ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

http://coltisorderai.blogspot.com

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

300.000 φεύγουν μετανάστες στο... χωριό – Αγρότες με καλλιέργειες που... τα σπάνε!!

Η Ελλάδα μοιάζει να ζει την αντίστροφη πορεία των δεκαετιών του 50 και του 60 με την έκρηξη της αστικοποίησης και της εγκατάλειψης των αγροτικών περιοχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι που σκέφτονται να εγκαταλείψουν τις μεγαλουπόλεις είναι νέοι άνθρωποι από 25 μέχρι 44 ετών. Σχεδόν ο ένας στους δύο , 43% είναι πτυχιούχος, ο ένας στους πέντε μάλιστα έχει κάνει και κάποιο μεταπτυχιακό. Οι μισοί σχεδόν δηλώνουν πως θα ακολουθήσουν κάποιο επάγγελμα του αγροτικού τομέα. Υπάρχουν καλλιέργειες που προσφέρουν καλά εισοδήματα. Η εκτροφή σαλιγκαριών, αλλά και η μελισσοκομία, τομείς που χρειάζονται αρκετή εξειδίκευση είναι πρώτες στις προτιμήσεις. Η καλλιέργεια ελιάς για την παραγωγή λαδιού, αλλά και τα βιολογικά προϊόντα είναι επίσης τομείς που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να προσφέρουν εισόδημα αξιοπρεπές.
Οι καλλιέργειες με μεγάλη “πέραση”
Στην Ελλάδα βρισκόμαστε και έτσι δεν θα μπορούσε παρά να είναι η ελιά και το λάδι στην κορυφή της λίστας.
Οι νέοι άνθρωποι όμως έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν και με τομείς που ακόμη αναπτύσσονται και μπορούν να τους προσφέρουν πολλά
Μια καλλιέργεια με καλή απόδοση είναι τα σαλιγκάρια, αλλά και τα μανιτάρια. Πολλοί δεν το γνωρίζουν αλλά αποδοτική είναι και η καλλιέργεια ροδιών, αλλά και των αρωματικών και φαρμακευτικών βοτάνων. Ψηλά στις προτιμήσεις και η καλλιέργεια τρούφας.
Πάντα υπάρχει χώρος για καλλιέργειες κηπευτικών, ενώ πολλοί είναι οι νέοι που ενημερώνονται για τον χώρο του κρασιού και αποφασίζουν να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη καλλιέργεια.
Στο χώρο της κτηνοτροφίας πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται να ασχοληθούν να την εκτροφή θηραμάτων, αλόγων, αλλά και τη δημιουργία πρότυπων χοιροτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων                   http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου