Χρυσές αποδεικνύονται επτά τροφές, μετά από επανειλημμένες μελέτες των επιστημόνων, που καταφέρνουν και προλαμβάνουν την άσχημη μέθη όσο κανείς πίνει, εξαλείφοντας τις πιθανότητες hangover για το επόμενο πρωί. Εντοπίστε τες και τρατάρετε συστηματικά μ αυτές τον εαυτό σας στις εξόδους σας, ή καθιερώστε τες και ενσωματώστε τες στο γεύμα όποτε έχετε στο σπίτι καλεσμένους, για να τους μεθάτε ευχάριστα....... Τρώτε όσο πίνετε, ή καταναλώστε αμέσως πριν
  1. Magnify Image

    Αγγουράκι τουρσί
    Αντικαθιστά ιδανικά τους ηλεκτρολύτες που χάνει το σώμα με το ποτό συνδυάζοντας τις ιδιότητες από το αγγούρι με την άλμη από το τουρσί, και συμβάλλει έτσι στην πρόληψη της αφυδάτωσης στην οποία υποβάλλει το σώμα το αλκοόλ
  2. Magnify Image

    Αμύγδαλα
    Το Σοφό αντίδοτο στο hangover, μια μικρή χούφτα αμύγδαλα, είναι γνώση που προέρχεται από τους Ινδιάνους και τους Native Americans της Αμερικής. Διάσημα Party animals όπως η Γουίνεθ Πάλτροου το συνηθίζουν πριν εγκαταλείψουν καν την πόρτα του σπιτιού τους, όταν βγαίνουν έξω για drinks.
  3. Magnify Image

    Φραγκόσυκο
    Είναι δύσκολο να το βρείτε σερβιρισμένο σε μπαρ, θυμηθείτε το όμως όταν βρίσκεστε π.χ. στην εξοχή σε γραφικά καφενεδάκια, πριν πείτε άσπρο πάτο σε πολλαπλές ρακές! Έρευνα του 2004 το χαρακτηρίζει θαυματουργό στην απενεργοποίηση όλων των δυσάρεστων επιπτώσεων του αλκοόλ
  4. Magnify Image

    Hummus
    Το αλκοόλ μειώνει γρήγορα στο σώμα το σύμπλεγμα των βιταμινών Β΄, εξαιρετική φυσική πηγή των οποίων είναι το χούμους. Ο συνδυασμός του ρεβιθιού με τα αμινοξέα που υπάρχουν στο ταχίνι έχει αποδειχθεί με έρευνες προφυλάσσει και ότι απενεργοποιεί τα συμπτώματα του hangover.
  5. Magnify Image

    Αυγά
    Συστήνονται την επόμενη ημέρα για πρωινό μετά το πολύ ποτό, αλλά και προληπτικά, γιατί αποτελούν πολύ καλή πηγή κυστεΐνης, ένα αμινοξύ που σπάει τις τοξίνες που βρίσκονται σε αλκοόλη.
  6. Magnify Image

    Γάλα
    Ακούγεται πολύ... ξενέρωτο, αλλά ειδικά για όσους τους αρέσει, ένα ποτήρι γάλα πριν την έξοδο στρώνει το στομάχι και επιβραδύνει την απορρόφηση του αλκοόλ. Αντενδείκνυται για όσους έχουν προβλήματα με την πέψη της λακτόζης.
  7. Magnify Image

    Σπαράγγι
    Βοηθά θεαματικά στο να μεταβολίζει ο οργανισμός το αλκοόλ και στην προστασία των κυττάρων του ήπατος. Μελέτη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας τε έδειξε ότι τα αμινοξέα και τα μέταλλα που περιέχει το σπαράγγι προφυλάσσουν τα ηπατικά α από τις τοξίνες του αλκοόλ, και έτσι, εξηγούν οι ειδικοί, αυτή η διαδικασία προλαμβάνει τη ναυτία την κόπωση και τους πονοκεφάλους.
Magnify Image


Πίνετε όσο πίνετε

Η καλύτερη συμβουλή για να διατηρήσετε την αυτοκυριαρχία σας όσο το κέφι ανάβει, είναι να μην υπερβαίνετε το ένα ποτό την ώρα, και να πίνετε ένα ποτήρι νερό παράλληλα με κάθε ποτό.

Πόσο θα' πρεπε να πίνετε (με ακρίβεια)
Ακριβής λεπτομέρεια που καταφέρνουμε όλοι να ξεχνάμε. Το επιτρεπτό όριο για άντρες δεν ξεπερνά τις 4 μονάδες αλκοόλ ημερησίως και για τις γυναίκες τις 3. Μελετήστε τι εστί μονάδα αλκοόλ στην πίνακα που ακολουθεί, όπως τον παρουσιάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ. Βρετανίας
Magnify Image