Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Βραβείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου

Το βραβείο για το σχολικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Το Παραμυθόδασος» κέρδισε το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΕΕΠΦ και η Β’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, στο πλαίσιο του διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών του Κτήματος Συγγρού, όπου έγινε η βράβευση των σχολείων και των εκπαιδευτικών του δικτύου, που εφάρμοσαν με ιδιαίτερη επιτυχία Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τις σχολικές χρονιές 2008-09 και 2009-10. 
Βραβεύτηκαν συνολικά 25 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία από όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παιδιά του 1ου Γυμνάσιου Ρεθύμνου και η εκπαιδευτικός Ελένη Καπελώνη έχουν βραβευτεί και στο παρελθόν με τα εξής βραβεία:
- Βραβείο από το δίκτυο «Οικολογικά σχολεία» τα σχολικά έτη 2005-06 και 2006-07 για τα Σχολικά Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Το νερό είναι παντού» και «Το νερό είναι παντού-το παραμύθι».

- Βραβείο από το δίκτυο «Μαθαίνω για τα δάση»
το σχολικό έτος 2007-2008 για το ΣΠΠΕ «Δάση-τα διαμάντια της γης» όπου παιδιά της Β Γυμνασίου έκαναν ένα επιτραπέζιο παιδαγωγικό παιχνίδι για το δάσος.

- Βραβείο από το δίκτυο «Μαθαίνω για τα δάση»
το σχολικό έτος 2008-2009 για το ΣΠΠΕ «Το παραμυθοδάσος», όπου παιδιά του Β2 τμήματος του Γυμνασίου έκαναν ένα παραμύθι στο οποίο παρουσιάζονται τα οφέλη του δάσους και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, καθώς και οι τρόποι προστασίας του.

-Έπαινος από τα «Οικολογικά σχολεία» το σχολικό έτος 2009-2010 για το ΣΠΠΕ «Παιχνίδια ενέργειας», όπου παιδιά του Β3 και Β2 τμήματος του Γυμνασίου ασχολήθηκαν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έκαναν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, στο οποίο παρουσιάζουν τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι. Κάθε χρόνο στο 1o Γυμνάσιο Ρεθύμνου εκπονούνται εργασίες Καινοτόμων Δράσεων Αγωγής Υγείας, Αγωγής Σταδιοδρομίας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

H Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι μια ελληνική περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην προστασία του ελληνικού περιβάλλοντος. Επίσης παρέχει στην εκπαιδευτική κοινότητα 5 δίκτυα μέσω των οποίων παρέχει εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό σε σχολεία και εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν.


Ρεθεμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου