Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Προστατευθείτε από το διαβήτη; Μάθετε τα βότανα που ρυθμίζουν τη γλυκόζη


Μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Agricultural and Food Chemistry» της Αμερικανικής Εταιρίας Χημείας καταδεικνύει ότι υπάρχουν βότανα τα οποία αποδεικνύονται ιδιαίτερα δραστικά όσον αφορά την παρεμπόδιση της δράσης ενός ενζύμου που σχετίζεται με τον διαβήτη.Σε αυτό ακριβώς το ένζυμο στοχεύουν και όλες οι αντιδιαβητικές αγωγές.Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους ρίγανη και τοδενδρολίβανο.
Τα βότανα αυτά, σύμφωνα, μάλιστα, με τους ερευνητές, θα μπορούσαν να παρέχουν ένα φυσικό τρόπο ρύθμισης της γλυκόζης του αίματος για τους πάσχοντες από διαβήτη.
Πότε όμως τα δύο αυτά βότανα είναι πιο αποτελεσματικά;
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν τέσσερα διαφορετικά είδη βοτάνων, είτε καλλιεργούμενα σε θερμοκήπιο είτε αποξηραμένα βότανα που πωλούνται στο σούπερ μαρκετ.
Όπως διαπίστωσαν, ο τρόπος καλλιέργειας των βοτάνων διαφοροποιεί τη θεραπευτική τους δύναμη.Συγκεκριμένα, φάνηκε πως, παρότι τα βότανα που καλλιεργούνταν σε θερμοκήπιο ήταν πιο πλούσια σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, τα σκευάσματα του εμπορίου με ελληνική και μεξικανική ρίγανη και δενδρολίβανο είχαν πιο ισχυρή αντιδιαβητική δράση.
Μην τα τσιγκουνεύεστε, λοιπόν, γιατί εκτός του ότι νοστιμεύουν το φαγητό, σας προστατεύουν και από το διαβήτη.
Σχετικά Άρθρα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου