Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014


img.specials.1Μην αγοράζετε, υιοθετήστε! 

  • Θα σώσετε (τουλάχιστον) μια ζωή
    Δυστυχώς, μόνο και μόνο επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τα ζώα τους και πολύ λίγοι άνθρωποι υιοθετήτουν από τα καταφύγια, τα αδέσποτα ζώα συνεχώς πληθαίνουν. Τα καταφύγια δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των αδέσποτων κατοικιδίων. Αλλά ακόμα και αυτά που βρίσκονται στα καταφύγια δεν λαμβάνουν την φροντίδα και την αγάπη που θα είχαν αν ανήκαν σε μια οικογένεια. Μερικές φορές λόγω του υπερπληθυσμού τα καταφύγια ίσως χρειαστεί να πάρουν κάποιες σκληρές αποφάσεις για ζώα που δεν έχουν υιοθετηθεί πολύ καιρό, ενώ συνεχώς έρχονται νέες 'παραλαβές'. 

    Ο αριθμός των ευθανασία των ζώων θα μπορούσε να μειωθεί δραματικά, εάν περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούσαν τα κατοικίδια ζώα τους αντί να τα αγοράζουν. Με το να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο από ένα καταφύγιο ζώων, μια ομάδα διάσωσης φυλής, ή την τοπική υπηρεσία ελέγχου των ζώων, θα βοηθήσετε να σωθούν οι ζωές δύο ζώων, το κατοικίδιο ζώο σας αλλά και άλλο ένα αδέσποτο που θα διασωθεί αφού βοηθήσατε να ελευθερωθεί χώρος.
  • Θα πάρετε ένα υγιές κατοικίδιο ζώο
    Τα καταφύγια ζώων είναι γεμάτα με χαρούμενα, υγιή ζώα που περιμένουν κάποιον να τα πάρει σπίτι του. Τα περισσότερα καταφύγια έχουν εξετάσει και να εμβολιάσει τα ζώα κατά την άφιξή τους, και φυσικά τα έχουν στειρώση και τσιπάρει. 

    Είναι μια κοινή παρερμηνεία ότι τα ζώα καταλήγουν στα καταφύγια, γιατί έχουν υποστεί κακοποίηση ή κάνει κάτι «λάθος». Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα ζώα δίνoνται στα καταφύγια, για "ανθρώπινους λόγους", και όχι για κάτι που έχουν κάνει . Λόγοι όπως ένα διαζύγιο, μια μετακόμιση, η έλλειψη χρόνου ή οικονομικοί περιορισμοί είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που τα κατοικίδια ζώα χάνουν τα σπίτια τους.
  • Θα εξοικονομήσετε χρήματα
    Υιοθετώντας ένα κατοικίδιο ζώο από ένα καταφύγιο ζώων είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό από την αγορά ενός κατοικίδιου ζώου από ένα Pet Shop ή από άλλες πηγές. Επιπλέον, τα ζώα από στα περισσότερα καταφύγια έχουν ήδη στειρωθεί και εμβολιαστεί. Γλιτώνοντας σας από πολλά έξοδα.
  • Θα αισθανθείτε καλύτερα
    Τα κατοικίδια έχουν τον τρόπο να μεταδώσουν ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό σας και μια 'ελαφρότητα' στο βήμα σας. Όχι μόνο έχουν να σας δώσουν απεριόριστη -χωρίς όρους- αγάπη, αλλά έχουν αποδειχθεί ότι είναι ψυχολογικά, συναισθηματικά, σωματικά και ευεργετικά. Η φροντίδα ενός ζώου συντροφιάς μπορεί να παρέχεί μια αίσθηση του σκοπού και την ολοκλήρωσης και να μειώσει τα συναισθήματα της μοναξιάς και της απομόνωσης σε όλες τις ηλικίες. 

    Βρείτε το νέο καλύτερο φίλο σας σήμερα! Αναζήτηστε για κατοικίδια ζώα που μπορούν να υιοθετηθούν στα καταφύγιο ζώων. (link) Τα κατοικίδια μπορεί να βοηθήσoυν να βελτιώσετε τη σωματική σας υγεία καθώς και μόνο ο ελεύθερος χρόνος με ένα ζώο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης ενός ατόμου και τα επίπεδα χοληστερόλης, και το περπάτημα σκυλιών, ο καλλωπισμός, ακόμη και χάδια παρέχουν αυξημένη φυσική δραστηριότητα που μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της καρδιάς, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, και να επιβραδύνει την απώλεια του ιστού των οστών. Με απλά λόγια, τα κατοικίδια ζώα δεν είναι μόνο καλοί φίλοι, είναι επίσης καλό φάρμακο και μπορεί να βελτιώσουν τη ζωή μας με πολλούς τρόπους.
  • Δεν ενδυναμώνετε τα puppy mills και τα pet shops
    Τα puppy mills είναι 'εργοστάσια' αναπαραγωγής σκύλων που βάζουν το κέρδος πάνω από την ευημερία των σκύλων. Τα περισσότερα σκυλιά στα puppy mills ζουν σε σοκαριστικά κακές συνθήκες με κακή ή χωρίς ιατρική περίθαλψη, και οι γονείς των κουταβιών που φυλάσσονται σε κλουβιά για να αναπαραχθούν ξανά και ξανά για πολλά χρόνια, χωρίς ανθρώπινη συντροφιά και με ελάχιστη ελπίδα να ανήκουν σε μια οικογένεια. Και όταν πλέον δεν είναι 'κερδοφόρα', τα σκυλιά αναπαραγωγής είναι απλά θανατώνονται ή εγκαταλείπονται.Τα κουτάβια πωλούνται σε ανυποψίαστους καταναλωτές από τα pet shops, μέσω του Διαδικτύου και μέσω εφημερίδας μικρών αγγελιών σε όποιον είναι διατεθειμένος να πληρώσει γι ' αυτά. (Διαβάστε περισσότερα για ταpuppy mills)

    Με την υιοθέτηση, μπορείτε να είστε βέβαιος ότι τα χρήματα σας δεν θα στηρίξουν αυτούς που διατηρούν τέτοιου είδους παράνομα εκτροφεία. Τα παράνομα εκτροφεία θα συνεζίσουν να λειτουργούν μέχρι να σταματήσουν οι άνθρωποι να αγοράζουν τα σκυλιά τους. Αντί να αγοράσετε ένα σκυλί, επισκεφθείτε το τοπικό καταφύγιο σας, όπου θα μπορεί να βρείτε δεκάδες υγιή, καλά-κοινωνικοποιημένα κουτάβια και ενήλικα σκυλιά -συμπεριλαμβανομένων σκυλιών 'ράτσας' - που περιμένουν ένα σπίτι.. -το δικό σας!
  • http://www.pfo.gr/index.php/el/component/content/article/77-articles/81-2012-05-15-00-12-24

2 σχόλια: