Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Οδηγίες προστασίας από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες...(κινητό τηλέφωνο)

Τι παθαίνουμε από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;

O Δρ. Δημήτρης Παναγόπουλος μας εξηγεί πώς επιδρούν οι εκπομπές τεχνητών ακτινοβολιών στο σώμα μας: «Ο πιο ισχυρός πομπός τεχνητής-μικροκυματικής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο άμεσο καθημερινό μας περιβάλλον είναι το κινητό τηλέφωνο. Τα ασύρματα δίκτυα Wi Fi, τα ασύρματα τηλέφωνα και ο φούρνος μικροκυμάτων εκπέμπουν επίσης μικροκυματικές (δηλαδή υψηλής συχνότητας) ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες παρόμοιες με αυτή του κινητού. Τα επιστημονικά ευρήματα κραυγάζουν ότι η ακτινοβολία αυτή καταστρέφει το DNA και μειώνει την αναπαραγωγική ικανότητα – αν η φύση δεν είχε δομήσει τόσο σοφά και τόσο εξελιγμένα τους ζωντανούς οργανισμούς, κρύβοντας και προστατεύοντας τα ωοκύτταρά τους ανάμεσα σε άλλα κύτταρα, ήδη θα είχε εξαφανιστεί ή παραμορφωθεί κάθε μορφή ζωής. Επιπλέον με την ακτινοβολία αυξάνονται οι ελεύθερες ρίζες – που είναι οξειδωτικές – και οδηγούν στην καταστροφή των κυττάρων και σε χημικές αλλοιώσεις. Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι η επίδραση της ακτινοβολίας στον οργανισμό είναι αθροιστική».

Πέντε οδηγίες προς… ακτινοβολουμένους

Σύμφωνα με τον Δρα Δημήτρη Παναγόπουλο, οι βασικές οδηγίες προστασίας τις οποίες θα πρέπει να έχουμε όλοι κατά νου όταν χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο, είναι οι εξής:
1. Ο ασφαλέστερος τρόπος χρήσης είναι να μιλάμε όσο το δυνατόν λιγότερο.
2. Ο πιο ασφαλής τρόπος ομιλίας είναι η ανοικτή ακρόαση, με το κινητό ακουμπισμένο κάπου (να μη το κρατάμε) και σε απόσταση τουλάχιστον 50 εκατοστών από το σώμα μας.
3. Να λέμε τα βασικά, όπως «Θα τα πούμε σε λίγη ώρα, πάρε με στο τάδε σταθερό» κλπ.: Να χρησιμοποιούμε το κινητό ως εργαλείο εξυπηρέτησης σε ώρα ανάγκης και όχι ως μέσον για να λέμε τα νέα μας.
4. Να μην το μεταφέρουμε επάνω στο σώμα μας – και μάλιστα να μην ακουμπάμε την πίσω πλευρά του επάνω μας. Καλύτερα να το φυλάμε σε μια τσάντα ή, αν δεν έχουμε, να το σβήνουμε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και να το ανοίγουμε όταν φτάνουμε στον προορισμό μας, ώστε να παίρνουμε τα μηνύματά μας.
5. Αν περιμένουμε επείγον τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν κοιμόμαστε με το κινητό δίπλα μας: Το βάζουμε στην άλλη άκρη του σπιτιού. Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να παραμείνει ανοικτό, το σβήνουμε (διότι το κινητό εκπέμπει ακτινοβολία και στην κατάσταση αναμονής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου