Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Τι κάνουμε σε περίπτωση που κάποιος μας απειλήσει για το αδέσποτο που φροντίζουμε;

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2016
Είστε από αυτούς που έχουν τη ''κακή'' συνήθεια να φροντίζουν ένα ή περισσότερα αδέσποτα στη γειτονιά σας; ...Είστε από αυτούς που έχουν ταϊστρες και ποτίστρες έξω από το σπίτι τους; Ακόμη χειρότερα, μήπως στειρώνετε και περιθάλπτετε αδέσποτα; Τότε σίγουρα θα έχετε έρθει σε επαφή με το είδος που ευδοκιμεί στην Ελλάδα και αποκαλείται Hellinarus Misozoous (Λατ. προέρχεται από το αρχαίο ''Έλλην'' και τη σύνθετη λέξη μίσος+ζώο), ορισμός που στη Νέα Ελληνική αποδίδεται ως ''ελληναράς που μισεί τα ζώα''.  Τι κάνουμε λοιπόν αν κάποιος απειλήσει τα ζώα που φροντίζουμε; Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή και μας τη δίνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: 
Φροντίζουμε το αδέσποτο της γειτονιάς μας και ο "γείτονας" ενοχλείται από την παρουσία του τόσο πολύ ώστε να φτάσει στο σημείο να απειλήσει ότι θα το σκοτώσει / εξαφανίσει / φολιάσει κλπ!

Την ίδια στιγμή και όχι όταν γίνει το κακό ( θα είναι αργά τότε ) επισκεπτόμαστε το Α.Τ της περιοχής μας στον Αξιωματικού υπηρεσίας, και του ζητούμε να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων η απειλή κατά της ζωής του ζώου 0 τους υποδεικνύουμε τον Ν.4039/2012 επισημαίνοντας το άρθρο 16 διότι οι περισσότεροι ακόμα δεν το γνωρίζουν - και ζητούμε να ενημερωθεί ο γείτονας ότι από εκείνη την στιγμή και μετά καθίσταται υπεύθυνος για όποια κακομεταχείριση εις βάρος του ζώου ενώ θα φροντίσει η αστυνομία να τον ενημερώσει για τις νέες βαριές ποινές ( ένα έως πέντε! έτη στην φυλακή και 5.000.-15.000 € πρόστιμο ) 
Ζητάτε πάντα το αντίγραφο από την καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων και ενημερώνεται άμεσα το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής σας να συνδράμει στην προσπάθεια σας! 
Πλέον υπάρχει και η νομοθεσία και τα μέσα επιβολής της. Επ ουδενί λόγο λοιπόν, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Εξάλλου η φροντίδα αδέσποτων είναι και θεμιτή και επιτρέπεται από το νόμο. 
1η διευκρίνηση : Hellinarus Misozoous: Πρόκειται για καρικατούρα νεοέλληνα που συνήθως δηλώνει Χριστιανός (εκκλησιάζεται τακτικά) και σωστός οικογενειαρχης, Σε αρκετές περιπτώσεις, είναι και ρατσιστής. Τώρα το πως συνάδει το τρίπτυχο Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια με το μίσος προς τα ζώα, είναι κατι που η επιστήμη δεν έχει καταφέρει ακόμη να εξηγήσει. 

2η διευκρίνηση: Δεν είναι όλοι οι συμπολίτες μας ελληναραδες. Υπάρχει μια σεβαστή μερίδα του πληθυσμού που είναι ευαισθητοποιημένη και ασχολείται ενεργά με τη φιλοζωία.
terranovaincognita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου