Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Όταν έγινε το Bing Bang, ο κόσμος καταστράφηκε ή δημιουργήθηκε..?When was the Bing Bang, the world was created or destroyed ..;

Η έκρηξη του Bing Bang για κάποιους ήταν καταστροφική. Για τους επιστήμονες αποτέλεσε τη δημιουργία του κόσμου.Οι Κινέζοι γράφουν την κρίση με δύο γράμματα. Το ένα σημαίνει Κρίση και το δεύτερο Ευκαιρία.
Δεν ζούμε πλέον στην κρίση. Κρίση αντιμετωπίσαμε το 2010, το 2011. Πλέον, ζούμε σε μια υφιστάμενη κατάσταση. Ας την ονομάσουμε λοιπόν «ευκαιρία».Ας βγάλουμε τα μαύρα λοιπόν και ας είμαστε οι πρώτοι που θα φωνάξουμε "Αέρα". Ας σταματήσουμε να γράφουμε για τέλος και ας μιλήσουμε για αρχή. Ας μην γράφουμε πλέον για επιβίωση και ας πούμε για ζωή.Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι ,ας είμαστε οι πρώτοι που θα μιλήσουμε για αλλαγή, για αρχή, για προοπτική, για δημιουργία, για νέα εποχή. Και ας παρασύρουμε το ρεύμα, ας ανυψώσουμε το ηθικό.Πληθώρα άρθρων συντάσσονται τον τελευταίο καιρό με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση.Γνώμονας είναι η απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός μας. Αυτό όμως δεν προσδίδει λύσεις και δεν έχει νόημα να γίνεται. Το να γράφονται άρθρα με γνώμονα τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, χωρίς αυτά να συνοδεύονται απο προτάσεις, δεν είναι τρόπος να την αντιμετωπίσουμε.Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους σε παγκόσμιο επίπεδο δημιουργεί τεράστιο έλλειμμα στην αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών θεμάτων, όπως είναι μεταξύ άλλων η ανεργία, η φτώχια, ο κοινωνικός αποκλεισμός ομάδων, η απειλή της κοινωνική συνοχής, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία και η εκπαίδευση. Η επιχειρηματικότητα έρχεται να καλύψει το κενό αυτό δημιουργώντας νέα σχήματα όπως είναι οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις.Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ο κοινωνικός σκοπός σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό πνεύμα.Αυτό ακριβώς είναι το μοντέλο του νέου επιχειρείν, για το οποίο κάνουμε αναφορά.Κοινωνικό επιχειρείν, ένωση ανθρώπων για το κοινό καλό, ανάδειξη ταλέντων, δύναμης και σκέψης, προσφορά και ευθύνη, δράση και όχι αντίδραση, ανάπτυξη και όχι βύθιση αξιών και ιδανικών.Τελικά όταν έγινε το Bing Bang, ο κόσμος καταστράφηκε ή δημιουργήθηκε?
 http://21dreamlife.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου