Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Νέα εγκύκλιος για το κάπνισμα: Τι απαγορεύεται στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια..



Νέα εγκύκλιος για το κάπνισμα: Τι απαγορεύεται στα ξενοδοχεία και τα εστιατόριαΠηγή φωτό: Pixabay
Την απαγόρευση κάθε είδους διαφήμισης και προώθησης προϊόντων καπνού σε όλους τους χώρους των ξενοδοχείων και πάσης φύσεων τουριστικών καταλυμάτων, προβλέπει μεταξύ άλλων η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τη εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κάθε είδους διαφήμιση και προώθηση προϊόντων καπνού σε όλους τους εξωτερικούς, υπαίθριους και εσωτερικούς χώρους. Εξαιρούνται οι εσωτερικοί χώροι των σημείων πώλησης προϊόντων καπνού.
Ως εξωτερικός χώρος νοείται και η πρόσοψη και λοιπές πλευρές του κουβουκλίου, οι τέντες και ο περιβάλλων χώρος του περιπτέρου. Οι υπαίθριοι χώροι λογίζονται κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 2946/2001 (ΦΕΚ 224 Α').
Στους εσωτερικούς χώρους περιλαμβάνονται ενδεικτικά οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, οι στρατιωτικές μονάδες, τα Δικαστήρια, όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα ξενοδοχεία και πάσης φύσεως τουριστικά καταλύματα, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα.
Απαγορεύεται ακόμα η προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων προϊόντων καπνού στους κινηματογράφους.
Επιπλέον απαγορεύονται…
-η πώληση προϊόντων καπνού σε ανηλίκους και από ανηλίκους, 
-η τοποθέτηση προϊόντων καπνού σε προθήκες επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και επιχειρήσεων αναψυχής, 
-η κατασκευή, προβολή, εμπορία και πώληση αντικειμένων που έχουν την εξωτερική μορφή προϊόντων καπνού, 
-η διαφήμιση και πώληση προϊόντων καπνού σε χώρους Υπηρεσιών Υγείας και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και στα κυλικεία των Ιδρυμάτων και των Υπηρεσιών αυτών, 
-η πώληση προϊόντων καπνού και το κάπνισμα σε χώρους παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και παιχνιδιών τεχνητής νοημοσύνης και 
-η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.
Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο στο συνημμένο αρχείο.
Επισυναπτόμενα Αρχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου