Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΣ....το απόλυτο ελιξίριο ομορφιάς, την αυτού εξοχότητα, το ελαιόλαδο!!!!!


Σου τέλειωσε η μάσκα μαλλιών, η κρέμα προσώπου, ματιών, καθώς επίσης το αγαπημένο σου σκραμπ σώματος ή ό,τι άλλο, τα μαγαζιά είναι κλειστά, σε έχει πιάσει απελπισία, εγώ σου μουρμουράω ότι είσαι της τελευταίας στιγμής, καθόλου προνοητική και μέσα σε όλα αυτά απόψε έχεις ραντεβού, το πρώτο ραντεβού με τον παίδαρο που γνώρισες πρόσφατα, θέλεις να λάμπεις ολόκληρη, αλλά πώς, αφού δεν έχεις τα πολύτιμα όπλα σου; Μη σε πιάνει πανικός, εδώ είμαι να σε σώσω, έχω το απόλυτο ελιξίριο ομορφιάς, την αυτού εξοχότητα, το ελαιόλαδο! Μπορείς να υποκλιθείς στο μεγαλείο του, οι παρακάτω συνταγές που θα σου δώσω κάνουν κυριολεκτικά θαύματα.Εμπιστέψου με και θα δεις.
Στην αρχαία Ελλάδα οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων στεφανώνονταν με κλαδιά ελιάς, ενώ αν κάποιος Αθηναίος έβλαπτε ελαιόδεντρο, δεχόταν αυστηρή τιμωρία.
Ο Διοσκουρίδης συνιστούσε για καλή υγεία το ελαιόλαδο και ειδικότερα το αγουρέλαιο. 
Μάλιστα, το πρότεινε για πονόδοντους και πονοκεφάλους, όπως δηλαδή χρησιμοποιούνται σήμερα τα κλασικά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
 Το μαγικό ελαιόλαδο αποτελεί σπουδαία τροφή, ενώ διαθέτει αντιοξειδωτικές, νευροπροστατευτικές, καρδιοπροστατευτικές και άλλες ιδιότητες.
Αυτό οφείλεται στην ουσία ελαιοκανθάλη, η οποία έχει αρκετά ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση όπως τα φάρμακα και στην ουσία ελαιασίνη, που είναι η πιο ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία του ελαιόλαδου.
Και φυσικά ωφελεί επιπλέον το αφυδατωμένο δέρμα, τα εύθραυστα νύχια και τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, καθώς διαθέτει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου, βιταμίνης Α, Ε, σιδήρου, χαλκού και φωσφόρου. 
Εκτός αυτών όμως, τελευταίες επιστημονικές- επαναστατικές μελέτες στον τομέα της αντιγήρανσης, απέδειξαν πως μόνο το λάδι της ελιάς περιέχει μια ουσία  της οποίας μόνο μισό εκατοτομυριοστό του γραμμαρίου, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των ανθρωπίνων κυττάρων κατά 20%, τη στιγμή που μέχρι στιγμής αυτό δεν ήταν εφικτό σε ποσοστό πάνω από 5% από οποιαδήποτε άλλη γνωστή ουσία και μάλιστα, σε μεγαλύτερη ποσότητα. 
Αφού σε ενημέρωσα για το υπέροχο ελαιόλαδο, τη σπουδαία κληρονομιά μας, πάμε να φτιάξουμε τις συνταγές ομορφιάς με υλικά που τα περισσότερα υπάρχουν στο σπίτι σου και θα σε στέψουν απόψε βασίλισσα της βραδιάς. 
Ενυδατικό σκραμπ σώματος 
-1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
-2 κουταλάκια λάδι ελιάς
Πριν το μπάνιο θα κάνεις μασάζ για πέντε λεπτά με ανοδικές κυκλικές κινήσεις και το δέρμα σου θα γίνει απαλό και βελούδινο. 
Μάσκες προσώπου με λάδι ελιάς  
Λιπαρό δέρμα: 1 κουταλάκι λαδί ελιάς, 1 κουταλάκι γιαούρτι, 1 κουταλάκι άργιλο, μία σταγόνα αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.
Κανονικό δέρμα: 1 κουταλάκι λαδί ελιάς, 1 κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι.
Αφυδατωμένο-ξηρό δέρμα: 1 κουταλάκι λαδί ελιάς, 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο, μία κουταλιά πολτό από μπανάνα. 
Ανακατεύεις όλα τα υλικά της κάθε μάσκας μαζί, μέχρι να φτιάξεις ένα ομοιόμορφο μείγμα και το απλώνεις σε πρόσωπο και λαιμό -εκτός της περιοχή των ματιών- για 20 λεπτά.
Το αφαιρείς με χλιαρό νερό.   
Μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
-1 κούπα λάδι ελιάς
-1 κρόκος αυγού
-2 κουταλιές καστορέλαιο
-λίγο ρούμι για να σπάσεις την μυρωδιά του αυγού 
Ανακατεύεις το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο και το ρούμι με τον κρόκο του αυγού, κι ύστερα απλώνεις το μείγμα από τις άκρες των μαλλιών σου μέχρι πάνω, αλλά όχι ως τις ρίζες.
Βάζεις στο κεφάλι σου ένα νάιλον καπελάκι μπάνιου ή μια πλαστική μεμβράνη και τα τυλίγεις με μια ζεστή πετσέτα για 30 λεπτά.
Μόλις λουστείς τα μαλλιά σου θα είναι δυνατά, λαμπερά και απαλά.  
Αναζωογονητικό-ενυδατικό λάδι σώματος 
-100 ml. λάδι ελιάς
-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας 
Βάζεις το αιθέριο έλαιο λεβάντας μέσα στο λάδι ελιάς και ανακατεύεις το μείγμα.
Μετά το ντους το απλώνεις στο σώμα σου με ελαφρύ μασάζ.
Τονώνει, θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος. 
Μάσκα για μάτια χωρίς σακούλες 
-1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
-1 κρόκο αβγού
-1 κουταλιά της σούπας φρέσκο γάλα
-1 κουταλιά της σούπας μέλι 
Ανακάτεψε καλά τα υλικά και άπλωσε μια πλούσια στρώση του μείγματος κάτω από τα μάτια.
Άφησε το για δέκα λεπτά και μετά αφαίρεσε τη μάσκα ήπια, με ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο σε ροδόνερο.
Είναι ιδανική πριν την έξοδό σου: κάνει πολύ λείο το δέρμα γύρω από τα μάτια και χαρίζει στο μακιγιάζ διάρκεια. 
Ετοιμάσου λοιπόν, απόψε θα καταπλήξεις τα πλήθη, όπως έλεγε ο Χορν.
Περιμένω νέα σου. 
Πολλά φιλιά
Κλεό.
EyeDoll

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου