Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Farmville... από τη θεωρία στην πράξη


Ένα από τα πιο δημοφιλή και επιτυχημένα παιχνίδια του Facebook, το Farmville, μπαίνει πλέον σε μία νέα διάσταση: γίνεται πραγματικότητα. Το βρετανικό National Trust, το οποίο είναι υπεύθυνο για πολλά κτήρια και τοποθεσίες ιστορικού ενδιαφέροντος, αναζητά παίκτες του Farmville που θέλουν να εφαρμόσουν και πρακτικά την εμπειρία που έχουν αποκτήσει από το παιχνίδι. Το πρόγραμμα MyFarm έχει ως στόχο να συγκεντρώσει γύρω στα 10.000 άτομα, τα οποία θα διαχειρίζονται μέσω του υπολογιστή τους μία έκταση στο Wimpole Home Farm του Κέιμπριτζσαϊρ. Με ετήσια συνδρομή που θα φτάνει τις 30 λίρες (περίπου 34 Ευρώ), οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε βίντεο, κάμερες και πληροφορίες που θα παρέχει ο ιδιοκτήτης σχετικά με την πρόοδο της φάρμας. Από την άνεση του γραφείου ή του σπιτιού τους θα υπαγορεύουν στον ιδιοκτήτη της φάρμας τι να κάνει, π.χ. πόσα πρόβατα να αγοράσει ή τι να καλλιεργήσει.
«Όλη αυτή η προσπάθεια έχει ως στόχο να φέρει πάλι σε επαφή τον άνθρωπο με την αγροτική ζωή, δίνοντάς του τη δυνατότητα να συμμετάσχει και αυτός και να αισθανθεί μέλλος της αγροτικής κοινότητας. Θα μπορέσει επίσης να κατανοήσει καλύτερα πώς φτάνει το φαγητό που τρώει στο σπίτι του,» υποστηρίζει η γενική διευθύντρια του προγράμματος Fiona Reynolds.
Κάθε μήνα, οι «αγρότες» θα καλούνται να αποφασίζουν μέσω συζητήσεων και ψηφοφοριών για θέματα που αφορούν τη φάρμα. Τα πρώτα πράγματα με τα οποία θα ασχοληθούν θα είναι η καλλιέργεια, τα ζώα, καθώς και οι ευρύτερες επιπτώσεις της φάρμας στο τοπικό περιβάλλον και την άγρια ζωή.
Για όσους, όμως, βιάστηκαν ίσως να σκεφτούν εκ του πονηρού, διευκρινίζεται ότι οι επιλογές των χρηστών θα έχουν όρια. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούν να ζητούν την καλλιέργεια κάνναβης ή εξωτικών φρούτων. Εντούτοις, ο ιδιοκτήτης της φάρμας δηλώνει έτοιμος να σεβαστεί ακόμα και αποφάσεις, τις οποίες ο ίδιος δεν θα έπαιρνε.
Η συγκεκριμένη φάρμα βρίσκεται στο Κέιμπριτζσαϊρ και θεωρείται από τον 18ο αιώνα ως μία από τις πιο γνωστές πειραματικές φάρμες. Η έκτασή της φτάνει τα 10.000 στρέμματα, και αποτελεί ένα μείγμα από αρόσιμη γη, βοσκότοπο, δάσος, λίμνες και κήπους, ενώ παράγει κρέας, αυγά, σιτάρι και ελαιοκράμβη.
PATHFINDER
To kounavi
Πηγή: himaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου