Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Τα Φυτά της Καλής Τύχης!!

             
Στο πρώτο άκουσμα ξαφνιάζει. Είναι δυνατόν τα φυτά επηρεάζουν την τύχη μας; Και όμως, συμφώνα με τις αρχές του φενγκ σούι, τα φύλλα, οι βλαστοί και τα άνθη «φιλτράρουν» την ενέργεια που «περνά» στο χώρο μας δημιουργώντας ή διαταράσσοντας ένα ισορροπημένο περιβάλλον. Σύμφωνα με την κινέζικη θυμοσοφία το φενγκ σούι είναι ένα από τα τρία συστατικά της τύχης. Πρόκειται για την τύχη που προέρχεται από τη γη και αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για το «ευ ζην». Είναι επομένως φυσικό να εξετάζει τη σχέση του χώρου όπου ζούμε και αναπτυσσόμαστε σε σχέση με το περιβάλλον. Έτσι λοιπόν, μάθαμε για πέντε
είδη φυτών που μας επηρεάζουν θετικά αλλά και για εκείνα που μπορεί να έχουν αντίθετο αποτέλεσμα. 5 Ευοίωνες Προτάσεις
Φιλόδεντρο, το φυτό του χρήματος Δυστυχώς, δεν έχουμε εγγυήσεις ότι θα σας χαρίσει αμύθητα πλούτη, όμως πολλοί πιστεύουν ότι το φιλόδεντρο δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τα οικονομικά σας «ανοίγματα». Πριν τους εμπιστευτείτε, λάβετε υπόψη σας ότι όταν τα φύλλα του μεγαλώσουν υπερβολικά, η επίδραση του αντιστρέφεται.
Για να το διατηρήσετε: Μην το τοποθετήσετε σε ηλιόλουστη θέση. Αν το κρατήσετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο, βάλτε το στη σκιά ενός δέντρου ή μιας τέντας.
Προσέξτε: Συχνά συγχέεται με τον πόθο, ένα άλλο φυτό γνωστό επίσης για τα καρδιόσχημα φύλλα του.
Χρυσάνθεμα, σύγκρουση πολιτισμών Παρότι στη χώρα μας πολλοί τα έχουν συνδέσει με το πένθος, στην Ανατολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη χαρά. Οι ποικιλίες με σφαιρικά κίτρινα άνθη θεωρούνται προάγγελοι ευτυχίας και ευζωίας.
Για να διατηρηθούν: Να τα ποτίζετε συχνά και δέστε έτσι τους βλαστούς ώστε να μη λυγίσουν από το βάρος τους.
Δοκιμάστε: Να τα διατηρήσετε σε κρεμαστές ζαρντινιέρες.
Παιωνία, τα άνθη του καλού Η παιωνία αποτελεί σύμβολο της αγάπης και αντιπρόσωπο του θηλυκού στοιχείου. Πιστεύεται ότι αν φυτευτεί στη νοτιοδυτική πλευρά του σπιτιού, φέρνει τύχη στον ερωτικό τομέα.
Για να ανθίσει: Φυτέψτε τη σε γόνιμο έδαφος που κρατάει υγρασία, αλλά δεν λασπώνει. Αν στην περιοχή σας σημειώνεται παγετός στο τέλος του χειμώνα, καλό θα είναι να τη μεταφέρετε μέσα στο σπίτι.
Μην ξεχνάτε: Μεγαλύτερη «δύναμη» έχουν οι ποικιλίες που βγάζουν κόκκινα λουλούδια.
Μπαμπού, η ήρεμη δύναμη Μία από τις πιο αποτελεσματικές ασπίδες για τα «βέλη» της αρνητικής ενέργειας θεωρούνται τα μπαμπού τα οποία συμβολίζουν τη μακροζωία και την καλή υγεία. Αν θέλετε να προσελκύσουν θετική ενέργεια, φυτέψτε τα στο μπροστινό μέρος του σπιτιού. Αν πάλι επιθυμείτε επαγγελματική καταξίωση, δημιουργήστε μια συστάδα στο πίσω μέρος.
Πώς να τα φροντίσετε: Όταν βγάζουν νέα φύλλα, να τα ποτίζετε μέρα παρά μέρα. Τοποθετήστε τα σε φωτεινό σημείο, αλλά φροντίστε να μην τα βλέπει άμεσα ο ήλιος.
Για την ιστορία: Σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση ο ευθυτενής βλαστός των μπαμπού αντικατοπτρίζει την πορεία προς τη φώτιση, ενώ τα γόνατα του βλαστού αντικατοπτρίζουν τα σκαλοπάτια από το ένα πνευματικό επίπεδο στο άλλο.
Κράσουλα, με διπλό πρόσωπο Ισχυρό «όπλο» για την ενεργοποίηση του καλού φενγκ σούι θεωρείται η κράσουλα. Τα χυμώδη φύλλα της και τα λευκά ανθάκια της λέγεται ότι φέρνουν ευημερία και αφθονία αγαθών στο σπίτι. Για να έχετε άμεσα αποτελέσματα, τοποθετήστε την κοντά στην είσοδο του σπιτιού.
Για να ευδοκιμήσει: Να την ποτίζετε μόνο όταν το χώμα της αρχίσει να στεγνώνει. Στη διάρκεια του καλοκαιριού μην την αφήνετε εκτεθειμένη στον ήλιο.
Να θυμάστε ότι: Αν αρχίσει να «χαλάει», απομακρύνετε την από το χώρο σας. Αν αφήσετε τις ρίζες της να σαπίσουν, ο χώρος που τη φιλοξενεί θα γεμίσει κακή ενέργεια.
Στα ελληνικά δεδομένα Αρκετά από τα φυτά που καλλιεργούμε στη Μεσόγειο έχουν ευνοϊκούς συμβολισμούς. Έτσι, αντί για τις παιωνίες μπορείτε να φυτέψετε ιβίσκους ή γαρδένιες. Αν θέλετε να καλοπιάσετε την τύχη σας, διαθέστε αρκετό από το χώρο του κήπου σας σε νλιτσίνιες, μπουκαμβίλιες, πορτοκαλιές, ροδακινιές και πεύκα. Ενώ για το «κακό μάτι» φυτέψτε περιμετρικά στον κήπο σας απήγανο. Φροντίστε μόνο να μην τον αγγίζετε συχνά γιατί αναδίδει απωθητική μυρωδιά. Στον αντίποδα των παραπάνω «τυχερών» φυτών τοποθετούνται ως «γρουσούζικα» ο πόθος και η πικροδάφνη.
Αυστηρώς Ακατάλληλα Πέρα από τα φυτά που συντελούν στη δημιουργία ενός χώρου με καλό φενγκ σούι, υπάρχουν κάποια που η ανατολική θυμοσοφία έχει φορτίσει αρνητικά. Πρόκειται για κατηγορίες φυτών που έχουν «καταδικαστεί» εξαιτίας της απειλητικής εμφάνισης τους. Υποτίθεται ότι μπορούν να φιλοξενηθούν στο σπίτι μονάχα αν συνδυαστούν με συγκεκριμένα ευοίωνα φυτά και αν τοποθετηθούν στον κήπο σε κάποια απόσταση από το κτίσμα. Έτσι, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με:
Τα φυτά που έχουν αγκάθια. Μη βιαστείτε να αποβάλλετε δια παντός μονάχα τους κάκτους. Σ' αυτήν την κατηγορία υπάγονται και τα τριαντάφυλλα.
Τα μπονσάι, αφού οι πιέσεις που δέχονται προκειμένου να μείνουν λιλιπούτια παράγουν αρνητική ενέργεια.
Τα φυτά με «κλαίουσα κόμη», όπως η ιτιά. Εξαίρεση αποτελεί η φούξια (κοινώς σκουλαρίκι) που αντισταθμίζει το κακό με τα άνθη της.
Μην ξεχνάτε: Προαπαιτούμενο για ένα ισορροπημένο περιβάλλον είναι η ευρωστία των φυτών. Που σημαίνει ότι δεν αρκεί να επιλέξετε τα κατάλληλα φυτικά είδη, αλλά θα πρέπει επιπλέον να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση. Έτσι, αναζητήστε στα βιβλία ανθοκομίας τις καλλιεργητικές απαιτήσεις κάθε είδους και φροντίστε να μην τους λείψει τίποτα απ' όσα έχουν ανάγκη. 
 http://users.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου