Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Τρόφιμα τα οποία προστατεύουν ή διώχνουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος !!

Ακολουθεί μια λίστα με τρόφιμα τα οποία προστατεύουν ή διώχνουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος:
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: ΑΜΥΝΑ ΣΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ
Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, κάλιο και σελήνιο τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να αμύνεται ενάντια στο κρυολόγημα και στις ιώσεις.
ΣΚΟΡΔΟ: ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ
Μπορεί να έχει κάπως έντονη μυρωδιά αλλά είναι πλούσιο στο φυτοχημικό αλυσίνη, το οποίο έχει έντονη αντιμικροβιακή δράση, διεγείρει την παραγωγή λευκοκυττάρων και μειώνει την χοληστερόλη.
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ: ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ
Διαθέτει εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία. Φτιάξε φρέσκο χυμό από φύλλα μαϊντανού. Ο χυμός μαϊντανού φαίνεται ότι κάνει καλό στον πυρετό, το βήχα, τη γρίπη καθώς και στις παθήσεις του αναπνευστικού.
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΩΝ!
Τα θαλασσινά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος ενισχύει τη λειτουργία των Τ-βοηθητικών κυττάρων, τα οποία είναι σημαντικά για τον εντοπισμό ξένων αντιγόνων και έγκαιρης ενημέρωσης των άλλων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος σε εισβολείς.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε
Τρόφιμο απαραίτητο εξαιτίας του υψηλού περιεχομένου σε μονοακόρεστα λιπαρά, σε φαινολικές ενώσεις και σε αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, η έλλειψη των οποίων μειώνει την άμυνα έναντι των ιών και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
ΚΡΕΜΜΥΔΙ: ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ
Με σημαντική περιεκτικότητα σε αλυσίνη και σε βιταμίνη C, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιβιοτικό και αναλγητικό. Συμβάλλει στην επούλωση των πληγών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει τα κρυολογήματα.
ΜΕΛΙ: Η ΓΛΥΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Το μέλι περιέχει φυσικές αντιβιοτικές ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχει ένζυμα, μέταλλα όπως σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, χλώριο, κάλιο και πολλά άλλα που αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων.
ΛΕΜΟΝΙ: ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ο χυμός του λεμονιού συστήνεται σε όλες τις προληπτικές και θεραπευτικές αγωγές των λοιμώξεων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Επιπλέον, συμβάλλει στην αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων.
ΓΙΑΟΥΡΤΙ: ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Το γιαούρτι προστατεύει από τα επιβλαβή βακτήρια διότι είναι πλούσιο σε προβιοτικά. Τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για την πέψη των τροφών και για την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, ενισχύοντας ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου