Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

SOS....Το τέρας του πλανήτη μας που λέγεται ….άνθρωπος ! ! !


Όσο καθυστερούμε όλοι , κράτος και πολίτες , τόσα περισσότερα εκατομμύρια μωρά φώκιες θα γνωρίζουν την σκοτεινή πλευρά του χειρότερου είδους που έχει περάσει από τον πλανήτη μας . Του α ν θ ρ ώ π ο υ .Το άρθρο θα έπρεπε να συνοδεύεται με τον τίτλο << Χωρίς σχόλια…>> γιατί οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους .
Δεν θα το κάνω όμως , και αυτό γιατί θεωρώ ότι γνωρίζοντας πτυχές του θέματος η αντίδραση μας θα είναι αποτελεσματικότερη .

Επειδή σε λίγο καιρό έρχεται η άνοιξη και θα αρχίσει το κυνήγι της φώκιας , θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο Καναδάς είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση που επιτρέπει στους κυνηγούς να απευθύνονται αποκλειστικά στις παιδικές φώκιες , η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι μεταξύ 2 και 12 εβδομάδων.
Στο εμπορικό αυτό κυνήγι φώκιας εκατομμύρια μωρά πεθαίνουν με τρόπο που δεν τιμά τον άνθρωπο
Υπενθυμίζω ότι τα περισσότερα κράτη πιστοποιούν τις φώκιες ως θαλάσσια θηλαστικά με αισθήματα που μπορούν να αισθανθούν πόνο, αγωνία, φόβο, και όχι ψάρια, όπως έχουν ταξινομηθεί στον Καναδά।
Στο εμπορικό αυτό μαζικό κυνήγι τα άτυχα αυτά θηλαστικά και τα μωρά τους σύρονται ζωντανά και τραυματισμένα και υποφέρουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όσα δε από αυτά συνεχίσουν τα επιζούν θανατώνονται με βίαια κτυπήματα στο κεφάλι .

Σας παροτρύνω λοιπόν όλοι να ευαισθητοποιηθούμε για να τελειώσει αυτό το εμπορικό κυνήγι φώκιας πριν εκατομμύρια ,από τα οποία τα περισσότερα μωρά, πεθάνουν με περιττό και βίαιο τρόπο ।
Είναι μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να διαδώσουμε τη λέξη STOP THE KILLING OF SEALS με μαζικά e-mail προς κάθε κατεύθυνση .
Φίλους , εταιρείες . εφημερίδες και περιοδικά , κυβερνητικούς φορείς , πολιτικούς ,και γενικά προς κάθε κατεύθυνση .
Οι επιπτώσεις που έχει στην παγκόσμια καμπάνια θα είναι τεράστια.

Καλώ δε την Ελληνική κυβέρνηση ζητώντας την εφαρμογή μιας εθνικής απαγόρευσης εισαγωγής όλων των εμπορικών προϊόντων φώκιας όπως έχουν κάνει και μερικές άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και οι ΗΠΑ και το Μεξικό.
Αν χρειάζεται δε να προχωρήσει σε επιπλέον, νομοθετικά βήματα προς την κατεύθυνση της εφαρμογής εμπορικών απαγορεύσεων, όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία , ........να το πράξει άμεσα।

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου