Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο οικολογικός τρόπος ζωής δεν είναι πολυτέλεια. Είναι στάση ζωής.


10 ιδέες που μπορείς να εφαρμόσεις από σήμερα για να προφυλάξεις τον πλανήτη αλλά και την τσέπη σου
1. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ Μ.Μ.Μ
Με αθλητικά ή χωρίς χρησιμοποίησε το ποδήλατό σου, το λεωφορείο ή το τραίνο για την μετακίνησή σου.Ακόμα καλύτερα περπάτα!

2. ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Αγόρασε βιολογικά ή τοπικά προϊόντα, ενίσχυσε το αλληλλέγγυο εμπόριο ή δυνατόν καλλιέργησέ τα εσύ σε μπαλκόνια, ακάλυπτους χώρους ή κήπους
3. ΒΓΕΣ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ..
Βγάλε απ'την πρίζα τις συσκευές και κλείνε τα φώτα όταν δεν τα χρησιμοποιείς
4. ΓΙΝΕ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Ενημερώσου για τις εξελίξεις, συμμετείχε στα κινήματα . Οργάνωσε με τους γείτονές σου δράσεις όπως αστικούς κήπους, κατάληψη ελεύθερων χώρων και μοιράσου γνώσεις και ιδέες
5. ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Ουκ εν τω πολλω το ευ..Σίγουρα έχεις ρούχα στην ντουλάπα που μπορείς να ξαναφορέσεις και το κινητό σου δουλεύει μια χαρά!
6.ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ;ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Απευθύνσου σε τράπεζες σπόρων (π.χ. Πελίτι) και στήριξε την διατήρηση ντόπιων ποικιλιών.
7. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ - ΧΑΡΙΣΕ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ
Ανακύκλωσε και κάνε κομποστοποίηση στο μπαλκόνι σου ή συλλογικά στην γειτονιά σου. Μην πετάς κατι που είναι χρήσιμο για άλλους αλλά χάρισε το. Ψάξε για ιδέες πως να χρησιμοποιήσεις πράγματα που κανονικά θα πετούσες.
8. ΓΙΝΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ
Φρόντισε να αγοράζεις προϊόντα που είναι περισσότερο φιλικά για το περιβάλλον. Μείωσε τον όγκο των συσκευασιών (αγόρασε χύμα, φτιάξε μια πάνινη τσάντα, πάρε μια κούτα αντί για σακούλες από το σούπερμαρκετ). Στείλε το δικό σου μήνυμα στις βιομηχανίες!
9. ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΩΤΑ
Άλλαξε τις λάμπες που έχεις στο σπίτι με ενεργειακές λάμπες και ενημερώσου για τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις την κατανάλωση. Μικρό κόστος, μεγάλα οφέλη.
10. ΨΗΦΙΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ
Άλλαξε το σύστημα εκ των έσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου