Μαύρος Γαλαξίας αντιοξειδωτικών Tο μαύρο χρώμα της, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται σε μια χρωστική ουσία παρόμοια με εκείνη που εντοπίζεται στα μύρτιλλα και τους χαρίζει το μελανό παρουσιαστικό τους. Λόγω της φωτοευαισθησίας της συγκεκριμένης ουσίας, όσο περισσότερο η εύγευστη «γκόθικ» τομάτα παραμείνει στον ήλιο τόσο πιο μαύρη γίνεται. Αυτό βέβαια συμβαίνει εξωτερικά, γιατί εσωτερικά η μέτριου μεγέθους τομάτα διατηρεί το έντονο κόκκινο χρώμα της. «Αν και μαύρη, η συγκεκριμένη υβριδική ποικιλία τομάτας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες» αναφέρουν οι ειδικοί. Τονίζουν μάλιστα, ότι η χρωστική ουσία ευθύνεται για αυτό, καθώς συγκεντρώνει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών και Βιταμίνης C. Εμπορικός στόχος της εταιρείας, λόγω του ιδιαίτερου χρώματος του νέου της προϊόντος, είναι τα πολυτελή ξενοδοχεία. Μέσα στις επόμενες μέρες, ο «Μαύρος Γαλαξίας» θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκθεσης γεωργικής έρευνας και ανάπτυξης Arava, ενώ εκτιμάται ότι θα μπορούσε να φτάσει στη σαλάτα μας μέσα σε περίπου έναν χρόνο. Στην ίδια έκθεση αναμένεται να παρουσιαστούν και άλλες υβριδικές δημιουργίες όπως τα κόκκινα λεμόνια και τα καρότα-ουράνιο τόξο!
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΝΤΟΜΑΤΑ...
Μαύρος Γαλαξίας αντιοξειδωτικών Tο μαύρο χρώμα της, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται σε μια χρωστική ουσία παρόμοια με εκείνη που εντοπίζεται στα μύρτιλλα και τους χαρίζει το μελανό παρουσιαστικό τους. Λόγω της φωτοευαισθησίας της συγκεκριμένης ουσίας, όσο περισσότερο η εύγευστη «γκόθικ» τομάτα παραμείνει στον ήλιο τόσο πιο μαύρη γίνεται. Αυτό βέβαια συμβαίνει εξωτερικά, γιατί εσωτερικά η μέτριου μεγέθους τομάτα διατηρεί το έντονο κόκκινο χρώμα της. «Αν και μαύρη, η συγκεκριμένη υβριδική ποικιλία τομάτας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες» αναφέρουν οι ειδικοί. Τονίζουν μάλιστα, ότι η χρωστική ουσία ευθύνεται για αυτό, καθώς συγκεντρώνει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών και Βιταμίνης C. Εμπορικός στόχος της εταιρείας, λόγω του ιδιαίτερου χρώματος του νέου της προϊόντος, είναι τα πολυτελή ξενοδοχεία. Μέσα στις επόμενες μέρες, ο «Μαύρος Γαλαξίας» θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκθεσης γεωργικής έρευνας και ανάπτυξης Arava, ενώ εκτιμάται ότι θα μπορούσε να φτάσει στη σαλάτα μας μέσα σε περίπου έναν χρόνο. Στην ίδια έκθεση αναμένεται να παρουσιαστούν και άλλες υβριδικές δημιουργίες όπως τα κόκκινα λεμόνια και τα καρότα-ουράνιο τόξο!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου