει περιστασιακά τα παραπάνω, είναι απίθανο να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης, έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν δεν κάνετε κατάχρηση. Από την άλλη πλευρά, αν αυτή η λίστα περιγράφει τρεις από τις βασικές ομάδες τροφίμων σας, ίσως αυτή η έρευνα σας δώσει την ευκαιρία για μια δραστική διαιτητική προσαρμογή.
Πηγή: http://www.livescience.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου