ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

http://coltisorderai.blogspot.com

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Ελευθερώστε τους ακτιβιστές μας!


Save The Arctic

Ζήτα από την Πρεσβεία της Ρωσίας την απελευθέρωση των ακτιβιστών μας

 
(είναι εύκολο να διαγραφείς από τη λίστα, σε κάθε email που στέλνουμε υπάρχει ο σχετικός σύνδεσμος)
Τα στοιχεία σου είναι ασφαλή μαζί μας. Η Greenpeace δε μοιράζεται, ούτε ανταλάσσει με άλλες οργανώσεις ή εταιρίες τα προσωπικά σου στοιχεία, τα οποία φυλάσσονται σε ασφαλή βάση δεδομένων. Διάβασε την πολιτική απορρήτου.
Στέλνοντας email διαμαρτυρίας, συμμετέχεις και στην παγκόσμια εκστρατεία για την ανακήρυξη της Αρκτικής σε παγκόσμιο καταφύγιο. Δες περισσότερα. 

Το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, ακτιβιστές της Greenpeace πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία κατά των εξορύξεων πετρελαίου στην Αρκτική, στην πλατφόρμα Prirazlomnaya του πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom. Παρά τον ειρηνικό και μη βίαιο χαρακτήρα της δράσης των ακτιβιστών, η ρωσική Ακτοφυλακή έριξε στον αέρα προειδοποιητικές βολές και δύο ακτιβιστές κρατήθηκαν για όλο το βράδυ στο πλοίο της ρωσικής ακτοφυλακής χωρίς κατηγορίες και χωρίς νομική εκπροσώπηση.
Στις 19 Σεπτεμβρίου 15 ένοπλοι άνδρες της ρωσικής Ακτοφυλακής εισέβαλαν παράνομα στο Arctic Sunrise με ελικόπτερο, ενώ αυτό βρισκόταν σε διεθνή ύδατα. Και οι 30 ακτιβιστές, μέλη του πληρώματος, ήταν υπό κράτηση για 5 μέρες χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας. Το καράβι τελικά έφτασε στις 24 Σεπτεμβρίου ρυμουλκούμενο στο λιμάνι του Μούρμανσκ και οι ακτιβιστές οδηγήθηκαν στη φυλακή, χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες
Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για χουλιγκανισμό και στους 30 ακτιβιστές. Μία νομικά αβάσιμη και δυσανάλογη κατηγορία που επιφέρει μέγιστη ποινή 7 χρόνων φυλάκισης.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των ακτιβιστών μας και την οριστική απαγόρευση των εξορύξεων πετρελαίου στην Αρκτική που είναι πραγματική απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη.


took it    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου