Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Κάρμα και τα 4 βήματα ανάκτησης της υγείας

Τα 4 βήματα ανάκτησης της υγείας

1. Ευθύνη: Αναγνώριση και εξομολόγηση

Πρώτα-πρώτα είναι βασικό να πάρουμε την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση της υγείας μας. Ήλθε η στιγμή να σταματήσουμε να ρίχνουμε τα αίτια σε καταστάσεις και πρόσωπα έξω από μας και να παραδεχτούμε ότι όλο το καρμικό μας παρελθόν, συνειδητό και ασυνείδητο, από αυτή ή προηγούμενες ζωές μας, μας έχει φέρει εδώ που είμαστε. Έχει έλθει η στιγμή για ένα ουσιαστικό πνευματικό εξαγνισμό. Η προσευχή και ο διαλογισμός σίγουρα βοηθούν. Η εξομολόγηση λιώνει τον πάγο της καρδιάς. Στην παράδοση του Ζεν, ο πρωινός διαλογισμός αρχίζει με μια βασική εξομολόγηση, η απαγγελία:
«Όλο το πανάρχαιο μου, στρεβλό κάρμα,
από απαρχής του χρόνου απληστία, μίσος, και ψευδαίσθηση,
Γεννημένα από σώμα, λόγο, νου,
Τώρα εντελώς τα αποδέχομαι!»
Οποιαδήποτε ειλικρινής πρακτική η οποία μας φέρνει πίσω στην ηρεμία και ανοίγει την καρδιά είναι ένας καλός τρόπος για να εξαγνιστεί η βαθύτερη πνευματική και νοητική μας διάθεση και να ανοίξει ένα νέο κύμα θετικής θεραπευτικής ροής.

2. Ευγνωμοσύνη

Το δεύτερο σημαντικό βήμα είναι και το μαγικό κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες γενικά στη ζωή μας είναι η ευγνωμοσύνη. Ευγνωμοσύνη είναι το να αναγνωρίζουμε την υπέρτατη δύναμη της σοφίας και καλοσύνης που κινεί το σύμπαν στη ζωή μας. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ανά πάσα στιγμή αυτή η προστατευτική δύναμη μας στηρίζει, μας προστατεύει, και μας καθοδηγεί. Μόλις το αντιληφθούμε και αρχίζουμε να ανοιγόμαστε σε αυτή την δύναμη, βρισκόμαστε στο πεδίο της χάρης.
Η γλώσσα μας το εξηγεί με ακρίβεια. Ευ-χάρις-στω, σημαίνει ανοίγομαι, στέκομαι θετικά προς την ευνοϊκή Χάρη της ζωής μας. Το αναγνωρίζουμε αυτή την σοφία και γενναιοδωρία με την οποία μας δίνονται τα πάντα, είναι το να δεχόμαστε τα πάντα ως Δώρο. Η ευγνωμοσύνη μετατρέπει τα αρνητικά συναισθήματα σε χαρά, και την αρνητικότητα της ζωής μας σε λαμπερή αισιοδοξία, δύναμη, και ευτυχία.

3. Αυτοπεποίθηση και Αυτοδυναμία

Παίζουμε τον μεγαλύτερο ρόλο στη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας μας. Η βαθύτερη μας επιθυμία είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μας. Η ίδια η Θεϊκή Δύναμη και Συνειδητότητα μέσα μας, μας ωθούν να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Εάν δουλέψουμε σε κάθε επίπεδο της ύπαρξης μας, όπως το σωματικό με καλή διατροφή και υγιεινές συνήθειες, το ενεργειακό με ήρεμη αναπνοή και εναρμόνιση, το νοητικό με θετικές σκέψεις και συναισθήματα, βαθύτερο ψυχικό με την έμφαση στην βαθιά μας επιθυμία, και πνευματικό με προσευχή ή μάντρα και διαλογισμό, θα ανοιχτούμε στον καλύτερο δρόμο για την αποκατάσταση της πιο θεμιτής ενέργειας και υγείας σε όλα τα επίπεδα τη ύπαρξης μας.

4. Ανοιχτοί στο Θαύμα!

Ναι, γίνονται και είναι ευθέως ανάλογα με τη δύναμη της θέλησης μας και της εμπιστοσύνης που έχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Ας οραματιστούμε τον εαυτό μας υγιή και ολοκληρωμένο και ας κάνουμε έτσι την καλύτερη μας, ολόψυχη προσπάθεια να κατακτήσουμε ότι καλύτερο για τον εαυτό μας, άρα και για τον κόσμο.
Με άφοβους χαιρετισμούς – Abhaya!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου