Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Έρευνα του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης: Οι ελιές ισχυρό «όπλο» κατά του καρκίνου

Το παρθένο ελαιόλαδο καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και μποδίζει και τον πολλαπλασιασμό τους.

Ένα από τα πιο ισχυρά «όπλα» κατά του καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα, είναι το παρθένο ελαιόλαδο, καθώς μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους. Έτσι, καταναλώνοντας τρεις με τέσσερις ελιές τη μέρα προστατεύουμε τον οργανισμό μας από τον καρκίνο. 
Αυτά δείχνει η μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης. Μάλιστα η έρευνά του  θα βραβευτεί το Σάββατο, στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας.
Η μελέτη του κ. Καραγιάννη έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.Προκειμένου να υπάρξουν οφέλη για την υγεία, ο κ. Καραγιάννης συνιστά κατανάλωση 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου απ΄ όπου ο ανθρώπινος οργανισμός θα προσλάβει πολυφαινόλες ή 3-4 ελιών την ημέρας ή συνδυασμό κατανάλωσης ελαιολάδου και ελιών.«Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές μεσογειακή διατροφή παρέχει 10-20 mg φαινολών. Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς τότε το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα θα είναι επαρκές», επισημαίνει στην εργασία του ο Τομ Καραγιάννης. Παράλληλα τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.Η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και στην αγριομυρτιά. http://mothernaturegr.blogspot.gr/2013/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου