Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αντιοξειδωτικά: Δεν περιέχονται μόνο σε φρούτα και λαχανικά




Αντιοξειδωτικά: Δεν περιέχονται μόνο σε φρούτα και λαχανικάΔεν είναι μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά που μας παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία, αλλά ουσιαστικά όλο το βασίλειο των φυτών (συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων, των σπόρων, των ξηρών καρπών και των δημητριακών), σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σκράντον.
Ο λόγος είναι ότι όλα τα φυτά παράγουν αντιοξειδωτικά, προκειμένου να καταπολεμήσουν τις ακτίνες UV κι ακόμη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας και τα αυγά που προέρχονται από ζώα που τρέφονταν με πλούσια σε αντιοξειδωτικά φυτά, ενδέχεται να περιέχουν κάποιο ποσοστό των ωφέλιμων αυτών ουσιών.Τι να κάνετε: καταναλώστε τροφές ολικής άλεσης, φασόλια, καρύδια, φρούτα και λαχανικά τακτικά και αποφύγετε τα επεξεργασμένα, αποφλοιωμένα δημητριακά, τα οποία έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος των αντιοξειδωτικών τους.Οι ενισχυμένες με αντιοξειδωτικά τροφές είναι πιο υγιεινές; Πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι έρευνες για τα αντιοξειδωτικά, οι εταιρείες άρχισαν να ενισχύουν τα προϊόντα τους με τις υγιεινές αυτές ουσίες, προκειμένου να προσελκύσουν τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, όμως, οι ποσότητες αντιοξειδωτικών στις επεξεργασμένες αυτές τροφές είναι πολύ μικρές και προέρχονται από λίγες ποικιλίες.
Τι να κάνετε: προτιμήστε τις φυσικές πηγές αντιοξειδωτικών, τουλάχιστον μέχρι οι έρευνες να αποδείξουν ότι οι τροφές αυτές προσφέρουν όντως αντιοξειδωτική προστασία. Διαφορετικά, ελέγξτε τις ετικέτες και επιλέξτε το προϊόν, αν η παραγωγή του περιλαμβάνει κυρίως φυτικής προέλευσης συστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου