Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Σήμανση στη συσκευασία: απόδειξη ευθύνης ενάντια στα μεταλλαγμένα



Με το νέο Οδηγό Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα, προκύπτει πιο δυνατό από ποτέ, το αίτημα της Greenpeace προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις εταιρίες παραγωγής ζωικών προϊόντων, να δείξουν έμπρακτα την υπευθυνότητα τους προς τον έλληνα καταναλωτή.Στο νέο Οδηγό Καταναλωτών της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα
, οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες της αγοράς έχουν εξασφαλίσει καθαρές ζωοτροφές και είτε διεκδικούν σήμανση στις συσκευασίες τους ή προχωρούν ήδη σε σήμανση, με δική τους πρωτοβουλία. Το παράλογο είναι ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζει να αγνοεί την αυτονόητη ευθύνη του απέναντι στην κοινωνία και κωφεύει  στην απαίτηση της Greenpeace, των εταιρειών και των χιλιάδων καταναλωτών, για κρατικό σήμα στα προϊόντα ζωικής προέλευσης.
Μετά από 13 χρόνια δράσης της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα, βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο: λίγο πριν εξασφαλίσουμε ότι δεν καταναλώνουμε μεταλλαγμένα μέσω των ζωικών προϊόντων, γνωρίζοντας την αλήθεια, απλά διαβάζοντας τη συσκευασία. Απομένει, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καθιερώσει κρατική σήμανση για ζωικά προϊόντα που έχουν αποκλείσει τα μεταλλαγμένα από κάθε διαδικασία παραγωγής τους, όπως έχει ήδη συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό, η Greenpeace στέλνει ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ζητώντας του να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία κρατικού σήματος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να γνωρίζουμε στα αλήθεια αν καταναλώνουμε μεταλλαγμένα ή όχι.Η Greenpeace ζητά:Από το Υπουργείο να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να αναλάβει τώρα την ευθύνη του απέναντι στην κοινωνία και να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία κρατικής σήμανσης στη συσκευασία.Από τις εταιρίες παραγωγής ζωικών προϊόντων, να παραμείνουν σταθερές στη διεκδίκησή τους για κρατική σήμανση στη συσκευασία των προϊόντων τους, δείχνοντας υπευθυνότητα απέναντι στο δικαίωμα του Έλληνα καταναλωτή να μπορεί να επιλέγει τα μεταλλαγμένα ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου