Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Ε.Φ.Ε.Τ.

Με εντολή του ΕΦΕΤ αποσύρονται από την αγορά μανιτάρια με ονομασία πώλησης «Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400g», εμπορική επωνυμία «FRESHONA» και ημερομηνία λήξης 31.12.2014, τα οποία διακινούνται μέσω της εταιρείας «LIDL Hellas». Ως παραγωγός εμφανίζεται πολωνική επιχείρηση.Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε εκτάκτως το Σάββατο βράδυ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση της συγκεκριμένης παρτίδας μανιταριών, τα οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν είχαν υποστεί επαρκή θερμική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποκλειστεί η ανάπτυξη μικροοργανισμών και κατά συνέπεια να υφίσταται πιθανός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η γερμανική επιχείρηση «LIDL», στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της, εντόπισε το πρόβλημα στην γραμμή παραγωγής του ανωτέρω προϊόντος, το οποίο και υφίστατο τους τελευταίους 10-11 μήνες. Για το λόγο αυτό και ενημέρωσε, ως όφειλε, για το περιστατικό τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα προέβη σε ανάκληση - απόσυρση του προϊόντος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Φορέας ζήτησε την άμεση ανάκληση - απόσυρση του προϊόντος από την επιχείρηση «LIDL Hellas», καθώς και προληπτική ανάκληση - απόσυρση των συνολικών παρτίδων της εμπορικής επωνυμίας «FRESHONA Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400g».
Σε εξέλιξη εν τω μεταξύ είναι οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ ο ΕΦΕΤ βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και τις γερμανικές αρχές για την περαιτέρω παρακολούθηση του συγκεκριμένου περιστατικού.
Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου