Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Υπάρχουν τροφές που προλαμβάνουν τα καρδιακά;


Υπάρχουν τροφές που προλαμβάνουν τα καρδιακά;
Υπάρχουν τροφές που προλαμβάνουν τα καρδιακά;
Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους με μοιραία πολλές φορές αποτελέσματα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατάλληλη διατροφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς μας. Σας παρουσιάζουμε τα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν και θα σας προστατέψουν από καρδιακά νοσήματα:
1 . Σταφίδες
Η έρευνα έχει δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν οι σταφίδες μπορούν να καταπολεμήσουν την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν φλεγμονή και ουλίτιδα. Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ουλίτιδας, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από προβλήματα στην καρδιά...
2 . Δημητριακά ολικής άλεσης
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν άφθονα δημητριακά ολικής άλεσης έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, αυτό πιθανώς συμβαίνει επειδή τα δημητριακά ολικής άλεσης περιέχουν αντιοξειδωτικά , που προστατεύουν από την εμφάνιση στεφανιαίας και καρδιακής νόσου. Στόχος της αφθονίας των τροφίμων που είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, είναι να σας βοηθήσει να μειώσετε «κακή» χοληστερόλη LDL. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες αποτελούν η βρώμη, το κριθάρι, τα φασόλια, οι μπάμιες, οι μελιτζάνες, και τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια.
3. Σολομός / Ψάρια
Η κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων ψάρι την εβδομάδα συσχετίζεται με ένα 30% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου. Ειδικά τα  λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος, περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία  μειώνουν την αρτηριακή πίεση ελαφρά και μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη ανωμαλιών του καρδιακού ρυθμού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου