Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

SOS.....Οι 10 τροφές που κρατούν μακριά τον καρκίνο!!(Ψάχνετε το ελιξίριο ζωής που θα σας φτάσει μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς προβλήματα υγείας; Το βρήκατε. Μόνο που δεν είναι ένα, αλλά δέκα!)

 Η μεγαλύτερη φοβία των περισσότερων ανθρώπων είναι η εμφάνιση ασθενειών, καθώς η ηλικία προχωράει και τα κεράκια στην τούρτα αυξάνονται… 

Αντί, όμως, τα γενέθλιά σας να σας τρομοκρατούν νιώθοντας ότι μεγαλώνετε κι ότι η υγεία σας δεν θα είναι για πάντα δεδομένη, μπορείτε εναλλακτικά να τα γιορτάσετε νιώθοντας γεμάτοι ζωντάνια και ευεξία. Πώς; Καταναλώνοντας στην καθημερινότητά σας 10 τροφές που, σύμφωνα με έρευνες, μπορούν να προστατέψουν την υγεία μας από διάφορα είδη καρκίνου που μας τρομάζουν και μόνο στο άκουσμα....
1...
Λεμόνια: Νοστιμίζουν το φαγητό και τη σαλάτα, αυτή όμως δεν είναι η μοναδική ιδιότητά τους. Περιέχουν μια ομάδα χημικών ενώσεων που ονομάζονται λιμονοειδή, τα οποία φαίνεται να μας προστατεύουν ενάντια στον καρκίνο του μαστού, των πνευμόνων, του δέρματος και του εντέρου.

2.Μπρόκολο: Πολλοί ίσως προτιμούν να το αφήνουν σαν… ντεκόρ στο πιάτο, παρά να το καταναλώνουν με το υπόλοιπο φαγητό, η αλήθεια είναι, όμως, ότι αν του δώσετε μια ευκαιρία, θα σας το ανταποδώσει. Πώς; Η υψηλή του περιεκτικότητα σε μια φυτοχημική ουσία που ονομάζεται σουλφοραφάνη, βοηθά στην καταπολέμηση καρκινογενέσεων, συν του ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα του αντιοξειδωτικού ινδόλη-3-καρβινόλη, το οποίο φαίνεται να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

3.Καρότα: Το λαχανικό αυτό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία σχετίζονται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη, τον τράχηλο, τον προστάτη, το έντερο, το λάρυγγα και τον οισοφάγο, όπως επίσης και στον μετεμμηνοπαυσιακό καρκίνο του μαστού. Δοκιμάστε τα μαγειρεμένα, όχι μόνο ωμά, καθώς τα ευρήματα δείχνουν ότι όταν μαγειρεύονται, απορροφούνται καλύτερα.

4.Καφές: Υπάρχουν έρευνες και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί να δράσει βοηθητικά απέναντι στον καρκίνο του ήπατος.

5.Σκουρόχρωμα σταφύλια: Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που φαίνεται να εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων (ειδικά αυτών που αφορούν το στήθος, το στομάχι, το έντερο) και της λευχαιμίας. Παρόμοια δράση μπορεί να έχει και το κρασί που παρασκευάζεται από τα σταφύλια αυτά.

6.Φασόλια: Σύμφωνα με έρευνες, τα φασόλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά (με τα άσπρα φασόλια να έχουν τα λιγότερα και τα «χρωματιστά» τα περισσότερα) και φυτικές ίνες. Η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, παρ’ όλ’ αυτά δεν σχετίζεται με την αντικαρκινική τους δράση και βρέθηκε ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ενώ διαφορετική έρευνα έχει αποδείξει ότι και τα φασόλια κονσέρβα παρέχουν αντικαρκινική προστασία, τόσο από τον καρκίνο του μαστού, όσο και από αυτόν του παχέος εντέρου και του στομάχου.

7.Μανιτάρια: Οι ποικιλίες τους είναι άφθονες και τα δηλητηριώδη… άπειρα – γι’ αυτό αν δεν έχετε γνώσεις, μην προσπαθήσετε ποτέ να μαζέψετε μόνοι σας. Συγκεκριμένα είδη μανιταριών, όμως, όπως το σιτάκι, περιέχουν βήτα-γλυκάνες, οι οποίες οδηγούν στην προστασία του οργανισμού μας από κακοήθειες, αυξάνοντας την παραγωγή κυττάρων που τις καταπολεμούν.

8.Κράνα: Οι μικροί αυτοί γλυκόξινοι καρποί κοκκινόμαυρου χρώματος έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία σύμφωνα με μελέτες καταπολεμούν τη λευχαιμία, αλλά και τον καρκίνο του μαστού, των πνευμόνων και του εντέρου.

9.Γιαούρτι: Είναι μια πλούσια πηγή προβιοτικών, «καλών» δηλαδή βακτηρίων που φέρνουν ισορροπία στην εντερική χλωρίδα και κρατούν τα «κακά» βακτήρια μακριά – ειδικά το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. Pylori), το οποίο συνδέεται με οισοφαγικό καρκίνο και καρκίνο του στομάχου.

10.Σκόρδο: Οι μελέτες που αφορούν τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σκόρδου μοιάζουν πολλά υποσχόμενες, αφού από τις 37 που έχουν πραγματοποιηθεί, οι 28 ήταν επιτυχείς και παρουσιάζουν το σκόρδο ως αποτρεπτικό παράγοντα όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη και του στομάχου, αλλά και των πνευμόνων, του δέρματος και του εντέρου. Ο λόγος γι’ αυτή του τη δράση είναι οι σουλφιδο-ενώσεις του (ενώσεις που περιέχουν θείο) και ιδιαιτέρως η ουσία αλλισίνη, η οποία είναι τοξική για τα καρκινικά κύτταρα και μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξή τους. Για καλύτερα αποτελέσματα περιμένετε 15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε, αφότου το καθαρίσετε, καθώς διαφορετικά μειώνονται οι χημικές αντιδράσεις που αποτελούν σημαντικό παράγοντα στις αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου