Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τι τύπος παραλίας είσαι; What type of beach you?

Τι τύπος παραλίας είσαι;
Ποια είναι η σχέση σας με τη θάλασσα; Με τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού; Με το θαλασσινό αέρα; Σχέση φόβου ή πάθους; Κάνε το τεστ και ανακάλυψέ το!
Υπάρχουν κάποιοι που απολαμβάνουν όσο τίποτε τις καλοκαιρινές διακοπές νιώθοντας απέραντη ευτυχία κι ανεμελιά στην επαφή τους με τη θάλασσα. Κι από την άλλη, υπάρχουν και κάποιοι που φοβούνται το νερό, τους ενοχλεί η έκθεση στον ήλιο, εκνευρίζονται στην επαφή τους με την άμμο.Η σχέση μας με τη θάλασσα δεν δηλώνει μόνο τις προσωπικές μας προτιμήσεις, αλλά αποκαλύπτει απόκρυφα σημεία του χαρακτήρα μας, όπως για παράδειγμα πώς βλέπουμε τη ζωή και τον έρωτα, δηλαδή με συντηρητικό τρόπο ή με πολύ πάθος και χωρίς φόβο;Όλη την ημέρα στην παραλία με έντονη την αίσθηση της αλμύρας και την άμμο κολλημένη σε όλο το σώμα … μέχρι την πολυπόθητη στιγμή του δροσιστικού ντους
Α) αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να παρεβρεθείς με κόσμο «σ’ αυτά τα χάλια»
Β) Αισθάνεσαι υπέροχα! Βρίσκεσαι στο στοιχείο σου, νιώθεις σαν πειρατής ή σαν εξωτική σειρήνα.
Γ) Νιώθεις αρκετά άβολα.
Δ) Ναι, είναι λίγο άβολα, αλλά δεν πειράζει, σε διακοπές είναι άλλωστε…
  1. Αυγουστιάτικο μεσημέρι, ο ήλιος καυτός, το ίδιο και ή άμμος στην παραλία. Εσύ τι κάνεις;
Α) Θέλει και ρώτημα; Μια βουτιά στη θάλασσα αμέσως!
Β) Βρίσκεις λίγη δροσιά κάτω την ομπρέλα, μέχρι να «πέσει» λίγο ο ήλιος
Γ) «Ξεροψήνεσαι» κάτω από τον ήλιο. Ευκαιρία για ένα τροπικό μαύρισμα.
Δ) Βρίσκεις ένα ωραίο σκιερό τραπέζι στο μπαράκι της παραλίας κι απολαμβάνεις τον καφέ ή την μπύρα σου.
  1. Όταν κολυμπάς στη θάλασσα αισθάνεσαι …
Α) Σαν ψάρι: βρίσκεσαι στο φυσικό σου στοιχείο.
Β) Σαν πάπια, με το λαιμό πάντα έξω σε επιφυλακή
Γ) Απόλυτη ελευθερία κι ανεμελιά
Δ) Όχι και τόσο ασφάλεια
  1. Η σχέση σου με την άμμο είναι:
Α) Αρκετά αντιφατική
Β) Σου αρέσει αλλά σε ενοχλεί όταν κολλάει πάνω σου
Γ) Εντελώς αρνητική, την αποφεύγεις όσο μπορείς
Δ) Απόλυτης αγάπης, ακό9μη κι όταν καίει …
  1. Ας μιλήσουμε για θερμοκρασία…Γενικά είσαι ο κλασικός τύπος:
Α) Ψυγείο: πάντα κρυώνεις
Β) Νορμάλ … ούτε κρύο ούτε ζέστη
Γ) Φούρνος: ζεσταίνεσαι ακόμη και το χειμώνα
Δ) Μάλλον ζεσταίνεσαι από ότι κρυώνεις
6) Όταν η θάλασσα έχει κύμα Εσύ τι κάνεις;
Α) Βουτάς, αλλά δεν το παρακάνεις…
Β) Φεύγεις εντελώς από την παραλία… κι αύριο μέρα είναι
Γ) Κάθεσαι στην παραλία και παρατηρείς τα κύματα …από απόσταση
Δ) Βρίσκεσαι στο στοιχείο σου! Διασκεδάζεις βουτώντας στα κύματα σαν δελφίνι
7) Όταν οι γνωστοί πλανόδιοι πωλητές πλησιάζουν την ξαπλώστρα σου φορτωμένοι με την πραμάτεια τους, πώς συμπεριφέρεσαι;
Α) Με καλοσύνη, συνήθως αγοράζεις κάτι ακόμη κι αν δεν το χρειάζεσαι
Β) Εξαρτάται από τον πωλητή κι από τι πουλάει, αλλά έχεις πάντα διάθεση να ρίξεις μια ματιά.
Γ) Με απόλυτη αδιαφορία, σε ενοχλούν αφάνταστα.
Δ) Με μια σχετική απόσταση, γιατί αν τους δώσεις θάρρος γίνονται πολύ φορτικοί.
8. Αν σου τύχει να βρεθείς σε μια απομονωμένη παρθένα παραλία, όπου δεν υπάρχει κανείς άλλος, τι κάνεις;
Α) Την εξερευνείς, με πολύ προσοχή όμως.
Β) Δεν βλέπεις την ώρα να γυρίσεις πίσω στον κόσμο
Γ) Ψάχνεις για κοχύλια και για σπάνιες πέτρες
Δ) Απολαμβάνεις τη φύση όσο περισσότερο μπορείς. Δεν είναι και τόσο εύκολο στις μέρες μας να βρίσκεις ανέγγιχτα τοπία.
9. Βρίσκεις πιο αισθησιακό να κάνεις έρωτα
Α) Σε ένα μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα
Β) Στην ακρογιαλιά, εκεί που «σκάει» το κύμα
Γ) Πάνω σε μια βάρκα καταμεσής στο πέλαγος
Δ) Στο διακριτικό και ήσυχο περιβάλλον του δωματίου σου
10. Μετά από αφόρητη ζέστη ξεσπάει μια καταιγίδα. Εσύ τι κάνεις;
Α) Μένεις στην παραλία κι απολαμβάνεις ένα δροσερό ντους
Β) Βρίσκεις καταφύγιο στο καφενεδάκι της παραλίας μέχρι να περάσει η μπόρα
Γ) Βουτάς στη θάλασσα. Είναι υπέροχα να κολυμπάς με τη βροχή.
Δ) Μαζεύεις τα πράγματά σου γρήγορα- γρήγορα. Τέλειωσε το μπάνιο για σήμερα!
Ερμηνεία
Συμβουλευτείτε τον πίνακα και δείτε αν ποιο χρώμα υπερισχύει στις απαντήσεις σας. Σε περίπτωση ίσων απαντήσεων μπορείτε να διαβάσετε όλα τα ενδιαφερόμενα προφίλ. Έχετε όμως υπόψη σας ότι αν υπάρχει ισοβαθμία το κόκκινο υπερισχύει έναντι οποιουδήποτε άλλου χρώματος.
     Α            Β          Γ         Δ
1 μπλε      κόκκινο   πράσινο  κίτρινο
2 κίτρινο   πράσινο   κόκκινο  μπλε
3 κόκκινο  μπλε       κίτρινο   πράσινο
4 πράσινο  κίτρινο    μπλε      κόκκινο
5 μπλε      πράσινο   κόκκινο  κίτρινο
6 κίτρινο   μπλε       πράσινο  κόκκινο
7 κόκκινο  κίτρινο    μπλε      πράσινο
8 πράσινο  μπλε       κόκκινο  κίτρινο
9 μπλε      κόκκινο   κίτρινο   πράσινο
10 κίτρινο  πράσινο   κόκκινο μπλε
Πλειοψηφία κόκκινου
Τύπος ήλιος= χαρακτήρας εξωστρεφής
Είστε τύπος εξωστρεφής, κοινωνικός, δυναμικός. Αγαπάτε τις δυνατές συγκινήσεις και σας αρέσει να ρισκάρεις. Θέλετε να κρατάτε στα ύψη την αδρεναλίνη και καθετί διαφορετικό αποτελεί μια νέα πρόκληση που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και να κατακτήσετε. Αισιόδοξοι και δεκτικοί στις αλλαγές, βρίσκεστε πάντα σε εγρήγορση, γιατί διαφορετικά πλήττετε αφόρητα…
Προτερήματα
Είστε τύπος που λάμπετε σαν τον ήλιο, κοινωνικός δραστήριος κι εξωστρεφής. Θεωρείστε ηγετική μορφή στις παρέες σας, γενναιόδωρος, ενθουσιώδης και επικοινωνιακός. Αποτελείτε θετικό σημείο αναφοράς για τους γύρω σας.
Τα όριά σας
Δεν αρέσει σε όλους αυτός ο αυθορμητισμός και η παρορμητικότατα. Πολλές φορές εκλαμβάνεται σαν αδιακρισία. Συχνά, είστε αυταρχικοί στον τρόπο σκέψης σας και τη συμπεριφορά σας προς τους άλλους. Κι επειδή κινείστε με μεγάλη ταχύτητα, φαίνεται πολλές φορές πως δεν έχετε αναστολές.
Πώς είστε στον έρωτα;
Και στον έρωτα είστε το ίδιο ριψοκίνδυνοι όπως και στη ζωή. Σας αρέσει να ρισκάρετε και να μπαίνετε στο παιχνίδι χωρίς περιορισμούς. Θέλετε να ζήσετε το μεγάλο ερωτικό πάθος κι αν αυτό δεν συμβαίνει αισθάνεστε ένα μεγάλο κενό.
Συμβουλή
Είστε ο αιώνιος έφηβος, γεμάτος ενέργεια, ορμητικότητα και δυναμισμό. Φροντίστε ώστε αυτές οι αποθήκες ενέργειας και η παιχνιδιάρικη διάθεση που σας χαρακτηρίζει να μην εξαντληθεί ποτέ. Μην αφήσετε λοιπόν να σβήσει ποτέ ο ήλιος που λάμπει μέσα σας.
Πλειοψηφία κίτρινου
Τύπος σειρήνα ή πειρατής = αυθόρμητος
Δεν αφήνετε εύκολα τους άλλους να καταπιέζουν τις επιθυμίες σας και πάντα βρίσκετε τον τρόπο να περνάτε καλά ακόμη και στις δύσκολες καταστάσεις. Η καλή σας σχέση με τον ήλιο και το νερό δείχνουν ότι διαθέτετε αυθορμητισμό και πως αγαπάτε τις αλλαγές και είστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις, διατηρώντας όμως κάποιες επιφυλάξεις. Κι αυτό γιατί πολλές φορές ο αυθορμητισμός σας έρχεται αντιμέτωπος με τη λογική.
Προτερήματα
Είστε ελκυστικοί, συμπαθητικοί και επικοινωνιακοί. Διαθέτετε θετική ενέργεια κι ενθουσιασμό και γνωρίζετε πώς να προσαρμόζεστε σε κάθε περιβάλλον ή κατάσταση. Δεν διστάζετε να ρισκάρετε αν κάτι σας ενδιαφέρει παίρνοντας όμως τις κατάλληλες προφυλάξεις.
Τα όριά σας
Είστε λίγο αντιφατικοί: πολλές φορές εσωστρεφείς κι άλλες φορές πολύ κοινωνικοί. Αυτό φυσικά εξαρτάται από τα κέφια σας, αν και συνήθως δείχνετε χαρούμενοι κι ευδιάθετοι. Ο κίνδυνος είναι όταν η διάθεσή σας ακροβατεί από το ένα άκρο στο άλλο, προκαλώντας εκνευρισμό σε εσάς και σύγχυση στου άλλους.
Πώς είστε στον έρωτα;
Στον έρωτα είστε γενναιόδωροι με το σύντροφό σας, αν και πολλές φορές φρενάρετε τα συναισθήματά σας λόγω φόβου κι ανασφάλειας. Διαθέτετε εξαιρετική γοητεία, γεγονός που σας καθιστά δημοφιλείς στο άλλο φύλο.
Πλειοψηφία πράσινου
Τύπος κοχύλι = συνετός
Διακατέχεστε από σύνεση και λογική. Δεν αγαπάτε να ρισκάρετε χωρίς να γνωρίζετε εκ των προτέρων τις συνέπειες. Πολλές φορές θέλετε να ξεφύγετε και να απελευθερωθείτε από τα συνηθισμένα σας κλισέ, αλλά ο επιφυλακτικός χαρακτήρας σας δεν σας επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνετε πρωτοβουλίες σε διάφορους τομείς της ζωής σας, και τα καταφέρνετε πολύ καλά χάρη στη συνέπεια και την πειθαρχία που σας χαρακτηρίζει.
Προτερήματα
Είστε συνεπείς, έξυπνοι, αναλυτικοί γνωρίζετε πώς να χειρίζεστε τις δύσκολες καταστάσεις ζυγίζοντας με προσοχή τα υπέρ και τα κατά. Ίσως δεν είστε πολύ διαχυτικοί αλλά διαθέτετε καλά συναισθήματα και όποιος είναι φίλος σας μπορέι πάντα να υπολογίζει σε σας.
Τα όριά σας
Η επιφυλακτικότητα που σας διακρίνει σας καθιστά λιγότερο επικοινωνιακούς και δημοφιλείς στο περιβάλλον σας. Ίσως, οι αποστάσεις που θέλετε να κρατάτε από τα πράγματα και τους ανθρώπους, δημιουργεί λάθος εντυπώσεις στον περίγυρό σας που σας χαρακτηρίζουν ψυχρούς και αυστηρούς.
Πώς είστε στον έρωτα;
Όταν αγαπάτε το κάνετε με την καρδιά σας, εξιδανικεύοντας πολλές φορές το σύντροφό σας, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Δύσκολα όμως παίρνετε μια πρωτοβουλία που θα δώσει ένα οριστικό τέλος στη σχέση σας, ακόμη κι αν δεν είστε πια χαρούμενοι μέσα σ’ αυτή.
Συμβουλή
Το μότο σας στη ζωή μοιάζει να είναι: « δεν θέλω να εμπλακώ ψυχή και σώματι σε κάτι ή κάποιον γιατί δεν θέλω ν’ απογοητευτώ». Προσοχή όμως, αν κρατάτε συνεχώς μια απόσταση από τα πάντα, κάποια στιγμή θα νιώσετε έντονα το αίσθημα της μονοτονίας και του κενού. Μην φρενάρετε τόσο πολύ τα συναισθήματά σας και αφεθείτε σε νέες εμπειρίες.
Πλειοψηφία μπλε
Τύπος αστερίας= ορθολογιστής
Όπως στην παραλία, έτσι και στη ζωή έχετε μια αντιμαχόμενη σχέση με τα στοιχεία της φύσης αλλά και με το ίδιο σας το σώμα. Δίνετε την εντύπωση ενός καλλιεργημένου ανθρώπου, αλλά χωρίς κανένα πάθος για ότι καινούριο φέρνει η ζωή. Ό πως και ο αστερίας αντέχετε σε κάθε περιβάλλον (ψυχρό ή θερμό).
Προτερήματα
Είστε προγραμματισμένοι σε κάθε τομέα της ζωής σας και προσεκτικοί στις λεπτομέρειες. Αντιμετωπίζετε τη ζωή παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις για μην βρεθείτε ποτέ απροετοίμαστοι. Τα πράγματα για σας είναι είτε άσπρα ή μαύρα. Ποτέ κάτι ενδιάμεσο.
Τα όριά σας
Συχνά εμφανίζεστε σκληροπυρηνικοί, ιδιότροποι, ανέκφραστοι όσον αφορά τα συναισθήματά σας. Είστε τελειομανείς, με υψηλό το αίσθημα καθήκοντος και έντονη τη διάθεση κριτικής προς του άλλους.
Πώς είστε στον έρωτα;
Δεν είστε από τους τύπους που επιδιώκουν τον παθιασμένο έρωτα. Δίνετε εξίσου σημασία τόσο στο σεξ όσο και στο συναίσθημα, σκεπτόμενοι πάντα με τη λογική και λιγότερο με την καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου