ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

http://coltisorderai.blogspot.com

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Επιβίωση - Πως αντιμετωπίζουμε έναν λύκο

Λύκος

Συμβουλές Αντιμετώπισης λύκου

που πρέπει να γνωρίζουμε σε περίπτωση που είμαστε στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε έναν λύκο που μας απειλεί, αλλά και μερικές πληροφορίες για αυτό τον κυνηγό που υπάρχει εδώ και 1 εκατομμύριο χρόνια. Ο λύκος όπως πολλοί αναφέρουν αποφεύγουν την επαφή με τον άνθρωπο και η επίθεση γίνετε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως η έλλειψη τροφής και λόγο αίσθημα προστασίας για τα μικρά του, αλλά επειδή είναι ζώο που ανήκει στην κατηγορία των σαρκοφάγων, εμένα κάτι τέτοιο δεν μου αρκεί για να νιώσω ασφαλής αν και είναι κατανοητό ότι είναι δύσκολο να συναντηθώ με τον μακρινό ξάδερφο του ποιο πιστού μου φίλου,  αυτό που θα με κάνει να νιώσω "ασφαλής" σίγουρα θα ήταν  ένα” όπλο” (αν και σε περίπτωση που στην πέσουν καμιά 10αρια δεν νομίζω ότι είναι επαρκές για επιβίωση) αλλά και μερικές γνώσεις για αυτό το όμορφο και συνάμα επικίνδυνο θηλαστικό. Γενικά δεν πρέπει να τους σκοτώνουμε από φόβο, μιας και είναι είδος προς εξαφάνιση, παρόλα αυτά αρκετοί  το έχουνε κάνει χόμπι και χωρίς να κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους πυροβολούνε τους λύκους και μάλιστα μετά καμαρώνουνε κάτι το οποίο βέβαια είναι παράνομο από τον νόμο.
Πώς να αποφύγετε μια  επίθεση από λύκο :
1) Προσπαθείτε να κρατάτε τον χώρο που βρίσκεστε καθαρό από οσμές φαγητού για να έχετε λιγότερες πιθανότητες να προσελκύσετε κάποιον λύκο.
2) Σε περίπτωση που έχετε κάποιο σκύλο μαζί σας, να τον έχετε πάντα στο οπτικό σας πεδίο κα όταν κάνει την ανάγκη του να την μαζεύετε και να την απομακρύνετε από τον χώρο που βρίσκεστε αλλά επίσης να τον προτρέπετε να μην μαρκάρει την περιοχή που κατασκηνώνετε με τα ούρα του, γιατί ο λύκος αντιλαμβάνεται το σκύλο σας σαν απειλεί και αυτόματος και εσάς.
3) Αν δείτε τον λύκο πριν σας δει, προσπαθήστε να απομακρυνθείτε πριν σας εντοπίσει που ακριβώς βρίσκεστε και λέω πριν σας εντοπίσει γιατί κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζει για την παρουσία σας εκεί. Προσπαθήστε να είστε τελείως αθόρυβοι.
4) Μία φωτιά απωθεί τους λύκους, οπότε σε περίπτωση που έχετε κοντά σας κάποια εστία χρησιμοποιήστε την για να τους αποθαρρύνετε, το βράδυ μπορεί κάποιος να είναι ο φύλακας και να προσέχει την φωτιά.
5) Συνήθως όπου υπάρχει ένας λύκος έχετε κατά νου ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι να υπάρχουν και άλλη εκεί κοντά.

Σε περίπτωση που ο λύκος έχει οπτική επαφή μαζί σας,

6) Μείνετε εκεί που είστε και παλέψτε για την ζωή σας.
7) Προσπαθήστε να μην εκφράζετε φόβο.
8) Αποφύγετε να τον κοιτάξετε στα μάτια γιατί κάτι τέτοιο το αντιλαμβάνεται σαν πρόκληση, το ίδιο ισχύει και για τα δόντια σας.
9) Ποτέ δεν πρέπει να αρχίσετε να τρέχετε για να ξεφύγετε, γιατί πρώτον είναι ποιο γρήγορος από εσάς αλλά και σαν κυνηγός που είναι θα κυνηγήσει ένα θήραμα που προσπαθεί να ξεφύγει.
10) Προσπαθήστε με κάποιον τρόπο να μοιάζετε μεγαλύτερος από ότι  είστε, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, κρατώντας κάποιο αντικείμενο ή ρούχο πάνω από το κεφάλι σας, ώστε να τον αποθαρρύνετε να σας επιτεθεί.
11) Σε περίπτωση που σας πλησιάσουν απειλητικά ανάψτε κάποιο ξύλο- δαυλό και  κρατήστε το.
12) Βγάζετε δυνατές κραυγές.
13) Πετάξτε του αντικείμενα.
14) Αν επιλέξετε να δοκιμάσετε μία οπισθοχώρηση, πάντα να το κάνετε με τέτοιον τρόπο ώστε ο λύκος να βρίσκετε μπροστά σας, γιατί όπως είπαμε είναι κυνηγός.
15) Το να ανεβείτε σε ένα δέντρο δεν είναι κακή ιδέα, επειδή ο λύκος δεν μπορεί να σκαρφαλώσει, αλλά να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθεί και θα περιμένει να κουραστείτε.
16) Δοκιμάστε να τον καθυστερήσετε  πετάγονταν του κάτι φαγώσιμο.
17) Αν είστε παρέα, παραμείνετε ενωμένοι, καθώς ο λύκος έχει την τακτική να  επιτίθεται σε απομονωμένα θηράματα, ή τα ποιο αδύναμα  για αυτό αυτά τα άτομα να τα βάλετε στο κέντρο του κύκλου.

Σε περίπτωση που ο λύκος σας επιτεθεί,

18) Αμυνθείτε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, με σπρέι πιπεριού ή taser.
19) Χτυπήστε τον στην μουσούδα και στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού δυνατά ακόμα και με τα χέρια σας.
20) Αν τα πράγματα γίνουν πολύ άσχημα καλύψτε τον λαιμό σας και την περιοχή του κεφαλιού πέφτοντας σε εμβρυακή στάση.


Το παρών είναι συλλογή από διάφορες πληροφορίες από site του εξωτερικού και το μόνο που μας εγγυάται είναι ότι σε περίπτωση τυχαίας συνάντησης θα είμαστε σε κατάσταση ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για να ανταπεξέλθουμε.


Διαβάστε περαιτέρω πληροφορίες για τον λύκο και την ζωή του στην Ελλαδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου